Προς το περιεχόμενο

ELalek

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    35
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Mojo
    Κιθάρα
  • Day job
    Καθηγητής Μαθηματικός
  • Τόπος
    Τρίκαλα

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή ELalek

1

Φήμη

  1. Ωραίος!περιμένω την άποψη σου!
  2. Κάτι terminator είδα με κοντόκανη , κάτι γάτες...
  3. Άσχετο αλλά για Harley Benton tele τι άποψη έχετε? Παρεμπιπτόντως είμαι κάτοχος μίας Fender strat hss(mexico) 00's και προσφάτως της squier jazzmaster 40th anniversary( το χειρότερο quality control ever). Έπαιξα με μία Harley benton και πραγματικά ο ήχος ήταν μούρλια ,το μανίκι κομπλέ και ήμουν στο τσακ να παραγγείλω ετούτη από Θωμά: https://www.thomann.de/gr/harley_benton_te_25th_firemist.htm ,,,μέχρι που είδα την squier CV σε olive green και έπαθα έρωτα.!
  4. Ώπα....Καλή σκέψη!!Κοίτα να δεις που για να μεταφέρουμε κιθάρες θα ακολουθούμε τακτικές Narcos
  5. Πάντως βλέπω πως υπάρχει θέμα με τις tele στο forum βλέπω
  6. Αγαπητέ fusion ευχαριστώ !μέχρι το φπα το έχω υπολογίσει το ποσό ...το κόστος εκτελωνισμού δεν γνωρίζω. Άσε που σκέφτηκα και άλλη (πιθανή) λύση.Να πω σε ένα φίλο μου στο Bermingham να την αγοράσει και να τη φέρει όταν θα έρθει Ελλάδα σε κανά δεκαπενθήμερο. Τωρααα...τι παίζει με κιθάρα στο αεροπλάνο , καμία ιδέα.. Ρε τι πάθαμε με το Brexit!
  7. Ευχαριστώ πολύ odis13!Δύσκολα τα πράγματα για αγορές από Αγγλία μάλλον...Κρίμα.Και έχω πάθει πλάκα με το χρώμα της κιθάρας.. Επισυνάπτω ένα εξαντλητικό review βίντεο 42 λεπτών(!!) και ένα συγκριτικό για affordable teles από το ίδιο κανάλι.
  8. Καλημέρα σε όλη την κοινότητα του noiz! Ενδιαφέρομαι για την αγορά της παρακάτω κιθάρας ,την οποία βρήκα μόνο στο andertons(uk): https://www.andertons.co.uk/guitar-dept/electric-guitars/telecaster/squier-fsr-classic-vibe-60s-custom-telecaster-olive-green 'Εχει αγοράσει κάποιος από Αγγλία μετά το brexit γιατί δεν γνωρίζω τι γίνεται με φόρους ,τελωνεία κλπ... Τελικώς συμφέρει η αγορά από Αγγλία γενικώς?
  9. Παιδες ειμαστε μια μπαντα απο επαρχια(τρικαλα) και εχουμε 11 δικα μας κομματια για ηχογραφηση.Αποφασισαμε λοιπον να κανουμε ενα cdακι με τα κομματια αυτα ηχογραφημενα αξιοπρεπως και με τα λιγοτερα δυνατα εξοδα(no money no honey:)) Οντας μη σχετικοι με το αντικειμενο ηχογραφησης-παραγωγης βρηκαμε ενα γνωστο μας ο οποιος εχει σπουδες μουσικης παραγωγης και απο τα μεχρι τωρα αποτελεσματα ειμαστε ικανοποιημενοι εκτος....της ηλ. κιθαρας (με παραμόρφωση). Η κιθάρα είναι μια custom tele (τύπου tele plus) και το πετάλι της παραμόρφωσης το ocd. Η δεύτερη κιθάρα είναι fat strat mexico με πετάλι παραμόρφωσης carl martin ac-tone. Ο ενισχυτής είναι peavey classic 30 (με μεγάφωνο eminence tonker). Το μικρόφωνο για ηχογράφηση είναι shure sm-57 και ένα πυκνωτικό (δεν θυμάμαι μοντέλο). Η ηχογράφηση γίνεται με το cubase 5. Το θέμα είναι ότι το παλικάρι δεν έχει εμπειρία στην ηχογράφηση ηλεκτρικής κιθάρας με μικρόφωνα και επιμένει στην ηχογράφηση με line-in (φυσικά δεν βγάζει τον φυσικό ήχο που θέλουμε). Λέει όταν γράφουμε ότι το σήμα δεν είναι καλό και ότι του δημιουργεί πρόβλημα στην επεξεργασία. Τώρα αυτό που θέλω είναι να μου πείτε καμία τεχνική για ηχογράφηση-επεξεργασία (με μικρόφωνα πάντα) και σε κάποια στιγμή θα ανεβάσουμε κάποιο sample ώστε να ακούσετε και εσείς πως βγαίνει το σήμα έτσι όπως το γράφουμε με τον παραπάνω εξοπλισμό. Να αναφέρουμε ότι το στυλ μουσικής που παίζουμε είναι σε γενικές γραμμές εναλλακτική αγγλόφωνη ροκ με αρκετά εφέ (delay, reverb etc).
  10. Καφεδακι μετρονομος και ντο ρε μι απο πενταγραμμο..αντε να δουμε τι θα βγει(σε καμια διετια απο τωρα!!!) ;D ;D ;D ;D
  11. Παιδια ευχαριστω πολυ για την ανταποκριση στο thread!!!Σε καμια περιπτωση δεν ανεβασα την ερωτηση για να γινει ´μαχη ´ μεταξυ αυτοδιδακτων και ωδειακων κλπ.Αν και πιστευω πως ηφυση της μουσικης ειναι να παιρνεις πρωτοβουλιες μονος σου ακομη και αν εχεις φαει τα χρονια σου στα ωδεια.Τεσπα ακομη και χωρις γνωση notation γνωριζω αρκετες συγχορδιες και τις θεσεις τους στην ταστιερα,καποιες βασικες κλιμακες(ματζορε μινορε πεντατονικη κλπ).Απλα ψαχνω τον τροπο να ΣΥΝΔΕΣΩ αυτες τις σκορπιες πληροφοριες και απο τις απαντησεις σας τεινω να πιστεψω πως η θεωρια ειναι απαραιτητη. Απο κει και περα το notation πιστευω πως χρειαζεται μονο και μονο για να εκτελω ασκησεις,να εχω ενα συγκεκριμενο πλανο κλπ.Ως καθηγητης μαθηματικωνεχω το κολλημα αυτο ;). Ααα επισης οι BEATLES ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΠΑΛΟΙ!!!Τουλαχιστον στα αυτια μου οι μελωδικες τους γραμμες ειναι τρελλη εμπνευση...Ας μη μιλησω για τα φωνητικα τους(δευτερες τριτες φωνες κλπ)....χωρις ακαδημαικη γνωση οι αταλαντοι!!! ???
  12. Εχεις δικιο αλλα μονος σου ειπες οτι ο marr εχει γνωσεις θεωριας ο ατιμος.Με καποιον τροπο μελετουσε.Εγω δεν θελω να κολλησω με τις παρτιτουρες και με το ανεβοκατεβασμα κλιμακων κλπ απλα πιστευω οτι εχοντας ενα 'μπουσουλα' θεωρητικο βελτιωνεσαι αυτοματα.Παρεπιμπτοντως εχει κανεις αποψη για το modern method for guitar?Μπορειτε να προτεινετε κατι αλλο??
  13. Mustafank διαβαζεις παντως...Εστω και υβριδικα!!!Εγω μεχρι στιγμης tabs χρησιμοποιω για κανα δυσκολο σολο κλπ.Εχω την εντυπωση ομως πως αν καποιος γνωριζει θεωρια,κλιμακες κλπ θα ειναι πολυ πιο ευκολο να ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ τι παιζει αρα θα ειναι και πιο ανετο να το αποδωσει.
  14. Session δεν παιζει να γινω,χομπιστας ειμαι.Εχω ψιλοβαρεθει να βγαζω διασκευες απο utube η να τζαμαρω στην τυχη με φιλους κλπ.Ασε που με πορωσε ο αλλος με τη θεωρια,μ'αρεσει η ιδεα να ξερω τι παιζει στην ταστιερα,να ακουω κομματια που γουσταρω και να καταλαβαινω chord progressions κλπ.Δηλαδη ψηνομαι να μελετησω αλλα με καποιο συστημα τελος παντων.Μου εδωσε ενας γνωστος το A Modern Method For Guitar(Berklee) και απο εκει μελεταω αλλα ρε συ SF στην αρχη ειναι ΠΟΛΥ αγγαρεια..Οι αγαπημενοι μου κιθαριστες δεν ηξεραν πενταγραμμο φανταζομαι αλλα δεν ειμαι π.χ. ο johhny marr(μην κραζετε!!) να μου κατεβαινουν οι μελωδιες για την πλακα!!!!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου