Προς το περιεχόμενο

om

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    166
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Mojo
    Μπάσο
  • Day job
    Ελεύθερος Επαγγελματίας
  • Τόπος
    Ζάκυνθος

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή om

Artist

Artist (1/4)

1

Φήμη

  1. Ακόμα καλύτερα από οικονομική άποψη τα 50w, απλά το footswitch το δέχεται μόνο το 100w όπου είναι καλό feature για το μέλλον αν κολλήσω με το amp.
  2. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Με έχει ψήσει το katana γιατί μου φαίνεται πολύ all around. Επειδή τον τελευταίο χρόνο έχω καταπιαστεί με την κιθάρα (15+ χρόνια μπάσο) μάλλον θα πάρω αυτό όπου καλύπτει πολλά είδη! Στο μέλλον βλέπουμε. Ακόμα από ότι διαβάζω παίζει αρκετά καλά σε χαμηλή ένταση κάτι που οι λαμπάτοι δεν έχουν. Επόμενη ερώτηση: Λέω να πάρω το 100w με το ένα ηχείο, να αποφύγω το έξτρα βάρος του 2Χ12 ενώ το 50w δεν είμαι σίγουρος αν με βγάζει σε πρόβα με δυνατό drummer!
  3. Γειά σας Παίζω εδώ και καιρό με το blackstar fly 3 κυρίως ως Headphone amp και θέλω να αγοράσω τον πρώτο μου ενισχυτή για πρόβες/μικρά live. Ψάχνοντας βλέπω πως στο budget μου υπάρχουν πλέον λαμπάτα combo και η αλήθεια είναι πως έχω μπερδευτεί με τις επιλογές. solid state https://www.thomann.de/gr/fender_champion_100.htm https://www.thomann.de/gr/marshall_mg102gfx.htm tube https://www.thomann.de/gr/marshall_origin_20c_combo.htm https://www.thomann.de/gr/fender_super_champ_x2.htm Αξίζει τον κόπο να αγοράσει κανείς τρανζίστορ ενώ υπάρχουν στα ίδια χρήματα tube? Στα λαμπάτα από ότι έχω καταλάβει πρέπει να περιοριστώ 15, το πολύ 20 watt για να μην έχω θέμα έντασης. Παίζω πιο πολύ heavy rock, stoner, metal αλλά και καμιά funkιά. Η κιθάρα μου είναι Gibson SG standard.
  4. Η fender player HH που γράφω ουσιαστικά είναι η συνέχεια της blacktop αν καταλαβαίνω καλά.
  5. Γειά σας, Τον τελευταίο καιρό φιλοξενούσα μια ΜΙΜ stratocaster στο σπίτι η οποία αποδείχτηκε πολύ καλή συντροφιά. Τελικά πρέπει να την αποχωριστώ σύντομα και έχω ψηθεί να αγοράσω μια δική μου κιθάρα (παίζω μπάσο πολλά χρόνια). Το στυλ μουσικής που μου αρέσει περισσότερο είναι ροκ, stoner (ac/dc, zeppelin, sabbath, kyuss, qotsa, UFO etc). Σαν σχήμα κιθάρας που αρέσει περισσότερο η telecaster, προτιμώ τους humbuckers όμως. Βρήκα την player telecaster HH https://www.youtube.com/watch?v=EJka4VXtde0 Την έχετε δοκιμάσει; Πως συγκρίνεται το μπράτσο της με αυτό της stratocaster; Έχετε να προτείνετε κάποια άλλη κιθάρα που αξίζει τον κόπο, σε budget αντίστοιχο της tele hh? Ευχαριστώ
  6. Χρειάζομαι νεο ενισχυτή. Παίζω σε δυο μπάντες: 1) Heavy Rock/Stoner με μια κιθάρα (παίζει με Marshall 100ss) που έχει αρκετό fuzz και μπάσα... 2) Funk/Rock με πιο χαλαρό κιθαρίστα αλλά ΠΟΛΥ δυνατό ντράμερ... Ο ενισχυτής θα χρησιμοποιηθεί σε πρόβες και λαιβ σε μικρά μαγαζάκια. Πόσα watts (solid state) χρειάζομαι για να μη μπω στο τριπάκι της υπερβολής? 350? 500? Το πιθανότερο να το ταιριάξω με μια 15ρα καμπίνα.
  7. Ampeg PF-350 head & PF-115HE http://www.thomann.de/gr/ampeg_pf_350_portaflex.htm http://www.thomann.de/gr/ampeg_pf115he_portaflex.htm Χρειάζομαι νεο ενισχυτή για πρόβες/μικρά live. Παίζουμε heavy rock/stoner και έχω απέναντι μου μια κιθάρα φουλ στο fuzz. Το PF-350 είναι αρκετό ή να πάρω καλύτερα το PF-500? Σε άλλο φόρουμ μου είπαν πως το ένα 15ρι ηχείο δύσκολα θα ακουστεί με μια δυνατή κιθάρα κ να κινηθώ για 4Χ10. Μου αρέσει αρκετά ο ήχος του 15' ισχύει κάτι τέτοιο? Αν το έχετε δοκιμάσει θέλω τη γνώμη σας!
  8. Ψάχνω πληροφορίες για το συγκεκριμένο μπάσο. http://www.thomann.de/gr/fender_modern_player_jbass_owt_satin.htm Θα εκτιμούσα άποψη από άτομα που το έχουν δοκιμάσει... τι είναι καλό και τι κακό πάνω του. Πράγματα που άκουσα στο youtube μου άρεσαν ηχητικά. Δεν το έχω δοκιμάσει όμως ποτέ. Γνωρίζετε αν υπάρχει πρόβλημα με ηλεκτρικά/humming? Τα tuners του είναι αξιοπρεπή ή θέλουν αλλαγή? Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί για πρότζεκτ σε χαμηλό κούρδισμα. Θα την παλέψει ώστε το tension στις χορδές να είναι οκ? Από ότι βλέπω σε αντίθεση με το jaguar modern player έχει γέφυρα τύπου badass οπότε δεν νομίζω να έχουμε θεματάκι εκεί. Δυστυχώς οι εποχές δεν επιτρέπουν οικονομικά να κινηθώ για αμερικάνικο οπότε κοιταζω σε αυτό το budget. Δεν περιμένω να είναι το ίδιο με μπάσα πρώτης γραμμής αλλά να είναι καλό όργανο -για τα λεφτά του- πάντα...
  9. Φίλε μου δεν μας γράφεις τι Washburn μπασο έχεις. Αν ψάχνεις μια αναβάθμηση χωρίς πολλά έξοδα τότε τα 80 ευρώ που αναφέρεις είναι πολύ καλή επιλογή. Αν όμως το μπάσο σου είναι σαν τα περισσότερα Washburn που έχω παίξει τότε σκέψου και το ενδεχόμενο να κάνεις υπομονή και να πάρεις ένα καλύτερο όργανο αργότερα. Με αυτό τον τρόπο δεν μπαίνεις στη διαδικασία να κάνεις μόντες και θα παίζεις ένα μπάσο ανώτερης ποιότητας γενικά.
  10. Το χειρότερο είναι πως εδω μέσα μπαίνουν παιδάκια που πραγματικά πιστεύουν αυτά που γράφουν οι παραπάνω κύριοι. Τεσπα, δε ξοδεύω ούτε ένα παραπάνω εγκεφαλικό κύτταρο.
  11. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι είσαστε πάνω απο 30 χρονών.
  12. Φίλε μου στα 200 ευρώ που θέλεις να χαλάσεις (δε ξέρω πόσο μακριά το βλέπεις το θέμα μπάσο) μη περιμένεις να βρεις κάτι παραπάνω από ένα μπάσο starter σαν αυτό που αγοράζουν πρώτη φορα τα παιδάκια. Οι παραπάνω κιθαρίστες σου έγραψαν πως το classic vibe κτλ είναι καλό, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ, οι μαγνήτες είναι για τα μπάζα (χαμηλό output, humming κτλ) και γενικά η κατασκευή φτηνιάρικη. Για 200 ευρώ όμως είναι ίσως η πιο ασφαλής επιλογή τα squier/mexican fenders επειδή μπορείς να τα ξεφορτωθείς εξίσου εύκολα (μεταπωλητική αξία). Αν θέλεις να παίξεις φανκ τότε το τζαζ είναι καλύτερη επιλογή αφού οι μονοί μαγνήτες του μιλάνε καλύτερα για σλαπ, το precision βέβαια μπορεί να παιξει και αυτό σλαπ (με δικό του χαρακτήρα βέβαια). Το πιο λεπτό μανίκι στο τζαζ βοηθάει στο γρήγορο παίξιμο (εγω προτιμώ πιο γεμάτα μπράτσα). Αν θέλεις να παίξεις στονερ τότε κατα 99% μιλάς για χαμηλά κουρδίσματα (Β κτλ). Η εύκολη λύση θα ήταν ένα 5χορδο αλλά σε αυτα τα χρήματα η Β χορδη σου το υπογράφω θα είναι ΕΛΕΙΝΗ. Για να πάρεις 5ρι με σφιχτή Β πρέπει να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα... Οπότε καταλήγουμε στο 4χορδο (καλύτερα κατα τη γνώμη μου) που θα πρέπει να του φορέσεις πιο βαριές χορδές. Εκεί εκτος απο το νεο σετάρισμα ίσως να παρουσιαστεί πρόβλημα με τη φτηνιάρικη γέφυρα του squier. Γενικά καλή αρχή στον μαγικό κόσμο του μπάσου, θα σου πρότεινα όταν θέλεις να μάθεις κάτι να ρωτάς ΜΠΑΣΙΣΤΕΣ.
  13. Γεία σας... Έχω ένα πρόβλημα στο warwick μου και θα ήθελα τη γνώμη σας. Θα μου επιτρέψετε επειδή έχω γράψει ήδη το θέμα σε ξένο φόρουμ να το παραθέσω εδώ έτσι χωρίς να το μεταφράζω.
  14. Φίλε μου ως μπασίστας που έχω χαλάσει άπειρα λεφτα σε effects έχω να πω το εξής. Αν σε ενδιαφέρουν μόνο Modulations τότε η πεταλιέρα είναι εξαιρετική. Έχει ότι χρειάζεσαι και η ποιότητα του ήχου δε θα έχει ΚΑΜΙΑ διαφορά. Αν όμως σκοπεύεις να φτιάξεις κάποιο distortion etc ο μόνος τρόπος είναι πεταλάκι, fuzz ή κάποιο λαμπάτο γιατί είδικά με τη Boss Που λες δε θα έχει καθόλου όγκο οπότε ο ήχος αυτός θα είναι άχρηστος... Αυτά, σύμφωνα με αυτα που λες οτι χρειάζεσαι πάρε την Boss!
  15. Κατάλαβα... Ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες. Τα οικονομικά μου δυστυχώς επιτρέπουν να αγοράσω μόνο το ένα προς το παρόν. Να είστε καλά και θα ενημερώσω για την αγορά μου μόλις αυτή γίνει!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου