Προς το περιεχόμενο

St4rg4z3r

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    197
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από St4rg4z3r

  1. Ναι, αυτός είναι. Δεν τον έχω στο σπίτι τον ενισχυτή, είναι στο στούντιο της πρόβας, αλλά αν τον φέρω σύντομα για κανένα μερεμετι θα βγάλω φωτογραφίες και θα ποστάρω! Ο v55 είναι ο ίδιος ενισχυτης απλά έχει δυο 6l6 στον τελικό, οπότε ισχύουν τα ίδια. Απλά δεν τον έχω δει από μέσα, ίσως είναι διαφορετική η πλακέτα του, αν και δεν το πολυπιστεύω. Το μόνο κακό με τον συγκεκριμένο (τον infinium), είναι ότι πολλά components είναι σε smd μορφή, οποτε και λίγο πιο δύσκολα στην κολληση και αποκόλληση. Αν βρω χρόνο, ίσως κάνω ένα γρήγορο tutorial για τα mods που του έκανα (όχι ότι είμαι κανένας ειδικός, αλλά τουλάχιστον όσα έμαθα πειραματιζόμενος στον Bugera)!
  2. Θα σε πάω λίγο σε τεχνικά θέματα, αλλά σε γενικές γραμμές ο συγκεκριμένος ενισχυτής έχει phase splitter σε τοπολογία cathodyne, στην ουσία χρησιμοποιεί μισή λυχνία για να διαχωρίσει το σήμα και να το στείλει στις δυο τελικές λυχνίες. Το πρόβλημα είναι ότι όταν ανεβάσεις το gain, το phase splitter παραμορφώνει με έναν πολύ άσχημο τρόπο, δημιουργεί διπλές συχνότητες και ακούγεται σαν ένα πολύ χάλια chorus. Η λύση σε αυτό είναι να βάλεις μια αντίσταση 470kOhm στην «είσοδο» του phase splitter (λέγεται grid stopper αυτή η αντίσταση), και ως δια μαγείας έχεις εντελώς άλλο ενισχυτή. Είναι σχετικά απλό αν έχεις βασικές γνώσεις ηλεκτρονικών και κολλητηριού, αλλά συνάμα επικίνδυνο αν δε γνωρίζεις γιατί οι λαμπατοι ενισχυτές δουλεύουν με υψηλές τάσεις οι οποίες αποθηκεύονται στους πυκνωτές ακόμα και όταν είναι κλειστός ο ενισχυτής. Αν βρεις κάποιον που να ξέρει και να μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά, θα έχεις έναν φανταστικό ενισχυτή. Αλλιώς, ότι λυχνίες και να βάλεις, ο ήχος δεν θα φτιάξει ποτε, τουλάχιστον στο drive κανάλι. σορι για το μακροσκελές κείμενο, αλλά έχω κι εγώ έναν ίδιο σε combo και το έχω κάνει το συγκεκριμένο mod (όπως και αλλά πολλά, του άλλαξα τα φώτα ) και πραγματικά εκεί που τον είχα να κάθεται και να σκονίζεται, πλέον είναι απόλαυση!!
  3. Αν είχαν θέμα οι τελικές (el84) θα άναβαν τα λαμπάκια του infinium. Αν κάνει νερά όπως λες, είναι σχετικά απίθανο να είναι οι προενισχυτριες, σπάνια παθαίνουν κάτι, οπότε όπως λέει κι ο φίλος πιο πάνω, καλύτερα να τον δει ενας τεχνικός. Αν από την άλλη θες να αλλάξεις λυχνίες για να βελτιώσεις τον ήχο, μην προσδοκεις πολλά πράγματα! Ο συγκεκριμένος ενισχυτής πάντως έχει πολύ καλό καθαρό κανάλι, αλλά το drive του είναι αχωνευτο (κάτι που διορθώνεται με μια μικρή εγχείρηση)
  4. Κάνε κατάργηση της on-board κάρτας απ' το BIOS. Αν υπήρχε πρόβλημα σε CPU, motherboard, Ram κλπ, δεν θα ξεκινούσε το PC και θα σε ειδοποιούσε με beeps. Απλά τώρα, το σήμα για τα γραφικά πάει στην on board κάρτα στην οποία δεν έχεις οθόνη. Κάνε την disable απ'το BIOS και θα δουλέψει. EDIT: Βασικά δάβασα λίγο το manual της μητρικής σου: Στο Bios, κάνεις τις εξής επιλογές: Advanced -> Chipset -> Initiate Graphics Adapter, και θέτεις ώς επιλογή [PEG/IGD] ορίζοντας έτσι την PCI Express ως boot device. Όλα αυτά, με την προυπόθεση να συνδέσεις την οθόνη στην onboard κάρτα και αφού κάνεις τις αλλαγές και την απαραίτητη επανεκκίνηση, τη συνδέεις στην καινούρια κάρτα.
  5. A) Αν το σήμα σου περναει από τη λυχνία και τη βγάλεις, απλά δεν θα έχεις ήχο Β) Αν το σήμα σου δεν περνάει από τη λυχνία και τη βγάλεις, απλά δεν αλλάζεις τίποτε στη διαδρομή του σήματος. Άρα, καμμιά από τις υποθέσεις σου δεν ισχύει (ούτε καν το να χαλάσει ο ενισχυτής) ;)
  6. Θα διαφωνήσω αγαπητέ! Το WC3 βασιζόταν ως επι το πλείστον στο micromanagement των μονάδων, σε αντίθεση με το SC που έδινε μεγάλη βαρύτητα και στο macromanagement της βάσης. Συν το διαφορετικό unit cap, τους ήρωες, τα πολύ περισσότερα HP των μονάδων και των κτιρίων κ.ο.κ. Δε λέω οτι ήταν άσχημο, απλά δεν ήταν SC!! 8)
  7. Το WC3 αν και το έπαιζα πολύ, δεν με συγκινούσε ιδιέταιρα. Το ένιωθα ως ημίμετρο μέχρι να βγεί το Starcraft 2. Btw, έχω ένα invite για beta testing (SC2). Αν ενδιαφέρεται κάποιος, να μου το πει. Αν είναι πολλοί οι ενδιαφερομενοι τοτε δεν θα ξέρω σε ποιον να το δώσω και πρέπει να βρούμε λύση. -πήγε στην Έυη τελικά-
  8. Καλά, οι κορεάτες είναι άπιαστοι. Το Starcraft πλέον είναι το εθνικό τους σπορ και για πολλούς και το επάγγελμά τους.
  9. Ευχαρίστως! Σε προειδοποιώ όμως: Έχω αρκετές εργατοώρες στη beta! :P :P :P
  10. Αν και η Blizzard δεν ανακοίνωσε τις απαιτήσεις, θα σου πώ, όντας μέλος της beta του παιχνιδιού, οτι το παιχνίδι δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα απαιτητικό και χοντρικά θα έλεγα οτι με έναν σχετικά σύγχρονο επεξεργαστή, ίσως και με 1 gb ram και μια κάρτα γραφικών από 8600 και άνω θα παίζει καλά. Στο δικό μου σύστημα (C2D E8400 3.00 GHz, 3 GB Ram, GF 9800GTX+) παίζει άψογα σε 1680*1050 και full details.
  11. Όπως τα λέει ο Evris, ξεκίνα με μια C διατονική, αλλά μείνε μακρια από τις φτηνές και τα φτηνά σετ. Έτσι κι αλλιώς δεν μιλάμε για μεγάλα ποσά. Με μια Marine Band ή Blues Harp θα καταφέρνεις και πιό εύκολα τα bends και αργότερα τα overblows και overdraws.
  12. Ε, την κατηγορία που αναφέρεις, την περικλείω στις εξαιρέσεις, στο 2ο ποστ. ;) Απλά αυτή η κατηγορία δε σκίζεται να αποδείξει ποια κιθάρα ακούγεται καλύτερα, δεν κάνει πολύ σαματά και δεν διακρίνεται εύκολα στον αχό της μάχης ;D ;D. Ο Χαρίλατρος τα είπε όλα πάντως.
  13. Αυτό ακριβώς είναι το point μου. Η φράση μου που προηγείται της παράθεσης του link έχει καυστικό-χιουμοριστικό χαρακτήρα (απλά ξέχασα να βάλω emoticon). Για 'μένα, η ουσία είναι οτι ο μεν κάτοχος gibson είναι ευτυχής καθ'ότι έχει το real thing το οποίο είναι ανυπέρβλητο (τρόπος του λέγειν), ο δε έχων καποια εναλλακτική λύση, είναι πάλι ευτυχισμένος γιατί με τα μισά και λιγότερα χρήματα κάνει τη δουλειά του. Τώρα το γιατί κονταροχτυπιούνται οι μεν και οι δε, έχει να κάνει με το φαινόμενο της γνωστικής ασυμφωνίας όπως γραφω παραπάνω.
  14. Μπλαντι, εννοώ οτι είναι πολύ εύκολο να δημιουργηθεί γνωστική ασυμφωνία σε κάποιον που πλήρωσε ένα σωρό λεφτά για μια gibson, και ξαφνικά μια ομάδα ατόμων του πεί οτι υπάρχουν (π.χ.) κινέζικα αντίγραφα που κάνουν την ίδια δουλεια. Δεν πρόκειται να δεχτεί οτι μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο ακόμα κι αν δοκιμάσει την εναλλακτική κινέζική, ακόμα κι αν η ομήγυρη υποστηρίζει οτι ακούγονται το ίδιο (υπάρχουν κι εξαιρέσεις ατόμων βέβαια). Προσοχή: δεν εκφέρω άποψη για την ποιότητα καμίας κιθάρας, καθώς οι LP δεν είναι του γούστου μου, και δεν έχω μεγάλη εμπειρία από αυτές.
  15. Ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω έρευνα που μπορεί να εξηγεί γιατί ο ήχος μιας Gibson LP δεν αντιγράφεται: http://news.cnet.com/8301-13580_3-9849949-39.html?tag=nefd.pop
  16. Δεν έχω υπ'όψιν μου τον Fame, αλλά από τον MG σίγουρα καλύτερος θα είναι...
  17. :) Μα κι εγώ μαζί του θα ήμουν αν ο φίλτατος kako δεν είχε ήδη απορρίψει το σενάριο αυτό. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω το λόγο για τον οποίο θεωρείς οτι είναι παράλογος ο συνδιασμός... Έπαιξα με παρόμοια Ibanez (με το τρέμολο σφηνωμένο) με p-rails και ακουγόταν πολύ όμορφα.
  18. http://www.thomann.de/gr/seymour_duncan_shpr1_prail_set_black.htm Τσέκαρε κι αυτούς (με την προϋπόθεση να τους splittάρεις).
  19. Καθόλου. Κανείς δεν ξέρει τα πάντα και το να ρωτάς και να ψάχνεις να βρεις απαντήσεις ειναι αυτό που θα σε κάνει πιο σοφό. ;) Για ότι άλλο χρειαστείς να μάθεις, εδώ είμαστε, όπως και το search του forum.
  20. Ότι κάνει και το equalizer του στερεοφωνικού σου: ενισχύει ή ελαττώνει την ένταση κάποιων συχνοτήτων (πρίμα, μεσαία, μπάσα).
  21. Το Solid state rectifier, σημαίνει οτι η ανόρθωση του ρεύματος, δηλαδή η μετατροπή του από εναλλασσόμενο σε συνεχές, γίνεται με διόδους πυριτίου, και όχι λυχνίες. Η βασική διαφόρά με το tube rectifier, είναι οτι δεν παρουσιάζεται το φαινόμενο του sagging στον ήχο σε υψηλές εντάσεις. Τον συγκεκριμένο δέν τον έχω δοκιμάσει, αλλά έχω ακούσει αρκετές θετικές γνώμες.
  22. Αυτό που κατάλαβα εγώ παντως από την ανακοίνωση, είναι οτι είχαν προβλήματα με τον Ανεστόπουλο και κατ΄ουσίαν θα ξεκινήσουν κάτι καινούριο οι τέσσερις εναπομείναντες. Ο Superfunk θα μας διαφωτίσει πλήρως...
  23. Και γιατί να μην πάρει ένα έτοιμο λεπτό βρε συ; doubletrouble, μέτρα το πάχος του μπράτσου και ψάξε για κάτι παρόμοιο. Σε πολλά καταστήματα - εργοστάσια δεχονται παραγγελίες για συγκεκριμένα specs (πχ warmoth).
  24. Ναι, θέμα γούστου είναι. Φυσικά παίζει ρόλο και το είδος της μουσικής που θέλεις να παίξεις. Στο μέταλ για παράδειγμα σπάνια χρησιμοποιείται μονοπήνιος. Το πού είναι τοποθετημένοι οι μαγνήτες έχει μεγάλη σημασια, γι΄αυτό αλλωστε οι περισσότερες κιθάρες έχουν 2 ή 3 μαγνήτες. Όσο πιο κοντά στη γέφυρα είναι ο μαγνήτης, τοσο πιο οξύς και twangy θα είναι ο ήχος και όσο πλησιάζει το κέντρο της χορδής, όπου γίνεται και η μεγαλύτερη ταλάντωση, τόσο πιο ζεστός και μπάσος γίνεται ο ήχος, αλλά και με μεγαλύτερη ένταση. Γι΄αυτό το λόγο, προτιμώνται μαγνήτες με χαμηλότερη έξοδο στη θέση neck, ή βυθίζουμε το μαγνήτη απομακρύνοντάς τον από τις χορδές, ωστε να έχουν σχετικά όμοια ένταση όλοι οι μαγνήτες. Ό,τι άλλο χρειαστείς, είμαστε στη διάθεσή σου... ;)
  25. Τα βασικά είδη μαγνητών, είναι 2: οι μονοπήνιοι (single coil) και οι διπλοπήνιοι (humbuckers). Από εκεί και πέρα, υπάρχουν πολλών ειδών υλοποιήσεις του βασικού concept. Υπάρχουν κατ΄αρχάς οι passive, δηλαδή παθητικοι (οι πιο συχνά απαντώμενοι), οι οποίοι έχοντας πολλές σπείρες περιέλιξης παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα και "οδηγούν" τον ενισχυτή. Έπειτα υπάρχουν οι active μαγνήτες, οι οποίοι έχουν μικρότερη περιέλιξη, αλλα ενσωματώνουν ένα κύκλωμα προενισχυτή, το οποίο ενισχύει το μικρό σημα που παράγεται από το μαγνήτη και το στέλνει στον ενισχυτή. Η passive και active τεχνολογία εφαρμόζεται σε αμφότερα τα είδη μαγνητών, και single coil και humbucker. Οι active μαγνήτες, συνήθως έχουν μεγαλύτερη έξοδο από τους passive. Επίσης έχουν πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου και, τέλος χρειάζονται ρεύμα για να λειτουργήσουν (μπαταρία). Οι passive μαγνήτες είναι ηπιότεροι, και κατα πολλούς, ακούγονται πιο φυσικοί. Οι μονοπηνιοι τώρα, διαφοροποιούνται σε καμποσες κατηγορίες με διαφορετικά ηχοχρώματα, όπως τους κλασσικούς μονούς μαγνήτες μιας strat, τους P90, τους lipstick κ.λ.π. Οι humbuckers διακρινονται κατασκευαστικά στους full sized και στους single coil sized με τους δεύτερους, να ειναι στενότεροι, ώστε να χωρέσουν σε κιθάρες που είναι σκαμμένες για μονούς. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που καθορίζει το ύφος ενός μαγνήτη, είναι η έξοδός του, η οποία εξαρτάται από την αντίσταση του πηνίου, τον αριθμό των σπειρών και το μαγνητικό υλικο. Τέλος υπάρχουν και οι πιεζοηλεκτρικοί, οι οποίοι δεν είναι μαγνήτες, αλλά ένα είδος κρυστάλλου που μεταφράζει τη δόνηση σε ηλεκτρισμό και οδηγεί τον ενισχυτή. Οι πιεζοηλεκτρικοί χρησιμοποιούναι κυρίως στα ακουστικά όργανα, αλλα και σε ηλεκτρικες κιθάρες.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου