Προς το περιεχόμενο

pascal

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    928
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από pascal

  1. Πότε το σφυράτε μπας και προλάβω και εγώ ρε παιδιά;
  2. Ναι, αλλά δεν είναι στις δικές μου κιθάρες τουλάχιστον, έτσι
  3. O neck στη nocaster μου παίζει να είναι καλύτερος και από τον neck της strat μου. Ποτέ δεν κατάλαβα κι εγώ τη γκρίνια για τον neck στις τέλε.
  4. H καλύτερη strat που έχω πιάσει ποτέ στα χέρια μου είναι η δική μου (δεν έχω πιάσει και πάρα πολλές, αλλά καμιά 15ρια σίγουρα), μια custom shop '66. Στοίχισε περί τα 2000 ευρώ, το 2009. Φυσικά και δεν μετανιώνω ποτέ που την πήρα.
  5. Έβαλα Lollar Imperials (κόστος 240 μεταχειρισμένοι) και αναβάθμισα τα ηλεκτρικά (κόστος 70 ευρώ) και σέταρα σε έμπειρο τεχνικό (κόστος 30 ευρώ) σε μια Cort CR200 (κόστος 220 ευρώ σε προσφορά, αρχική τιμή 360). Συνολικό κόστος 560 ευρώ. Η κιθάρα μεταμορφώθηκε, ακούγεται και παίζει εξαιρετικά ΥΓ. Είναι και πανάλαφρη, μόλις 3,3 κιλά
  6. Γνώμη μου, αλλά ο Fender Deluxe τους πετσόκοψε όλους (πολύ ωραίο συγκριτικό, θέλω κι άλλο)
  7. pascal

    A winter song

    Blur Αυτοί μου ήρθαν στο μυαλό- αμέσως. Μπράβο σου. Keep it up!
  8. pascal

    A winter song

    Blur Αυτοί μου ήρθαν στο μυαλό- αμέσως. Μπράβο σου. Keep it up!
  9. Τον ενισχυτή είχα την ευκαιρία να τον ακούσω και σπίτι μου, μαζί με 3-4 πετάλια του Χρήστου. Πρόκειται για εξαιρετική πεταλομηχανή. Καθαρός, ευκρινής, διαυγής όσο δεν πάει για τα watt του. Σίγουρα αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι έχει EL84 στην προενίσχυση, οι οποίες "σπάνε" πολύ πιο δύσκολα από μια "μικρή" 12a*7. Αν κάποιος θέλει έναν ενισχυτή που θα παίρνει τα πετάλια του όσο καλύτερα γίνεται (όπως οι περισσότεροι δηλαδή), ο ενισχυτής του Χρήστου αποτελεί σίγουρα μια άριστη επιλογή. Περισσότερα δεν μπορώ να πω, λόγω και του περιορισμένου χρόνου δοκιμής του. Εύγε, εύγε, εύγε.
  10. Χμμμ....εμένα οι διαφορές μου φάνηκαν μεγάλες. Σαν να ακούς π.χ την ίδια κιθάρα με άλλους μαγνήτες, ή έναν άλλον -της ίδιας οικογένειας μεν- ενισχυτή. Anyway, μου άρεσε περισσότερο ο συνδυασμός ribbon + dynamic.
  11. Γνώμη μου: Η τιμή ενός προιόντος, όποιο κι' αν είναι αυτό, είναι μια πληροφορία στην οποία θα πρέπει να μπορεί να έχει πρόσβαση ο οποιοσδήποτε, θέλει ή δεν θέλει να το αγοράσει.
  12. Όχι. Μόνο του Windows Media Player (πάτα yes σ' αυτό που σου λέει)
  13. pascal

    saturday night blue

    Thanks για το σχόλιο!
  14. pascal

    saturday night blue

    hope you enjoy it... :) jpr1.mp3
  15. pascal

    bluesy tones and emg pickups

    Το παίξιμο στα γνωστά -δυσθεώρητα- ύψη. Ο ήχος σαφώς μοντέρνος και μ' αρέσει. Δεν θα μου άρεσε τόσο αν ήταν "τύπου" vintage ή ψιλομοντέρνος.
  16. Άρη, υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα στις αγγελίες. Στα 1300 πιστεύω μπορείς να το πάρεις (ούτε καλή τιμή είναι ούτε κακή- τα 1500 που ζητάει κατά τη γνώμη μου δεν είναι καλή τιμή). Αν τα έχεις και όντως ψάχνεις για ποιοτικούς high gain ήχους και να σκαλίζεις και λίγο από δω και από εκεί και να χαίρεσαι... πάρτο. Α, μια χαρά συνδέεται και σε monitors και σε ενισχυτή και όπου θες. ΔΕΝ θα παίζεις μόνο direct.
  17. Λεπόν...value for money δεν μπορεί να είναι, από τη στιγμή που υπάρχουν μηχανήματα στο 1/4 τιμής που φτάνουν τα 3/4 της απόδοσής του. Από εκεί και πέρα, είναι πράγματι ένα καλοφτιαγμένο μηχάνημα, που ακούγεται υπέροχα, έχει φοβερές δυνατότητες και και και.... Πολύ σωστά το θέτει και ο bloody sunday...στο κόστος συνυπολογίζονται πολλοί παράγοντες. @nikosgi: Υπερπολύτιμο για ποιον επαγγελματία; Για τον σεσιονά; Φοβερό εργαλείο. Για τον Keith Richards... μάλλον όχι. Βέβαια, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΘΕΣ ;D
  18. Iσχύει το ίδιο πράγμα που ισχύει για όλα τα προιόντα της luxe/premium κατηγορίας (και τιμής) Πολλαπλάσια τιμή δεν συνεπάγεται πολλαπλάσια απόδοση. Από ένα σημείο και μετά, ο law of diminishing returns είναι αμείλικτος. Βάζεις διπλάσια χρήματα για να πάρεις ένα +20%. Βέβαια, για πολλούς αυτό το 20% είναι τεράστια διαφορά, για άλλους όχι. Προσωπικά, δεν θεωρώ το Axe-FX value for money. Ούτε και καμία από τις κιθάρες μου όμως, ούτε τους ενισχυτές μου ;)
  19. Άρη, δεν παίρνεις έναν, αλλά καμιά 50ριά ενισχυτές + καμιά 100στή και βάλε εφέ πολύ υψηλής ποιότητας. Αν έχεις έναν κακοσυντηρημένο, με ψόφιες λάμπες, κακό biasing ενισχυτή και του κοτσάρεις πέντε- έξι μέτρια έως κακά πεταλάκια και τον βάλεις σε καμιά μπρίζα που η τάση του ρεύματος ανεβοκατεβαίνει σαν τρενάκι σε λούνα παρκ, τότε να είσαι σίγουρος ότι το Axe Fx καλύτερα θα ακούγεται...
  20. Μη μου πεις ότι αν είχες ένα απολύτως ψηφιακό (και άρα πολύ πιο αξιόπιστο και ελαφρύ από έναν λαμπάτο) μηχάνημα που θα ήταν εύκολο στη χρήση και με εξίσου καλό ήχο με έναν λαμπάτο, δεν θα το προτιμούσες; Μέχρι στιγμής, αυτό δεν έχει επιτευχθεί κατά τη γνώμη μου. Αλλά κοντεύει... Όσο για τα χρήματα που χάνεις...χμμμ...σκέψου πόσα έχεις χάσει αγοράζοντας κινητό, pc, αυτοκίνητο...
  21. Άρα το Ultra έχει πλέον retail αξία ως καινούριο περί τα 1800 ευρώ (τόσο κοστολογείται από τους retailers). Και το standard περί τα 1400. Συνεπώς, μια καλή τιμή για μεταχειρισμένο Ultra είναι τα 1400 ευρώ και για standard τα 1100 περίπου. Δεν τα γράφω για μένα, για άλλους τα γράφω ;)
  22. Δεν αντιλέγω. Απόλυτο δίκιο έχεις. Φλέρταρα παλιότερα με την ιδέα ενός Axe Fx. Είχα τον ενισχυτή, έναν Vox Heritage 15άρη και όποτε τον άνοιγα πάθαινα πλάκα με τον ήχο του. Το ίδιο όμως και οι γείτονες (παίζει καλύτερα από τη μέση και πάνω, το φυσικό drive του είναι φοβερό). Σκεφτόμουν τότε να τον πουλήσω, να βάλω και άλλα 400-500 και να πάρω ένα Axe-FX από ebay (δεν έπαιζα και σε μπάντα τότες). Τελικά πήρα με 350 ένα καλό attenuator και τον ενισχυτάκο τον χαίρομαι και με το παραπάνω, σε εντάσεις τηλεόρασης. Δεν το μετάνιωσα καθόλου... Anyway, φοβερό είναι το μηχάνημα για όποιον θέλει πάνω από 2-3 βασικούς ήχους. Για μένα που θέλω δύο το πολύ τρεις (καθαρό, crunch, lead) ένας ενισχυτής μου φτάνει και μου περισσεύει. Αλήθεια, τώρα που θα βγει το II με τα standard και ultra τι θα γίνει; Θα πέσουν οι τιμές τους επισήμως και στο πόσο;
  23. Tα 1550 euros στο Αμέρικα (2200 dollars έχει) γίνονται 2300 στην Ευρώπη... (ξέρω ότι δεν είναι το μοναδικό προιόν στο οποίο γίνεται αυτό, αλλά δεν άντεξα να μην το επισημάνω)
  24. Η πιο σωστή, από όλες τις απόψεις, για να πάρεις τον ήχο του μικρού, αλλά πιο "μεγάλο", πιο "αρμονικό", πιο πιο πιο... είναι να πάρεις τον μεγάλο τον 15άρη τον Heritage. Αν κιόλας τον βρήκες στα 1000 ευρώ που είπες, μην το σκέφτεσαι καθόλου. (Toυς είχα και τους δύο και τους άκουγα από την ίδια καμπίνα- τον μεγάλο τον έχω ακόμα)
  25. Kάνει διαφορά μέχρι το 12ο. Το γνωρίζω αυτό. Υπάρχουν όμως και -ελάχιστες- περιπτώσεις όπου επηρεάζει και από 12ο και μετά για λίγα τάστα. :) Ελάχιστη μπορεί να είναι η διαφορά, αλλά μπορεί και να είναι αρκετή για να φύγει το buzz. Εγώ θα το δοκίμαζα...
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου