Προς το περιεχόμενο

odis13

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    6.093
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    6

Σωστές Απαντήσεις

  1. odis13's ανάρτηση in Προβλημα προσαρμογης μπρατσου 24 frets scalloped σε fender squier. was marked as the answer   
    Εν συντομια οχι, κατα 99% πεταξες τα λεφτα σου.
     
    Το να αλλαξεις μανικι σε μια κιθαρα και να πας απο 21 ταστα στα 24 δεν ειναι καθολου απλο. Υπαρχουν πολλοι λογοι που τα πραγματα περιπλεκονται και δεν μπορεις απλα να κουμπωσεις ενα 24αρι μανικι στην θεση του προηγουμενου και δεν μας εχεις γραψει ακριβως ποιο ειναι το προβλημα (αν και μπορω να φανταστω).
     
    Καταρχας, να ξεκινησουμε απο τα βασικα που θα σε απασχολουσαν ακομα και αν ηθελες να αλλαξεις  το original μανικι με ενα αλλο ιδιων spec. Πρεπει προφανως το heel του νεου μπρατσου να ταιριαζει με το neck pocket της κιθαρας. Μιας και η κιθαρα σου ειναι Squier το neck pocket του σωματος θα πρεπει να εχει τις standard διαστασεις για Fender strat, οποτε οποιοδηποτε after-market μανικι που πωλειται ως replacement για Fender strat θα επρεπε να εχει το σωστο heel ωστε να ταιριαξει. Μεγαλη σημασια στο "θα επρεπε" - δεν ξερω τι ειναι το κινεζικο μανικι που αγορασες και κατα ποσο ειναι/ισχυριζεται οτι ειναι standard Fender spec. 
     
    Τωρα αν το μανικι εχει οντως τυπικες διαστασεις Fender strat neck αλλα εχει 24 ταστα, τοτε πρεπει να εχει πολυ μεγαλο overhang για να χωρεσουν αυτα τα εξτρα ταστα, οπως πχ τα παρακατω μανικια της Warmoth. 
     
    https://warmoth.com/guitar-neck-fret-numbers
     
    Το προβλημα εδω ειναι οτι αυτο το overhang με τα εξτρα ταστα θα βρισκει πανω στον neck μαγνητη. Σε μια τυπικη στρατ ο neck μαγνητης βρισκεται ακριβως εκει που θα επρεπε να ειναι το 24ο ταστο, οποτε καταλαβαινεις το προβλημα. Θεωρητικα φανταζομαι οτι αν το μανικι σου ειναι οντως σαν αυτα του λινκ θα μπορουσες να κοψεις την ταστιερα και να το μετατρεψεις σε 21 fret. Περαν προφανως του ποσο αστειο θα ηταν αυτο το εγχειρημα θα σου κοστιζε και απαγορευτικα φανταζομαι.

    Θα φανταστω οτι το μανικι που βρηκες δεν ειναι σαν αυτα της warmoth αλλα ειναι καποιο generic κινεζικο 24αρι μανικι σαν τα παρακατω
     
    https://www.ebay.co.uk/itm/203298103761?hash=item2f5582e1d1:g:OZIAAOSwU55florn
     
    που σημαινει οτι οι διαστασεις του heel ειναι πιθανον τελειως ακυρες, οποτε δεν παμε πουθενα. Αλλα ακομα και αν με καποιο τροπο οι διαστασεις του heel ταιριαζαν και καταφερνες να το μπηξεις μεσα στο pocket, θα κατεληγες να εχεις προβλημα με την γεφυρα της κιθαρας. Ειναι σχεδον βεβαιο οτι μιας και με το νεο μανικι (που ειναι "μακρυτερο" απο το προηγουμενο αφου εχει 24 ταστα αλλα δεν εχει overhang) θα "μετακινηθει" η σχετικη θεση του 12ου ταστου σε βαθμο που δε θα μπορει να διορθωθει απλα με τα intonation screws της γεφυρας, δηλαδη η κιθαρα σου θα παιζει μονιμα τελειως ξεκουρδιστη. 
     
     
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου