Προς το περιεχόμενο

Rodney Toady

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    53
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή Rodney Toady

0

Φήμη

  1. Η πληκτροδακτυλία όντως συνδέεται με τέτοια νοσήματα αλλά ενίοτε είναι και εκ γενετής, χωρίς να έχει καμία κλινική σημασία.
  2. Με τις ελάχιστες εμπειρικές γνώσεις μου, θα σου έλεγα ότι τα εφφέ μάλλον σου αρκούν. Αν θες τη γνώμη μου για έναν μπούσουλα για να ξεκινήσεις, κάνε normalize αν δεν έχεις σωστό επίπεδο στην ηχογράφηση που έκανες. Βάλε ένα low cut φιλτρο στο eq. Βάλε έναν compressor στα 2:1 ή 3:1 και πειραματίσου με το attack. Βάλε reverb αλλά όχι υπερβολικό και ΑΝ θέλεις stereo effect δοκίμασε ένα stereo delay. Από εκεί και πέρα πρέπει να ακούσεις σαν τρελλός αυτά που έχεις καταφέρει και να δεις πως μπορείς να τα βελτιώσεις, πράγμα που πλέον θέλει αρκετό διάβασμα. Αλλά πριν το κάνεις, άκου τί θα σου πουν οι πραγματικοι γνώστες του forum. ;)
  3. O Brian May με μία Burns και τη Red Special σε ... αναμονή.
  4. Έχω την εντύπωση οτι οι ηλεκτρικές κιθάρες έχουν γραφεί με line-in ή μέσω amplitube ή κάτι τέτοιο, θέλω να πω δεν είναι μικρόφωνο σε ενισχυτή έτσι; Χωρίς να είναι απαραίτητα κακό, εμένα προσωπικά δεν είναι του γούστου μου και μάλλον ο λόγος είναι αυτός. Το λέω έχοντας δοκιμάσει κι εγώ τον ίδιο τρόπο και τελικά κάπου χάνεται ο φυσικός όγκος της κιθάρας και προσπαθουμε καμιά φορά να τον αντικαταστήσουμε με περισσότερο gain και εκεί χάνεται το παιχνίδι. Μπορεί και να κάνω λάθος βέβαια. Μήπως ας πούμε είναι απλώς πολύ επεξεργασμένες με εφφέ; Για το παίξιμο φυσικά δεν έχω να πω κάτι, μου φάνηκε άρτιο.
  5. Αν παιζεις ήδη κιθάρα δες εδώ το κεφάλαιο για τους King Crimson https://en.wikipedia.org/wiki/Boz_Burrell :) :) :) :) :) Αν μέσα σε ένα χρόνο μπορεί κανείς να ηχογραφήσει με τους King Crimson :o :o :o και να παίξει και live, τότε όλα γίνονται!! Χωρίς πλάκα (και για να μη φάω ξύλο από τους φίλους μπασίστες) αν δεν έχεις πολλές απαιτήσεις, μπορείς νομίζω να σταθείς στα ουσιώδη και να παίξεις σχετικά γρήγορα (κάποιους λίγους μήνες ίσως - είπαμε, αν παίζεις ήδη κιθάρα). Όσο για όργανο, ας μιλήσουν οι μπασίστες, αλλά είχα την εμπειρία φτηνού μπάσου πριν από αρκετά χρόνια που η κλίμακα έχανε μετά το 7ο-8ο τάστο, γι' αυτό προσοχή!
  6. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι τα δικά μου τα έχω αγοράσει από το γνωστό μαγαζί με ηλεκτρονικά στην αρχή της Πατησίων (ονόματα λέμε ή απαγορεύεται;)
  7. Είσαι σίγουρος ότι ο αντάπτορας που χρησιμοποιείς για να μετατρέψεις το μεγάλο jack σε μικρό λειτουργεί σωστά; Την έχω πατήσει πολλές φορές με αντάπτορες/μετατροπείς που δεν ήταν σωστοί και χανόταν το σήμα στο ένα κανάλι. Επίσης το jack της κιθάρας δεν πρέπει να είναι μονοφωνικό; Το μικρό είναι στερεοφωνικό; Μήπως είναι εκεί το πρόβλημα; Υπάρχουν αντάπτορες στερεο σε μονο και αντίστροφα.
  8. Εγώ θέλω να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στον τύπο που τρώει τις ... ψιλές από όλους τους υπόλοιπους! :'( Κρίμα ρε παιδί μου...
  9. Την κιθάρα αυτή την έχω και η γνώμη μου είναι να την κρατήσεις αν δεν πρόκειται να ξοδέψεις πολλά. Την είχα με stock μαγνήτες οι οποίοι δεν έλεγαν τίποτα και τώρα έβαλα κάτι άλλους από μία Ibanez ενός φίλου οι οποίοι δεν μου ταίριαξαν (sorry φίλε αν διαβάζεις...) αλλά το μπράτσο είναι πολύ καλό κατά τη γνώμη μου. Γενικά πολύ καλή κατασκευή για τα λεφτά (δραχμές!) που είχα δώσει τότε. Είναι αυτή που φαίνεται στο avatar ;D
  10. Είναι τυχαίο που σε όλα τα πλάνα είναι ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ;;; Θεός! ;D
  11. Έχω την εντύπωση ότι το αποτέλεσμα του treble booster το ακούς καλύτερα σε υψηλές εντάσεις ενισχυτών τύπου VOX, όπου εκτός από το overdrive ανεβαίνουν αισθητά και οι χαμηλές συχνότητες, οπότε το treble booster θα δώσει λίγο περισσότερο gain και έμφαση στα μεσαία/πρίμα. Δες και το παρακάτω video από έναν κύριο που...κάτι ξέρει από τέτοια (3:20-5:35).
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου