Προς το περιεχόμενο

selector32

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    25
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από selector32

  1. Λοιπον παιδια πηρα χτες τελικα το laptop μεταχειρισμενο (fujitsu siemens amilo si 2636) με περασμενα xp αντι για vista στο device manager δεν λεει τι καρτα ειναι. Ισως δεν την αναγνωριζει λογο xp.... Μετα απο εκτεταμενες δοκιμες χτες δουλεψε αψογα η καρτα με το firewire του laptop..!!! Οποτε προτεινω να το δοκιμαζετε πριν αγοραζετε pci express με T.I. ισως να ξυπνησαν τελικα και οι αλλες εταιριες και να βγαζουν chipset της προκοπης..... :-\
  2. Ευχαριστω ολους τους φιλους για τη βοηθεια τους για τη ricoh δεν γνωριζα και ισως να εχει αυτο πανω (μακαρι δηλαδη...) Φιλε νεκταριε γνωριζω πολυ καλα οτι τα "σβηστα" δεν κανουν και το πρωτο πραγμα που ρωτησα να μαθω ειναι αμα περνει xp οσο για τη pcmcia με ti ουτε αυτο το γνωριζα, μηπως ξερεις ποσο κοστιζει κατι τετοιο και που μπορω να βρω?
  3. Κανενας βρε παιδια....??? :( Τοσοι χρηστες ειστε, δωστε μια βοηθεια..
  4. Εχω την motu αλλα σε pc. Ειχε στην αρχη καποια μικρα θεματακια με τους drivers αλλα μου εχουν πει οτι σε mac δουλευει τελεια..! Απο την αλλη ξερω οτι η rme ειναι ακριβως το αντιθετο δηλαδη δουλευει τελεια σε pc και εχει καποια μικρα θεματακια στα mac. Απο ηχο ειναι σιγουρα απο τις κορυφαιες και οι 2 οποτε κοιτα το θεμα με τους drivers. Ελπιζω να σε βοηθησα :)
  5. Καλησπερα σε ολους, ενδιαφερομαι να αγορασω ενα laptop για live εμφανισεις με το ableton. Εχω βρει ενα μεταχειρισμενο απο καποιο γνωστο αλλα το θεμα ειναι οτι δεν εχει το chipset της Texas Instrument στην θυρα firewire. Αυτο που θελω να μαθω ειναι αμα αλλοι χρηστες εχουν χρησιμοποιησει laptops χωρις αυτο το chipset μαζι με καρτα ηχου χωρις προβληματα, η αμα μπορω με καποιο τροπο να βαλω extra καρτα firewire σε laptop με το συγκεκριμενο chip. H καρτα ηχου που διαθετω ειναι η TC electronic live Ευχαριστω εκ των προτερων :)
  6. Καλησπερα σε ολους, τον τελευταιο καιρο ψαχνω ενα ποιοτικο και με μεγαλη ακριβεια liner phase eq σε plugin. Θελω να μπορω να γραφω εγω την ακριβη συχνοτητα που θελω και οχι να εχει αυτο καποιες fixed. πχ 103,8 Επισης με ενδιαφερει να μπορω να κανω πολυ στενα q, notch filters για να χαμηλωνω πχ την πρωτη αρμονικη με μεγαλη ακριβεια. Ακουω προτασεις και ευχαριστω εκ των προτερων :)
  7. Εγω εχω σε ενα πυργο 2 λειτουργικα (xp) και 4 σκληρους εδω και τεσσερα χρονια και δεν ειχα ποτε προβλημα. στον ενα σκληρο τρεχουν xp για χρηση internet και λοιπον προγραματων επεξεργασιας εικονας.. (βεβαια παντα με καλο antivirus βλεπε kasp.internet security) Στον αλλο δισκο τρεχουν παλι xp με ολα τα μουσικα προγραμματα και στον τριτο εχω ολα τα project που δουλευω και τα audio files. Ο τεταρτος χρησιμοποιηται σαν library για ολα τα banks και τα samples. Ειναι οντος πιθανο να μετεφερθει ιος απο το ενα λειτουργικο στο αλλο αλλα εμενα δεν μου ετυχε ποτε και ανθρωποι του επαγγελματος μου εχουν πει οτι ειναι δυσκολο εως αδυνατον να συμβει ενω στα partition ειναι πανευκολο.. Γνωμη μου ειναι οτι το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να αγορασεις ενα δισκο ακομα για επιπλεον λειτουργικο, οποτε νετ και μουσικη να ειναι ξεχωριστα, και μετα να χωρισεις και τους δυο σε partitions για samples και projects. Μεσο του bios υπαρχει ρυθμιση για να σου βγαζει επιλογη σε καθε επανεκινηση πιο λειτουργικο να τρεξει.
  8. Λοιπον φιλε, ανοιξε ενα midi track (δεξι κλικ στα καναλια- open midi track) στο καινουργιο midi track διαλεξε στο input "all midi inputs" και στο output το addictive drums. Φτιαξε τις νοτες που θες σε ενα pattern η ενα μετρο με το μολυβακι απο τα εργαλεια. Αφου τελειωσεις και φτιαξεις αυτο που θες ακριβως βαλε στην αρχη και στο τελος του μετρου τα markers. (για να μην ψαχνεις πατα μια φορα πανω στο κουτακι της λουπας ,θα γινει κοκκινο το περιγραμμα, και μετα δεξι κλικ transport και πατα την επιλογη loop selection) θα δεις οτι τωρα το μετρο σου εχει μπει σε ενα μπλε κουτακι που αποτελειται απο 2 γραμμες που θετεις το σημειο που θες να ηχογραφησεις. Αυτες τις γραμμες μπορεις να τις μετακινισεις οπου θες απο το τριγωνακι που εχουν πανω πανω και ετσι φτιαχνεις ακριβως το σημειο που θες να κανεις audio. Βαλε το καναλι σου σε solo απο το s πανω στο καναλι ετσι ωστε να γινει μονο το συγκεκριμενο αλλιως γινεται ολο το project και μετα πηγαινε file > export > audio mixdown. Διαλεξε το φακελο του project σου για να σωσει τα audio files και μην ξεχασεις να τικαρεις τις επιλογες import to pool και import to audio track. Θα δεις οτι θα σου εμφανισει ενα καινουργιο audio track με την ονομασια που του εχεις δωσει και ετσι θα μπορεις να διωξεις το midi για να μην σου τρωει ram και επεξεργαστικη δυναμη. Καλες παραγωγες... ;)
  9. Παιδες το molodyne αυτο εχει ηδη βγει στην αγορα και ενας φιλος που το εχει μου εχει πει οτι μετατρεπει και το audio σε midi...!!! Δυστηχως ειναι αρκετα ακριβο αλλα σιγουρα αξιζει , ο ανθρωπος εβγαλε μουσια μεχρι να το φτιαξει...
  10. Φιλε haryy δεν νομιζω οτι καμια απο τις μαρκες που προτεινα φτανει το τριχιλιαρο σε κοστος. Ξεκινανε απο 300 και φτανουν λιγο πανω απο 1000... Μακαρι να ημασταν ολοι πλουσιοι και διαθεταμε τριχιλιαρα budget, αλλα δεν ειναι προτιμοτερο να δωσεις 450 και να σου μεινει αυτο που θα παρεις απο το να δωσεις 250 και να τα κλαις μετα??? Δεν ειμαι της αποψης οτι το ακριβοτερο ειναι και το καλυτερο αλλα δυστηχως στο χωρο του pro audio αυτο ισχυει αρκετα... Τι γνώμη έχετε για την Focusrite Saffire Την συγκεκριμενη δεν την εχω χρησιμοποιησει ποτε αλλα γενικα ξερω οτι ειναι πολυ καλες καρτες. Οσο για την εκδοση LE που ρωτας ειναι Light Edition αλλα συνηθως σε τετοια εκδοση βγαινουν τα συνοδευτικα software που δινουν μαζι με την καρτα.
  11. Φιλε superfunk σιγουρα μπορεις να πετυχεις καλα αποτελεσματα και με πιο low budget εξοπλισμο αμα εχεις τις απαραιτητες γνωσεις φυσικα.. Βεβαια το θεμα ειναι τι ακους πραγματικα απο την καρτα ηχου σου και τα ηχεια σου και ποσο γνωριζεις τον ηχο τους και τα κουσουρια τους. Οι καρτες της m-audio προσωπικα μου φαινεται οτι υστερουν αρκετα στις ψηλες συχνοτητες. Αμα βαλεις ενα απλο αρχειο audio και το συγκρινεις με μια καρτα μεγαλυτερης ταξης πιστευω θα καταλαβεις κατευθειαν τι διαφορα.. Εσυ βεβαια που απ οτι καταλαβαινω εχεις πειρα στο θεμα ,μπορει να βγαζεις το 100% απο την καρτα σου αφου μετα απο 3 χρονια που την εχεις ξερεις πως να βγαλεις τον ηχο που θες. Φανταζομαι ομως οτι εχεις πειραματιστει αρκετα για να το πετυχεις αυτο ακουγοντας και συγκρινοντας τις μιξεις σου σε διαφορετικα ηχοσυστηματα. θα ηθελα να ακουσω τη δουλεια σου αλλα δυστηχως δεν μπορω γιατι περιμενω την καινουργια μου motu να ερθει τις επομενες μερες. Μολις ερθει θα ακουσω και θα σου στειλω feedback. Παντως αφου εχεις κανει δισκογραφικη δουλεια σε μια καλη εταιρια οπως η sony bmg ισως να πρεπει να αναβαθμισεις τον εξοπλισμο σου με μια πιο ποιοτικη καρτα που μολις μαθεις τον ηχο της καλα θα ανεβασεις ενα level πανω τις ηχογραφησεις/μιξεις σου. Αυτη βεβαια ειναι η δικη μου γνωμη και δεν ειναι απαραιτητο να συμφωνουν ολοι με αυτο. Εγω παντως οταν επενδυσα σε καλη καρτα και καλα studio monitors ειδα μεγαλη εως τεραστια διαφορα στον ηχο μου συνολικα (αφου βεβαια μου πηρε καποιο καιρο να τα μαθω γιατι ειχα συνηθησει υπερβολικα τον ηχο του παλιου μου εξοπλισμου) ;D Αυτο παντως που πρεπει να παραδεχτω για τις m-audio ειναι οτι εχουν ισως τους καλυτερους drivers στο χωρο του pro audio...
  12. Παιδες μπορει να μου πει καποιος ποιος εχει το Blofeld γιατι θελω και εγω να παω να το ακουσω? Ελπιζω οχι ο Νακας παντως....
  13. Εγω στη θεση σου θα εκανα οσο καιρο χρειαζοταν υπομονη (και πιστεψε με το εχω κανει πολλες φορες ) για να μαζεψω τα χρηματα και να παρω κατι καλο που θα αξιζει τα λεφτα του και θα μου μεινει για χρονια. Αμα θες να ασχοληθεις σοβαρα με τις ηχογραφησεις καντο αλλιως παρε κατι πιο φτηνο..
  14. Παιδια διαβασα αυτο το post απο την αρχη και απορησα πραγματικα με τις προτασεις που εγιναν για καρτες ηχου και μικροφωνα... ( οχι με ολες για να μην παρεξηγουμαι). Ειναι ποτε δυνατον να προτεινετε σε καποιον να αγορασει μαρκες οπως M-audio και T-bone??? ενω με τα ιδια χρηματα μπορει να αγορασει προιοντα απο εταιρειες καταξιωμενες στο χωρο του pro audio με πειρα και μελετες χρονων.. Εχωντας και εγω ο ιδιος περασει απο low budget αγορες (δυστηχως..) εχω καταλαβει ενα πραγμα. Αγοραζοντας μια καρτα m-audio πχ ειναι πεταμενα λεφτα γιατι μετα απο ενα χρονο χρησης πολυ απλα δεν σου κανει γιατι η ποιοτητα κατασκευης και ιδιαιτερα ο ηχος τους ειναι λιγος εως ανηπαρκτος. Μιλαμε για εταιρειες που αντι να κοιτανε διμιουργησουν δικα τους προιοντα αντιγραφουν μεγαλες εταιρειες με χρηση φτηνων υλικων που ειναι ακαταληλα για εφαρμογες ηχου. Αμα βεβαια καποιον δεν τον ενδιαφερει η ποιοτητα σε αυτο που κανει μπορει να αγορασει μαρκες οπως m-audio, behringer (κατα τη γνωμη μου η δευτερη βγαζει το χειροτερο ηχο που εχω ακουσει ποτε..) και να κανει τη δουλεια του με πολυ λιγα χρηματα. Οταν ομως σηζηταμε για ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ηχογραφησεις αυτες οι μαρκες δεν υπαρχουν καν... Μπορουν λοιπον καρτες ηχου οπως m-audio, tascam ,behringer να βγαλουν τα ιδια αποτελεσματα με motu , rme , tc electronics ??? Δεν νομιζω... και αυτα που λεω δεν τα βγαζω απο το κεφαλι μου αφου εχω χρησιμοποιησει ολες τις παραπανω μαρκες και πιστεψτε με η διαφορα ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Αυτα ειχα να πω και συγχωρεστε με αμα προσβαλα καποιον με τις αποψεις μου αλλα εχοντας καποια πειρα στο χωρο της ηχοληψιας θεωρω οτι ειναι κριμα αυτοι που αρχιζουν τωρα να ασχολουνται να πετανε τσαμπα τα λεφτα τους...
  15. Φιλε μου να σου πω οτι ειναι πεταμενα χρηματα το Ricofon To λενε και (Mougofon) γιατι δεν κανει τιποτα ισως να χαλαει και τον ηχο. Για περιμενε να σου απαντησει και καποιος ποιο ειδικος !! Δεν συμφωνω μαζι σου φιλε ffmakis γιατι οταν χρησημοποιηθει ΣΩΣΤΑ φερνει τρομερα αποτελεσματα με τις ανεπιθυμιτες σε ολους πρωτες ανακλασεις και στασιμα κυματα. Δεν ειναι τυχαιο οτι χρησιμοποιειται κατα κορον σε πολλα γνωστα studios. Βεβαια αμα ντυσεις ολο το δωματιο με ρικοφον τοτε ισχυει το mougofon που λες..!
  16. φιλε strawhats7 , για 50 τετραγωνικα μετρα σιγουρα θες αρκετο υλικο και αρκετα χρηματα. Στο praktiker βρηκα με 20 ευρω το ΜΙΣΟ τετραγωνικο μετρο αλλα ηταν μαυρο και επειδη το θελω για το home studio που περναω αρκετες ωρες δεν το βρισκω ιδανικο. Να ξερες παντως οτι αμα το θες και εσυ για ιδια χρηση (home studio) τα 50 τετραγωνικα ειναι υπερβολικα πολυ και θα κανεις τον χωρο σου dead κατι που δεν ειναι καθολου επιθυμητο. Tο πιο σωστο λοιπον ειναι να τοποθετησεις στα σημεια που πεφτουν τα πρωτα στασιμα κυμματα και μην ξεχνας οτι το ρικοφον ειναι απορροφητικο και οχι μονωτικο υλικο.
  17. Σαν τιμη ειναι καλη? πιστευω οτι ειναι καλη η τιμη αφου παιρνεις 2 τετραγωνικα μετρα και ξεφευγεις απο το στανταρ μαυρο χρωμα των φτηνων ρικοφον.
  18. Αυτό που έκανα ήταν να βάζω κάθε κομμάτι σε ένα παλιό τραπέζι και με μία σανίδα να κόβω με φαλτσέτα. Tο προτιμω απο το δευτερο τροπο που μου ακουγεται πιο δυσκολος και δεν ξερω αμα θα το καταφερω.. Σαν αποτελεσμα βγηκε καλο? εχεις δοκιμασει και με ψαλιδι ποτε?
  19. Καλημερα σε ολους, εχω την εξης απορια, θελω να παραγγειλω απο τον Θωμα τα εξης ρικοφον http://www.thomann.de/gr/the_takustik_pyramidenschaum_5020_2er_set.htm Το προβλημα μου ειναι οι διαστασεις τους που ειναι 1 επι 1 μετρο. Καποια κομματια θα θελησω να τα κοψω σε διαστασεις που εγω επιθυμω και θα ηθελα να μου πειτε αν αυτο ειναι εφικτο και με ποιο τροπο. Για λογους αισθητικης δεν θελω να φαινονται 'κομμενα' σε καποια σημεια αλλα να φαινονται ομοιομορφα οπως βγαινουν απο το εργοστασιο. Με ποιο τροπο λοιπον μπορω να διαμορφωσω το αφρωδες αυτο υλικο σε σχημα και διαστασεις που εγω επιθυμω χωρις να το καταστρεψω και να φαινεται κομμενο με το χερι ?
  20. Ειναι η πρωτη μου επαφη με αναλογικο συνθ φιλε bloody_sunday αλλα τελικα το προβλημα λυθηκε. ο neeq ειχε δικιο δεν ειχα ενεργοποιησει τα line inputs απο το control panel της καρτας και γιαυτο δεν μπορουσα να ηχογραφησω το midi track. Παιδια παντως το synth σπαει κοκκαλα και το προτεινω ανεπιφυλακτα...!!! ;)
  21. Μου φαινεται κατι βρηκα στο control panel της καρτας για να ενεργοποιησω τα line inputs.. οσο για το cubase θα το ψαξω αυριο.. ευχαριστω για τα info's
  22. Εχω κανει τη συνδεση και με midi και με line (αν και οταν εβαλα το main output του synth στο line input της καρτας δεν ειχα ηχο και ετσι το εβαλα στο aux in που δουλεψε κανονικα!!?? ) αλλα και παλι δεν μπορω να το ηχογραφησω.. Δηλαδη στο cubase θα ανοιξω ενα midi track με το midi in/out στο in/out της καρτας αντοιστιχα και μετα ενα audio track (με τι ρυθμισεις στο in/out ομως ??) και μετα παταω rec με ποιο καναλι ομως επιλεγμενο απο τα 2 ???
  23. Αυτο δεν το εχω δοκιμασει, αλλα το θεμα ειναι οτι θελω να εχω midi track και οχι απλα να το ηχογραφησω. Σ΄ευχαριστω παντος..
  24. Παιδια καλησπερα σε ολους, ειμαι καινουργιος στο forum και θα ηθελα την βοηθεια σας. Εχω αγορασει προσφατα το alesis andromeda το οποιο εχω συνδεσει με midi in και midi out στην καρτα ηχου. Το προβλημα ειναι οτι ενω μεσα στο cubase sx3 ανοιγω midi track και εχω playback, οταν παω να κανω export αυτο που εχω φτιαξει μου εμφανιζει μια κενη λουπα audio. Καποιος μου ειπε οτι πρεπει πρεπει να ανοιγω και ενα audio track μαζι με το midi track και να βαζω στο input του την καρτα ηχου μου για να γραφεται αλλα και παλι κανενα αποτελεσμα. Περιμενω την βοηθεια σας...
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου