Προς το περιεχόμενο

CubMaster

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    10
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή CubMaster

0

Φήμη

  1. Όσο για το αν είναι για λευκούς ή για μαύρους, κίτρινους κόκκινους κτλ... O Marley με τον Peter Tosh και τον Lee "Scratch" Perry , ήταν παρεούλα κάποτε στους Wailers. Ο Marley όμως ανοίχτηκε μαζί με τον Perry στους Άγγλους και τα μεγάλα στούντιο του Κατακτητή της Τζαμάικα. Ο Tosh που ήταν και πολύ "black power" δεν τους το συγχώρεσε και την έκανε γι'αυτό το λόγο. Στην αρχή , όλη η Τζαμάικα έκραζε τον Μarley και μετά (από πολύ λίγα χρόνια), όλα τα γκρουπ ,μέχρι και ο ίδιος o Tosh , υπέγραφαν με μεγάλες εταιρείες των Λευκών κατακτητών. Έτσι διαδώθηκαν οι τεχνικές του παιξίματος στην Ευρώπη και Αμερική , αλλά κυρίως στην Αγγλία, όπου εγκαταστάθηκαν οι περισσότεροι Reggae artists από το Kingston. Οι Άγγλοι από τη μερiά τους επειδή πίνανε πολλά ξύδια και τους φαινότανε αργή η Reggae, πήρανε και αρχίσανε να τηn παίζουνε γρήγορα και την κάνανε τη Ska. Οι Γερμανοί φορτώσανε τα Samplers τους με Reggae και τα τυλίξανε με patchoκαλώδια και τα στείλανε στον Ψηφιακό Παράδεισο. Ακόμα και οι Ρώσσοι παίζουνε Ρέγγε. H μεγαλύτερη όμως απόδειξη ότι η Ρέγκε παίζεται και από λευκούς είναι οι UB40. Φαίνεται όμως η "Λευκίλα" ρε παιδί μου. Και στους One Drop,Locomondo. Είναι σαν να παίζουν ρεμπέτικα.. Νιγηριανοί.
  2. Αυτή είναι η Reggae. Και η Ελληνική πρωτοπορία στη Reggae σκηνή είναι η ταινία αυτή που είναι γυρισμένη τη δεκαετία του 70 από τον σκηνοθέτη Μπαφαλούκο. Rockers τη λένε και θεωρείται ακόμα και σήμερα η καλύτερη ταινία σχετικά με το ρέγγε και την ζωή των μουσικών της στη Τζαμάικα. Δείτε και καταλάβετε....
  3. Σε ευχαριστώ πολύ φίλε ! Μάλλον θα το επιχειρήσω μόνος. Ήσουν κατατοπιστικότατος.
  4. Παιδιά ψάχνω επειγόντως κάποιον που να ξέρει να βάζει δέρματα και τους κόμπους σε Djembe. Έχω δύο πολύ καλά Djembe από Iron Wood και τα δύο με σκισμένα δέρματα και δε βρίσκω κάποιον να μου βάλει καινούργια. Αν ξέρετε κάτι , έστω και οδηγίες , πείτε μου, γιατί σπαράζει η καρδούλα μου που τα βλέπω έτσι να κάθονται !
  5. Επειδή έκανα ένα search στο φόρουμ και δεν βρήκα τίποτα, σκέφτηκα να σας γράψω για ένα πολύτιμο εργαλείο. Eίναι οι ASIO4ALL drivers , http://www.asio4all.com/. Είναι ένα project που το θυμάμαι από το 2000, αλλά που δεν είχε και τόσο καλά αποτελέσματα τότε. Τι κάνει : απλά δίνει 4ms latency σε κάρτες ήχου χωρίς δικούς τους Asio. Τα αποτελέσματα είναι τουλάχιστον καταπληκτικά, ενώ μπορούν να φανούν χρήσιμοι και εκεί όπου δεν τρέχουν καλά οι εταιρικοί ASIO. Όσοι λοιπόν έχετε κάρτα onboard ή γενικά χωρίς ASIO και θέλετε να δείτε τη γλύκα του low latency, προσέλθετε ! Η τελευταία έκδοση Jan 2008 δουλεύει παντού χωρίς προβλήματα. Υ.Γ. : Το καλύτερο είναι όταν κοιτάς στο Cubase το "Clock Source" λέει "Big Ben" !
  6. CubMaster

    Nuendo vs Cubase

    Παιδιά , αν δεν γνωρίζετε , καλύτερα να μην λέτε μπαρούφες ! Η διαφορά Nuendo/Cubase είναι πολύ περισσότερο από "1000 euro" ή "το βίντεο" . Για όνομα του Θεού και της Παναγίας. Το Νuendo ενσωματώνει πραγματικό Surround Mixing και το engine του είναι φτιαγμένο για να τρέχει απρόσκοπτα 6 κανάλια ανά track (5.1). Επίσης δίνεται η δυνατότητα πλήρους Automation στη Surround μίξη και προσφέρει φιλτράρισμα (αυτό που λένε "καλύτερο mix στο audio...;") για cross codec. Έτσι όταν θα κάνεις export το καναλάκι σου, δεν θα χρειαστείς 52 φίλτρα idr και διορθώσεις για να μην έχεις "graνάρισμα" (πάντα για 5.1). Aυτός είναι και ο κύριος λόγος που λένε ότι είναι "καλύτερο για audio", αλλά στην πραγματικότητα το Surround είναι που κάνει τη διαφορά και στην τιμή και στο engine. Όλα τα υπόλοιπαν τα έχει και το Cubase. Άντε και συγχύστηκα πρωί πρωί...
  7. CubMaster

    Windows Vista

    Παιδιά δεν ξέρω τι λέτε, αλλά εγώ δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ απολύτως πρόβλημα με τα Vista. Αυθεντικά Cubase SX3, Nuendo 3, NI Absynth, FM8 , Reason 3,5 και RME Multiface τρέχουν ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ με τους drivers για xp. Άμα όμως τρέχετε τα Vista σε PC 5ετίας, τότε αλλάζει το θέμα. Πάντως το Aero απενεργοποιείται αν έχετε παλιά συστήματα και υπάρχει και το δεξί κλικ, properties, compatibility, for windows xp sp2, που λύνει τα όποια προβλήματα συμβατότητας (αν και δεν μου έχει χρειαστεί). Όμως τα ίδια λέγανε και όταν βγαίνανε τα ΧΡ : "Α, τι αηδία λειτουργικό, Πολύ βαρύ κτλ." και τα ίδια θα λένε πάντα. Τα ΧΡ περνάνε παιδιά ! Μπρος ολοταχώς για το μέλλον ! Και το μέλλον είναι τα Vista ! Y.G. : Έχω τρέξει μέχρι και ASIO για ΑC97 onboard κάρτα ήχου με 4ms latency, χωρίς κανένα πρόβλημα !
  8. Λοιπόοοοον, http://www.midikarval.net/_mgxroot/Free/Channels_Mapper.zip Αυτό είναι ένα Channel Mapper σε VST, που παρέχει routing για 16 midi κανάλια και αν το χρησιμοποιήσεις "έξυπνα" μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου.
  9. Φίλε μου, ανεπιφύλακτα σου συστήνω RME. Οι AD/DA μετατροπείς της είναι οι κορυφαίοι της αγοράς και οι drivers που διαθέτει είναι οι πιο stable. Είναι κοινό μυστικό γενικά (για να ξέρεις), ότι αν δουλεύεις "Γερμανία" (cubase), η RME είναι μονόδρομος καθώς το research και οι drivers γίνονται σε συνεργασία με την Steinberg. Αν δουλεύεις "Αμερική" ή "Αγγλία" (protools, ableton, performer κλπ), τότε η MOTU θα σε ικανοποιήσει 100 %. Προσωπική μου επιλογή από την εμπειρία που έχω σαν δάσκαλος μουσικών εφαρμογών και πωλητής αμφοτέρων των εταιρειών, είναι η RME , καθώς , ποτέ μα ποτέ δεν έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα ή conflict. Για ότι βοήθεια θες πάντως για drivers ή οτιδήποτε άλλο κάνε μου post.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου