Προς το περιεχόμενο

fotmos

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    188
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Mojo
    Πλήκτρα
  • Day job
    Καθηγητής Ηχοληψίας
  • Website
  • Τόπος
    Αθήνα - Καλαμάτα

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή fotmos

Artist

Artist (1/4)

0

Φήμη

  1. Φίλε blue monk και john Tzinieris σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας Φίλε npap εξαιρετική η απάντησή σου. Βοήθησε πάρα πολύ!!! Ευχαριστώ όλους για όλα!
  2. Καλησπέρα σε όλο το Forum! Πριν πω το οτιδήποτε θα ήθελαν να διευκρινίσω ότι δεν ήξερα που ακριβώς να "βάλω" αυτή την συζήτηση (εννοώ την κατηγορία του forum: Ηχογράφηση και Live Sound). Αν οι admin θεωρούν ότι υπάρχει καλύτερο μέρος, τους παρακαλώ να μετακινήσουν τη συζήτηση. Στο θέμα μας: Πελάτης θέλει να χρησιμοποιήσει φράσεις πολύ γνωστών πολιτικών και δημοσίων προσώπων (διάρκεια φράσεων 10-15 δευτερόλεπτα έκαστος) σε δίσκο που θέλει να εκδώσει. Οι φράσεις είναι αποσπάσματα των: Albert Einstein, Nelson Mandela, Charlie Chaplin (the great dictator), Martin Luther King, Neil Armstrong, Franklin Roosevelt, Stephen Hawking, Winston Churchill. Επίσης θα υπάρχουν και φράσεις και από Έλληνες πολιτικούς όπως:Μ. Γλέζος, Γ. Παπανδρέου (παππούς και εγγονός) Κ. Καραμανλής (και τους δύο), Α. Σαμμαράς, Α. Τσίπρας, Μητσοτάκης (μπαμπάς και ιός) {ναι ξέρω, θα γκαντεμιάσουν τον δίσκο, αλλά τι να κάνουμε... } Ερώτηση: μπορεί να χρησιμοποιήσει τις φράσεις (τα αρχεία των οποίων τα πήρε όλα από το youtube) ή έχουν πνευματικά δικαιώματα οπότε και θα πρέπει να πληρώσει?
  3. Την εβδομάδα 12-19 Ιουλίου 2015, η «Πολιτιστική Πρωτοβουλία Αιγαίου» σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια διοργανώνει δέκα εβδομαδιαία παράλληλα σεμινάρια και μία ημερίδα γύρω από την Αρχαία Ελληνική Μουσική και τον Αρχίλοχο στο νησί της Πάρου. Το καλλιτεχνικό μέρος γίνεται σε συνεργασία με τον Δήμο της Πάρου και περιλαμβάνει οκτώ συναυλίες και ένα διήμερο φεστιβάλ Jazz, το Paros Jazz festival. Όλες οι δραστηριότητες θα επικεντρωθούν στα μουσικά ακαδημαϊκά εργαστήρια και στην ημερίδα «Αρχίλοχος», αφιερωμένη στον αρχαίο παριανό ποιητή για τη συμβολή του στα Γράμματα και τις Τέχνες του σήμερα. Στόχος της πρωτοβουλίας παραμένει η ενίσχυση της επαφής με τις θεμελιώδεις αρχές και έννοιες του δυτικού πολιτισμού μέσα από το αρχαίο ελληνικό πνεύμα της βιωματικής μάθησης, της συμμετοχής και της συνεργασίας. Πολιτιστική Πρωτοβουλία Αιγαίου 12-19 Ιουλίου 2015, Πάρος http://aegeanculture.eu
  4. Παιδιά καλησπέρα! θέλω να ρωτήσω κάτι το οποίο ίσως να είναι λίγο μπερδεμένο. Θα προσπαθήσω να το περιγράψω όσο πιο απλά μπορώ: Με έναν φίλο μου θα κάνουμε κάτι συνεντεύξεις (σε εσωτερικό χώρο) και θέλουμε να αγοράσουμε μικρόφωνα πέτου για αυτή την δουλειά. Ε΅κείνος έχει μια canon dslr με ένα rode cam pro, και εγώ (που θα ασχοληθώ με τον ήχο) το laptop με την κάρτα ήχου (emu 0404). Επειδή δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για τα μεταφορικά καλά καλά, θέλουμε να βρούμε το πιο φτηνό που να δουλεύει. Βρήκα λοιπόν αυτά: http://www.djshop.gr/pd/power-dynamics-pdt-3-mikrofono-petou-13348.htm?lang=el&path=-233755177 http://www.djshop.gr/pd/power-dynamics-pdt-1-mikrofono-petou-13343.htm?lang=el&path=-233715241 Ουσιαστικά είναι τα ίδια μικρόφωνα με διαφορετικό βύσμα. ΕΡΏΤΗΣΗ: μπορώ να τα συνδέσω με έναν απλό αντάπτορα minijack to xlr για το πρώτο και minixlr to xlr για το δεύτερο ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ πάνω στην κάρτα ήχου που δίνει 48V phantom power ή θα "μυρίσω" καμμένα μικρόφωνα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Φώτης
  5. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και τους δυο σας! :)
  6. Καλησπέρα σας μετά από πολύ καιρό! :) Θα ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση (και αν κάποιος το έχει κάνει, ακόμα καλύτερα)! Έστω ότι έχω στο Cubase την Presonus 1818VSL. Μπορώ να βάλω και μια δεύτερη (ή και τρίτη) με τους ίδιους drivers ταυτόχρονα για να αυξήσω τα κανάλια? (δηλαδή να μην χρησιμοποιήσω το adat που διαθέτει) Ευχαριστώ πολύ, Φώτης Μόσχος.
  7. Την συγκεκριμένη Alesis την έχω από το 2008!! Δουλεύει σαν interface κανονικα (απλά εκτός από το main out και το ctr δεν μπορεις να στείλεις τίποτε άλλο απο το πισι). Από Preamps μην περιμένεις και τιποτε το φοβερό, αλλά δεν είναι και για πέταμα (τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομένα). Για ό,τι άλλο θες, απλά ρώτα με! :):):)
  8. Φίλε Νικόλα, το να πιάσεις και λίγο χώρο δεν ξέρω αν είναι θεμιτό (αναλόγως με την ποιότητα που θες να γράψεις και με το τι θες να κάνεις). Όσο για τα έξτρα μικρόφωνα, ξέρεις πολύ καλά ότι το πιάνο είναι "στερεοφωνικό" όργανο. Συνεπώς θες τουλάχιστον 2 μικρόφωνα (βγάζοντας έξω τον χώρο) για να πιάσεις την στερεοφωνική εικόνα του οργάνου. Τεχνικές όπως η MS ή XY θα ήταν αν όχι οι ιδανικές, πάρα πολύ καλές ηχητικά. Και πάλι όμως εξαρτάται με το τι θες να κάνεις. Αν θες να γράψεις απλά τα 2 πιάνα, βάλε τα όμνι στην ουρά και καθάρισες. Απλά έτσι θα έχεις πιο "φτωχό" ήχο. Αν θες περισσότερες πληροφορίες, στείλε μου μήνυμα! Φιλικά, Φώτης.
  9. Αν κατάλαβα καλά, έχεις μόνο 2 ομνι μικρόφωνα. Αν είναι έτσι, δεν νομίζω να κάνεις και πολλά πράγματα. Μπορώ να σε βοηθήσω στην ηχογράφηση (αν γίνει πριν τις 12/11/2012 διότι πάω στρατό) αρκεί να έχεις ένα λάπτοπ με το Cubase, την /τις αντίστοιχες κάρτες ήχου (που από ότι είδα τις έχεις), και μικρόφωνα. Όσο για το τι τύπου μικρόφωνα, θα εξαρτηθεί από τον χώρο που θα γράψεις, και από τα πιάνα (όρθια ή ουρές). Εγώ έχω εμπειρία, αλλά δεν έχω εξοπλισμό. Για παραπάνω πληροφορίες στείλει μου πμ να τα πούμε αναλυτικότερα! Φιλικά Φώτης!
  10. Φιλε pkole σε ευχαριστω παρα πολυ!!! Μου ειπες ακριβως αυτο που ηθελα να μαθω!!!
  11. Δεν ξέρει κανένας ή το θεωρείτε τόσο αυτονόητο που βαριέστε να απαντήσετε?
  12. Καλησπέρα παιδιά!! Σήμερα αγόρασα το πρώτο μου πυκνωτικό μικρόφωνο! Το Bluebird της Blue! (πολύ καλό για τα 260,00€!) Η ερώτηση που έχω είναι η εξής: όταν το συνδέω στην κονσόλα, το phantom πρέπει να είναι ανοιχτό ή κλειστό? Και όταν το αποσυνδέω? Υπάρχει κάποια "ειδική" διαδικασία, ή απλά βάζω/βγάζω το καλώδιο?
  13. Δεν έχω χρήματα ούτε καν να την προσεγγίσω οικονομικά, αλλά την κοίταγα - λιγουρευόμουν.... Θέλω να ρωτήσω το εξής: Είναι τόσο καλή όσο λένε? Από θέμα ήχου, κατασκευής, δυνατοτήτων, λειτουργικότητας... Νομίζω ότι είναι "too good to be true"... Την έχει δοκιμάσει ή ακούσει κανένας? Αξίζει τα λίγο παραπάνω των 3000,00€?
  14. Ακριβώς αυτό θέλω να κάνω! Απλά το θεωρώ περιττό να κουβαλάω λάπτοπ μόνο και μόνο για να λειτουργεί το keyboard και για αυτό κάνω αυτό το post!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου