Προς το περιεχόμενο

DanAgg

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    42
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Mojo
    Κιθάρα
  • Day job
    Musician
  • Τόπος
    Athens

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή DanAgg

2

Φήμη

  1. Εχω ενα "underground" studio ηχογραφησεων (if you know what I mean) σε δικο μου διαμορφωμενο ακουστικα χωρο οπου κυριως ερχονται μπαντες για ηχογραφηση ντραμς. Εννοειται και οι τιμες ειναι πολυ πιο κατω απο τις στανταρ που ξερουμε. Χρησιμοποιω μια τεχνικη για overheads που σε συνδυασμο με τα καταλληλα μικροφωνα το αποτελεσμα ειναι να ακουγονται καμπανα τα πιατα και οχι muffled οπως γινεται στις περισσοτερες ηχογραφησεις με XY ή Stereo Pair στα overhead. Αφηνω αυτο εδω σαν Sample αλλα οπως καταλαβαινεις το παρακατω αποτελεσμα επηρεαζεται παρα πολυ απο τη μιξη που εγινε, το σωστο ειναι να ακουσεις τις πηγες. Για αυτο αν θες στειλε μου ενα μνμ να σου στειλω ειτε ενα rough mix (μονο Pan και ρύθμιση Volume) ή ξεχωριστά stems απο μια ηχογραφηση drums. Αφηνω και το FB του στουντιο (αν επιτρεπεται) για να δεις το χωρο ή για επικοινωνια. Δεν ειναι μεγαλος αλλα εχει σωστη ακουστικη για ηχογραφηση ντραμς. https://www.facebook.com/TheNewVintageStudio
  2. Επισης προτεινω στον superfunk, αφου επικοινωνησει με τον Βραχατη, να ξεκινησει και αυτος πειραματα σε καταλληλες συνθηκες στο αμπελι του, και να βγαλει τα δικα του συμπερασματα να τα μοιραστει και μαζι μας. Να ανεβασει και κανα βιντεο που να μας εξηγει οτι επειτα απο δοκιμες κατεληξε οτι δεν παιζουν κανενα ρολο τα ξυλα μεταξυ τους σε μια partcaster. Θα ειμαι ο πρωτος που θα κανει like σε τετοια περιπτωση.
  3. Θα συμφωνησω μαζι σου, ειναι υποκειμενικο το θεμα. Και δεν υπαρχει πρεπει στην μουσικη και γενικα στην τεχνη. Να καταλαβουμε απλα οτι ενα οργανο και η εξελιξη του ειναι αποτελεσμα αμετρητων προσπαθειων, δοκιμων, ερευνων σε συνδυασμο με την εξελιξη της τεχνολογιας. Ολα αυτα οδηγησαν στη βελτιωση. (Προσοχη δεν εννοω οτι ολα τα καινουργια οργανα ειναι καλυτερα απο τα παλια, γιατι θα μου το πουν και αυτο) Μπορεις φυσικα να πεις δεν με ενδιαφερει η γνωμη του ταδε κατασκευαστη και του καθε κατασκευαστη και εγω εμπιστευομαι τα αυτια μου. Σεβαστο, η μουσικη ειναι τεχνη και εκτος απο τον ηχο θελει και "μαγεια" αλλα δεν μπορεις να αγνοεις τελειως ολα τα παραπανω, ειναι σαν να πιστευεις στην αστρολογια και να αγνοεις αυτα που λενε οι αστρονομοι. Δεν εχω μπει στη διαδικασια να δω πρακτικα πχ τη διαφορα να ειναι φυσικα αποξηραμενο το ξυλο κλπ αλλα μεταφερω οπως ειπες και εσυ τα συμπερασματα ενος ανθρωπου που εχει καταπιαστει με αυτο. Ουτε δεδομενα τα θεωρω, οπως αναφερθηκε λανθασμενα παραπανω. Τωρα αν αυτο ενοχλει καποιους, εγω να δεις ποσο πασο παω! Τι να κανουμε ειπαμε, ειναι ετσι η κοινωνια μας, ζει με αυτα..
  4. Σε παρακαλω, μην χρησιμοποιεις τα αυτια σου για να προσδιορισεις ποσο "καλη" ακουστικα ειναι μια κιθαρα, ειναι απλα αστειο σε σχεση με οτι περιγραφω απο πανω! Υποκειμενικος ειναι ο ηχος, μπορει να σ'αρεσει και να θεωρεις καλυτερο εσυ οτι θελεις απλα η επιστημη εχει προχωρησει, οπως και η τεχνη της κατασκευης κιθαρων. Δε βαζει κανεις το αυτι του στο ξυλο ξερω γω για να δει πως ακουγεται κατι..
  5. Θα συμφωνησω μαζι σου, δεν περιμενω να οδηγηθει σε καλο αποτελεσμα γιατι καποιοι ανθρωποι απλα θελουν να πουλησουν μουρη με την αποψη τους. Λιγο η χωρα, λιγο οι ανθρωποι, λιγο απ'ολα. Anyway, προσφατα ειδα αυτο το chorus effect σε partcaster που δεν ειχε θεμα με τα ταστα. Brazilian rosewood neck με Alder Body. Μιλαμε για solid body κιθαρες κυριως οποτε η επιδραση στο resonance ειναι πολυ μικρη, αλλα οχι δεν εχουν καθολου, αυτο παει αντιθετα στους φυσικους νομους! Ετσι θεωρουνταν οι gibson τα προηγουμενα χρονια, απο τον κοσμο ολο, λογω set neck οπως καταλαβαινεις. Πλεον εχει πεσει πολυ αυτη η εταιρεια σε ποιοτητα σε γενικες γραμμες και δεν εχει νοημα αυτη η συζητηση. Υποκειμενικο ειναι το θεμα. Θα πρότεινα στο φίλο Superfunk και οποιον ενδιαφερεται, να μιλησει με εναν κατασκευαστη χειροποιητων κιθαρων (βλεπε Βραχατη) για να του λυσει οτι αποριες εχει. Εγω εγραψα αυτο που εμαθα απο καποιον ΓΝΩΣΤΗ κατασκευαστη στην πραξη. Και καποιος γινεται γνωστης με τον καιρο φτιαχνοντας δεκαδες ή εκατονταδες κιθαρες, κανοντας λαθη, δοκιμες, ακουγοντας το αποτελεσμα κλπ κλπ. Οποτε ρωτηστε τι εννοουμε συμφωνουν/διαφωνουν τα ξυλα και τι εννοουμε να ειναι απο το ιδιο ξυλο γιατι πχ μπορει καποιος να νομιζει οτι το σωμα ειναι συνηθως ενα κομματι ξυλο. Επιπλεον ενα ωραιο θεμα ειναι ο φυσικος τροπος που βγαινει η υγρασια απο το ξυλο και η διαφορα του απο τον φουρνο που εχουν στα εργοστασια. Απο την αλλη, κανεις μια παναπλη κατασκευη και μπορει να μην παρατηρησεις και τη διαφορα ποτε, υποκειμενικα ειναι αυτα, εχω γνωρισει παρα πολλους ανθρωπους που ακουνε με τα ματια. Στην τελικη μπορει να σου αρεσει μια κιθαρα των 200 ευρω απο το εργοστασιο απο μια χειροποιητη. Καλη συνεχεια!
  6. Εννοώ σώμα και μπράτσο, παίζουν ρόλο στον ήχο του οργάνου και σε αυτό που λέμε resonance. Αλλιώς όλες οι κιθάρες θα ήταν ίδιες μεταξύ τους. Δε φτάνει να επιλέξεις τα υλικά πχ alder/mahogany κλπ, έχω πιάσει αρκετές κιθάρες partcaster όπου το σώμα και μπράτσο δε συμφωνούσαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα να ακούς ένα μικρό chorus effect. Όταν θα πας σε έναν κατασκευαστή να σου φτιάξει μια custom κιθάρα, θα φροντίσει να είναι από το ίδιο ξύλο ώστε να αποφευθεί τέτοιο φαινόμενο (που και πάλι κάποιος έμπειρος το δοκιμάζει πρώτα). Μη ξεχνάτε ότι μια κιθάρα, ακόμα και ηλεκτρική με τα κλασσικά strat/tele/lp σχήματα, είναι πρώτα ένα ακουστικό όργανο. Ότι "στραβό" ακούσεις unplugged, θα το ακούσεις και μέσα από τον ενισχυτή. Δεν είναι τυχαίο που λένε για τις gibson ότι είναι ανώτερες ακουστικά!
  7. Μπορείς να ρωτήσεις κάποιον γνωστό έλληνα κατασκευαστή, πχ Λεωνίδας Βραχάτης, θα σου εξηγήσει τι πάει να πει συμφωνούν τα ξύλα μεταξύ τους.. Δυστυχώς δεν είναι τόσο απλό ενώνω ότι νάναι σώμα-μπράτσο το βίδωσα και έτοιμο ακούγεται τέλεια! Μη λέμε έτσι απλά ότι μας κατέβει! Για τη τιμή συμφωνώ, τα ρωτάς αυτά γιατί αν δεν σου έκανε κάτι καλά δε γίνεται να το ξαναφέρεις και να πληρώσεις διπλή δουλειά. Πάντως όταν δεν περιλαμβάνει εργασίες όπως τρίψιμο τάστων, επισκευή σε κάτι κλπ τότε το 40αρι είναι υπερβολικό για εργασία μισής ώρας. Ότι έξοδα και να έχει, 80 ευρώ την ώρα είναι για άλλες χώρες.. Στην τελική πας σε άλλον εξίσου καλό για να μην πληρώνεις αυτά τα έξοδα.
  8. DanAgg

    Unfinished Painting

    @Harry Polimeneas thanks!
  9. Γενικοτερα το καλυτερο σε τετοιες περιπτωσεις ειναι να πας σε καποιον που κατασκευαζει οργανα. Μονο τετοιος ανθρωπος μπορει να σου πει πχ αν συμφωνουν ή διαφωνουν τα ξυλα γιατι οσο να'ναι ειναι ενα ρισκο για το αν θα "δουλεψει" η partcaster ακομα και απο πολυ καλα υλικα. Προσωπικα εχω την καλυτερη αποψη για τον παρακατω. Ειναι σοβαρος, κατασκευαστης, γνωστης του οργανου και οικονομικος (οχι σαν αλλους που θα παρουν 40 ευρω για ενα σεταρισμα που τους πηρε 30 λεπτα). https://www.facebook.com/AchilleasLuthier/
  10. DanAgg

    Unfinished Painting

    Αν και δεν έχει ολοκληρωθεί σαν μίξη..
  11. Για δοκιμασε να στειλεις ενα μηνυμα εδω, πιστευω θα μπορει να σε εξυπηρετησει: https://www.facebook.com/AchilleasLuthier/
  12. DanAgg

    MirrorVain - Drug Star

    Ναρκωτικο!
  13. DanAgg

    MirrorVain - Love / Hate

    trip hop stuff..
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου