Προς το περιεχόμενο

Periklis

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    39
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από Periklis

  1. Μπουζουχτζής με 1000 :) Πάντα γούσταρα αυτά τα οριένταλ σόλο στα τζιφτετέλια!! 8)
  2. Εναλλακτικά υπάρχει και αυτό:http://bestrcshop.com/eshop/product_info.php?cPath=9_31&products_id=3143 Θα το βρείς σε καταστήματα με είδη μοντελισμού και το ζητάς σαν σωληνάκι καυσίμου. Πωλέιται κυρίως με το μέτρο αλλά δεν αποκλέιεται αν του ζητήσεις ένα κομμάτι 2-3 cm να στο δώσει και τσάμπα.
  3. Εχοντας μια ανάλογη εμπειρία μιας ακουστικής απο Carrefour (την έιχε πάρει για πρώτη κιθάρα ένας φίλος) έχω να σου πώ το έξης: Το όργανο ήταν τόσο μα τόσο δυσκολόπαιχτο που πραγματικά δεν σου κινούσε κάν το ενδιαφέρον να παίξεις. Ακόμα και αν έχεις τη ελάχιστη θέληση-υπομονή να μάθεις 5 ακόρντα, το όργανο αυτό θα σε δυσκολέψει και θα το παρατήσεις πολύ σύντομα. Katte me: Πάρε κάτι αξιοπρεπές με λίγα περισσότερα χρήματα. ΥΓ: Για να μην παρεξηγηθώ, ΔΕΝ την ξέρω την κιθάρα, αλλά μουσικά όργανα από Alex Pak, Carrefour κλπ δεν ψωνίζω.
  4. 30άρι δαγκωτό! ;) Πάμε για αυτοδυναμία!! :)
  5. Για κατάστημα δεν ξέρω αλλά αυτό που μπορείς να κάνεις για να μην περιστρέφεται το βύσμα είναι: 1) Να ρίξεις μια σταγόνα κόλλα σπειρωμάτων ( Loctite) στις βόλτες του σπειρώματος ΠΡΩΤΟΥ σφίξεις τελείως το εξωτερικό παξιμάδι. Αφήνεις δηλαδή περίπου 5mm κενο, σταζέις Loctite και σύνεχίζεις να σφίγκεις μεχρι τέλους. Σε αυτή την περίπτωση δημιουργείς μια επιφάνεια σαν "τσίχλα" αναμεσα στο παξιμάδι και τις βόλτες του βύσματος. 2) Η άλλη λύση και πιο μπακάλικη είναι να ρίξεις μια σταγόνα κόλλα στιγμής πάνω στο σπείρωμα αφού έχεις σφίξει το παξιμάδι. Εδώ δημιουργείς μια "κρουστα" απο το παξιμάδι και πάνω. Και στις 2 περιπτώσεις για να αφαιρεθεί ξανα το παξιμάδι χρειάζεται να λύσεις το βύσμα, να κρατήσεις κόντρα από πίσω με μια πένσα και με ένα μυτοτσίμπιδο να ξεσφίξεις το παξιμάδι. ΥΓ: Γενικά, η επιλογή του Loctite είναι όπου θέλουμε να ασφαλισουμε μεταλικές βίδες πάνω σε μέταλλο και όχι σε πλαστικό ή άλλο υλικό.
  6. Φίλε bassbill, μπορείς σε παρακαλώ να μου το εξηγήσεις λίγο παραπάνω γιατί πρέπει να αγγιζει τις χορδες και ακόμη τι αλλάζει αλλάζοντας τη φορά του φίς της πρίζας.?
  7. Υπάρχει μια περίπτωση να συντονίζει το ελατήριο του reverb. Δεν ξέρω κατα πόσο μπορέι αυτό να υφύσταται στο δικό σου ενισχυτή, στο δικό μου πάντως (LC15R) συμβαίνει.
  8. Μπορείς και να το ψεκάσεις με σπρέι επαφών. Καθαρίζει και απομακρύνει τη βρώμα που έχει παγιδευτεί στην επαφή. Φθηνό είναι και θα το βρείς σε καταστήματα ηλεκτρονικών.
  9. Αρχικά αυτό που σκέφτικα είναι τι ζημιά μπορεί να προκλήθεί στα κυκλώματα του ενισχυτή. Αλλά τα μεγάφωνα του, όπως προαναφέρθηκε, δεν ξέρω κατά πόσο θα ανταποκριθούν στις χαμηλές συχνότητες.
  10. Ωραίο φίλε το κομάτι. Συγχαρητήρια! Σχόλια περί τεχνικής δεν θα κάνω καθότι δεν είμαι αρμόδιος αλλά θα συμφωήσω με το γεγονός ότι το distortion κρύβει τα λάθη αντί να τα μεγενθύνει.
  11. Φίλε εδώ είσαι: http://www.derti.gr/ Καλή ακρόαση :)
  12. Χάνεται και επανέρχεται και πάλι από τη αρχή...Μπορεί να φταίνε τα καλώδια που χρησημοπιείς ή τα βύσματα της κιθάρας η/και του ενισχυτή. Κάνε δοκιμές μέχρι να εντοπίσεις τη βλάβη. Τώρα για το ραδιόφωνο...
  13. Φίλε Peruvian...μυρίζει πατέντα το θέμα... Αν είσαι σίγουρος πως: α) Και τα δύο κουμπία λειτουργούν το ίδιο β) Εχουν τον ίδιο αριθμό pin γ) Εχουν το ίδιο footprint? (ίδιες διαστάσεις στα pin) Τότε μπορέις απλά να ξεκολλήσεις το ένα και να κολλήσεις το άλλλο. Αλλά απ'οσο μπορώ να καταλάβω από την εικόνα τα κουμπία δεν είναι τα ίδια σε διαστάεις. Αν πάντως και τα δυο κουμπία λειτουργούν το ίδιο τότε μπορείς να "μοντάρεις" το κουμπί 2 στη θέση του 1 μέσω καλώδίων. ΥΓ: Οι πατέντες και οι μόντες είναι δύσκολο να περιγραφούν μέσω ενός πόστ.... :-\
  14. Στην περίπτωση ενός απλού AC-DC τροφοδοτικού εκτός της τάσης και της έντασης του ρεύματος ποιοί είναι οι άλλοι παράγοντες που εξαρτώνται καθαρά από το τροφοδωτικό; Οτάν λέτε "υπολογισμένο" τροφοδοτικό προφανώς αναφέρεστε στα περιθώρια απόκλισης της αναφερόμενης τάσης από την πραγματική τιμή. Σωστά?
  15. Οχι. Πρέπει να αγοραστει ξεχωριστά και είναι αυτό:http://www.thomann.de/gr/thomann_ntac109.htm
  16. Κάνε μια βόλτα από ένα μαγαζί με ηλεκρτρονικά είδη και πάρε ένα πολύμετρο. Χαμένο δε θα πάει και θα σου χρειστεί και αλλού. Αυτά που μετράνε και πυκνωτές κοστιζουν γύρω στα 35 ευρώ. (δε μιλαμε για fluke...)
  17. Μια πρώτη λύση που σκέφτομαι είναι να τους μετρήσεις μετρώντας τη σταθερά χρόνου "Τ" εκφόρτησης σε κύκλωμα R-C. Χρειάζεσαι frequency generator και oscliscope. Τη σταθερά χρόνου "Τ" την υπολογίζεις όταν η τιμή του πλάτους της τάσης στην έξοδο του φίλτρου φτάσει το 60% περίπου. Από κει, υπολογίζεις τη χωρητικοτητα του πυκνωτη με βάση το Τ=1/RC (όπου R γνωστή τιμή αντίστασης). Γενικα χωρίς ειδικό όργανο η μόνη (κατα την ταπεινή μου) άποψη να βρείς χωρητικότητες είναι μέσω τέτοιου είδους κυκλωμάτων. Υπολογισμου δηλαδη σταθεράς χρόνου (time constance) και έπειτα όλα τα υπόλοιπα. Περικλής
  18. Ρε για συνέλθετε λίγο...Τι είναι αυτά τα πράγματα που λέτε?????? :o :o :o :o Αλλο πράγμα να κρίνουμε το κλίπ σαν κλίπ (μουσική, στοίχοι κλπ κλπ) και άλλο πράμα να κρίνουμε το πόσο Ελληνες είναι. Και ποιός είσαι συ ρε φίλε Murray που θα κρίνεις το πόσο Ελληνες είναι αυτοί????? Για σοβαρευτείτε λίγο γιατί σας διαβάζουμε στο εξωτερικό και αυτά τα λόγια δεν πρέπει να λέγονται. Ερώτηση, ξέρει κανείς ποιοί είναι ο λαζο-ελληνες??
  19. Δεν σε κατάλαβα...Γιατί Παναγία βοήθα???
  20. Βάλε ένα UPS στην πρίζα και από κει και έπειτα συνδέεις τον εξοπλισμό που έχεις. Επί του θέματος όμως, για να "καεί" ο μεταχηματιστής σου θα πρέπει να συνέβει κάποιο βραχυκύκλωμα από τη μεριά του δευτερεύοντος. Από τη μεριά της χαμηλής τάσης δηλαδή. Πιθανή αιτία είναι το φθαρμένο βύσμα του Μ/Σ ή ακόμα και αστοχία στο power supply input του ΕΜΧ. Γενικά, για να "καεί" Μ/Σ πρέπει να τραβήξει για κάποιο λόγο μεγάλο ρεύμα. Αυτό συμβαίνει κατά 99% σε βραχυκύκλωμα. Το ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε στο Μ/Σ του ΕΜΧ και μόνο αποκλύει κάποια δυσλειτουργεία στη γραμμη. Παρολλ'αυτά βάλε και ένα UPS για να έξτρα προστασία. Κακό δεν κάνει. Περικλής
  21. Μια πρώτη εικόνα από GA-15... Τον δοκίμασα τον ενισχυτή με μια Squier Strat και αυτό που μου έμεινε είναι ένας απλά "τίμιος" ενισχυτής. Η απουσια gain τον καθιστά να λειτουργεί σαν μια καλή βάση για πετάλια distortion μιας και μόνο καθαρά...πόσο μπορεί να παίξει κανείς... Η παρουσία FX Loop σίγουρα ανεβάζει το flexibillity, πράγμα που όμως δεν το δοκίμασα. Συγκρίνοντάς τον με ένα Laney LC15R (οκ ο Laney έχει και τα διπλάσια λεφτά), ο GA15 μου φάνηκε λίγο πιό μουντός. Δεν ξέρω αν φταίει το κινέζικο ηχείο του ή ο ενισχυτής αυτός καθ αυτός...? Από "σκάσιμο" περίμενα περισσότερα πράγματα. Παρόλλ' αυτά για μένα, είναι ένας value for money ενισχυτής. Περικλής
  22. Συγχαρητήρια φίλε Bloody και από μένα!! Υπέροχο κομμάτι!!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου