Προς το περιεχόμενο

grorig

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    561
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από grorig

  1. Το πιο πιθανό είναι να έπαιζε στο σύστημα ένα σήμα "Pink noise" ή (το λιγότερο πιθανό) ένα σήμα "White noise" που περιλαμβάνουν όλο το φάσμα των συχνοτήτων, http://www.audiocheck.net/testtones_pinknoise.php και με ένα RTA (Real Time Analyzer) app εγκατεστημένο στο κινητό του έκανε τη μέτρηση και ισορρόπησε τις συχνότητες με ένα EQ, για να κάνει το ηχητικό σύστημα "ουδέτερο". Η ακρίβεια της μέτρησης εξαρτάται απ'το πόσο καλό είναι το μικρόφωνο. RTA υπάρχουν σε software και hardware, και κάποια απ'αυτά έχουν ενσωματωμένο EQ που κάνει αυτόματη διόρθωση.( πχ ένα οικονομικό: http://www.thomann.de/gb/behringer_deq2496_ultracurve_pro.htm) Πάντως μ'ένα smart phone ( αν έχει αξιοπρεπές μικρόφωνο), κάνεις τη δουλειά σου χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάς έξτρα εξοπλισμό
  2. Είχα πάρει αυτά τα κουτιά, για κάποια παλιότερα project, δε ξέρω αν σ' εξυπηρετούν: http://www.ebay.co.uk/itm/131582899252?ssPageName=STRK:MESINDXX:IT&_trksid=p3984.m1436.l2649 http://www.ebay.co.uk/itm/BZ3809-Full-Aluminum-Enclosure-AMP-case-power-amplifier-box-chassis-PSU-BOX-/191863713473?hash=item2cabf7eec1:g:ppMAAOSwpDdVQfBp
  3. 1/ http://www.brunetti.it/products/star-t-rack/ 2/ http://www.koch-amps.com/supernova.html
  4. - 3,5 ώρες που μπορούσα να το παρακολουθήσω,δεν έβγαλε καπνούς ;D,παίζοντας mp3, μ'ενεργοποιημένα 3 εφφέ, και μια midi πεταλιέρα, αποφορτίστηκε η μπαταρία 1.5V, άρα υποθέτω ότι λειτουργεί συνεχώς περίπου 7-8 ώρες. - Δουλεύει και με τις δυο πολικότητες. Πάντως αφού κανένας δε μπορεί να εγγυηθεί ότι μακροπρόθεσμα δε θα παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα,και η εταιρεία δεν αναφέρει επίσημα ότι μπορεί να λειτουργήσει και με DC, θα ήταν συνετό αν κάποιος τη χρησιμοποιεί συχνά, να τη λειτουργεί με το δικό της τροφοδοτικό. Εγώ που τη χρησιμοποιώ περιστασιακά με άλλα πετάλια,θα τη τροφοδοτήσω με 9V DC γιατί με βολεύει, αλλά ρισκάρω με δική μου ευθύνη! Επομένως ΔΕΝ προτείνω σε κανένα να κάνει το ίδιο.
  5. Το πρόβλημα τελικά ήταν στο βυσματάκι που δεν έκανε καλή επαφή. Έφτιαξα καινούργιο καλώδιο-αντάπτορα απο 2,1mm σε 2,5mm "κοντό" και τώρα λειτουργεί μια χαρά,και με μπαταρία! @dimsonic Οι μπαταρίες που έχω είναι 4000mA και 2400mA και όπως είπα πρίν λειτουργεί.Το θέμα πλέον είναι, πόσες ώρες-μέρες λειτουργεί. Άν ισχύουν τα νούμερα που αναφέρουν απ'τη CIOKS για 9V 600mA και 12V 480mA,έχοντας δουλέψει άλλες συσκευές με αντίστοιχη κατανάλωση,περιμένω να λειτουργήσει από 10-15 συνεχόμενες ώρες,με πλήρη επεξεργασία σήματος. Να είστε καλά που με βάλατε στη μπρίζα! ;D
  6. 1/ Για τις περιπτώσεις που τη χρησιμοποιώ με άλλα πετάλια που συνήθως είναι 9V (center"-") ώστε να μη χρειάζομαι επιπλέον τροφοδοτικό (edit: αυτό που λέει ο Miltos23) 2/ Να μπορώ να τη λειτουργήσω με εξωτερική μπαταρία. Κόστος υλικών θα πληρώσω μόνο.
  7. Με το δικό της τροφοδοτικό όπως ανάφερα και πριν,δουλεύει μια χαρά. Τέλος πάντων θα τη δώσω σ'ένα φίλο τεχνικό να τη τσεκάρει και αν μπορεί να την κάνει να δουλεύει και με 9V DC. Ευχαριστώ για το χρόνο σας κύριοι!
  8. center " - " ή center "+" Λογικά δε πρέπει να της δημιούργησα κάποια βλάβη λόγω πολικότητας,αφού δεν έχει σημασία. Όπως λέει και απ'τη CIOKS:
  9. Μάλλον θα έχει πρόβλημα η δική μου ή ίσως επειδή είναι αρχαία, να έχει κάτι διαφορετικό στη τροφοδοσία της.Με το δικό της τροφοδοτικό πάντως λειτουργεί μια χαρά,θα ήθελα όμως κάποιες φορές τη δυνατότητα να λειτουργεί με 9V DC.
  10. Δοκίμασα ξανά και δε μου λειτουργεί!! Δε ξέρω για ποιο λόγο. Τα τροφοδοτικά είναι 1,5Α και 2Α.
  11. Έχω επιχειρήσει να τη τροφοδοτήσω με 9 και 12 volt, και με τις δυο πολικότητες,αλλά δε λειτούργησε.
  12. ;D ;D ;D Είναι πολύ αποτελεσματικό, όπως και το ζιπελαιο που αναφέρθηκε,δοκίμασε το να πεισθείς.
  13. Το gain ειναι το αυτονόητο που ξέρεις Το Master volume συμπεριφέρεται σαν το Master volume του ενισχυτή που προσομειώνει(πχ αν θέλεις το "σπάσιμο" των τελικών λυχνιών του εκάστοτε μοντέλου) Το Guitar volume είναι για να ρυθμίζεις την ένταση του αποτελέσματος στο THR.
  14. Όσες επιθυμίες διατυπώθηκαν σε αυτό το νήμα,κι ακόμα περισσότερα,μπορούν να πραγματοποιηθούν απ'το YAMAHA THR10.Έχουν "μοντελοποιήσει" ακόμη και τη συμπεριφορά του Master volume στο κάθε μοντέλο.
  15. Αυτός έχει μια λάμπα στο τελικό,κι έχεις δυνατότητα να βάλεις ότι θέλεις: http://peavey.com/products/index.cfm/item/0/116598
  16. Πιστεύω οτι ο THR 10 θα σε υπερκαλύψει σε όλα αυτά που θέλεις,ειδικά ο εκπληκτικός -για το μέγεθος- ήχος του, κι επιπλέον η δυνατότητα να έχεις αυτό τον ήχο παντού, αφού λειτουργεί και με μπαταρίες. Αν θα πάς για δοκιμή, επέμεινε ν' άκούσεις τη 2η version (V2) του ενισχυτή, είναι πολύ καλύτερη απ'τη πρώτη (V1). Επίσης έχε υπ'όψη σου, οτι μερικές συσκευές έχουν πρόβλημα και βγάζουν ένα σφύριγμα, που ακούγεται έντονα σε υψηλότερες εντάσεις, και περνάει και στην ηχογράφηση.
  17. 1. Κουρδίζεις τη κιθάρα 2. Ισιώνεις (αν χρειάζεται) το μπράτσο 3. Ισορροπείς (αν χρειάζεται) τη γέφυρα σε σχέση με το σώμα 4. Ρυθμίζεις το μήκος των χορδών (intonation) 5. Ξανακουρδίζεις αν χρειαζεται 6. Ρυθμίζεις το ύψος των χορδών (action) Η εργοστασιακές ρυθμίσεις (12ο τάστο) για το action είναι: Ε1 High action: 1,5-2 mm Low action: 1-1,5mm E6 High action: 2-2,5 mm Low action: 1,5-2mm Ξεκίνα με high action και κατέβασε στο χαμηλότερο δυνατό ύψος που δεν τρίζουν οι χορδές (αν βέβαια σ'ενδιαφέρει το χαμηλό action) Αν τρίζουν οι χορδές σε high action, χρειάζονται τρίψιμο τα τάστα. Καλή τύχη!
  18. Απ'τη στιγμή που χρειάζεσαι μόνο, να ελέγχεις την ένταση σ' ένα ήδη διαμορφωμένο ήχο (clean ή drive) η σωστή τοποθέτηση για το booster ή το volume pedal,είναι μετά τη προενίσχυση. Για τους ενισχυτές που δε διαθέτουν λούπα, γνωρίζω 2 τρόπους για να έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις. - Ο πρώτος είναι αυτός που περιέγραψε πιο πριν ο harilatron. - Ο δεύτερος είναι να χρησιμοποιήσεις ένα Bad cat unleash. Λεπτομέρειες για τη χρήση του μπορείς να δείς εδώ (αν δε το γνωρίζεις ήδη): http://www.badcatamps.com/unleash.html Συνοπτικά να πώ ότι συνδέοντας την έξοδο του τελικού με το unleash και στη συνέχεια το unleash με τη καμπίνα σου, μπορείς να έχεις 2 master vol ελεγχόμενα με footswitch, λούπα, και ένα θεωρητικά ουδέτερο class d τελικό 100w,που δεν αλλοιώνει το χαραχτήρα του ενισχυτή. Ακριβό αλλά καλό.
  19. Κάτι σαν αυτό κάνει? http://bravoaudiousa.com/products/bravo-audio-headplug-micro-headphone-amp Πρέπει όμως να προσέχεις να μη το χάσεις. :)
  20. Μπορείς άφοβα να συνδέσεις το μπάσο στο input 2 του ενισχυτή είναι ένα full range σύστημα, απλά μη το παρακάνεις με τις εντάσεις & τα μπάσα στο EQ. Αν είναι active, κράτα χαμηλά το gain του καναλιού.Ο Amp One έχει άλλο μεγάφωνο (10'' neodymium) και είναι 200W, δεν έχει σχέση με το δικό σου.Αν ποτέ πάθει κάτι το μεγάφωνο του μην αγχώνεσαι, μπορείς ή να το φτιάξεις ή να πάρεις καινούργιο (80 ευρώ περίπου) αλλά δε νομίζω να χρειαστείς ποτέ,είναι σκυλιά.
  21. Έχω ακούσει για το "VOCALOID" και "VOCALOID NEO" (για Mac) της Yamaha.Δεν το έχω χρησιμοποιήσει άρα δεν έχω άποψη αν είναι καλό ή όχι, αλλά ρίξε μια ματιά: http://www.vocaloid.com/en/
  22. Ο ενισχυτής σου έχει λούπα στο μπροστινό πάνελ: PREAMP OUT = SEND POWER AMP IN = RETURN Συνδέεις τη GT8 στο POWER AMP IN. Απ' το "OUTPUT SELECT" της GT8 επιλέγεις "COMBO RETURN" ή "STACK RETURN" για ν'απενεργοποιηθεί το cab simulator(αν θέλεις).
  23. Ισχύουν σίγουρα όσα είπε ο georgekz750. Το nova system μπορεί να δεχτεί και να στείλει midi εντολές, συνεπώς μπορεί να ελέγχει οποιαδήποτε midi συσκευή (πχ το nova drive, το glab ή οποιοδήποτε άλλο midi looper και ν' αλλάζει presets) αλλά και να ελέγχεται απ' οπoιoδήποτε midi controller. Για τα πετάλια που δεν έχουν μνήμες αλλά και midi in, το μόνο που μπορεί να γίνει ειναι όπως ειπώθηκε να "μπαίνουν" και να "βγαίνουν" απ'το signal chain μέσω ενός midi looper.
  24. Θα πρέπει ν'αντικαταστήσεις τη μπαταρία της μνήμης της GT. και να κάνεις μετά factory reset. Τη μπαταρία θα τη βρείς όταν ξεβιδώσεις τη βάση της πεταλιέρας, και ο τύπος της είναι CR2032. Αν έχεις σώσει στον υπολογιστή σου τα USER presets.μπορείς να τα ξαναφορτώσεις στη GT,αν δε τα έχεις σώσει θα πρέπει να τα ξαναφτιάξεις γιατί δυστυχώς έχουν σβηστεί απ'τη μνήμη.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου