Προς το περιεχόμενο

PAVEL

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    11
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από PAVEL

  1. Καταρχήν θα κλάψω, γιατί αυτό που λες ακούγεται τόσο τρυφερό!! Σίριουσλι όμως!, Εγώ έχω πάρει από αυτές τις σταρτόουν του THOMAN την πιο μικρή (1/4). Πρέπει να σου πω πως όταν παίζω χωρίς μπλούζα και ο ιδρώτας μου ακουμπάει την κιθάρα , αισθάνομαι πολύ άβολα, σαν ερεθισμό θα το έλεγα. Φαντάζομαι ότι τα βερνίκια που βάζουν είναι πολύ κακής ποιότητας και ίσως θέλει προσοχή με τόσο μικρά παιδιά, μην πάθουν κανέναν ερεθισμό ή τίποτα τέτοιο. Αυτά!
  2. ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΥτές εδώ αξίζουν τίποτα? http://www.thomann.de/gr/ibanez_ag75bs_jazzgitarre.htm http://www.thomann.de/gr/ibanez_af75bs_jazzgitarre.htm σκεφτομαι κι εγώ την αγορά hollow. καμιά γνώμη για τις ibanez αυτές?
  3. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον φίλε! Ναι ρε γμτ! Έχω το little big muff με τροφοδοσία one spot. Προς το παρόν ενισχυτής του προβάδικου fender, (κάποιος solid state είναι δε θυμάμαι ποιός, αλλά παίρνω σύντομα δικό μου οπότε επιφυλάσσομαι). δε με χαλάει ο ήχος του little big muff, απλά ρωτάω αν υπάρχει κανένα ήσυχο γιατί δεν παλεύεται! και αν είναι ήσυχο μήπως είναι και πιο καλό! ένα musket έχω δεί στο youtube και φαίνεται, πωπωπω τέλειο!!! Αυτα!
  4. Θέλω απόψεις για FUZZ. 1. που μπορώ να βρω πληροφορίες σε σχέση με τεχνικά χαρακτηριστικά? 2. Ποιά είναι τα "καλά" κατά τη γνώμη σας? 3. Ποιό φάζ θα συστήνατε που να είναι δυνατό, creemy, sustainy, κλπ? 4. και σημαντικότερο!! Το BIG MUFF βγάζει το θόρυβο της ζωής του όταν δεν παίζεις!! Τα άλλα φαζ το κάνουν αυτό? Το NOISE SUPRESSOR Της BOSS ΔΕΝ κόβει τον θόρυβο αυτό!! (Μάλλον τον παίρνει για νότα!) Υπάρχει κανα πετάλι που να κόβει το θόρυβο αυτό των φάζ? Ευχαριστώ πολύ!!!
  5. Big muff πρώτα. Είναι καλό πετάλι. Δεν μου αρέσει καθόλου ο ήχος των μάρσαλ. και αν η κιθάρα δεν έχει καλό σήμα, και ο ενισχυτής δεν έχει λάμπες, εκτιμώ ότι και το distortion σου θα βγαίνει μέταλ-ψεύτικο-τζιτζίκι, που δε μου αρέσει καθόλου, και όπως βλέπω αυτά που θές να παίξεις ούτε κι εσένα. άρα πάρε το big muff και μετά προχώρα σιγά σιγά. θα το χαρείς.
  6. Δεν ξέρω σε ποιά φάση είναι πλέον η συζήτηση και η αναζήτησή σου. (Δεν προλαβαίνω να δω όλα τα posts). Μόνο την προσωπική μου εμπειρία να πω. Εγώ αν και παίζω κιθάρα με κάμποσες νότες σε ένα κομμάτι και όχι σκέτο θόρυβο και πειραματισμούς, έχω και ένα μεράκι και για αυτά επίσης. Αυτό που έχω κάνει είναι καραούλι στο noiz και τηλέφωνο όταν δω κάτι που με ενδιαφέρει. Έχω περί τα 14 πεταλάκια (ElectroHarmonix, Boss, Tech 21, Digitech, dunlop..). Aν θες να μπορείς να φτιάχνεις μια ποικιλία από ήχους, οι οποίοι μάλιστα να έχουν και μια αυτοτέλεια από την κιθάρα, και να μπορούν να στέκονται μόνοι τους, και να κάνεις πανηγύρια με τα πετάλια (όπως εγώ μερικές φορές), αυτό είναι μία δουλειά που κάνουν μόνο μια συλλογή από πεταλάκια. Και τώρα μερικές συμβουλές από τη φτωχή μου εμπειρία. Τα digital πετάλια δεν είναι χειρότερα ή καλύτερα απαραίτητα. είναι διαφορετικά. πχ. ένα digital delay εμένα μου αρέσει πιο πολύ από τα αναλογικά γιατί είναι πιο λαμπρό, δεν έχει δλδ το vintage ήχο αλλά μου ταιριάζει πιο πολύ εμένα. Μια παραμόρφωση με λάμπα (πχ τα διάφορα λαμπάτα πετάλια της EHX ή κάποιο ακριβό μπουτικ πετάλι) έχουν ένα αδιαμφισβήτητο βουνό από ήχο, και δεν σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι ακούς τη νότα με ένα τζιτζίκι από πάνω. Όμως και κάποια μη λαμπάτα παραμορφωτικά πετάλια κάνουν πολύ καλή δουλειά και είναι και πιο μαζεμένα στον ήχο που σημαίνει ότι είναι πολύ περισσότερο διαχειρίσιμα. Πράγμα πολύ σημαντικό για πρωτάρη. Επίσης αν θες ας πούμε ένα πετάλι μου να έχει pitch blending, και modulation, και harmony ας πούμε, ε, ψηφιακό θα είναι, τι θα είναι?.. Εγώ είμαι φουλ φανατικός με τα πεταλάκια, και πιστεύω ότι χαρακτηρίζουν διαφορετικά ένα κιθαρίστα. Δηλαδή, ακούγονται οι αναφορές σου σε αυτό που παίζεις, έχεις ευελιξία να αλλάξεις αυτό το τάδε ας πουμε που δε σ'αρέσει και να του κάνεις μια τροποποίηση με μια αντίσταση, ή ένα πυκνωτή κλπ.. Κι αν δε σου αρέσει ο το delay εδώ το πας εκεί , να δείς πως ακούγεται κλπ..Είναι μια φιλοσοφία δλδ, πιο πλήρης και κρατά και ένα ιστορικό νήμα με το παρελθόν. Τέσπα μπορεί να είναι και λίγο ηθικό τώρα αυτό που λέω και όχι μόνο λειτουργικό.. Απλά μια μεγάλη πεταλιέρα (από την οποία δεν έχω εμπειρία), νομίζω ότι απλά έχεις κάποιους ήχους που τους πατάς και παίζεις πάνω τους. Δεν σε αφήνουν να κάνεις την και να δημιουργήσεις και μέσα από τα εφφέ σου. anyway, αυτά! α,respect στη διαχείριση κρίσης που έκανες όταν σου έστειλαν κάποια posts με τσαντίλα.
  7. Εμ.. θελω κι εγω θωμα. ενα μικρο ομως.. Αυτό..http://www.thomann.de/gr/thomann_ebass_case.htm 44 ευρουλακια κανει.. Κρίμα να πληρώσω τα μεταφορικά ε? Θες να συνεργαστούμε να κάνουμε την παραγγελία μαζί?
  8. PAVEL

    DIY pedal-board (πάλι)

    οκ οκ , οποτε για αυτό είσαι τόσο άνετος.. κανένας από σας δλδ δεν έιχε στο μυαλό του να γεμίσει με βενζονόκολλα τα ωραία του πετάλια μ?.. 1) οποτε παίρνω καινούριο βέλκρο και τα κολλάω όλα ε? 2) σχετικά με τα ποδαράκια των πεταλιών πως γίνεται η δουλειά (επιδή είναι ανασηκωμένα λεω) θενκς αγκέν!
  9. PAVEL

    DIY pedal-board (πάλι)

    Ακου να δεις. Ενα κοντρα πλακε εχω, το εβαψα με λαδομπογιά, είναι οκ από την άποψη αυτή (κλειστοί πόροι). Το ΘΕΜΑ είναι ότι το heavy duty βέλκρο μου το πήρα απο το μοναστηράκι και ΔΕΝ είναι αυτοκόλλητο στις εξωτερικέε πλευρες του. Βλακεία έχω κάνει? πιάνει με βενζινόκολλα? να βάλω βενζινόκολλα όμως πάνω στα ωραία μου πετάλια ρε παιδια??? Το δικό σας (αυτοκόλλητο) βέλκρο απο πού το πήρατε??
  10. PAVEL

    DIY pedal-board (πάλι)

    DIY πένταλ-μπόαρντ! Σορυ, που ξανανοίγω ένα θέμα που συζητιέται συνέχεια, στα άλλα σχέτικα τόπικς μου έλεγε να ανοίξω καινούριο γιατι κανείς δεν τα είχε απαντήσει για πολύ καιρό. Μπαίνω στο ψητό. Εχω τα πάντα! πετάλια, καλώδια, heavy-duty βέλκρο, λεπτό και δυνατό ξύλο! Πως στο καλό κολλάω το βέλκρο στο (βαμμένο με λαδομπογιά) ξύλο, και πως στα πετάλια?? Τα πετάλια δλδ πρέπει να μείνουν μόνιμα κολλημένα με το βέλκρο? Όλη τους η επιφάνεια αποκάτω? Αυτό δεν καταστρέφει την μεταπωλητική τους αξία? Περιμένω τις απαντήσεις σας!!! Anyway πείτε γρήγορα γιατι καίγομαι! ΘΕΝΚΣ!
  11. Πώς κολλάς το ριμάδι το βέλκρο???????????? <φιλικα..>
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου