Προς το περιεχόμενο

Fenderikos

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    151
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από Fenderikos

  1. Στο παρακάτω blog έχω βρει πολλά κι ενδιαφέροντα πράγματα, αν έχεις χρόνο τσέκαρε, https://www.jazzadvice.com/jazz-advice-learning-archive/
  2. Καλησπέρα, από το safari του ipad με ακουστικά focal sphear. Μετά από δεκάλεπτη συνολικά ακρόαση χωρίς σιγουριά με φόβο και πάθος δηλώνω: 1. 128kbps 2. Wav 3. Vbr 4. 320 kbps Ευχαριστούμε για το challenge! :P :laugh:
  3. Διώκουν την τέχνη στο δρόμο: Καταδίκασαν μουσικό για επαιτεία! | press724.gr Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει προηγούμενο με σύλληψη μουσικού! Έχε το νου σου καλού κακού!
  4. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα καλά σας λόγια! Δίνουν ενέργεια για περισσότερη μελέτη!
  5. Καλησπέρα στην παρέα, μετά από το shredding και λίγη χαλάρωση. Βγαλμένο νότα νότα (όσο γίνεται..) από ένα βίντεο του φοβερού Tommy Emmanuel. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!
  6. Κι εγώ πεταμένα λεφτά θεωρώ το συγκεκριμένο μαραφέτι. Γνώμη μου; Καλύτερα άκου μουσική στο χρόνο που έχεις. Προσωπικά ακούω μουσική ή κάνω ear training σε τέτοια κενά χρόνου, απομνημονεύοντας κάποιο κομμάτι νότα νότα ή απλά μουρμουρίζοντας μελωδίες τις οποίες σκέφτομαι πώς θα τις έπαιζα στην κιθάρα. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο βοηθάει στο παίξιμο και τη φρασεολογία. (Δεν μπορώ τους κιθαρίστες που τα χέρια τους πάνε πιο γρήγορα από τα αυτιά και παίζουν ασκήσεις και μπουρμπουλήθρες ακούγοντας μόνο τον εαυτό τους...) Δες και τα παρακάτω αν θες. http://martintaylor.com/blog/internalizing-music/ http://jazzadvice.com/ingraining-jazz-language-through-visualization/
  7. Φυσικά και δεν υπάρχουν τα απαραίτητα όπως διαπιστώνεις και μόνος σου. Ο καθένας έχει διαφορετικούς στόχους και φτιάχνει ανάλογο πρόγραμμα. Σημαντικό είναι να μαθαίνεις κάθε βδομάδα και κάτι καινούριο (σύμφωνο με τους στόχους σου) και να μελετάς απόλυτα συγκεντρωμένος! Προσωπικά πιστεύω πως είναι καλύτερη μισή ώρα συγκεντρωμένης μελέτης παρά τρεις ώρες fooling around σε ήδη γνωστά πράγματα... Υγ. Εγώ όταν έχω λίγο χρόνο δουλεύω κυρίως ear training ¨βγάζοντας¨ κομμάτια με το αυτί. Το θεωρώ ό,τι σημαντικότερο σε έναν μουσικό. Να ακούει σωστά και γρήγορα. Υγ2. Καλή επιτυχία και καλές γιορτές! :)
  8. Υπάρχει αυτό το άρθρο για την ενίσχυση ακουστικής. www.noiz.gr/index.php?action=articles;sa=view;article=226
  9. D41 φυσικά, με την προυπόθεση να είναι όντως σε καλή κατάσταση το όργανο.
  10. Ζηλεύω λέμε! Άντε να δούμε πότε θα έρθει κάπου κοντά... ???
  11. Τα συγχαρητήρια μου! Εξαιρετικό όργανο απ' όλες τις απόψεις! Ζηλεύω κι εγώ τον τυχερό ιδιοκτήτη της... Μπράβο και για την ωραία παρουσίαση! :)
  12. Μπράβο για το άρθρο! Μια μικρή διόρθωση μόνο, δεν είναι αφυγραντήρας αλλά υγραντήρας. (humidifier) Δίνει την απαραίτητη υγρασία στα μασίφ ξύλα για να μη σκίζονται από την έλλειψή της. http://www.fretnotguitarrepair.com/repair/acoustic-guitar/care.php
  13. Αν είναι για αρκετή ώρα έξω ή σε καμιά αποθήκη χωρίς θέρμανση, θα έχει την εξωτερική θερμοκρασία. Άσχετο το ότι είναι στο κουτί του, το κουτί του δεν είναι θερμαινόμενο. Η διαφορά λοιπόν μπορεί να είναι και 20 βαθμοί. Με τέτοια διαφορά ένα νίτρο φινίρισμα θέλει τουλάχιστον 2-3 ώρες στη θήκη για να μην κάνει σπασίματα.
  14. Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα αρκεί, όταν με το καλό έρθει στο σπίτι σου, να μην ανοίξεις τη θήκη κατευθείαν αλλά να περιμένεις κάποιες ώρες ώστε να πάρει ομαλά το μπάσο τη θερμοκρασία του δωματίου. Η χαμηλή θερμοκρασία για λίγο διάστημα δεν πειράζει, η απότομη μεταβολή της όμως βλάπτει κυρίως το φινίρισμα στα ακριβά όργανα (με βαφή νίτρο).
  15. Να αναφέρω ότι παλιότερα έχοντας το ίδιο θέμα σε όργανο με νίτρο φινίρισμα, έβγαλα πανεύκολα την κόλλα και χωρίς κανένα πρόβλημα, χρησιμοποιώντας το γνωστό αντισκωριακό σπρέι wd40 με ένα βαμβάκι. Για όποιον δεν έχει ζιπέλαιο. ;)
  16. Με το συμπάθειο αλλά η κιθάρα στο βίντεο είναι η Martin d18. ;)
  17. Fenderikos

    Martin Guitars "Ι 'll follow the sun"

    Πολλά πολλά μπράβο κι από μένα!! Καραγούσταρα ήχο Martin! Μπράβο και πάλι μπράβο και για τα παιξίματα και την ενορχήστρωση και όλα. Δουλειά επαγγελματικού επιπέδου!
  18. Σας ευχαριστώ και πάλι για τα καλά λόγια και τις συμβουλές! Τα κομμάτια μπήκαν στα αγαπημένα του youtube. Φίλε gskar είμαι συνδρομητής σου στο tube και δηλώνω fan σου! Σήμερα το πρωί μελετούσα τη διασκευή σου στο Night ride across Caucasus! Τιμή μου λοιπόν! ;) Μεγάλο κόλλημα πάντως η ακουστική... Από τότε που την έπιασα στα χέρια μου η ηλεκτρική μου έχει σκουριάσει! Κάτι ο ήχος της, κάτι η μυρωδιά(!) της, το βάρος, όλα... Έρωτας! :D Καμιά φορά την πιάνω για λίγο σε κάποιο διάλειμμά μου από άλλη δουλειά και δεν μπορώ να την αφήσω στη βάση της! ::)
  19. Κι εγώ στη Θεσσαλονίκη ζω και οι κιθάρες μου δεν παθαίνουν τίποτα! Την ξηρασία με τη θέρμανση το χειμώνα να φοβάσαι για σκισίματα στο ξύλο και όχι τόσο την υγρασία! Ειδικά στη Θεσσαλονίκη επειδή έχω υγρασιόμετρα δεν παρατηρώ να ανεβαίνει πάνω από 60-65%, τιμές που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν πρόβλημα. Στο δικό σου σπίτι βέβαια μπορεί να είναι διαφορετικά. Συνιστώ αγορά υγρασιόμετρου αν είσαι τόσο ψείρας. Έχω και λίνκ να σου δώσω αν θες με καλά και φτηνά! ;) Στην ντουλάπα ο άνθρωπος ζεσταίνεται επειδή εκπέμπει θερμότητα κι έτσι ανεβαίνει η θερμοκρασία της ντουλάπας, η κιθάρα φυσικά δεν εκπέμπει θερμότητα... Απλώς καμιά φορά η θήκη μπορεί να έχει συσσωρευμένη υγρασία και αυτό εννοείται δεν είναι καλό για το όργανο. Τις χορδές δεν τις βγάζεις για να μην παίζεις χωρίς λόγο με τις τάσεις που ασκούνται από αυτές στα ξύλα σου. Όλη σου η κιθάρα είναι κατασκευασμένη και "συνηθισμένη" σε αυτές τις τάσεις και καλό είναι να μένουν σταθερές. Κάνε ότι σου λέει ο superfunk και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Αν πάλι φοβάσαι τόσο πολύ δώστη μου να στη φυλάξω! :P :P
  20. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τα καλά σας λόγια!! :) :D Ειδικά φίλε messalion με τιμάει πραγματικά αυτό που λες καθότι είσαι γνώστης του συγκεκριμένου είδους. Έγώ δηλώνω πρωτάρης του συγκεκριμένου στυλ, και από ακούσματα και πόσο μάλλον από παιξίματα. Είναι το πρώτο κομμάτι του είδους που μελετάω και βγάζω, καθότι μου άρεσε πάρα πολύ σαν σύνθεση. Από ακούσματα στο στυλ αυτό έχω μόνο τα γνωστά κομμάτια των Hedges, Mckee, Emmanuel και Jamal. Πάντα με γοήτευε όμως το σφιχτό τους ρυθμικό παίξιμο γεμάτο αρμονικές, χτυπήματα (σφαλιάρες - μπουνιές κτλ :P) και μπασογραμμές. Όσον αφορά το ρυθμό... Δέκα+ χρόνια έσκαβα τσιφτετελορούμπες στα λαϊκά πατάρια! Μεγάλο σχολείο!! ;D Και πάλι ευχαριστώ πολύ παίδες να είστε όλοι καλά και να έχουμε καλό καλοκαίρι!
  21. Μετά από ένα διπλό εσπρέσσο και εμπνευσμένος από τις τελευταίες σφαλιάρες που είδαμε όλοι, είπα να ξεδώσω κι εγώ με μερικές ψιλές στην κιθάρα μου!! Percussive style λοιπόν! Ευχαριστώ για το χρόνο σας!
  22. Fenderikos

    Midnight in Paris guitar theme cover

    Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα καλά σας λόγια!! Να είστε καλά και να χαμογελάτε! :) Εγώ χαμογέλασα ιδιαίτερα με τα σχόλια του noe13 και του earendil. ;D Προσπαθώ όσο μπορώ και όπως μπορώ να κάνω τις μέρες μου καλύτερες και λόγω ανεργίας, το τελευταίο διάστημα αφιερώνω αρκετό χρόνο στον εξάχορδό μου φίλο. Ουδέν κακό αμιγές καλού όπως έλεγε κι ο δάσκαλός μου... Στο φίλο Les Paul να πω με κάθε επιφύλαξη ότι από το λίγο που το έψαξα, η gypsy jazz έχει και τριάρια κομμάτια όπως αυτό. Ευχαριστώ ξανά για τα καλά λόγια! :)
  23. Καλημέρα στο forum! Από τότε που είδα το φιλμ μου κόλλησε το κομμάτι και το έψαξα λίγο. Το είδος δεν το είχα μελετήσει καθόλου και είναι το πρώτο κομμάτι gypsy jazz που παίζω. Τελευταία μελετάω πολύ τα ρεμπέτικα και κόλλησα στο τέλος του κλιπ λίγο ταξιμάκι... :D Και μια αναφορά στα τεχνικά, είναι ηχογραφημένο πάνω σε μπακιτράκι με κιθάρα: Martin d28, mic: Rode nt1a, mixer: mackie vlzpro, soundcard: maudio delta 66. Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Καλημέρες!! :)
  24. Το μόνο αρνητικό που γνωρίζω είναι πως αν τύχει και ο αγόραστης για οποιοδήποτε λόγο αρνηθεί να παραλάβει, χρεώνεσαι όλα τα μεταφορικά. Κατά τα άλλα δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Έχω στείλει όπως και παραλάβει πολλά πράγματα απροβλημάτιστα. Κοίταξε μόνο το θέμα ασφάλεια του δέματος και μέχρι ποιο ποσό καλύπτεσαι αν τυχόν και χαθεί ή χτυπηθεί και γίνει ζημιά. Τα λεφτά αν ο άλλος παραλάβει θα έρθουν σίγουρα, θα έχεις και απόδειξη στα χέρια ότι περιμένεις το τάδε ποσό από αντικαταβολή. Αν πάλι δεν παραλάβει (σπάνια περίπτωση αν πέσεις σε άτομο ότι να ναι) θα πάρεις πίσω την κιθάρα σου και θα χρεωθείς τα μεταφορικά όπως λέω παραπάνω.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου