Προς το περιεχόμενο

george_t16

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    40
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή george_t16

0

Φήμη

  1. Φίλε, επειδή εδώ και 2 περίπου χρόνια έχω ηλεκτρονικά σετ, αυτό που λες για το ότι μπορείς να παίζεις ό,τι ώρα θες νομίζω σηκώνει κουβέντα. Ειδικά το χτύπημα του παντ της μπότας από το πετάλι ακούγεται, ακόμα και mesh head μπότα να έχεις...Οπότε για πολυκατοικία που μένουν από κάτω σου άλλοι δε γίνεται να παίξεις ώρες κοινής ησυχίας. Αλλά φαντάσου, εγώ σε μονοκατοικία τα έχω, και πάλι οι γείτονες όλο και κάτι ακούνε απ' ό,τι μου λένε. Συμπέρασμα: το όργανο είναι τόσο "αλήτικο" που όσο και να προσπαθείς για το αντίθετο, τελικά θα ακουστείς!
  2. Θέλω να φορτώσω στον εγκέφαλο περισσότερα samples (patterns) ώστε πάνω από αυτά να παίζω drums. Υπάρχει τρόπος;
  3. Εεεε τώρα γίνεσαι εκτός από απόλυτος και προσβλητικός..δεν υπάρχει λόγος. Κι εσύ θα έπρεπε να βάζεις πιο συχνά τόνους αν το πάμε έτσι ;D Εγώ πάντως από τις δυνατότητες των TD-12 και TD-20 έχω εντυπωσιαστέι τόσο που τα συγκρίνω άνετα με ένα καλό φυσικό σετ. Η απάντηση έχει ξαναδοθεί από δω κι από κει, και πιστεύω ότι όπως στα αυτοκίνητα, όπως στις γυναίκες, όπως στη ζώη γενικότερα είναι απλή και είναι η εξής: Είναι καθαρά θέμα προτεραιοτήτων! Εγώ προσωπικά πέρα από το ότι δεν είχα δικό μου στούντιο-χώρο για φυσικά τύμπανα, διάλεξα τα ηλεκτρονικά και γιατί με κούρασαν η βαβούρα και οι 800 συχνότητες που έβγαιναν ακόμα κι από το καλύτερο φυσικό σετ που έχω παίξει. Άσε για τα λάιβ και την ηχογράφηση που πρεπει να παιζεις ανάλογα με τα καπρίστια και το θόρυβο (κυριολεκτικά) του εκάστοτε φυσικού σετ προσπαθώντας να έχεις το ίδιο επίπεδο έντασης με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας. Μη μιλήσω για pop και "ηλεκτρονικό" ρεπερτόριο, όπου τα ηλεκτρονικά είναι μονόδρομος. ΟΚ, δεν είναι και τα αγαπημένα στυλ των απανταχού ντράμμερ, το λέω σαν παράδειγμα γιατί θέλω να πω ότι τα ηλεκτρονικά τύμπανα έχουν λύσει χέρια.
  4. Believe it or not, φίλε τα Roland TD-20 έχουν ακόμα κι αυτή τη δυνατότητα. Εγώ το μόνο βασικό αρνητικό τους που βρίσκω είναι στις τρομερά ευαίσθητες δυναμικές και σε σχετικά υψηλή ταχύτητα σε jazz παιξίματα. Μου το έχει αποδείξει φίλος στα TD20. Ευτυχώς είμαι αρκετά noobάς ώστε να μην έχω ιδέα από jazz. :-[
  5. Είναι καθαρά θέμα απαιτήσεων και προτεραιοτήτων. Συγκεκριμένα, έστω ότι: 1) έχεις μια καθαρά pop-electro μπαντα..αυτά που μπορεις να κάνεις με ένα μέσης κλάσσης (~1000ευρώ) ηλεκτρονικό σετ δε μπορείς με τίποτα να τα κάνεις με ένα φυσικό σετ. 2) έχεις μια hard rock μπάντα. Χρειάζεσαι όσο το δυνατόν πιο φυσικό ηχο, ειδικά στα πιάτα (που είναι και το μεμπτό σημείο των ηλεκτρονικών ντραμς)...εκεί επιλέγεις φυσικό σετ. Επίσης, κατά τη γνώμη μου είναι λάθος να μάθεις ντραμς σε ηλεκτρονικά τύμπανα. Παρεξηγείς το όργανο, κυριολεκτικά. Επειδή, μεταξύ άλλων, στα ηλεκτρονικά μπορείς να ρυθμίσεις εντάσεις και η απόκριση τους σε δυναμικές (ακόμα και στα td-20) πάντα κάπου υστερεί έναντι των φυσικών, αν μάθεις ντραμς σε ηλεκτρονικό κιτ θα έχεις κατά κανόνα κακές δυναμικές. Εγώ λόγω έλλειψης χώρου έχω ηλεκτρονικά. Αλλά όπως είπε κι ο φίλος από πάνω, αν είχα έναν ηχομονωμένο χώρο μπορεί να έπαιρνα και ακουστικά τύμπανα. Σκέψου, τί χρειάζεσαι πραγματικά, τί δυνατότητες χώρου έχεις, σε τί επίπεδο βρίσκεσαι και πράττεις ανάλογα. Πάντως τα ηλεκτρονικά ντραμς στην αγορά για κάποιο λόγο που δεν έχω καταλάβει (μιας και δε φθείρονται τόσο εύκολα όσο τα φυσικά) απαξιώνονται γρήγορα, οπότε ένα μεταχειρισμένο σετ ηλεκτρονικών συχνά συμφέρει. Για να μην παρεξηγηθώ, το δικό μου το έχω πουλήσει οπότε δε μιλάω από συμφέρον.
  6. Φίλε πράγματι υπάρχουν πολλά threads με αυτό το θέμα. Δηλαδή μια ματιά στις 3 πρώτες σελίδες να ρίξεις θα βρεις απαντήσεις. Σου λέω συνοπτικά ότι το HD-1 κυκλοφορεί ήδη αρκετά χρόνια, και προσφέρει μόνο 6 σετ ντραμς (6 διαφορετικά σύνολα ήχων για τα τύμπανα), οπότε κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει να το πάρεις. Επίσης κατά τη γνώμη μου, ακόμα και το αρχάριο σετ της Ρόλαντ δε συγκρίνεται με τα αντίστοιχα μιλλένιουμ και γιαμάχα, είναι πολύ καλύτερο, οπότε και hd1 να πάρεις καλυμενος θα είσαι. Μπορείς με λίγα ευρώ παραπάνω, γύρω στα 600, να βρεις td3 που έχει πολύ περισσότερα σετς, πωλείται πλέον μεταχειρισμένο αρκετά φθηνά γιατί αντικαταστάθηκε πρόσφατα από το td4 και έχει και καλύτερα pads (τυμπανάκια) από το HD-1. Αν είσαι διατεθιμένος να δώσεις ακόμα περισσότερα, πλέον ακόμα και με 800-900 ευρώ βρίσκεις td-6 (μεταχειρισμένο) που είναι από τις πιο ολοκληρωμένες επιλογές στα ηλεκτρονικά ντραμς. Αυτά πάνω-κάτω.
  7. Υπάρχουν πάρα πολλά τόπικς που απαντάμε ακριβώς στην ίδια ερώτηση...Επειδή δεν εχει νόημα να τα αναλύσω από την αρχή, θα σου πω απλά ότι κατά την άποψή μου μέχρι 600 ευρώ (ίσως και κάτι παραπάνω - ανάλογα την κατάσταση και τον πωλητή) αξίζει να αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο TD-3 της Roland.
  8. Εγώ πάντως δεν έχω ακούσει κάτι Μπάμπη. Να ρωτήσω, υπάρχει τρόπος να κάνω import στον TD-20 κάποιο ΚΙΤ από τον TD-6?? To Ballad συγκεκριμένα είχε πολύκαλούς ήχους ταμπούρου και μπότας και πιστεύω ότι λείπει από τον 20...Υπάρχει τρόπος;
  9. Αυτό που γράφει ότι το Ballast ανεβάζει την τάση στα 10.000V (!!!) δεν ισχύει.
  10. καλός κι αυτός ο τύπος με το φουλάρι και το μουστακι: http://www.onlinedrummer.com/ :P
  11. Aααα, όλα κι όλα. Το μάνουαλ το βαριέμαι. Τί τό 'χουμε το ΝΟΙΖ;; Και το "γνωριμία με roland td-20" είναι πολύ σέξυ. Εγκρίνω! ;D
  12. Μα το mix in δέχεται καρφί. Άρα πρέπει να βρω καλώδιο με μία άκρη μικρή για να μπαίνει στο Mp3 κι άλλη μία καρφί για να μπαίνει στον εγκέφαλο..Σωστά; Αν ναι, πού μπορώ να βρω τέτοιο καλώδιο; Το βιντεάκι είναι και γαμώ!! ;D Α, και το σετ τερατώδες! Προφανώς έχεις δύο εγκεφάλους έτσι;
  13. Χμμ αυτό δεν το γνωρίζω. Μπορείς όμως να πάρεις ένα τηλέφωνο στην αντιπροσωπία ή σε κάποιο μαγαζί με ντραμς που θα γνωρίζει. Να σε ενημερώσω ότι οι διαστάσεις του TD-3 σύμφωνα με το roland.com είναι 1200mm x 1200mm, δηλαδή όχι πολύ περισσότερο από το Hd-1. Επίσης, όπως γράφει ο φίλος hampis παρακάτω, αν είναι να κοιτάξεις κάτι τώρα σε τιμή μέχρι 1000 ευρώ, μπορείς να δεις και το νέο TD-4, μιας και ΤD-3 δεν υπάρχει πλεόν. Άποψή μου, με τα ίδια λεφτά παίρνεις κι ένα ελαφρώς μεταχειρισμένο TD-6 set (αντικαταστάθηκε απο τον TD-9) που είναι και μια κλάση παραπάνω.
  14. @mikeff7: Φίλε πες μας τί Budget έχεις να σου προτέινουμε και τί σετ μπορείς να πάρεις. Πάντως φυσικό-ακουστικό σετ στον 5ο όροφο αντιλαμβάνεσαι ότι δεν παίζει... Αυτό που σου πρότεινε ένας φίλος παραπάνω, δηλαδή ένα ηλεκτρονικό σετ για να μάθεις, κι ένα γκρουπάκι για να παίζεις σε studio σε ακουστικό σετ, είναι και κατά τη γνώμη μου ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις. Σχετικά με το αν το ηλεκτρονικό είναι καλό για αρχάριο, έχω κι εγώ τις αμφιβολίες μου, ειδικά όταν τα pads (τυμπανάκια) είναι φτιαγμένα από rubber (καουτσούκ) και δεν είναι mesh-heads (από σίτα για να προσομοιώνουν το δέρμα των φυσικών τυμπάνων). Αλλά σκέψου ότι έχουν πολλά άλλα θετικά που βοηθούν έναν αρχάριο, όπως π.χ. μετρονόμο για να γίνεις σταθερός, midi samples για να παίζεις από πάνω, κ.α. @harisexp: Φίλε το έχω ξαναπεί εδώ μέσα..για μένα η αγορά μιας HD-1 σημερα είναι - χωρίς παρεξήγηση - ανόητη, όταν δίνεις 600 ευρώ για καινούριο σετ, ενώ με τα ίδια μπορείς να πάρεις μία μεταχειρισμένη TD-3. Επίσης σου συνιστώ να μην πάρεις έξτρα πεντάλ που θες, καθώς η κακή απόκρισή τους είναι θέμα εγκεφάλου και όχι θέμα πεντάλ.
  15. Τελικά βρήκα τί έφταιγε. Ή είχα πατήσει καταλάθος ή είχαν ενεργοποιηθεί μέσω κάποιου pattern τα κουμπιά fader-mixer, τα οποία - αν κατάλαβα καλά - όταν τα πατάς πρέπει μετά να δυναμώνεις μέσω της κονσολίτσας τα τύμπανα αλλιώς δεν ακούγονται. Δηλαδή είχα τα πλήκτρα της κονσόλας που σχετίζονται με το ride & crash κατεβασμένα. Οπότε όλα ΟΚ. Λοιπόν, επειδή με το μάνουαλ δεν τα πάω καλά κι επειδή δεν έχω ιδέα ποιές συσκευές θεωρούνται Midi (όπως επίσης δεν ξέρω τί είναι sequencer, equaliser και άλλα τέτοια όμορφα ψιψιψόνια) για πείτε λιανά κανένα καλό τρόπο για να συνδέσω κανένα Mp3 ή στερεφωνικό με τον εγκέφαλο για να ακούω κομμάτια την ώρα που παίζω! Νομίζω πως με ένα Midi καλώδιο ο εγκέφαλος συνδέεται εύκολα με στερεφωνικό. Με Mp3 γίνεται;; (νομίζω ο Td-20 δεν έχει usb θύρα) @yameth: Αν δεν έχεις αντίρρηση, άφησε τον αρχικό τίτιλο του θέματος, δηλαδή σκέτο "Roland TD-20", για να συζητάμε όχι μόνο για προβλήματα αλλά και για δυνατότητες του εγκεφάλου.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου