Προς το περιεχόμενο

bobafet

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    12
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από bobafet

  1. Τελευταίο Kasperksy, τελευταίο Zonealarm (αγορασμένα εννοείται), spybot s+d, spyware doctor κλπ. δεν βρίσκουν τίποτα, η σελίδα περιέχει απλές οδηγίες και ούτε στοιχειία ζητάει ούτε τίποτα, αυτά τα ολίγα, τι να σου πω, το μόνο που ξέρω είναι οτι το σύστημά μου είναι καθαρό (ακριβώς επειδή πριν 3 βδομάδες δεν ήταν και παιδεύτηκα πολύ για να είμαι σίγουρος οτι όλα είναι οκ...). σημ.: τρέχω firefox με noscript που σημαίνει οτι κανένα script δεν τρέχει χωρίς την έγκρισή μου κι ίσως γι'αυτό δεν μου βγάζει τίποτα, πάντως οι οδηγίες είναι σωστές κι όλα δουλεύουν μια χαρά.
  2. Κι εγώ το ίδιο πρόβλημα είχα, η λύση εδώ: http://blog.malwareteks.com/correct-access-denied-error-while-installing-windows-xp-sp3-release-candidate-2/ Προσοχή: δεν ξέρω αν ισχύουν τα ίδια για ελληνικά xp, τα δικά μου είναι αγγλικά. Κατά τ'άλλα, μετά την εγκατάσταση, όλα καλά.
  3. Το'χεις δοκιμάσει αυτό που λες και δεν δουλεύει; Μιλάς για midi ή για audio tracks; Στο Cubase από το Midi-> quantize setup μπορείς να επιλέξεις όποια quantizing presets θέλεις και να τα εφαρμόσεις στο track σου όσες φορές θέλεις, δεν έχει σημασία αν είναι ήδη quantized ή όχι. Μήπως εννοείς κάτι άλλο που δεν κατάλαβα;
  4. Κοιτάς το εγχειρίδιο χρήσης του καθενός όπου υπάρχει αναλυτική περιγραφή του κάθε controller. Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν θα μπορέσεις να προγραμματίσεις το vsti σου ή δε σου δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσεις τη σχετική ένταση (όπως το Crhis Hein Horns αν θυμάμαι καλά) οπότε αναγκαστικά αναθέτεις στο mod wheel τον cc 7 (γενική ένταση), αλλά νομίζω οτι δεν είναι και τόσο τραγικό δεδομένων των δυνατοτήτων automation που έχεις με τα σύγχρονα sequencers (δηλ. ρυθμίζεις πλέον τη γενική ένταση στο audio track μέσα απ'το εκάστοτε mixer, απ'όπου κάνεις και τις όποιες περαιτέρω μικρορυθμίσεις).
  5. Εξαρτάται απ'το vsti που χρησιμοποιείς κάθε φορά. Αν καταλαβαίνει το cc 11 (στο MIDI πρωτόκολλο ο continuous controller που αντιστοιχεί στο Expression, δηλαδή σχετική ρύθμιση της έντασης κρατώντας τη γενική ένταση του οργάνου, το cc 7, σταθερή) αναθέτεις στο mod wheel το cc 11. Αν όχι, το προγραμματίζεις εσύ. Π.χ. στο Kontakt, κλικάρεις στο Modulation του section amplifier, και κάνεις add modulator -> External Sources ->midi cc. Θα δημιουργηθεί μια entry midi cc με αξία 1. Εφόσον το 1 στο midi πρωτόκολλο αντιστοιχεί στο mod wheel, θα ελέγχεις τη σχετική ένταση με αυτό. Καλό είναι πάντα να βρίσκεις ένα τρόπο να επηρεάζεις τη "σχετική" ένταση, δηλ. να μην επεμβαίνεις στη γενική ένταση του οργάνου, την οποία θα ρυθμίσεις στη συνολική μίξη ενός κομματιού.
  6. Συμφωνώ, δεν είμαι τρελός οπαδός του Ξενάκη αλλά θεωρώ οτι η δουλειά του είναι σαφώς ενδιαφέρουσα. Όσο για το αν είναι τέχνη... Η προσωπική μου άποψη είναι οτι ένα από τα κριτήρια για την τέχνη είναι η σχέση της με τη θεωρητικοποίηση. Όταν η θεωρητικοποίηση έπεται ενός έργου, μιλάμε για τέχνη. Όταν προηγείται, μιλάμε για τεχνολογία, τεχνική, τεχνοκρατία κλπ. Όπως είπε και ο αποπάνω, μη βαράτε, προσωπική άποψη ;)
  7. Μπορείς να δοκιμάσεις και plugins αφιερωμένα στη φωνή με όλα τα απαιτούμενα. Το αγαπημένο μου είναι το Voxformer της Voxengo : http://www.voxengo.com/product/voxformer/ Σίγουρα θα υπάρχουν και καλύτερα αλλά προσωπικά τo θεωρώ μια γρήγορη, εύκολη και με πολύ καλά αποτελέσματα λύση, με κόστος $60... Βέβαια αφορά μόνο το κομάτι compression, eq, deessing, για reverb, delay κλπ κλπ κοιτάς αλλού.
  8. Ουπς! Ξέχασα κάτι σημαντικότατο (παρόλο που εννοείται...): Ο,ΤΙ και να σου πει ο οποιοσδήποτε, άκουσέ τα πρώτα με μουσική που γνωρίζεις καλά.
  9. Προσωπική επιλογή και μεγάλος έρωτας από τότε : SONY MDR-7506 Εκέινη την εποχή ήταν στην ίδια κατηγορία τιμής με τα Κ240, τώρα δε ξέρω καν αν υπάρχουν (ελπίζω γιατί θέλω ένα δεύτερο ζευγάρι για backup αν και μετά από 7 χρόνια καθημερινής πολύωρης χρήσης έχει ξεφτίσει μόνο το δέρμα στα μαξιλαράκια)
  10. Αν δεν κάνω λάθος η ένταση είναι κατά γενική ομολογία γνωστό μειονεκτηματάκι των Κ240, τουλάχιστον αυτό θυμάμαι απ'την εποχή που έκανα έρευνα αγοράς για ακουστικά, στις αρχές του 2000. Και από προσωπική ακρόαση θεωρώ οτι ισχύει αλλά και ψάχνοντας σε reviews όλοι αυτό επισήμαιναν. Τώρα αν έχει αλλάξει κάτι από τότε...
  11. ??!! Μα γιατί δεν το σκέφτηκα ??? Φαίνεται να δουλεύει, προς το παρόν... 1000 ευχαριστώ digisilence, μ'έσωσες !
  12. Χαιρετώ τους πάντες και καλώς σας βρήκα, καθότι νέος στο forum. Δουλεύω (ακόμα) με cubase sx2 λόγω συμβατότητας με την κάρτα ήχου, την Yamaha DSP Factory (για την ακρίβεια λόγω δυνατότητας διαχείρισης της κάρτας αφού, αν δεν κάνω λάθος, στις επόμενες εκδόσεις δεν υποστηρίζεται). Από τότε που εγκατέστησα τους τελευταίους οδηγούς της κάρτας γραφικών (Nvidia geforce fx5500 σε AGP) έχω τρελά προβλήματα στην ηχογράφηση με το cubase, είτε σε audio είτε σε midi. Αναβοσβήνει η οθόνη, σαν να αλλάζει ανάλυση (κάποιες φορές μέναι σβηστή για ώρα), κρεμάνε τα εισερχόμενα σήματα και το όλο σύστημα γκλιτσάρει, με το μεν midi κανένα πρόβλημα (άντε να διορθώσω τη διάρκεια μιας νότας) με το audio όμως δημιουργούνται κλικς. Το πρόβλημα διορθώνεται κάποιες φορές με maximized το παράθυρο του editing (για το midi), στο δε audio πρέπει να γράψω σε 'λευκό' σημείο του project απενεργοποιώντας εννοείται το follow. Προφανώς λοιπόν πρόκειται για κάποιο screen refresh πρόβλημα. Τους οδηγούς αναγκάστηκα να τους αλλάξω για να δουλεύει το πρόγραμμα διαχείρισης του νέου monitor, χωρίς το οποίο το σετάρισμα (του monitor) είναι απίστευτος πονοκέφαλος (ούτε και με το osd καταφέρνω να το φέρω στα ίσια του). Κανένα γρήγορο tip γιατί καίγομαι και δεν προλαβαίνω να το πολυψάξω; Στα ρυθμιστικά της nvidia έχω βάλει high quality και υποθέτω οτι μπορεί να πρέπει να πειράξω κάτι στο bios, αλλά τι; Σόρυ για την πολυλογία κι ευχαριστώ εκ των προτέρων...
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου