Προς το περιεχόμενο

kaimani

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    50
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Mojo
    Πλήκτρα
  • Day job
    Γιατρός
  • Τόπος
    Ζάκυνθος

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή kaimani

0

Φήμη

  1. Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Σε αυτά τα χρήματα πας κατευθείαν σε Casio Privia για καινούριο (διαβαθμισμένα βαρυκεντρισμένο κλαβιέ με triple sensor και escapement) ή σε μεταχειρισμένο Roland-Kawai. Για το θέμα ήχων νομίζω ότι τα Privia έχουν αξιοπρεπέστατους ήχους αν και όλα τα digital pianos πλέον έχουν USB to Host οπότε αργότερα εφόσον θες υψηλότερου ρεαλισμού δείγματα με ένα laptop και μια βιβλιοθήκη ήχων π.χ. Keyscape ή physical modelling (Pianoteq) είσαι κομπλέ.
  2. Τα συμπτωματα που περιγραφεις πιθανότατα σημαίνουν κάποιο μικρό ακουστικό τραύμα το οποίο παίζει να αφορά και το ακουστικό νεύρο. Καλό θα ήταν να πας μέχρι ένα ΩΡΛ για ένα ακοόγραμμα και για οδηγίες. Μέχρι τότε απόφευγε γενικά την έκθεση σε δυνατούς ήχους.
  3. Γειά χαρά σε όλους. Σκέφτομαι να πάρω τον παραπάνω ενισχυτή κυρίως για το stereo καθώς εκτός από κιθάρα (tele) παίζω και πλήκτρα (nord electro) και σκέφτομαι να τον χρησιμοποιώ και γι' αυτά. Επίσης πάντα γούσταρα τον καθαρό-chorus ήχο του jc120. Θα είναι η πρώτη μου αγορά ενισχυτή. Μέχρι στιγμής έχω ένα πλήρως inthebox set up με amplitube-guitar rig και μπορώ να πω με καλύπτει κατά 90% αλλά, πως να το κάνουμε, θέλω και έναν ενισχυτή...Από θέμα drive δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις καθώς το 90% του παιξίματος είναι από καθαρά έως bluesy τόνους. Επειδή είμαι στην επαρχία και περίπτωση προς το παρόν να τον δοκιμάσω κάπου δεν υπάρχει, ήθελα να ρωτήσω αν κανένας έχει δοκιμάσει/αγοράσει τον συγκεκριμένο να μου πει εντυπώσεις.
  4. Η λογική της ολικής αλλαγής (όχι απαραίτητα από ebay, παράδειγμα έφερα) έχει να κάνει με την επιπλέον θέση του επιλογέα για να έχω και τους δύο μαγνήτες σε σειρά πέρα από παράλληλα. Κάποια στιγμή μάλιστα σκεφτόμουνα μήπως της "κοτσάρω" και έναν S1 switch για in και out of phase καταστάσεις τύπου Baja. Τέλος πάντων, θα προχωρήσω μόνος μου (αφού τσεκάρω αυτό που επισημαίνει ο Thanoszin) και βλέπουμε... Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. :)
  5. Καλησπέρα στο Forum Πριν από λίγους μήνες πήρα τη Squier CV Tele από thomann...μόνο που έφτασε με θορυβώδη ηλεκτρικά. Συγκεκριμένα παίζει έντονο γρούτσου-γρούτσου με την κίνηση του volume pot και του τριθέσιου επιλογέα. Δοκίμασα με λίγο καθαριστικό ηλεκτρικών κυκλωμάτων αλλά τζίφος. Οπότε σκέφτομαι να κάνω μια γενική αναβάθμιση και να αλλάξω τα ηλεκτρικά της κιθάρας (κάτι που θα έκανα κάποια στιγμή ούτως ή άλλως) σε κάτι τέτοιο.. http://www.ebay.com/itm/Fender-Telecaster-4-Way-Control-Plate-w-Oak-Grigsby-Switch-CTS-Pots-/200912822012?pt=Guitar_Accessories&hash=item2ec7565efc Ξέρω ότι θέλει μια τροποποίηση στη γείωση του neck μαγνήτη κτλ...αλλά επειδή με το κολλητήρι δεν έχω ξανα-ασχοληθεί ήθελα να ρωτήσω αν το όλο εγχείρημα είναι do-able για rookies ή να το αφήσω και όταν βρεθώ αθήνα να τη δώσω σε επαγγελματία
  6. Ή όταν το Maschine έκανε σεξ με το Machinedrum
  7. Ο SF έχει ένα δίκιο σε αυτό που γράφει αλλά για να το θέσουμε καλύτερα, το πόσο καλά θα προγραμματίσεις drums έχει να κάνει με το πόσο "ρυθμικός" είσαι στην προσέγγιση της μουσικής γενικότερα...μην περιμένεις με άλλα λόγια όσο καλό και να είναι το πακέτο του software να καλύψει "αρρυθμίες" και "αgroovίες" γενικότερα...χεχε. Τώρα όσον αφορά στην ουσία, το XLN Addictive Drums που αναφέρθηκε παραπάνω νομίζω είναι απίστευτο σε ποιότητα δειγμάτων, περιέχει άπειρα έτοιμα πραγραμματισμένα grooves,με πολύ καλό feel γενικότερα, τα οποία μπορείς με ένα drag 'n' drop να περάσεις ως midi clips στο DAW και να τα πειράξεις ρυθμικά και δυναμικά όσο θέλεις ενώ παράλληλα έχει απίστευτο βάθος στο tweaking του ήχου και όλα αυτά με ένα αρκετά απλά στη χρήση interface. Παράλληλα έχει αρκετά expansions τόσο ήχων όσο και grooves. Για κάποιο λόγο επίσης (προσωπική γνώμη),το velocity switching των δυναμικών στο συγκεκριμένο VST,ειδικά για το snare, είναι πιο "φυσικό" απ' ότι σε κάποια άλλα πακέτα για samplers που έχω δοκιμάσει. Τέλος ένα βασικό προτέρημα με το ΧLN είναι ότι διαθέτει πολύ ισχυρό effects section το οποίο μπορεί να αλλάξει ριζικά τη δυναμική και τον ήχο του κάθε kit, πρακτικά χωρίς να χρειάζεται επιπλέον επεξεργασία στο DAW Να σημειώσω ότι το Addictive Drums είναι η προσωπική μου επιλογή έχοντας δοκιμάσει επίσης και το BFD, ενώ για το EZDrummer εν μπορώ να εκφράσω γνώμη.
  8. Ναι είναι ο yamaha 100a, σχετικά δυσεύρετος αν και κάποιος τον έδινε μαζί με τα ίδια ηχεία στις αγγελίες (400Ε ζητούσε αν δε κάνω λάθος), αλλά προτιμώ να δώσω λιγότερα και για καινούριο ενισχυτή παρά μεταχειρισμένο...ο p2200 είναι ανάλογη περίπτωση νομίζω, θα κοιτάξω μήπως είναι λιγότερο "σπάνιος" και σε τι τιμή παίζει, thx!
  9. Γρήγορη ερώτηση. Πέσανε στα χέρια μου ένα ζευγάρι yamaha ns10m και θέλω να τα ενσωματώσω στο home studio. Το set up που έχω στο μυαλό είναι πολύ απλό (κάρτα ήχου>κονσόλα αναλογική>τελικός>ns10m). Απλά επειδή δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το θέμα των passive monitors και των τελικών θα ήθελα κάποιες προτάσεις για low-budget ενισχυτή να κάνει "ταίρι" με τα yamaha. ;Eχω την απορία εάν πάιζουν ρόλο τα ohms του τελικού (τα yamaha είναι 8ohms για τα υπόλοιπα specs εδώ: http://www.rcc.ryerson.ca/media/ns10m.pdf ) και εάν θα υπάρχει κάποιο θέμα με το γεγονός ότι η έξοδος της κονσόλας προς τον τελικό είναι unbalanced Προς το παρόν σκέφτομαι κάτι από τα παρακάτω από θέμα τιμής: http://www.thomann.de/gr/tamp_s100.htm http://www.thomann.de/gr/tamp_s150.htm http://www.thomann.de/gr/alesis_ra150.htm http://www.thomann.de/gr/behringer_inuke_nu1000_endstufe.htm αλλά οποιαδήποτε άλλη πρόταση δεκτή
  10. Best Virtual Analog οr Perfomance Synth Σε αυτό το δεύτερο χαρακτηριστικό νομίζω ότι κερδίζει όλον τον ανταγωνισμό το V-Synth και όχι στο αμιγώς VA κομμάτι.. ;)
  11. Προσπερνάω τα υπερβολικά σχόλια (ΙΜΟ) για την αγγελία σου και περνάω στο ζουμί. Το είδος μουσικής που ασχολείσαι (αναφέρομαι κυρίως στη jazz), στην κλασσική του μορφή σίγουρα δεν αποτελεί πλέον πρόσφορο χώρο για ένα VA. Το nord modular είναι ένα πλήρες modular σύστημα ωστόσο που μπορεί να προγραμματισθεί για να ταιριάζει ηχητικά σε διάφορα μουσικά είδη (μην μένεις μόνο στους ευρέως διαθέσιμους τυπικoύς electro ήχους όταν σκέφτεσαι VA). Για να γίνω πιο συγκεκριμένος δες τα παρακάτω βιντεάκια με ένα alesis micron και ένα microkorg και στις δύο περιπτώσεις το feel είναι τελείως jazzy αλλά οι ήχοι ξεκάθαρα electro. Tέλος πάντων, για να αξιοποιήσεις το modular θέλεις σίγουρα αρκετό χρόνο και ενασχόληση με τον προγραμματισμό του και πειραματισμό με τους ήχους που θα φτιάξεις.Και δεν είναι απαραίτητο ότι στο τέλος η όλη φάση θα σου "κάτσει" μουσικά.Στη θέση σου θα του δινα λίγο ακόμα χρόνο (1-2 μήνες) προσπαθώντας ταυτόχρονα να "φέρω" και τη μουσική μου σε λίγο πιο πειραματικά μονοπάτια.
  12. Για να κάνεις αυτό που λες απλά και γρήγορα θα έπρεπε να τρέξει το live σαν plugin στο cubase. Τέτοια δυνατότητα δεν υπάρχει για το live παρά μόνο για fruityloops και energy xt (to name a few). Υπάρχουν δύο εναλλακτικές: 1) Τρέχεις σε ξεχωριστό μηχάνημα το live και να το συνδέσεις σαν aux send στην κονσόλα του cubase μέσω hardware (φασαρία δηλαδή). 2) Χρησιμοποιείς το virtual audio cable (http://software.muzychenko.net/eng/vac.htm) αλλά δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά για να ξέρω αν και πως δουλεύει.
  13. +10000000. Δεν είναι θέμα μόνο στίχου είναι γενικά κουλτούρας γύρω από τη μουσική σαν είδος τέχνης. Ροκ κουλτούρα δεν υπήρξε ούτε πρόκειται να υπάρξει ποτέ και αυτό δεν είναι απραίτητα κακό. Αυτό που είναι κακό είναι ότι γενικά υπάρχει μια απίστευτη δυστοκία στο να λειτουργήσει ο μουσικός σαν πραγματικός καλλιτέχνης, αφομοιώνοντας και επεξεργάζοντας τις επιρροές του, ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΣ το προσωπικό του ΕΛΛΗΝΙΚΟ στοιχείο (ελληνικοί στίχοι, πιο oriental κλίμακες, ότι έχει ο καθένας) χωρίς φόβο και πάθος και παρουσιάζοντας ένα τελικό αποτέλεσμα ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ, δικό του τελος πάντων (όσο γίνεται). Δεν πα να ναι και r'n'b στα σουαχίλι; Το θέμα είναι να έχει κάτι επιπλέον να πει, να προσφέρει μια εναλλακτική ματιά στο ίδιο θέμα έστω. Ελάχιστα συγκροτήματα ή μεμονωμένοι καλλιτέχνες αναλογικά με όσους έχουν δοκιμάσει τις δυνάμεις τους στο χώρο έχουν καταφέρει κάτι τέτοιο. Γενικά νομίζω ότι οι περισσότεροι παράγουν τη μουσική που θα θέλανε να ακούσουν και όχι τη μουσική που θα θέλανε να γράψουν πραγματικά. Τα ίδια ισχύουν και για το ακροατήριο, αλλά αυτό λίγο πολύ μπορεί να "επαναπρογραμματισθεί" σε θέμα προτιμήσεων εάν έχει να επιλέξει ανάμεσα από καλύτερα δείγματα γραφής. Και από την άλλη είναι και το θέμα του ήχου γενικότερα. Εκεί τα πράγματα κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι τραγικά (μιλώντας για τις νέες μπάντες κυρίως). Όσο καλό και να είναι το μουσικό πακέτο αν δεν ακούγεται όπως πρέπει βράστα και άστα...Και για κάποιο λόγο αυτό το αφήνουν στην τύχη του οι περισσότεροι ειδικά στις live εμφανίσεις. Αnyway η προσωπική μου γνώμη είναι αυτή...
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου