Προς το περιεχόμενο

drumaddicted

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    33
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από drumaddicted

  1. Βασικά δεν υπάρχει καλύτερο ή χειρότερο, θέμα γούστου είναι. Όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής φαντάζομαι και τα δύο θα κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα (να θυμάσαι μιλάμε πάντα για ένα κιτ μικρομεσαίας κατηγορίας οπότε έχουμε τις ανάλογες απαιτήσεις και όχι ψευδαισθήσεις :P). Προσωπικά μου αρέσουν περισσότερο τα ξύλινα, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Με τον καιρό αρχίζεις και διαμορφώνεις άποψη για συγκεκριμένα πράγματα πχ αν θες ξύλινο ή μεταλλικό ταμπούρο (και τι ξύλο ή μέταλλο, σε τι διαστάσεις, με τι δέρμα, με τι χορδιέρα, σε τι κούρδισμα, για ποιο είδος μουσικής κλπ κλπ). Οπότε καταλήγοντας, στο συγκεκριμένο σετ δεν θα με απασχολούσε ιδιαίτερα το μεταλλικό ή το ξύλινο ταμπούρο, με κάποια αλλαγή δερμάτων και ένα καλό κούρδισμα θα είναι μια χαρά και τα δύο.
  2. Τίποτα, να'σαι καλά! Και το δικό μου σετ έχει ίδια μεγέθη με αυτό του thomann. Δηλαδή 22"x18" η μπότα, 12"x9",13"x10" τα τομ, 16"x16" το floor tom και 14"x14.5" το ταμπούρο. Απλά το ταμπούρο που έχω εγώ είναι μεταλικό ενώ τώρα πια δίνει ξύλινο. Κατα τ' άλλα δεν έχει καμία διαφορά, παρά μόνο στο φινίρισμα :P Εμένα είναι μαύρο, αλλά αυτό το Ocean Blue Mist είναι αρκετά όμορφο! Καλές αγορές και καλά παιξίματα!
  3. Εγώ ήξερα ότι η σειρά Ιmperialstar αντικατέστησε την Swingstar, αλλά απ' o,τι είδα στο site της Tama, έχει αλλάξει λίγο το line up. Έχει επαναφέρει την Swingstar σαν entry level σετ, η Imperialstar είναι ένα κλικ πιο πάνω, με περισσότερες επιλογές σε μεγέθη, φινίρισμα και ίσως με κάποιες διαφορές σε επίπεδο hardware(?) Δεν γνωρίζω ακριβώς τι άλλες διαφορές έχουν, οπότε ίσως πρέπει να το ψάξεις λίγο καλύτερα. Από εκεί και πέρα περνάει στις Silverstar, Superstar και Starclassic, όπου πας σε άλλη ποιότητα και άλλες τιμές, απλά το αναφέρω γιατί ούτε κι εγώ ήξερα το ανανεωμένο roster! Πάντως όσον αφορά την Imperialstar εγώ είμαι ικανοποιημένος. Δεν είναι φτηνιάρικο σετ, έχει καλό hardware και ο ήχος του είναι αρκετά καλός(και για ροκ/μεταλ που αναφέρεις). Φυσικά σε τέτοια θέματα είναι έντονο το υποκειμενικό στοιχείο, αλλά σε περίπτωση που ο φίλος σου δεν μπορεί να δοκιμάσει το σετ, πιστέυω για πρώτο δεν θα απογοητευθεί.
  4. Γεια χαρά! Έχω μία Tama Imperialstar και πιστεύω για starter kit σε συνδυασμό με τα πιατίνια της Meinl είναι μια πολύ καλή λύση. Έχω παίξει και σε Pearl vision τα οποία ακούγονται όντως καλύτερα στα αυτιά μου(είναι birch αν δεν κάνω λάθος), αλλά φαντάζομαι ότι μαζί με πιατίνια θα ξεφεύγει λίγο σε κόστος. Πάντως η Imperialstar με αλλαγή δερμάτων κάποια στιγμή και σε κάθε περίπτωση ένα σχετικά καλό κούρδισμα είναι μια χαρά. Θα μπορούσε ίσως ο φίλος σου να κοιτάξει και στις αγγελίες και με κάποιο συνδυασμό να στήσει ένα ποιοτικό σετ και σχετικά οικονομικό. Εξαρτάται πάντα από το πόσα χρήματα θες να διαθέσεις.
  5. Μιας και αναφέρθηκαν τα black panther... Για δείτε αυτό: http://www.thomann.de/gr/mapex_14x55_black_panther_zebra.htm. Είναι μια special edition του thomann (πριν λίγους μήνες είχε πάλι ένα αντίστοιχο μοντέλο). Τα χαρακτηριστκά του είναι αρκετά ενδιαφέροντα και δεν φαίνεται να διαφέρει σε κάτι από τα ακριβότερα μοντέλα, όσον αφορά το hardware και το ξύλο(αν και η νέα σειρά του 2010 έχει powerhoops αντί για diecast και απο ξύλα διάφορους συνδυασμούς εκτός από full maple). Δεν ξέρω αν παίζει κάτι και έχει τόσο χαμηλή τιμή ή αν είναι κάτι σαν super προσφορά του thomann μιας και φέρει και το όνομά του, πάντως είναι αρκετά ελκυστικό(και ειδικά με αυτό το φινίρισμα!).
  6. Πολύ ωραίο το ταμπούρο και το παίξιμο! ;) Τι δέρματα του φοράς? Χρησιμοποιείς καθόλου μαφλάρισμα? Πάντως για τις διαστάσεις του το περίμενα πιο στακάτο με πιο ξερό ήχο. Αντίθετα έχει πολύ ωραίο ισορροπημένο και ζεστό ήχο!
  7. Καλές αγορές και από 'μένα! Σίγουρα με αυτά τα χρήματα θα πάρεις κάτι πολύ καλό! Να ρωτήσω κι εγώ για ένα ταμπούρο που ίσως ενδιαφέρει κι' άλλους! Για το premier modern classic, maple shell 13x7 (αλλά και 14x7), έχει κανείς άποψη? Επίσης ξέρετε κάποια αντιπροσωπεία στην Αθήνα που να φέρνει Premier? Με τέτοιο ταμπούρο αν δεν κάνω λάθος έπαιζε ο Martin Lopez (ex-Opeth). Δεν ξέρω αν και στο παρακάτω video παίζει με αυτο: http://www.youtube.com/watch?v=dJt_4Gafq6g
  8. Μου άρεσε πάρα πολύ, πολύ καλή δουλειά! Και πολύ καλή φωνή! ;)
  9. Καλησπέρα, εύχομαι καλή χρονιά σε όλους. Έχω πάρει το διπέταλο της Pearl και μέχρι στιγμής είμαι πολύ ικανοποιημένος. Έχει τις απαραίτητες ρυθμίσεις για να το φέρεις στα μέτρα σου (προσωπικά δεν έχω και ιδιαίτερες απαιτήσεις) και πιστεύω πως για την τιμή του είναι πολύ καλή περίπτωση. Δεν έχω δοκιμάσει άλλο διπέταλο γενικότερα, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Αν θες να ρωτήσεις κάτι συγκεκριμένο και το γνωρίζω, ευχαρίστως να σου απαντήσω.
  10. Παιδιά ευχαριστώ πολύ! Στο site της Wurth είδα άλλο ένα, το οποίο είναι για γενική χρήση (HHS 2000). Θα ρίξω μια ματιά και μάλλον θα πάρω κάποιο απο αυτά που αναφέρατε ;)
  11. Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους! :) Πριν μια δυο βδομάδες πήρα το πρώτο μου διπέταλο (Pearl P-122TW). Τις τελευταίες δύο μέρες έχω παρατηρήσει ότι το δεξι ελατήριο τρίζει λίγο. Διάβασα παλαιότερα post και είδα ότι συστείνετε για hardware γενικά το WD40. Είναι κατάλληλο και γι'αυτή την περίπτωση? Είναι φυσιολογικό να τρίζει μετά απο τόση λίγη χρήση.
  12. Ok, σε ευχαριστώ πολύ, θα το κοιτάξω!
  13. Επειδή δεν πρόσεξα να έχει επιλογή για παραγγελία μέσω του site, αλλά ούτε και κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας, μπορείς να μου πεις πως τις παρήγγειλες; Επίσης, πόσο κοστίζουν;(αναφέρομαι στις music safe) Ευχαριστώ πολύ!
  14. Καλησπέρα! Εγώ έχω μια Tama Imperial Star και στα τομ (12",13",16") έχω βάλει pinstripe-ambassador και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Μου αρέσει πολύ το χαμηλό κούρδισμα και αυτά τα δέρματα πιστεύω ήταν η καλύτερη επιλογή.
  15. Καλησπέρα! Να σε ρωτήσω, από ποιο μαγαζί τις πήρες;
  16. Καλησπέρα! Είμαι κάτοχος ενός imperialstar set και έχω το ίδιο σχεδόν ταμπούρο(εμένα είναι 14x5,5). Είμαι πολύ ικανοποιημένος απ'τον ήχο του, ειδικά για την κατηγορία του. Επιπλέον εμένα το buzz(όχι το υπερβολικό)μου αρέσει πολύ, αλλά με μερικές ρυθμίσεις ακόμα και με τα δέρματα της tama μπορείς να το μειώσεις... Εγώ για τόσα χρήματα θα το αγόραζα...
  17. Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! :) Θα τα δοκιμάσω και αναλόγως θα πράξω!
  18. Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί θα μπορούσε να κάνει κακό στην ακοή μου? Έχω την εντύπωση, ότι με ενα τετοιο ζευγάρι, θα έχω τον ήχο σε χαμηλότερα επίπεδα απ' ότι τώρα, αρα αυτό είναι καλύτερο και για την ακοή μου... Μήπως μου διαφεύγει κάτι ??? Εσύ τι θα πρότεινες?
  19. Δεν τα έχει στο site και δεν ήξερα ότι τα φέρνει και το drumstore. Ναι δεν λέω τα μπλε, που απλά "κοβουν" τον ήχο, αλλά τα μαύρα που ακους και τη μουσική... Θα κοιτάξω να πάω να τα δοκιμάσω...
  20. Όχι όχι, τα θέλω για να ακούω την μουσική/μετρονόμο και συγχρόνως να παίζω, χωρίς να ακούω και τα τύμπανα και την μουσική απο τα ηχεία τόσο δυνατα(δεν ξέρω αν σου έδωσα να καταλάβεις, τι εννοώ). Μειώνεται ο "θόρυβος" , με αυτά που ήδη έχω αλλά θέλω κάτι καλύτερο, κυρίως για τον μετρονόμο.
  21. Όχι δεν θέλω απλά μείωση θορύβου, θέλω να ακούω και την μουσική/μετρονόμο.
  22. Εχω ήδη, κάτι τέτοιο :http://www.consumer.philips.com/consumer/el/gr/consumer/cc/_productid_SHP2700_00_GR_CONSUMER/SHP2700-00, δεν ξέρω καν αν είναι αυτό το μοντέλο, απλά για να καταλάβεις... Είναι ένα απλό ζευγαρι το οποίο είχα πάρει γύρω στα 16€ από το Media Markt. Σε σχεση με τα απλά ακουστικά, αυτά καλύπτουν όλο το αυτί και άρα μειώνεται ο θόρυβος όσο να'ναι. Με έχει βολέψει αυτό το στυλ. Εσύ τι άλλο έχεις να προτείνεις? Ο τρόπος που παίζω είναι ο εξής: συνδέω τα ακουστικά σε cd player το οποίο συνδέεται με ενισχυτή, ο οποίος περιλαμβανει 2 ηχεία, έτσι ακούω το τραγούδι στα ακουστικά, αλλά ακουγεται και από τα ηχεία...
  23. Ευχαριστώ! Όταν θα πάω να δοκιμάσω καμια καινούργια μπακκετα, θα τις κοιτάξω!
  24. Καλησπέρα σας, Τελευταία σκέφτομαι για ένα ζευγάρι πιο ποιοτικών ακουστικών, για πιο άνετη μελέτη. Έχω βρει αυτά τα δύο: http://www.thomann.de/gr/vic_firth_sih1_gehoerschutz.htm http://www.drumstore.gr/productsdesc.php?id=1292 Ποια η γνώμη σας για τα συγκεκριμένα? Τα vic firth, γνωρίζετε αν μπορώ να τα βρω σε κάποιο κατάστημα στην Αθήνα?
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου