Προς το περιεχόμενο

fotmos

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    188
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από fotmos

  1. Φίλε blue monk και john Tzinieris σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας Φίλε npap εξαιρετική η απάντησή σου. Βοήθησε πάρα πολύ!!! Ευχαριστώ όλους για όλα!
  2. Καλησπέρα σε όλο το Forum! Πριν πω το οτιδήποτε θα ήθελαν να διευκρινίσω ότι δεν ήξερα που ακριβώς να "βάλω" αυτή την συζήτηση (εννοώ την κατηγορία του forum: Ηχογράφηση και Live Sound). Αν οι admin θεωρούν ότι υπάρχει καλύτερο μέρος, τους παρακαλώ να μετακινήσουν τη συζήτηση. Στο θέμα μας: Πελάτης θέλει να χρησιμοποιήσει φράσεις πολύ γνωστών πολιτικών και δημοσίων προσώπων (διάρκεια φράσεων 10-15 δευτερόλεπτα έκαστος) σε δίσκο που θέλει να εκδώσει. Οι φράσεις είναι αποσπάσματα των: Albert Einstein, Nelson Mandela, Charlie Chaplin (the great dictator), Martin Luther King, Neil Armstrong, Franklin Roosevelt, Stephen Hawking, Winston Churchill. Επίσης θα υπάρχουν και φράσεις και από Έλληνες πολιτικούς όπως:Μ. Γλέζος, Γ. Παπανδρέου (παππούς και εγγονός) Κ. Καραμανλής (και τους δύο), Α. Σαμμαράς, Α. Τσίπρας, Μητσοτάκης (μπαμπάς και ιός) {ναι ξέρω, θα γκαντεμιάσουν τον δίσκο, αλλά τι να κάνουμε... } Ερώτηση: μπορεί να χρησιμοποιήσει τις φράσεις (τα αρχεία των οποίων τα πήρε όλα από το youtube) ή έχουν πνευματικά δικαιώματα οπότε και θα πρέπει να πληρώσει?
  3. Την εβδομάδα 12-19 Ιουλίου 2015, η «Πολιτιστική Πρωτοβουλία Αιγαίου» σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια διοργανώνει δέκα εβδομαδιαία παράλληλα σεμινάρια και μία ημερίδα γύρω από την Αρχαία Ελληνική Μουσική και τον Αρχίλοχο στο νησί της Πάρου. Το καλλιτεχνικό μέρος γίνεται σε συνεργασία με τον Δήμο της Πάρου και περιλαμβάνει οκτώ συναυλίες και ένα διήμερο φεστιβάλ Jazz, το Paros Jazz festival. Όλες οι δραστηριότητες θα επικεντρωθούν στα μουσικά ακαδημαϊκά εργαστήρια και στην ημερίδα «Αρχίλοχος», αφιερωμένη στον αρχαίο παριανό ποιητή για τη συμβολή του στα Γράμματα και τις Τέχνες του σήμερα. Στόχος της πρωτοβουλίας παραμένει η ενίσχυση της επαφής με τις θεμελιώδεις αρχές και έννοιες του δυτικού πολιτισμού μέσα από το αρχαίο ελληνικό πνεύμα της βιωματικής μάθησης, της συμμετοχής και της συνεργασίας. Πολιτιστική Πρωτοβουλία Αιγαίου 12-19 Ιουλίου 2015, Πάρος http://aegeanculture.eu
  4. Παιδιά καλησπέρα! θέλω να ρωτήσω κάτι το οποίο ίσως να είναι λίγο μπερδεμένο. Θα προσπαθήσω να το περιγράψω όσο πιο απλά μπορώ: Με έναν φίλο μου θα κάνουμε κάτι συνεντεύξεις (σε εσωτερικό χώρο) και θέλουμε να αγοράσουμε μικρόφωνα πέτου για αυτή την δουλειά. Ε΅κείνος έχει μια canon dslr με ένα rode cam pro, και εγώ (που θα ασχοληθώ με τον ήχο) το laptop με την κάρτα ήχου (emu 0404). Επειδή δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για τα μεταφορικά καλά καλά, θέλουμε να βρούμε το πιο φτηνό που να δουλεύει. Βρήκα λοιπόν αυτά: http://www.djshop.gr/pd/power-dynamics-pdt-3-mikrofono-petou-13348.htm?lang=el&path=-233755177 http://www.djshop.gr/pd/power-dynamics-pdt-1-mikrofono-petou-13343.htm?lang=el&path=-233715241 Ουσιαστικά είναι τα ίδια μικρόφωνα με διαφορετικό βύσμα. ΕΡΏΤΗΣΗ: μπορώ να τα συνδέσω με έναν απλό αντάπτορα minijack to xlr για το πρώτο και minixlr to xlr για το δεύτερο ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ πάνω στην κάρτα ήχου που δίνει 48V phantom power ή θα "μυρίσω" καμμένα μικρόφωνα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Φώτης
  5. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και τους δυο σας! :)
  6. Καλησπέρα σας μετά από πολύ καιρό! :) Θα ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση (και αν κάποιος το έχει κάνει, ακόμα καλύτερα)! Έστω ότι έχω στο Cubase την Presonus 1818VSL. Μπορώ να βάλω και μια δεύτερη (ή και τρίτη) με τους ίδιους drivers ταυτόχρονα για να αυξήσω τα κανάλια? (δηλαδή να μην χρησιμοποιήσω το adat που διαθέτει) Ευχαριστώ πολύ, Φώτης Μόσχος.
  7. Την συγκεκριμένη Alesis την έχω από το 2008!! Δουλεύει σαν interface κανονικα (απλά εκτός από το main out και το ctr δεν μπορεις να στείλεις τίποτε άλλο απο το πισι). Από Preamps μην περιμένεις και τιποτε το φοβερό, αλλά δεν είναι και για πέταμα (τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομένα). Για ό,τι άλλο θες, απλά ρώτα με! :):):)
  8. Φίλε Νικόλα, το να πιάσεις και λίγο χώρο δεν ξέρω αν είναι θεμιτό (αναλόγως με την ποιότητα που θες να γράψεις και με το τι θες να κάνεις). Όσο για τα έξτρα μικρόφωνα, ξέρεις πολύ καλά ότι το πιάνο είναι "στερεοφωνικό" όργανο. Συνεπώς θες τουλάχιστον 2 μικρόφωνα (βγάζοντας έξω τον χώρο) για να πιάσεις την στερεοφωνική εικόνα του οργάνου. Τεχνικές όπως η MS ή XY θα ήταν αν όχι οι ιδανικές, πάρα πολύ καλές ηχητικά. Και πάλι όμως εξαρτάται με το τι θες να κάνεις. Αν θες να γράψεις απλά τα 2 πιάνα, βάλε τα όμνι στην ουρά και καθάρισες. Απλά έτσι θα έχεις πιο "φτωχό" ήχο. Αν θες περισσότερες πληροφορίες, στείλε μου μήνυμα! Φιλικά, Φώτης.
  9. Αν κατάλαβα καλά, έχεις μόνο 2 ομνι μικρόφωνα. Αν είναι έτσι, δεν νομίζω να κάνεις και πολλά πράγματα. Μπορώ να σε βοηθήσω στην ηχογράφηση (αν γίνει πριν τις 12/11/2012 διότι πάω στρατό) αρκεί να έχεις ένα λάπτοπ με το Cubase, την /τις αντίστοιχες κάρτες ήχου (που από ότι είδα τις έχεις), και μικρόφωνα. Όσο για το τι τύπου μικρόφωνα, θα εξαρτηθεί από τον χώρο που θα γράψεις, και από τα πιάνα (όρθια ή ουρές). Εγώ έχω εμπειρία, αλλά δεν έχω εξοπλισμό. Για παραπάνω πληροφορίες στείλει μου πμ να τα πούμε αναλυτικότερα! Φιλικά Φώτης!
  10. Φιλε pkole σε ευχαριστω παρα πολυ!!! Μου ειπες ακριβως αυτο που ηθελα να μαθω!!!
  11. Δεν ξέρει κανένας ή το θεωρείτε τόσο αυτονόητο που βαριέστε να απαντήσετε?
  12. Καλησπέρα παιδιά!! Σήμερα αγόρασα το πρώτο μου πυκνωτικό μικρόφωνο! Το Bluebird της Blue! (πολύ καλό για τα 260,00€!) Η ερώτηση που έχω είναι η εξής: όταν το συνδέω στην κονσόλα, το phantom πρέπει να είναι ανοιχτό ή κλειστό? Και όταν το αποσυνδέω? Υπάρχει κάποια "ειδική" διαδικασία, ή απλά βάζω/βγάζω το καλώδιο?
  13. Δεν έχω χρήματα ούτε καν να την προσεγγίσω οικονομικά, αλλά την κοίταγα - λιγουρευόμουν.... Θέλω να ρωτήσω το εξής: Είναι τόσο καλή όσο λένε? Από θέμα ήχου, κατασκευής, δυνατοτήτων, λειτουργικότητας... Νομίζω ότι είναι "too good to be true"... Την έχει δοκιμάσει ή ακούσει κανένας? Αξίζει τα λίγο παραπάνω των 3000,00€?
  14. Ακριβώς αυτό θέλω να κάνω! Απλά το θεωρώ περιττό να κουβαλάω λάπτοπ μόνο και μόνο για να λειτουργεί το keyboard και για αυτό κάνω αυτό το post!
  15. Γεια σας παιδιά! θα ήθελα να ρωτήσω το εξής πολύ απλό: Υπάρχουν πολλά MIDI Keyboards - Controlers τα οποία για να λειτουργήσουν παίρνουν ρεύμα ή από τροφοδοτικό, ή απευθείας από την USB ή και τα 2. Μου ήρθε λοιπόν η απορία: ΑΝ πάρω ένα φορτιστή κινητού ή mp3 που είναι από πρίζα σε θηλυκό usb και βγάζει 5volt, 1 Amber και το βάλω στο keyboard θα λειτουργήσει ή θα μου το κάψει? ??? ?
  16. Καταρχάς συγγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση... ΠΟΛΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ!!! Όσον αφορά τις ερωτήσεις σου έχω να πω τα εξής: 1) ΔΕΝ χρειάζεται να βγάλεις τίποτα!! Επιλέγεις από που θα ακούσεις με τα κουμπάκια που υπάρχουν δεξιά του HDPH/CTRL RM και μετά με αυτό το κουμπί ρυθμίζεις την ένταση!!! 2) ΌΧΙ. Το ALT3/4 αναφέρεται στα κανάλια που είναι mute. ΌΜΩΣ (πάλι με τα κουμπάκια που σου είπα πριν) μπορείς να στείλεις τα ALT3/4 στο HDPH/CTRL RM και από εκεί να έχεις μια 2η έξοδο! Οπότε μπορείς να συνδέσεις το βασικό σου PA στο MAIN και τα μόνιτορ στο HDPH/CTRL RM!! (Τo έχω κάνει σε Live)! 3) Μπορείς να στείλεις τα εφέ ΜΟΝΟ για να τα ακούσεις. Στην ηχογράφηση ΔΕΝ θα περάσουν. ΌΜΩΣ αν γράψεις το MAIN, θα περαστούν και τα εφέ! Η λογική είναι: γράφω καθαρά τα κανάλια για να τα επεξεργαστώ στο πισι και γράφω το ΜΑΙΝ σαν το τελικό, με τα εφέ, αποτέλεσμα! Θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στο manual! Είναι πολύ απλό και κατατοπιστικό!!! (στο έχω επισυνάψει) Για ό,τι καινούρια απορία έχεις, χαρά μου να σε βοηθήσω!! Φιλικά, Φώτης! multimix16usb_2_0_refmanual.pdf
  17. Φίλε Titanium, έχω αγοράσει την κονσόλα εδώ και 3-4 χρόνια Έχω να πώ μονο καλά λόγια για αυτή. Θα μπώ κατευθείαν στο θέμα: ΝΑΙ μπορείς να γράψεις ξεχωριστά 16 κανάλια (ακόμα και τα στερεο τα βλέπεςιθ σαν 2 ξεχωριστά!! Επίσης στέλνει ακόμα 1 στέρεο, δηλαδή το main mix, και έτσι πάμε στα 18 συνολικά κανάλια!! Τέλοςσου δείνει και μαι επιστροφή στερεο απο τον υπολογιστή για να ακούς! Συνολικά μεταφέρει 20 ταυτόχρονα κανάλια!!! και το καλύτερο? Με τους τελευταίους drivers,κ έγραψα επί 6 ώρες ένα live δικό μου σε ξεχωριστά κανάλια (10 σηγκεκριμένα) και τα έγραψε τέλεια!!! Αν εξερέσει κανείς το γεγονός τοι οι προενυσχητές που έχει δεν είναι και οι καλκύτεροι της αγοράς, είναι ένα αξιόπιστο και πολύ καλό μηχάνημα!!! (αν σε ενδιαφέρουν έξτρα πληροφορίες, ρώτα με ό,τι θες!!)
  18. Επειδή βρέθηκα και εγώ σε αυτή την θέση πριν μερικά χρόνια, θα σου πω τι έκανα εγώ! Καταρχήν, πρέπει να σου πω ότι συμφωνώ απολύτως με τις προηγούμενες απαντήσεις. Γιατί τότε σου γράφω? Για αυτό: Κατέληξα για διάφορους λόγου στην λύση controler + λαπτοπ (μερικοί λόγοι αναφέρθηκα παραπάνω). Ως κλασικός πιανίστας, αναζήτησα την καλύτερη (για τα χέρια μου) αίσθηση στο κλαβιέ. Τελικά αγόρασα το Fatar vmk188 plus. Μέχρι να ορθοποδήσω οικονομικά, δούλευα με ένα λαπτοπ (1,5GHz Celeron, 512 ram.......) LIVE και δεν είχα κανένα πρόβλημα!! (μια φορά μάλιστα έγινε διακοπή ρεύματος, αλλά επειδή τροφοδοτούσα το fatar απο το λαπτοπ, δεν έκλεισε τίποτα, δεν χρειάστηκε να ανοίξω τίποτα, και όταν ήρθε το ρεύμα ήμουν πανέτοιμος για να συνεχίσω!!) Επειδή ήθελα όμως και πολύ καλό ήχου πιάνου, τελικά βρέθηκα να χρησιμοποιώ το λάπτοπ για εξεζητημένους ήχους, και ως βασική πηγή έχω πλέων το Kurzweil PC2R. Τέλειο για πιάνο!! Πού θέλω να καταλήξω? ΔΕΝ υπάρχουν καλά ή κακά μηχανήματα, σταθερά ή μη σταθερά μηχανήματα... ΑΝ ξέρεις τι ζητάς από εσένα, και ξέρεις να χειριστείς καλά και σωστά τον εξοπλισμό σου, κάνεις θαύματα!!!! Υ.Γ.:Αν ξέρεις τι θες να κάνεις, βρες από φίλους και γνωστούς (και ίσως και άτομα από εδώ) για να δοκιμάσεις τις επιλογές στα ΔΙΚΆ ΣΟΥ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ, και μετά αγοράζεις αυτό για το οποίο θα καμαρώνεις!!!!
  19. Κανένας δεν τα έχει??? ??? ??? ??? Ξέρετε κάποιον που να τα έχει (studio κατά προτίμηση) για να τα δοκιμάσω?
  20. Ναι!! Μετά από σχεδόν ένα χρόνο απουσίας μου, ξαναμπήκα επιτέλους στο πιο "θορυβώδες" ελληνικό forum!! Έχωντας μάθει αρκετά νέα πραγματάκια πάνω στην γενικότερη μουσική τεχνολογία (και κάποια ειδικότερα πάνω σε τεχνικές ηχογράφησης) και μιας και είναι ίσως τα τελευταία απο πολλές απόψεις Χρισούγεννα που θα με επισκευτεί ο Άι Βασίλης, θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει στηξν κατοχή του ή τουλάχιστον αν έχει δουλέψει με τα εν λόγο μικρόφωνα!! Η τιμή τους είναι αρκετά καλή, και μιας και είναι ζευγάρι (ώρα να δοκιμάσουμε στερεοφωνικές τεχνικές ηχογράφησης) λέω να τα χτηπήσω (σε αγορά εννοω΄:):) )! Τα θέλω για ακουστική κιθάρα (σπανιότερα για ηλεκτρακουστική), για φωνή (αντρική και γυναικία) και για μερικά πνευστά, τύπου φλάουτο και κλαρινέτο. Το είδος μουσικής είναι για μουσική επένδυση σε ταινίες ή soundtracks! Ευτυχώς ή δυστυχώς θα μπούν πάνω στην εξής κονσόλα: http://www.alesis.com/multimix16usb20 Τα μικρόφωνα είναι αυτά (και μάλλον από εδώ θα αγοραστούν): http://www.athensproaudio.gr/index.php?target=products&product_id=30129 Ελπίζω να σας έδωσα αρετές πληροφορίες για την χρήση που τα θέλω! Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο που κάνατε για να διαβάσετε την εν λόγο "έκθεση"!! Φιλικά, Φώτης Μόσχος Υ.Γ.: Ο χώρος είναι home studio σε σοφίτα, χωρίς μονώσεις και ακουστικές διαμορφώσεις (πλακάκια στο πάτωμα, πολλά πράγματα στους τοίχους, ξύλινο ταβάνι με απότομη κλίση)
  21. Ναι, είναι. (αν και το δοκίμασα και με κλειστό το Monitor) Ναι το έχω κάνει και αυτό! Το πρόβλημα μου το έλυσε ο Μανώλης Χναράκης. Είναι θέμα της γείωσης MIDI.
  22. Το είπα εγώ λάθος. Το κατάστημα είναι: ΚΟΣΜΑΣ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ Δ/νση: ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ 6, 15122, ΜΑΡΟΥΣΙ Tηλ.: 2108062601 Στο σταθμό του ηλεκτρικού. (το σηγκεκριμένο κατάστημα υπάρχει στην σελίδα του Στόλλα στα "Συνεργαζόμενα Καταστήματα" http://www.stollas.com/SkyPage.asp?pg=21) Το συγκεκριμένο μαγαζί φέρνει από διάφορες εταιρίες (και bon studios). Πού ακριβώς είσαι?
  23. Νέα δεδομένα! Το δοκίμασα και παίζει ρόλο. Όταν τροφοδότησα από το PC το fatar και έστειλα απευθείας σήμα στο kurz, το πρόβλημα υπήρχε. Αλλά βρήκα και κάτι σημαντικότερο! Όταν ξανάβαλα το δικό του τροφοδοτικό (στο fatar) τερμάτισα τις εντάσεις και έβαλα το αυτί μου στο ηχείο. Και ΝΑΙ ξανάκουσα το τικ τακ. Όμως ήταν τόσο χαμηλό, που ακόμα και έτσι δυσκολεύομαι να το ακούσω.
  24. Είναι το δικό του. Είναι μια χαρά (μερικά δεν έχουν κλείσει και τρίμηνο) Ποτέ κανείς Ποτέ κανείς. (Εκτός και αν: το αγόρασα από το υποκατάστημα του Στόλλα στο Μαρούσι. Μέσα είχε και την κάρτα με τους ήχους της ορχήστρας. Δεν ξέρω λοιπόν αν έτσι το έδωσε η kurzweil, ή το άνοιξε ο Στόλλας) Τι να χτύπησε και τι να μην βάλανε? Έστω ότι έχει το Yamaha. Με το PC όμως? έχει και αυτό διαρροή? Μόλις σκέφτικα και το εξής: Το fatar τροφοδοτείται από το δικό του τροφοδοτικό. Μπορέι όμως να λειτουργήσει και από USB απευθείας! Λες να παίζει ρόλο? (αυτό που σου είπα μόλις το σκέφτηκα και δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα) Αθήνα, Μελίσσια, κοντά σε τέρμα λεωφορείου από το The mall ή από Πλακεντίας!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου