Προς το περιεχόμενο

apo83

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    196
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από apo83

  1. Γεια χαρά! Έχω έναν peavey basic 60 μπάσου. με τη βοήθεια ενός φίλου καταφέραμε να εντοπίσουμε το πρόβλημα στο τροφοδοτικό (μάλλον έχει καεί). Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν ξέρω τι τροφοδοτικό να πάρω για να το αντικαταστήσω. Η μέτρηση που βγάζει στην έξοδο τώρα σύμφωνα και με τα λεγόμενα του φίλου είναι περίεργη (62V DC αν θυμάμαι καλα), αποτέλεσμα του προβληματος του. Έχει κανείς καμια ιδέα?? Η λύση του τεχνικού μάλλον αποκλειεται. Τον πήγα ήδη σε κάποιον με το που παρουσιάστηκε το προβλημα αλλα τα χρήματα που μου ζήτησε είναι απογορευτικά σε σχέση και με αυτά που έδωσα για να τον πάρω, ο οποίος φυσικά επέφυγε να μου πει τι ακριβώς έχει. απο κει και πέρα ξεκίνησα να το ψάχνω με το φίλο.
  2. και εγώ έχει τύχει να δω τα πετάλια του από τη σελίδα στo facebook, μάλιστα έχει και κάποια demo videos. Δεν έχω προσωπική άποψη όμως γιατί δεν έχω παίξει με κάποιο. Πάντως σχετικά με το όνομα, δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με το γνωστό όνομα του κλασσικού proco rat. Στην γκάμα του απ ότι έχω δει έχει εκτός από distortion και delay, reverb, autowah fuzz, booster κ.α και πρόκειται να βγάλει και tube booster-drive και acoustic simulator.
  3. ε ειπαμε, αν ειναι και τοσο ψιλα ωστε να χαλαει το ιντονεισιον δεν θα μπορεις να παιξεις καν. θα θες πενσα για να πατησεις στο πρωτο ταστο :P με την σταθεροτητα του χουρδισματος φυσικα και εχει να κανει, παραγοντας νο1!! εννοουσα ιντονεισιον, pardon!
  4. το nut δεν εχει καμια σχεση με το κουρδισμα. ο μοναδικος ρολος που παιζει ειναι οταν η χορδη ειναι ανοιχτη. εαν τωρα ειναι καλοφτιαγμενο και καλοχαραγμενο δεν προκειται να εχεις buzz (παντα στην ανοιχτη χορδη) ή να πεφτει (περισσοτερο στο να ανεβαινει) το χουρδισμα. Κατι άλλο θα συμβαινει λοιπον. ειπες οτι ο μαστορας τοτε σου αλλαξε και το saddle. αν ειναι να γυρισεις στα παλια αλλαξε και αυτο με το αρχικο. Set-up θα χρειαστεις σιγουρα.
  5. To προβλημα με το οτι δεν κραταει καλα το κουρδισμα ειναι προφανως θεμα χαραγμάτων στο nut. Θελουν φτιαξιμο με σωστη λιμιτσα ωστε να στρωσουν και να μην "σκαλωνει" η χορδή με ενα bend για παραδειγμα. Το θεμα του μη σωστα κουρδισματος στα διαστηματα ειναι αυτο που λεμε intonation. Οφείλεται: 1. στο κοκαλακι του καβαλαρη (saddle). Ειναι αυτο που αμα παρατηρησεις εχει κλησεις και αλλες χορδες ειναι πιο μπροστα και αλλες πιο πισω (ελπιζω να γινομαι κατανοητος :P). Εκει μάλλον θελει φτιαξιμο. 2. Εαν η κληση του μπρατσου (neck relief) ειναι σωστη και δεν εχει σκευρωσει. Αυτο μπορεις να το τσεκαρεις εαν πατησεις (ή βαλεις καποταστο) στο πρωτο ταστο και ταυτοχρονα στο τελευταιο. Θα δεις αν καπου στο μεσο της ταστιερα δημιουργειται μεγαλο κενο αναμεσα στην χορδη και το ταστο. Εαν ειναι πολυ (πανω απο 2-3mm), εχεις προβλημα. Εκεί θέλει ρύθμιση απο την βέργα. Επίσης δεν πρεπει να ειναι πολυ ψιλα το κοκκαλακι του καβαλαρη, που λεγαμε, και οι χορδες ερχονται πολυ ψιλα στην ταστιερα. Βεβαια δεν μπορω να ξερω τι ακριβως συμβαινει με την κιθαρα σου, απλα κανω υποθεσεις συμφωνα με αυτα που περιγραφεις. Ειναι οι βασικοι κανόνες... Ελπίζω να προσέφερα και να σε βοηθησα με το τι θα ζητησεις απο τον μαστορα. Καλή τύχη!
  6. ξέρω πολύ καλά τι κάνω και δεν είναι η πρώτη φορά που κάνω κάτι. Απλά τυχαίνει να μην ήξερα την συγκεκριμένη λεπτομέρεια για τα original floyd rose... Και φυσικά ΔΕΝ πρόκειται να βάλω τρυπάνι πάνω στο maple, οτι χρειάζομαι θα είναι φτιαχμένο απο πρίν...
  7. οχι ρε δεν τρεχει, απλα πρεπει να ξερω απο πριν τι να παραγγειλω... thnx παντως, εφ' οσον υπαρχει προβλεψη, απ' οτι καταλαβαινω, και για τους 2 τροπους θα το παρω χωρις ;D 8)!
  8. @RayDTutto μονος μου θα το βαλω, γιατι το λες αυτο...
  9. ναι το kit θα παρω. http://www.thomann.de/gr/floyd_rose_original_vibrato_kit_chrome.htm επειδη ο thomann δεν λεει πουθενα τι wirth εχει το nut, και η απαντηση που πηρα οταν τους ρωτησα μεσω mail ειναι "για τεχνικες προδιαγραφες να δω στο site της floyd" μαλλον θα το παρω απο εδω: http://www.warmoth.com/Original-Floyd-Rosereg-Tremolo-Chrome-P117C693.aspx που σου δινει να επιλεξεις το wirth που θες! Δεν διευκρινίζει πουθενά όμως πως βιδώνει.... Υπάρχει περίπτωση να είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να υποστηρίζει και τους 2 τρόπους? Τι βίδες μου παρέχει όμως, τις allen ή τις σταυρόβιδες?
  10. ;D ;D και νόμιζα ότι παραθέτοντας την φωτώ δεν θα μπερδέψω κόσμο. Λοιπόν! Δεν μιλάω για τις χορδές, αυτό έρχεται πολύ μετά. Εγώ αναφέρομαι στον τρόπο που βιδώνει το nut πάνω στο μπράτσο. Ενδεχόμενο 1ο: Όπως ακριβώς και στη φωτώ, με 2 βίδες allen από την πίσω πλευρά του μπράτσου. Ενδεχόμενο 2ο: Με 2 μικρές σταυρόβιδες από την άλλη πλευρά, την πλευρά της ταστιέρας, κάτω από τις χορδές. Και για να εξηγήσω το τι με ενδιαφέρει: Πρόκειται να παραγγείλω ένα μπράτσο και πρέπει να προσδιορίσω αν θα έχει ή όχι τις 2 τρύπες για τις allen βίδες ή όχι. Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν έχω ακόμα στο χέρι μου, και ούτε πρόκειται να αποκτήσω πριν από το μπράτσο, το floyd rose για να διαπιστώσω ο ίδιος. edit: αυτό ακριβώς:
  11. Χαιρετω. Το nut του original floyd rose βιδωνει πανω στο μπρατσο απο πίσω, οπως στην φωτο που παραθετω, ή απο μπροστα? Thanx
  12. φυσιολογικο ειναι που δεν εχεις το προβλημα τωρα χωρις να κανεις τιποτα. Προφανως επεσαν τα επιπεδα υγρασιας στον χωρο σου και το μπραστο τραβηξε ελαχιστα μπροστα με αποτελεσμα να αυξηθει το action. Οταν η υγρασια επιστεψει στον χωρο πιθανοτανα να εχεις ξανα το προβλημα. Αν δεν θες να το εχεις και τοτε προτιμοτερο για μενα ειναι να σηκωσεις λιγο τις χορδες απο τα saddles, μην πειραξεις το μπρατσο.
  13. απλα οπως και να τα συνδεσεις να προσεξεις μην δημιουργησεις διπλη διαδρομή, αυτο που λεμε ground loop.
  14. το εχω βγάλει το buffer του εξ αρχής όπως λέει στο link. Έχεις μήπως κάποιο παρόμοιο με οδηγίες για bypass mod σε συγκεκριμένα boss πεταλάκια?
  15. ναι, το ειδα για την τιμη της αντιστασης. νομιζω με αυτη που εχω ειναι μια χαρα αφου μονο του ειναι στην ιδια ενταση
  16. τσεκαρα το λινκ σου με το wah. Εγω εχω το 847, δεν ξερω αν ειναι ιδια τα κυκλωματα τους. anyway, αν καταλαβα καλα το 845 δεν χρειαζεται τιποτε αλλο εκτος απο το switch? εγω ακολουθησα αυτο εδω, παραλειπωντας ομως το "vocal sweep like" γιατι δεν ήμουν σιγουρος αν το ήθελα (εχεις καμια ιδεα παραπηπτοντως του τι κανει?) http://www.chewingoncrayons.com/2009/01/vox-v847-reissue-mods-part-1.html το link μου δεν εναφερει τιποτα για buffer.
  17. σε ευχαριστω, πολυ χρησιμος. θα το τσεκαρω με το buffer και θα επανελθω. ετσι οπως φαινεται το boss χωραει κανονικοτατα ο διακοπτης στην θεση του παλιου, σωστα? παντως αφου βολευτικα για την ωρα θα το αφησω ετσι. στο μελλον ομως παιζει να σε χρειαστω (θελω ενα 70αρι αυτη την στιγμη για να παρω διακοπτες για ολα τα boss μου. ;D ;D
  18. το καπάκι της κλασσικής έχει άλλον οπλισμο, πολύ διαφορετικό απο αυτο της ακουστικής. Ξέρετε, το ένα έχει ακτινωτές μπάρες και το άλλο χιαστί. Δέν μπορεί να υποστηρίξει το "τράβηγμα" των συρμάτινων χορδών ακόμα και αν το όργανο είναι καλοφτιαγμένο, το μπράτσο δηλαδή να μήν ακούει τίποτα και ο καβαλάρης να μην είναι κολλημένος με σάλιο... Ακόμα και ηχητικά δεν νομίζω οτι μπορεί να έχει καλό αποτέλεσμα. Γνώμη μου είναι λοιπόν αν δεν θες να πάς σε κάτι custom να βρείς μια ακουστική με πλατύ μπράτσο.
  19. επανέρχομαι πάλι μόνος μου. δοκίμασα να το βάλω στην αρχή της αλυσίδας πρίν και απο το volume. Καμία αλλαγή στην ένταση δεν παρατηρείται...
  20. λοιπον, δοκίμασα βάλω wah στο τέλος τις αλησίδας. Η ένταση τωρα παραμένει ανεβασμένη οταν ειναι on, ασχέτως αν καποιο boss ειναι ενεργοποιημένο ή όχι... Καμιά σκέψη πάνω σε αυτο? ??? εγω το έκαψα ήδη άλλα τιποτα ;D
  21. μπα, τωρα με το μπλε λαμπακι το γουσταρω περισσοτερο! ;D 8)
  22. Ναι, δεν λεω μπορει να εκανα μ@λ%^&, αν και εγινε πολυ προσεκτικα τσεκαροντας ολες τις κολλησεις μου σε καθε βημα με το πολυμετρο, γιατι ομως οταν ειναι μονο του (κιθαρα>wah>ενισχυτης) παιζει φυσιολογικοτατα?? η διαφορα στο volume μπορει να οφειλεται στην τιμη μιας αντιστασης που αλλαζει, δεν παιζει ομως κατι τετοιο αφου οπως ειπα μονο του παιζει κανονικα... το ξερω, δεν παιζει να κανω κατι τετοιο γι αυτο ρωτησα αν γνωριζει κανεις για μικρό μηχανικό DPDT pushbutton διακόπτη που ειδα οτι μπορει να αντικαταστησει τον τεραστιο DPDT που χρειαζεται και να χωρεσει στο σασι των boss παραθετω και το link που αναφεροταν σε αυτο: http://solgrind.wordpress.com/2009/04/15/true-bypass-for-boss/
  23. Χαιρετω! Θα ξεκινήσω λέγοντας οτι μεχρι εχθές δεν ειχα modαρει κανένα πεταλάκι! Έκανα την πρώτη απόπειρα μου πειράζοντας το vox 847 wah, κανοντας το true bypass επ ευκαιρια αφου ήθελα εδω και καιρό να του βαλω LED. Όλα δείχνουν ok, αλλα! Το πρόβλημα δημιουργείται στην αλησίδα με τα boss. Μόλις ανοίγω το wah μονο του (πανω στην αλλησίδα) η ένταση αυξάνεται δραματικά. Όταν ενεργοποιώ και κάποιο απο τα boss μου έρχεται στα φυσιολογικά επίπεδα! Μόνο του το wah εκτός αλυσίδας συμπεριφέρεται κανονικά. Συμπεραίνω λοιπόν οτι φταίνε τα boss που δεν ειναι true bypass. Ξέρω οτι δεν είναι έυκολο να γίνει κατι τέτοιο σε αυτά λόγο χώρου, δεν χωράει δηλαδη το 3PDT switch. Κάπου βρήκα οτι υπάρχει λύση να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς τρυπήματα βάζοντας έναν μικρό μηχανικό DPDT pushbutton διακόπτη που χωράει στην θέση του stock διακόπτη των boss. Γίνεται αυτό? Πού βρίσκω τέτοιο διακοπτάκι? Μπορει να γίνει η μοντα σε όλα τα πεταλια boss, συμπεριλαμβανόμενων και των twin? Και κάτι ακόμα: τι είναι το true bypass box? κάποιο πεταλάκι που βάζει ολα τα non true bypass σε μια λούπα ώστε να τα απομονώνει?
  24. θα συμφωνησω και εγω με τον georgekz750 και ο thomann και το musicstore εκτος απο ιντερνετικα ειναι ΚΑΙ φυσικα καταστηματα, με κατι δεκαδες στρεματα εγκαταστασεις. ο κυριος λογος που μπορουν και εχουν χαμηλοτερες τιμες ειναι οτι "παιζουν" με πολυ μεγαλητερες ποσοτητες, οποτε αγοραζουν φτηνοτερα, εχουν σιγουρα πολυ μεγαλυτερο τζιρο, ακομα και αν μειωσουν το κερδος τους, και μπορουν και ξανααγοραζουν φθηνοτερα. Επισης υπαρχει τυποποιηση στην συσκευασια και την αποστολη πραγμα που σημαινει οτι μειωνονται και οι εργατοωρες που χρειαζονται για να εξυπηρετηθει ο πελατης. νομιζω οτι ολα αυτα δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα στα Ελληνικα μαγαζια, ιντερνετικα ή μη...
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου