Προς το περιεχόμενο

intronaut689

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    7
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή intronaut689

0

Φήμη

  1. Haryy, ευχαριστώ πολύ που έχεις το κουράγιο να βοηθήσεις, μάλιστα οι ερωτήσεις σου μου φαίνονται πολύ πιο εύστοχες απο του τεχνικού της m-audio ;) Χμ, όχι δε νομίζω. Γι'αυτό εξάλλου δοκίμασα και full format/clean install για να είμαι σίγουρος. Απλά μέτα απο κάποιες προσπάθειες επειδή έιχα απελπιστεί, κάθε φορά που έκανα uninstall τους drivers της m-audio, έκανα fix to registry και delete τα temp μήπως και υπάρχουν leftovers απο πριν που να δημιουργούν conflict στο νέο install. Όχι, δυστυχώς δεν έχω κάποια άλλη firewire συσκευή (π.χ. external hdd, videocamera) για να τεστάρω. Γενικά είμαι επιφυλακτικός γι'αυτό γιατί στα manual της Μ-Αudio λένε να αποφεύγεται γιατί μπορεί να "χαλάσει" τις κάρτες, αν και για την 610, που λειτουργεί και αυτόνομα ως pre-amp δε νομίζω να έχει πρόβλημα. Και εξάλλου αν συνδέσεις και την τροφοδοσία το πρόβλημα θα έγκειται πιθανόν σε pops/clicks κτλ. Γι'αυτό το δοκίμασα και μια φορά έτσι αλλά και παλί δε μπορούσε να τη κάνει detect. Με το 6to6 pin καλώδιο πάντως φαίνεται να δινει τροφοδοσία, αφού ανάβει το blue led της 610, όταν γίνεται boot to PC. Αυτό το θεωρώ αρκετά πιθανό και εγώ, αφού δεν έχω δοκιμάσει να τεστάρω την Unibrain και κάπου αλλού, όπως την Sunnix στο παλιό μου PC. Πάντως την αναγνωρίζουν κανονικά τα windows, και δίνει τροφοδοσία ρεύμα μάλλον στην 610 (blue led) κτλ. Κάτι άλλο σε firewire δεν έχω όπως είπα και πιο πριν. Την Sunnix την δοκίμασα με το παλιό μου PC (που έχει PCI, αλλά όχι και PCI-e για να δοκιμάσω και την Unibrain) και έκανε την εγκατάσταση της 610. Τσέκαρα τα BIOS στα Voltages και στο πεδίο που είχε 3,3V: , έγραφε παραπλήσια τιμή οπότε είναι οκ αυτό φαντάζομαι. Ο τεχνικός της M-Audio, μου ζήτησε και του έστειλα σε mail ένα system report του PC μου από το Belarc.com μπας και βγάλει άκρη απο εκεί..
  2. Γεια χαρά, πήρα μια καινούρια M-Audio ProFire 610 πρόσφατα, άλλα έχω πρόβλημα να την εγκαταστήσω στο PC μου.. Δε φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα απο hardware η ίδια αφού είναι καινούρια και δουλεύει σε άλλα PC που έχω δοκιμάσει, κάτι άλλο θα φτάει.. Έχω σπάσει το κεφάλι μου τόσες μέρες αλλά δεν έχω βρεί τι.. Τεσπα, έχω κάνει ένα post στο support forum της Μ-Audio με το πρόβλημα αναλυτικά, αλλά είναι αρκετά μεγάλο και δεν έχω κουράγιο να το μεταφράσω τώρα, παρακαλώ πηγαίντε στο παρακάτω link αν θέλετε να το δείτε (το nick μου εκεί είναι apwnos): http://forums.m-audio.com/showthread.php?t=3517 και όποιος έχει όρεξη να βοηθήσει θα ήμουν ευγνώμων ;)
  3. Γεια χαρά, θα ήθελα αν ήξερε κάποιος να με βοηθήσει που μπορώ να βρώ (απο Ελλάδα προτιμότερο) ανταλλακτικά foam ear pads για τα headphones Sennheiser PX-100 Απο μια γρήγορη ματιά στο internet βρήκα κάτι στο eBay αλλά χρειάζομαι λευκού χρώματος.. Αν ξέρει κάποιος ας απαντήσει plz εδώ ή με pm αν είναι να μή γίνεται διαφήμιση.. Πάντως είναι πολύ καλά ακουστικά και τα συνιστώ κ σε άλλους (κοστίζουν γύρω στα 40-45e) ;)
  4. Χμμ, τότε αφού η λύση του εξωτερικού usb2 δεν είναι καλή, μήπως αν έβαζα τον 80άρη IDE εσωτερικό (η Μ/Β πρέπει να έχει 1 slot gia IDE) και να είναι dedicated για τα samples.. To θέμα είναι πιο θα είναι πιο γρήγορο, o IDE ή αν κάνω αυτό που έλεγα (2 partitions στον 80άτη SATA2, ένα C για τα Windows και ένα D για τα samples)? Τώρα ο IDE έχει fullάρει με ένα μέρος της συλλογής μου music videos, που εντάξει γίνεται backup dvd αναγκαστικά.. Μήπως αξίζει να δώσω άλλα 100Ε για 10.000rpm? http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.303874 και να βάλω εκεί τα Windows? Έτσι θα έχω 3 δίσκους και θα μου μείνει και ο 80άρης sata2 για τα samples π.χ.
  5. Ευχαριστώ πάρα πολύ starscream για τις συμβουλές! 8) Το είχα σκεφτεί και αυτό (αλλά ξέχασα να το αναφέρω sry) και λογικά είναι καλύτερη λύση.. Βασικά ο μόνος λόγος που δεν το προτίμησα μάλλον είναι οτι είμαι απο τους τύπους που στο PC θέλει να κάνει πολλά πράγματα at the same time.. Δλδ' date=' την ώρα που έπεζα κιθάρα με Amplitube2 στο Ableton, να μπορούσα να σερφάρω και στο net, ή να έβλεπα κάνα game άμα δεν είχα έμπνευση κατάλαβες.. Σε ένα dual boot σύστημα θα χρειαζόταν restart αυτό λογικά, σωστά? Οπότε λόγω του χαρακτήρα μου θα βαριόμουν ελλεϊνά να το κάνω αυτό, κάθε φορά μου ήθελα swap audio και "normal" εφαρμογές.. (εκτός αν υπάρχει άλλος τρόπος που θα ήθελα να τον μάθω! :idea: ) Ναι όντως με προβληματίζει και αυτό, έλεγα να το κάνω 20GB για τα Windows και 60GB για τα samples (ή 30-50). Απλά λέω ότι θα εξοικονομήσω χώρο στον C:\ - Windows επειδή σκοπεύω να βάλω όλα τα αρχεία (mp3 κτλ, ακόμα και τα games) στο partition DATA του 250άρη. Και σε αυτό δίκιο έχεις, οικονομικά δε με συμφέρει τώρα πάντως. Αν έβαζα για τα samples έναν έξωτερικο HDD usb2.0 όμως? (π.χ. έχω έναν 80άρη, αλλά είναι IDE). Θα δούλευε οk και γρήγορα? Σκέφτομαι και αυτό με τα drive letters πάλι μη γινόταν μπέρδεμα.. (π.χ. στην αρχή να το αναγνώριζε σαν G, και μετά όταν ψάξει το sequencer για samples να έχει συνδεθεί σαν Ι και να μη βρίσκονται) Οι υπόλοιποι τι setup έχετε κάνει όσο αφορά αυτό το θέμα? (partitions κτλ) Πιστεύω αυτό θα βοηθούσε εμένα και γενικά τους νέους στα audio-pc? Να πέρναμε καμία ιδέα απο τους παλιούς :wink: Απλά αν γίνεται με λύσεις που να συνδιάζουν το audio PC με το "casual". ¶μα δω και εγώ ότι μειώνεται τόσο πόλυ η απόδοση στο audio λόγω των πόρων που χρησiμοποιεί το "casual", θα στραφώ και εγώ στο dual boot μάλλον. ¶λλα έλεγα μήπως το αποφύγω αυτό (γι'αυτό πήρα και καινούριο "γρήγορο" PC) με σωστή χρήση partitions. :idea:
  6. Ευχαριστώ παιδιά για το καλωσόρισμα, το link για το άρθρο διορθώθηκε :) Πάντως άμα κάνω 5 partitions στα HDDs, βάλε και άλλους 4 π.χ. για το card reader, άλλους για τα cd/dvd, άλλους για τα virtual/mount drives, δε θα φτάνουν τα γράμματα στο τέλος :P
  7. Χαίρετε και καλώς με βρήκατε :P Πριν θέσω το "πρόβλημα" και εφόσον είναι και το πρώτο post μου, ας τα πάρουμε λίγο απο την αρχή.. (και συγνώμη αν σας κουράζω ή έχει ξανασυζητηθεί το θέμα) Ασχολούμαι και εγώ με το λεγόμενο "home music recording/production" το τελευταίο καιρό αλλά εντελώς ερασιτεχνικά και αποσπασματικά.. :roll: Το σύστημα που δουλεύω είναι ένα παλιούτσικο laptop με επεξεργαστή P4 3GHz, μνήμη 1GB, ενώ για κάρτα ήχου έχω την M-Audio Firewire Solo. Με το καιρό διαπίστωσα ότι δεν είμαι ικανοποιημένος τόσο απο την απόδοση (παρόλο που έκανα τα tweaks του www.musicxp.net , όσο και απο τη λειτουργικότητα (πολύ καλώδιο ρε παιδί μου..) οπότε αποφάσισα να επενδύσω σε ένα νέο Desktop PC (θα το παραλάβω αύριο) :wink: Παραθέτω λίγο και το configuration, να πείτε καμία γνώμη (άμα θέλετε, το deal έχει γίνει τώρα..) Να προσθέσω (για να κλείσει αυτό το κεφάλαιο, ακόμα δεν έχω μπει στο θέμα φανταστείτε..) ότι είμαι ευτυχής που τσίμπησα και ένα set απο τα nearfield active monitors Tascam VL-X5 (μάλλον τα τελευταία στο stock του thomann.de :!: ), συν 1 μίκτη και 1 mic (που εφόσον δεν διακρίνομαι για την καλλίφωνια μου θα χρησιμεύσουν σε όμορφες στιγμές karaoke πιθανόν.. :lol:) Για να μπούμε στο ψητό όμως, το θέμα είναι ότι το Desktop PC, δεν το θέλω μόνο για audio-pc, αλλά και για games, multimedia (video editing/photoshop) internet (antivirus) κτλ κτλ.. οπότε γενικά θα το "φορτώσω" (λογισμικό θα έχω τα MS XP Professional SP2 ENG) Οπότε ήρθαμε σιγά σιγά και στο θέμα του partition (που επείγει για αυρίο). Ψάχνοντας βρήκα ένα γαμάτο άρθρο πάνω στο θέμα (που προτείνω ανεπιφύλαχτα να το τσεκάρετε.. http://www.soundonsound.com/sos/may05/articles/pcmusician.htm , αλλά να ήθελα και τη γνώμη όσων έχουν εμπειρία και θα είχαν την όρεξη να με βοηθήσουν.. Θυμίζω ότι θα έχω 2 HDD (80GB, 250GB) και θέλω να μπουκώσω το pc με άπειρα VSTi και samples libraries (EZdrummer, Trilogy, Atmosphere, Miroslav, Kontakt2 κτλ κτλ..) ένω για sequencer προτιμώ το Ableton Live Τεσπά απο το άρθρο που παρέθεσα κατάλαβα ότι είναι μάλλον καλύτερα να χρησιμοποιήσω το Twin Drive Partitioning Scheme 4. Δηλαδή στον 80άρη να κάνω 2 partitions και να βάλω στο 1ο την εγκατάσταση των ΧP και τα προγράμματα (π.χ. C:\) στον άλλο ("D:\") τα streaming samples απο τα libraries. Στον 250άρη να κάνω ένα partition π.χ "Ε:\" για το "current project" π.χ. Ableton Projects, τα audio recordings κτλ και ένα υπόλοιπο μεγάλο partition DATA όπου θα έχω τα αρχεία μου mp3, video, ή και games κτλ..) Αν κάποιος έχει καμία ίδεα, συμβουλή η παρατήρηση παρακαλώ να τη πεί.. Πίστεύω οτί γενικά αφορά αρκετό κόσμο αυτό το θέμα (βελτιστοποίηση PC για audio εφαρμογές)
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου