Προς το περιεχόμενο

alterego

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    29
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από alterego

  1. OurDarkness είσαι παλικάρι :) :) κάτι ακόμα. Γιατί υπάρχουν μονιτορς με συχνοτική απόκριση άνω των 50khz όταν το ακουστικό φάσμα είναι κοντά στα 20khz(σε σπάνιες περιπτώσεις)? τις συχνότητες που δεν ακούμε τις αισθανόμαστε?
  2. Σύμφωνα με το θεώρημα των παραπάνω κυρίων αρκεί μία ψηφιοποίηση στα 96khz να ακουμπήσει τον αναλαγικό ήχο? Με 24bit 192khz sampling rate τί γινεται? Θεωρητικά μπορούμε να πάρουμε 96000hz? σχεδόν το διπλάσιο από τον κλασσικό αναλογικό που είναι κάπου στα 50000hz αλλά απο την άλλη τα κορυφαία μονιτορς μπορούν να βγάλουν μέχρι 50000hz συχνότητες τις οποίες τις μισές και παραπάνω δεν τις ακούμε παρά μόνο τις αισθανόμαστε!! το ερώτημα είναι μπορεί το ψηφιακό να περιγράψει τέλεια το αναλογικό με βάσει τα παραπάνω ??? ??? ??? ???
  3. OurDarkness να σε ρωτήσω κάτι για μην μπλέκουμε πολύ το θέμα. Έχω έναν αλγόριθμο σε C++ όπου η δουλεία του είναι πχ να παράγει σήμα για ένα δευτερόλεπτο από τον SinOsc(με τις κατάλληλες βιβλιοθήκες φυσικά).Τον ίδιο αλγόριθμο και κατάλληλα τροποποιημένο τον έχω και στην Java και στην ChucK(και όπου θες δηλαδή). Και οι τρεις περιπτώσεις τρέχουν στο ίδιο μηχάνημα.Τώρα το αποτέλεσμα που θα πάρω θα είναι το ίδιο και απο τα 3 ή κάποιο θα είναι καλύτερο και γιατί. Αυτή είναι η κυριότερη απορία μου :) Σορρυ που καταντάω κουραστικός ???
  4. OurDarkness απλά το κουμπί θέλω να το φτιάξω από την αρχή(το ξέρω οτι ακούγεται κάπως.. αλλά ο κάθε άνθρωπος έχει και τα στραβά του). Σωστά? Η δειγματοληψία δεν παίζει ρόλο σε ένα ψηφιακό σήμα?
  5. Wow! σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνω την ChucK με την C++. Απλά ρε παιδί μου λέω όποια και να είναι η γλώσσα προγραμματισμού στην τελίκη η κάρτα ήχου δεν είναι υπευθηνει για την ποιότητα του αλγορίθμου σου(δεν αναφέρομαι ουτε σε αποδοτικότητα ούτε σε πολυπλοκότητα αλγορίθμου ;))?
  6. Ρε παιδιά έχω ιδέα απο προγραμματισμό.(είμαστε και σε μια σχολή παναθεμά μας :)) Έχω ασχοληθεί λίγο με C και αρκετα με Java. και η ChucK που ανέφερα προηγουμένος είναι αντικειμενοστραφής πράγμα που σημαίνει ότι η κατανοησή της ήταν πόλυ εύκολη.(παρόμια με C++ επομένως και με Java.) Επίσης δίνει την δυνατότητα για On-the-fly programming που μου φάνηκε πόλυ εύχρηστο διότι σε γλιτώνει απο συνεχή compile&execute! Αυτό που θέλω να ρωτήσω τώρα είναι ότι οποιάδηποτε και να είναι η γλωσσα προγραμματισμού η ποιότητα πχ. του Osc σε έναν ατέρμον βρόχο δεν εξαρτάται μόνο απο το sampling rate της κάρτας ήχου όπου τρέχει η εφαρμογή? Επομένως όπως συνηθίσει κανείς. ΣΩΣΤΑ?
  7. Το SDK της Steinberg είναι freeware? Αν καταλαβα καλά είναι βιβλιοθήκες που τις ενσωματώνεις σε διάφορα πακέτα C++ ή Java με δικό τους API? Ευχαριστώ για την ανταπόκριση! :)
  8. Λοιπόν έχετε δίκιο η ερώτηση είναι πολύ γενική . Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να ασχοληθώ με virtual audio programming.Ενδιαφέρομαι να μάθω ποιά αντικειμενοστραφής γλώσσα προγραμματισμού(λόγω java αντικειμενοστραφής) είναι κατάλληλη για την δημιουργία μουσικών προγραμμάτων(sequencer, filter ακόμα και VST).Θέλω να γράφω κώδικα και όχι απλά να μου κάνει generate τον κώδικα. Το πρώτο μου βήμα είναι η ChucK. Αξίζει να ασχολήθω κιάλλο μαυτήν η να κοιτάξω καμία αλλή πχ.C++ με τις βιβλιοθήκες της Steinberg VST SDK. Οποιος έχει εμπειρία γενικά στο audio programming ας μου δώσει λίγο από το φως του! ;)
  9. OurDarkness αν δεν σου κάνει κόπο στείλε και τα δύο! Πόσο καιρό ασχολήσε με audio programming? Πάντως η c++, Java ακόμα και η ChucK είναι object-oriented όποτε η μετάβαση δεν θα είναι και πόλυ δύσκολη! :)
  10. OurDarkness τι ξέρεις για τις RTcmix,ChucK,Faust? Αξίζει να ασχοληθεί κάνεις? Επίσης αν δημιουργήσεις πχ ένα Vst κτλ μπορείς να το χρησιμοποιήσεις χωρίς απαραίτητες άδειες για Live? Έχεις ολοκληρώσει κάποιο project? Μπόρεις να μας το παρουσιάσεις? Ευχαριστώ.
  11. Γειά χαρά! Δεν ξέρω αν έχει αναφερθέι παλιότερα το συγκεκριμένο θέμα αλλά μήπως μπορεί να μου απαντήσει κάνεις στο ερώτημα "Ποιά είναι η καλύτερη(θεωρητικά) γλώσσα προγραμματισμού για εφαρμογές ήχου". Επίσης υπάρχουν Έλληνες προγραμματιστές του είδους? Ευχαριστώ!
  12. Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια! Αν δουλέψεις με ένα μήλο μόνο και μόνο τότε θα καταλάβεις διαφορά!! οταν ένα μηχάμηνα τρέχει λειτουργικό κατασκευασμένο απο τον Βασίλη τον Πόρτα (πύλη!) γερνάει πιο γρήγορα ;) ;)
  13. Hollystone αν θές στείλε μου ένα pm. Την ίδια ερώτηση την είχα κι εγώ! μην το σκεφτεσαι ακομα και με επεξεργαστες Intel δεν γονατιζουν με τιποτα! μιλαω για το Imac 17 και το macbook τα οποια είναι υπο την κατοχή μου:) :)
  14. Η αρχιτεκτονικη του Mac os για διαχειρηση της μνημης κανει την διαφορα σε ολα τα επιπεδα. Δεν χρειαζεσαι 7 κιλα μνημης για τρεξεις τονους κωδικα :) τα πραγματα ειναι πιο απλα απ'οσο τα δειχνει ενα Pc ;) Νομιζω πως ειναι καλη ιδεα να τα διαχωρισουμε ασχετα αν ολοι ειναι Pcτζηδες! Επισης θα προτεινα και ξεχωριστη κατηγορια για διαφορες διανομες Linux που δειλα κανουν τα δικα τους βηματα σε Multimedia software! Νομιζω πως οι παρουσιαση ολες των επιλογων κανουν την ζωη μας πιο ευκολη. Φιλικα κι απο μενα!!
  15. μια μουσικη παραγωγη απο πλευρας ηχου δεν ειναι υποκειμενικο πραγμα οπως το παραδειγμα σου. μια ηχογραφηση ειναι καλη η οχι και εχει καποια γιατι που την κανουν καλη η οχι.ειμαι λαθος?
  16. harilatron κάνε μια προσπάθεια ρε c και πες μας γιατί επιλέγεις το Α. ειλικρινά θα εκτιμούσα πολύ να ακούσω καποιον να αναλύει τις ιδέες του. :)
  17. Μήπως πρέπει να βάζουμε και ένα ΓΙΑΤΙ στις απαντήσεις μας?Λεώ ΜΗΠΩς ???
  18. Μπόρει κανένας εδω μεσα επιτέλους να τεκμηριώσει τις απόψεις του οσο αναφορα τα δυο μιξ? Μου φαινεται οτι όλοι κρυβονται πίσω από το δαχτυλό τους χωρις να μπορώ να καταλάβω το λόγο. :-[ :-[
  19. Ρε παιδια καλός η κακός πρέπει('οποιος θέλει) να συγκρίνουμε αυτο που ακούμε και τίποτα άλλο. Χαιρω πολύ οτι πρέπει να έχουν το ίδιο hardware το ίδιο το άλλο το εκείνο και και και... εντάξει έλεος. Ακούμε και λέμε τι μας αρέσει και γιατί πιστευουμε το ένα η το άλλο. Όποιος θέλει ας πει τι πιστεύει για τα μιξ αλλά απο τεχνικής πλευρας. Όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα. ΕΛΕΟΣ
  20. Καλημερα! Χα, πολυ έξυπνο τό παλικάρι που ξεπουλήθηκε για τα φραγκα για να μας βαλει σε κατασταση κρισης γνωσεων και προσωπικοτητας ;) Και τα δυο μιξ εχουν τα καλά τους και τα κακά τους. Για να ειμαι πιο ακριβεις στα λεγομενα μου το μιξ Β προσπαθει να διορθωσει τις ανωμαλιες του Α προσθέτοντας περισσοτερο διαυγεια στον ηχο ωστοσο αυτοκαταστρευεται. Λοιπον που το στηριζω αυτο. Αν ακουσει κανεις προσεκτικτα το Β ενδεχωμενος να παρατηρησει σε καποια σημεια clicκ&pops να ερχονται στην επιφανεια!. Απ΄την άλλη πλευρα το Α κουβαλαει περιεργους θορυβους μαζι σε διαφορα οργανα(στην ουρα ορισμενων ηχων καποιων οργανων). Αυτο στην Β διορθωνεται. Ωστοστο η μιξ Β κατα την γνωμη μου θα επρεπε να περασει απο απαλό Hiss Reduction ωστε να μην χάσει την καθαρότητα και πέσει στα δεδομένα του Α. Επίσης ίσως η Β να θέλει να περιοριστούν λίγο τα μεσαία. Γενικά η Β ακούγεται ανοιχτή στον χώρο νομιζω ότι σαυτό βοηθάει το κατα την γνώμη μου περισσότερο chorus στο bass και στο συγχρονισμένο delay στα treble. Όποια και από τις δυο είναι η "καλύτερη" δεν νομιζω ότι το pro tools έχει βάλει το χεράκι του αν πραγματικά το έχει βάλει τότε μάλλον κάποιος δεν θα είχε καθαρίσει τα αυτάκια του. Αυτά τα λίγα από μένα. :P Ps. δεν είμαι ούτε εφοριακός :o ούτε έχω studio :'(
  21. ειπα την γνωμη για αγορα απο Η.Π.Α παραδεχομαι οτι δεν το εχω ψαξει πολυ το θεμα αλλα τον να λες τον αλλο ασχετο ακομα και ο μεγαλυτερος ασχετος να ειναι (που ειμαι :)) σιγουρα κατι δειχνει σωστα. δεν ξεκινησα καμια εξυπναδα απλα τις συνεχισα! δεν παει αλλο φτανει.
  22. το αν o Wow! κι εγω βριζομαστε η οχι ειναι δικο μας θεμα. οκ? harilatron η ζωη που ψωνισεις απο το ebay ειναι να μπλεκεσαι στις ζωες των αλλων? ??? fenderiarh μου φαινεται οτι εσυ πρεπει να εισαι ο διαδοχος του χριστοδουλου, συνεχιζεις το εργο του με απολυτη επιτυχια(παιδια να σας πω ενα ανεκδοτο ;D ;D) Σε ΠΑΩ :-* :-*
  23. δν με ενδιαφερει τι εισαι και τι κανεις και δεν σου την λεω για την ειπες σε καποιον. γενικα δεν σου την λεω απλα το υφος σου ειναι πολυ υποπτο. με αποκαλεσες "ασχετο και αλτερ - μομπο" ενω εγω το μον ο που ειπα ηταν η γνωμη μου. η μηπως κανω λαθος? παλι θελω να σας βγαλω τρελους?
  24. ασε τα λογοπαιγνια earprotocol αν δεν εχεις κατι να πεις απλα μην μιλας (η μαλλον μην γραφεις) :-X. δν θελω να βγαλω κανεναν τρελο απλα αξιολογω τις επιλογες που εχω. SuperFunk ευχαριστω ;)
  25. Superfunk εισαι ωραιος αλλα παρολα αυτα κερδιζω 50 ευρω για τα μονιτορ που θα παραγγειλω απο το αμαζον :) :) στο θωμα κοστιζουν 390ευρω. με ολα τα καπελα που ανεφερες απο αμαζον 346ευρω :) το ευρω ειναι πολυ πανω σε σχεση με το δολαριο ο καθενας κρινει και πραττει αναλογος.. :P
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου