Προς το περιεχόμενο

SNP

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    8
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από SNP

  1. Με καλοριφέρ θερμένουμε το σπίτι. Και εγώ είχα 2 ηλεκτρικές και μια κλασσική και δεν έχω παρατηρήσει ποτέ πρόβλημα, απλά πάω για την αγορά της πρώτης ακουστικής μου και ανησυχούσα γιατί είναι πιο ευαίσθητα τα ξύλα της και η κατασκευή της. Μάλλον θα πάρω ένα φθηνό υγρόμετρο/θερμόμετρο να παρακολουθώ το Relative Humidity να έχω το κεφάλι μοθ ήσυχο.
  2. Τι γίνεται με την υγρασία / ξηρασία στην εξαίσια χώρα μας ? Διάβαζα κάτι fora από την άλλη άκρη της λίμνης και παρατηρώ ότι (αν όχι όλοι) πάρα πολλοί έχουν τουλάχιστον ένα Υγρόμετρο και είτε υγραντήρες οργάνου/θήκης είτε υγραντήρες δωματίου. Εδώ Αθήνα τι παίζει από υγρασία / ξηρασία ? Θέλω να την έχω σε stand την κιθάρα και όχι στην θηκούλα της. Θα πρέπει να εφοδιαστώ με υγρόμετρα και ιστορίες ? Αν όντος τα χρειάζομε, έχετε να προτείνετε κάποια? Διάβασα και ένα άρθρο στο site της Larrivee και ψηλο-τρόμαξα να σας πώ την αλήθεια.
  3. Παίζει να έχει υποθεί, αλλά το κάλυψε ο superfunk: Να κάνουμε κανα sticky ρε παιδιά. Πάντος το πρωί διάβασα αρκετά threads για το τελωνείο αλλα υπάρχουν και πολλά αντικρουόμενα στα threads και στο τέλος δεν ξέρεις / θυμάσε τι ισχύει. Μπερδεψούρα κοινός. Ένα καθαρό thread με τα παραπάνω στοιχεία και sticky, θα ήταν ιδανικό πιστεύω. :)
  4. Superfunk πιστεύω πως με κάλυψες με τα post σου. Ευχαριστώ :)
  5. Δηλαδή μιλάμε και για κάποιο ποσό επιπλέον απο τα παραπάνω προ-αναφερθέντα για τον εκτελωνισμό? Για τί ποσό μιλάμε αν είναι όντος έτσι ? Κάπου είχα διαβάσει ότι αν το shipment γίνει με USPS και EMS ο εκτελωνισμός γίνεται από άτομα της ΕΛΤΑ και ανέρχεται σε ένα μικρό ποσό κοντά στα 10ευρώ γιαυτό το έγραψα έτσι. Αντίθετα αν το delivery γίνει από εταιρία courier διάβασα ότι τα χρήματα εκτελωνισμού ανέρχοντε σε τρομερά ποσά. Μπέρδεμα ακόμη και μετά από τόσα posts που "μελέτησα" το πρωί. :(
  6. ??? Μου ακούγεται πολύ τρελλό (και ανησυχητικό συνάμα!!) Αυτό άν ισχύει φαντάζομαι ότι θα είναι και παράνομο όμως και ίσως μπορείς να κινηθείς νομικά.
  7. Ναί λοιπόν, είναι άλλο ένα thread για το τελωνείο και εισαγωγή κιθάρας από Αμέρικα. Μήν τρομάζετε όμως, έρχομαι διαβασμένος!!! (ναι, τα έχω διαβάσει τα άπειρα posts στο forum) απλά επειδή είμαι και αργός και μπορεί να μήν κατάλαβα κάτι καλά, θα γράψω τους υπολογισμούς μου και διορθώστε με παρακαλώ αν πώ/υπολογίσω κάτι λάθος! Larrivee OM-03R: 825$ Μεταφορά με USPS EMS: 125$ (αυτήν την τιμή δεν την έλεγξα, φαντάζομαι εκει κοντά θα είναι) Σύνολο 950$ δηλαδή 625 euro με σημερινή μετατροπή απο το xe.com Πάμε στους δασμούς λοιπόν: 625ε + 3.5% = ~647ε 647 + 19% = 770ε Σωστά τα παραπάνω ? Ξεχνάω κάτι? Είναι standard αυτές οι τιμές ή είναι ανάλογες με ποιόν τελώνη των ΕΛΤΑ θα τύχω? Ευχαριστώ και συγνώμη που ξανα-αναφέρω ένα τόσο συζητημένο θέμα αλλά είμαι σε tight budget και θέλω να τα ξοδέψω σε ότι καλύτερο μπορώ! (Μια larrivee δηλαδή :P)
  8. Καλύτερο θα ήταν να κάνετε μια βόλτα στα μαγαζιά και να πάιξετε με ακουστικές να δείτε και τι σας βολεύει και τι σας ακούγετε ωραίο. Τώρα αν δέν ξέρει να παίζει, πές στον πωλητή να παίξει κάτι για να την ακούσετε τουλάχιστον την κιθάρα. Μετά κρατάτε τιμές και συγκρίνετε με τον Θωμά :) Βγήκα πρόσφατα σε κιθαρότσαρκα και μπορώ να πω ότι γύρω στα 300 βρήκα κανα 2-3 που μου άρεσαν: Από yamaha (προσοχή οι τιμές του νάκα είναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ αυξημένες, για yamaha πρωτίνω όπωσδήποτε από thomann) άκουσα την fg730s (η 720s είναι πιο φθηνή αλλά με αρκετά πιο φτωχό ήχο) και ήταν πολύ καλή για τα χρήματα της: 280 αν θυμάμε καλά απο τον θωμά. Είναι η top σύστασή μου. Από ibanez μου άρεσε πολύ η aw-300 αλλά κόστιζε 344 μετρητοίς από ένα μαγαζάκι στην Χαρ. Τρικούπη και στην πανεπιστημίου γωνία (δέν θυμάμε όνομα) Καλό εργαλείο με αρκετά πιο πλούσιο ήχο από την yamaha κατ'εμέ. cort και takamine δεν μου άρεσαν καθόλου. Η takamine φτάχνει πολύ καλές ηλ/ακουστικές αλλά για σκέτη ακουστική, μου φάνικε πολύ φτωχός ο ήχος τους. Ίσως βρείτε και κάποιες low-end tanglewood σε αυτήν την τιμή. Υπάρχει ένα μαγαζί απέναντι από το rock-city που έχει μερικές. Ότι και να διαλέξετε πάντος, προσπαθήστε να έχει μασίφ καπάκι (solid top) καθώς θα βελτιώνει τον ήχο με την πάρωδο του χρόνου :)
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου