Προς το περιεχόμενο

Bulbus156

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    55
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή Bulbus156

0

Φήμη

  1. Ενας απλος τροπος ειναι να τεσταρεις το μπρατσο ειναι, αφου χαμηλωσεις αρκετα τις χορδες , να δεις που εχεις τριξιμο. - Αν ειναι κοντα στο 12ο ταστο + θελει σφιξιμο. - Αν ειναι στα πρωτα ταστα , θελει χαλαρωμα. - ΑΝ τριζει παντου, απλα ειναι πολυ χαμηλα οι χορδες ;D . Το χαλαρωμα γινεται αριστεροστροφα. Το σφιξιμο δεξιοστροφα (με την διαφορα οτι ειναι καλο να πιεζεις ταυτοχρονα το μπρατσο γτ εχει την ταση να αντισταθει) http://www.garywillis.com/pages/bass/bassmanual/trussrod3.html ΜΗΝ κανεις πανω απο 1/4 στροφης την μερα. Τσεκαρε την επομενη ξανα αν χρειαζεται νεα ρυθμιση. Μετα απο ενα καλο setup , συνηθως μια στροφη 1/4 ειναι αρκετη για τις επομενες φορες. Το θεμα με τις εντασεις ενδεχεται να ειναι απο την ρυθμιση του υψους των μαγνητων. Επειδη ειμαι jazzμπασακιας, συνηθως ο neck μαγνητης ειναι πιο δυνατος απο τον bridge και γι αυτο αρπαζει πιο πολυ η μι , ειδικα αν το δεξι σου παιζει πανω του η κοντα του, ή οταν σλαπαρεις.(Παιζει ρολο ακομα και το balance που εχεις στις εντασεις των μαγνητων.) Μπορεις να δοκιμασεις να τον χαμηλωσεις στην μερια που κοιταει προς τα σενα ή/και σε σχεση με τον neck συνολικα. Επισης προσπαθησε και να ακολουθουν οι χορδες το radius της ταστιερας. Αυτα :P
  2. Προφανως δεν θεωρω οτι αυτος ειναι καλος ηχος, αλλα το επιχειρημα δεν αφορουσε αυτο, αλλα την συμμετοχη.
  3. Ο μαγνητισμος δεν "ακουει" ξυλα. Ειδικα σε μουσικες με υψηλα gain Κλπ οπως μεταλ εχει μηδενικη συμμετοχη. Πολυ μεγαλυτερο ρολο στο τελικο αποτελεσμα παιζει η τεχνικη , το πως ακριβως θα χτυπησει ο καθενας την χορδη και φυσικα , οι μαγνητες. Για του λογου το αληθες , η Les Pallette :
  4. Αυτος το εξηγει ομορφα ;D http://www.tunemybass.com/bass_amps/bass_preamp_guide_1.html μπορεις να παρεις κατι εσωτερικο πχ http://www.bestbassgear.com/aguilar-obp1-preamp.htm η εξωτερικο πχ http://www.bestbassgear.com/aguilar-tone-hammer-preamp.htm καθε τι εχει τα πλεονεκτηματα του. Το μονο σιγουρο ειναι η μεγαλη διαφορα στον ηχο του οργανου. :P Αυτο ειναι ενα μπασο με με μαγνητες jazz bass 70s της aguilar, και μια προενισχυση της aguilar. E, ακου ;D Γενικως θα βρεις πολλα βιντεο και threads με vintage modified μπασα με αλλαγμενα ηλεκτρικα. Ψαξε ακου και κρινε. Καλη συνεχεια :)
  5. Αν σε ενδιαφερει μια ηχητικη αναβαθμιση, ναι ενα καλυτερο σετ μαγνητες (το μελανο σημειο των modified αλλα με τετοια τιμη ας μην τα θελουμε ολα δικα μας :P) θα κανει μεγαλη διαφορα. Δεν χρειαζεσαι καποιον ειδικο μαγνητη για αταστο. Οποιοσδηποτε μαγνητης jazz bass της fender θα σου δωσει πολλα παραπανω. Επισης βγαζουν και καποιες εταιριες εναλλακτικους που ειναι φανταστικοι. πχ http://www.bestbassgear.com/fender-vinage-jazz-bass-pickup.htm http://www.bestbassgear.com/aguilar-ag-4j-70-jazz-bass-pickups.htm http://www.bestbassgear.com/nordstrand-pickups.htm Σε δευτερη φαση μπορεις να ψαξεις και για προενισχυση. Θα φυσαει το μπασακι ;)
  6. Θα σου προτεινα τους garry willis και steve bailey που εκτος απο απιστευτοι παικτες εχουν και πιο μοντερνες μεθοδους και ειναι καταπληκτικοι δασκαλοι. edit: Gary Willis, Mannheim 2011, Θα σου προτεινα να τσεκαρεις πρωτα τις μεθοδους τους για intonation που ειναι πιο ευκολες, ειδικα για αρχαριο (και πολυ αποτελεσματικες οπως θα δεις) πριν πας σε βιβλια για κοντραμπασο.
  7. Υπο κανονικες συνθήκες (λεω κανονικες γιατι το setup μπορει να σου επηρεασει και το intonation)., η ακριβης νοτα ειναι ακριβως πριν το "ταστο" (την γραμμη δηλαδη στα μπασα που σκεφτεσαι να παρεις). Αυτο στην κυριως περιοχη. ΠΙο ψηλα θα πρεπει να προσαρμοστεις λιγο. Με τον καιρο θα ακους την διαφορα και θα πηγαινει μονο το χερι. (σχετικα με αυτο εδω: http://www.garywillis.com/pages/bass/bassmanual/intonation4.html http://www.garywillis.com/pages/bass/bassmanual/intonation.html ) Απο κει και περα, αν συνηθησεις αυτη την θεση θα σου κανει καλο και στο ενταστο , καθως η νοτες σκανε πιο στρογγυλες και γεματες στο ιδιο σημειο. Τα περι δυσκολιας, ανγοησε τα. Αν εχεις ορεξη, συντομα θα εχεις τελειο intonation, με την βοηθεια και των γραμμων. Για τα ειδη που θες να παιξεις θα σου προτεινα τις roundwound καθως ειναι πιο punchy. (Η φθορα ειναι ελαχιστη, αρκει να παιζεις λιγο πιο κοντρολαρισμενα (απαλά) -και οχι slap στο αταστο :P) Απο τα μπασα που σκεφτεσαι, θα προτιμουσα αυτο με ebonol ταστιερα, θεωρω οτι αναδυκνυει το αταστο καλύτερα. Παντως οποιο και να παρεις απο τα MOdified , εχει και αξια περα του ξεκινηματος, καθως με λιγα upgrades μπορει να γινει ΠΟΛΥ καλυτερο.
  8. Φίλε μου , βασικα χρειαζεσαι μαθήματα συγχρονης/jazz αρμονίας και ear training. Μπορείς να ψαξεις στο internet για βιβλια η για online lessons (ως πιο οικονομικη λυση ) ή να βρεις καποιά σχολή "modern" ή δάσκαλο. Αυτο θα σου προσφέρει την δυνατότητα να ακους τις συγχορδίες , μελωδίες κλπ αλλα και αντίστροφα ,να μπορείς να παιζεις στο οργανο σου οτιδηποτε σκέφτεσαι με το μυαλό σου.
  9. Πολυ καλο παιδες αν και το sax solo υστερουσε λιγο σε σχεση με τα υπολοιπα (χωρις να ειναι και κακο βεβαια).
  10. Εγω θα κανω μια ακομα προσπαθεια. Για το καλο σου. Στα χρηματα που κοιτας. Σου προσφερει αυτα που ζητας και με το παραπανω. http://www.thomann.de/gr/aguilar_tone_hammer.htm
  11. Καλησπέρα φιλε μου. Με βαση αυτα που ζητας, νομιζω οτι ισως να σε εξυπηρετουσε πολυ περισοοτερο ενας προ-ενισχυτης παρα μια κεφαλη. Αν δεν καταλαβα καλα αγνοησε το post, αλλιως το συζηταμε :P
  12. Δες αυτο μπορει να σε βοηθησει http://www.garywillis.com/pages/bass/bassmanual/relief4.html καποια πραγματακια: 1) Οταν σφιγγεις το Truss rod βοηθαει να "βοηθας" την διαδικασια με καποια πιεση απο σενα (δες το λινκ). 2) Καλο ειναι να αποφευγεις στροφη πανω απο 1/4 σε μια μερα. 3) Μπορει να χρειαστει να περιμενεις μια δυο μερες να "ερθει" ο λαιμος. Ειδικα οταν σφιγγεις. Πολλες φορες δεν θα γινει αυτο που θες με την μια και αν βιαστεις και κανεις διαδοχικες στροφες υπαρχει κινδυνος να ασκησεις πολυ πιεση και να κανεις ζημια.
  13. Οπως ειπαν και τα παιδια, καλυτερα να μην πειραξεις το truss rod μεχρι να εχεις λιγη εμπειρια παραπανω. Το σημαντικοτερο ειναι να μην στριψεις πανω απο 90 μοιρες το truss rod σε μια μερα. Θελει και καποιο χρονο για να "κατσει" και συνηθως μια μικρη στροφη 45 μοιρων θα ειναι αρκετη. Ο μεγιστος garry willis τα λεει ομορφα και κατανοητα. http://garywillis.com/pages/bass/bassmanual/setupmanual.html
  14. Αν και ελαφρως εκτός θέματος, ασχετως καλυτερης τεχνικης (αν και σ αυτα τα επιπεδα το θεωρω λιγο ατοπο να συγκρινουμε μουσικους), ο vai εκανε πολλες καινοτομιες στο ειδος του(ασχετα αν αρεσουν η οχι) και σιγουρα πηρε πολλα και ο petrucci απ αυτον (κατι καθολου κακο, μονο εμεις παθιαζομαστε τοσο πολυ μ ' αυτα). πχ Στο Images and words ο petrucci χρησιμοποιει καποια licks του vai σχεδον αυτουσια. ;)
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου