Προς το περιεχόμενο

boem

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    92
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από boem

  1. Λοιπον παιδιά απάντηση δεν πήρα στο προηγούμενο ποστ αλλά τουλάχιστον τα ηχεία μου δουλεύουν κανονικά χωρίς κανένα θόρυβο ;D, οπότε το θέμα ηχεία κλείνει. Το πρόβλημα έχει μείνει μόνο στο Logic οταν βάζω την κιθάρα πάνω στην κάρτα ήχου και παίζω με ήχους ενισχυτών του logic. Στους περισσότερους ήχους έχω θόρυβο ενώ πιο πριν δεν είχα. τι συμβαίνει μπορεί κανείς να βοηθήσει;
  2. γεια σας παιδιά, ύστερα απο αρκετό ψάξιμο πάνω στο θέμα midi keyboard κατέληξα στην αγορά ενός εκ των 2 controllers που γράφω και στον τίτλο: http://www.thomann.de/gr/samson_graphite_49.htm http://www.thomann.de/gr/cakewalk_a500pro.htm Η διαφορά στην τιμή ειναι ένας παράγοντας που με κάνει να προτιμώ το graphite 49 (το ειδα και απο κοντα σε μουσικό κατάστημα και μου άρεσε αρκετά η αίσθηση των πλήκτρων του). Μέσα στο φόρουμ όμως βλέπω οτι πιο πολυ προτιμάται το roland A500 και αυτό με κάνει κάπως διστακτικό.. Έχει κανείς άποψη για το samson?
  3. Γεια χαρά παιδιά, χρησιμοποιω τα studio monitor tascam vlx-5 καμια 10ετια περιπου χωρις κανενα πρόβλημα. Δυστυχώς σήμερα ψάχνωντας στο logic Pro X τους ήχους ενισχυτών κιθάρας πάτησα κατι απο λάθος και για 4-5 δευτερολεπτα ακουγα ένα πανικό από χιόνια μαζί με την λούπα απο τα drums που έπαιζε απο πίσω! Το logic εκλεισε. Ολα εδειχναν κανονικά αλλά οταν ξαναδοκίμασα την τύχη μου με τους ενισχυτές άκουγα εντελώς άθλιο ήχο. Έβαλα το itunes να παιξει άκουγα χιόνια στα ψιλά παρόλο που τα χαμηλά μείναν ανεπηρέαστα. Αυτη τη στιγμή ακούω πάλι το ίδιο τραγούδι χωρίς χιόνια 8) ::)!! Τι συνέβει μπορεί καποιος να μου πει? Ανταλακτικά (τουιτερ αν χρειαστει) για τα συγκεκριμένα μονιτορ μπορώ να βρω?
  4. επαναφερω το θεμα για να σημειωσω οτι ο θορυβος πραγματικα εξαφανιστηκε (εστω σε ποσοστο 95%).. ευχαριστω
  5. και γω κατι τετοιο σκεφτομουν.. αν συνεχισει να υπαρχει ομως τοτε τι θα φταιει? που μπορω να βρω την αιτια του θορυβου? (ρωταω για να αποκλισω καθε αλλο ενδεχομενο πηγης θορυβου πριν προβω σε αγορα..)
  6. εχω την προαναφερομενη καρτα ήχου παλαιοτερα συνδεδεμενη σε pc μεσω firewire και τωρα σε imac παλι σε firewire αλλα με 9 to 6 pin καλωδιο. πάντα υπηρχε ενας μικρος θορυβος(μπιζζζ!!) και οταν κουνουσα το ποντικι το ακουγες χαρακτηριστικα.. δεν εδινα σημασια αλλα τωρα στο imac με πειραζει και μαλιστα ακουγεται και πιο εντονα.. οταν κινω προς τα κατω ή πανω μια σελιδα τοτε παλι ακουγεται ενας διεκεκομενος θορυβος και μετα παλι αυτο το μπιζζζζ! μπορεί να φταινε τα καλώδια που πανε στα ηχεία? δεν ειναι παντως xlr εχουν ομως γειωση (μαλλον :P).. οταν τον κλεινω και εχω ανοιχτη την καρτα ο θορυβος εξαφανίζεται.. Αν δεν ειναι τα καλωδια τότε τι άλλο μπορει να ειναι? υγ. απο το παλιο 6το6 pin καλωδιο επερνα και τροφοδοσια τωρα με το 9to6 πρεπει να βαζω μετασχηματιστη.. ειναι λογικο?
  7. είχα αγοράσει τα γνήσια ovation κλειδιά από Ζοζεφ οταν ήταν στη Θεσσαλονικη στο Λευκο τον πύργο 60 ευρώ πριν 4-5 χρόνια. είχε σπάσει ένα κλειδί αποτην ovation ηλεκτρακουστικη που είχα και αναγκάστηκα να αγοράσω ολόκληρο το σετ για να το αντικαταστησω. Την κιθάρα την έχω πουλήσει και το σετακι με τα πεντε κλειδια μου έχει μείνει. αν σε ενδιαφέρει πες μου
  8. ετσι θα κανω, θα ειδοποιησω το καταστημα να μου τις στειλουν αυτοι. Τι μάρκα 12αχ7 προτεινεις? (χθες το βραδυ παντως που επαιζα εξαφανιστηκε τελειως ο θορυβος, ισως λογω χαμηλης εντασης)
  9. λοιπον αλλαξα την 1η με την 3η ο θόρυβος σχεδόν έφυγε αλλά συνεχίζει να υπάρχει σε πολύ μικρότερη ένταση, γίνεται αντιληπτός στα μπάσα. Αλλά σαν να ακούω λίγο πιο έντονο το hum. Τι να κάνω?
  10. σε 2 σκαμπό, τον τσέκαρα όμως και σε τραπέζι επάνω. ο θόρυβος είναι εσωτερικός δλδ βγαίνει από το ηχείο δεν είναι εξωτερικός ήχος
  11. Ναι είναι ολοκαινουργιος. είτε κλειστό είτε ανοιχτο το reverb ο θόρυβος ακουγεται. Και αν έχει λασκάρει κάποια βίδα πως θα την βρω? θα πρέπει να τον κάνω κομάτια και να τον ξαναδέσω?????!!!!! καλύτερα να τον στείλω πίσω :(
  12. έχει 2 μέρες που παρέλαβα τον blues deluxe, και όταν παίζω στο καθαρό,πέρα από το κλασσικό ελάχιστο hum που είναι φυσιολογικό, σε κάθε χτύπο ακούγεται ενα "ΠΧΧΧΧΧΧχχχχ..." και χάνεται μέχρι να ξαναχτυπήσω τη χορδή και να ξαναεμφανιστεί. ειδικά όταν ανεβάζω την ένταση στο 5-6 το ακούς πολύ έντονα. Η κιθάρα είναι μια χαρά σεταρισμένη οπότε δεν είναι απο κει το προβλημα. Φταίνε οι λάμπες??
  13. thanks παιδια, και γω καπως ετσι τα σκεφτομουν με τη στερεο φάση. Απλώς επειδή περιμένω τωρα το καινουργιο ενισχυτή και έχω πουλήσει ότι άλλο είχα απο ενίσχυση, σκέφτηκα μηπως υπήρχε τρόπος να τη βολέψω φθηνά και με μια καμπίνα (για στερεο που λεμε). Αλλά δεν πειράζει.. έκει που θα ταν να δωσω 100-150 για μια καμπίνα θ αδώσω 250 και θα πάρω το τσαμπιονάκι! :)) που το έχω ακούσει και μου άρεσε αρκετά (στον fender super champ αναφέρομαι http://www.thomann.de/gr/fender_super_champ_xd.htm ) με τον blues deluxe σε στέρεο όμως, πιστεύεται θα ταιριάξει καλά?? θα προτείνατε κάτι διαφορετικό? (μη το ξεκάνουμε στα φράγκα! μας τα φαγε όλα ο μπλουζακος ;D ;D)
  14. οι cuenca έχουν όντως καλό όνομα στο χώρο της εμπορικής κλασικής κιθάρας, πραγματικά όμως αυτό να μη σε παρασύρει γιατί συμβαίνει πολύ συχνά το εξής παράλογο: ίδια μοντέλα ίδιας εταιρείας σε ίδιο κατάστημα ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετική αίσθηση και στο παίξιμο και στον ήχο. Και ακομή πιο συχνά, κιθάρες σε τιμή πιο ανεβασμένη να μη δίνουν όσα δίνουν κιθάρες χαμηλότερης αξίας!! Γι αυτό τόνισα πιο πάνω το παίξτες πρώτα :) Αφού έχεις χρηματικό υπόλοιπο στο συγκεκριμένο μαγαζί, αν ήμουν στη θέση σου θα εδινα γυρω στα 500 -600, δε θα πηγαινα στο χιλιάρικο. (εξαρτάται φυσικά και το ύψος του υπολοίπου που έχεις 8))
  15. οι Cuenca αξιζουν τα λεφτά τους στην τάξη των 200-500 ευρώ. Θα σου πρότεινα να κινηθείς στα 700 -800 σε στυλ Alhambra 5p-7p. (ακόμη καιCuenca). Διαφορετικά να πας στα 1500 ευρώ και πάνω, για χειροποίητη αν θες κατι καλυτερο που να πιάνουν τόπο τα παραπάνω ευρώ που θα δώσεις. (επίσης καλύτερα κατα τη γνώμη μου να κινηθείς σε κέδρο γιατί οι ελάτινες σε αυτήν την κατηγορά δε δίνουν τη γλύκα που τις χαρακτηρίζει, ενώ ο κέδρος είναι ικανοποιητικός με τον όγκο του). Παίξτες πρώτα ;)
  16. μάλιστα.. οπότε στέρεο ήχος από combo και καμπίνα δεν είναι εφικτός με κανένα τρόπο. πάντως αν γνωρίζει κάποιος κανένα εξάρτημα (και τρόπο) που χρησιμοποιείται για αυτή τη δουλειά ας βοηθήσει..
  17. δεκτον. :( γιατί όμως? μπορεις να μου εξηγήσεις???
  18. Υπάρχει κάποιος τρόπος να βγάλω stereo ήχο απο 1x12 combo και μια 1χ12 καμπίνα? Το ρωτάω αυτό γιατί σκέφτηκα το εξής: για να είναι true stereo πρέπει ο διαχωρισμός του σήματος να γίνει ΜΕΤΑ και την τελική ενίσχυση του ενισχυτή. Οποιαδήποτε αλλή σύνδεση πριν αυτής μόλις πάει στην τελική ενίσχυση θα έχει mono αποτέλεσμα. Αρα θα πρέπει το stereo πετάλι μου ( εχω gmajor, dl4, είτε κάποιο αλλο αποκλειστικά στερεο πετάλι για αυτή τη δουλειά) να μπει μετά την τελική ενίσχυση και πριν το ηχειο. Οπότε αν συνδέσω το τελικό σήμα απο τον ενισχυτή (το καλωδιάκι που παέι για το jack plate του μεγαφώνου) στο input του πεταλιού και απο το στερεο output δώσω left στον combo και right στην καμπινα, τότε θα έχω το αποτέλεσμα που θέλω? Δεν εχω δοκιμάσει τπτ ακόμα γιατί φοβάμαι μήπως κάνω καμιά γκάφα και καταστέψω κανα μήχανημα. Μπορεί να μου πει κανείς αν μπορεί να λειτουργήσει το παραπάνω? (την αληθεια να πω ακομη δεν εχω παρει την καμπινα και γιαυτό δεν μπορω να πειραματιστώ :()
  19. τι ρυθμίσεις έχεις κανει στις πεταλιέρες?
  20. τα καθαρά του blues deluxe θα μπορούσαν να συγκριθούν με τα καθαρά του studiotone? εχω ακουσει τους koch (studio/twnitone) και μαρεσαν παρα πολυ (οχι ομως και οι τιμή τους). κατα τη γνωμη σας ποιος εχει καλύτερη απόδοση στο clean ch?
  21. είναι πολύ αξιόπιστο καταστημα, έχω τις καλύτερες εντυπώσεις. Εκανα αγορά πριν κανα μήνα
  22. αν δε βρω το μαιλ του αυτο θα κάνω γιατί έχει καμια βδομάδα που επικοινώνησα και δε έχω λάβει απάντηση.. το περίεργο είναι ότι συνήθως απαντάει μέσα σε 3-4 ώρες!
  23. το εχω ηδη κανει.. αν εχεις το μαιλ θα βοηθουσε περισσοτερο
  24. σας παρακαλώ ας γραψει κάποιος το mail του Αγγελόπουλου γιατι και γω θέλω να στείλω μια ερώτηση
  25. Πώς πέθανε ο τελευταίος Πόντιος βιολονίστας ; --- Επαιζε ένα κομμάτι που στο φινάλε είχε την ένδειξη "morendo" (πεθαίνοντας) Γιατί μια ορχήστρα έχει 16 πρώτους βιολιστές και 14 δεύτερους ; Οι 14 είναι της αντιπολίτευσης. Γιατί οι Ρώσοι συνθέτες αφήνουν πολλά μισοτελειωμένα κομμάτια ; Βότκα-Μπόμπα.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου