Προς το περιεχόμενο

vitali

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    114
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από vitali

  1. Μπορώ κι εγώ να επιβεβαίωσω την αξία της fireface 400, τουλάχιστον σε περιβάλλον PC. Μπορείς να αναζητήσεις σχετικά threads που αναφέρονται περισσότερα πράγματα, στο forum. (Δίχως να έχω δοκιμάσει κανένα καινούργιο μοντέλο δυστυχώς)
  2. Η τούρτα και η οικονομική κρίση είναι ένα ψέμα. :p
  3. Για 50 ευρώ δεν αξίζει να καθεσαι να πλέκεις για μια ώρα, όχι να κάνεις όλα τα στάδια (ηχογράφηση-mixing-mastering). Το mastering από μόνο του ανά κομμάτι θα είναι περίπου 60-100 ευρώ -ανά κομμάτι- για έναν επαγγελματία. Η ηχογράφηση θα πάει ανά πόσες ώρες θα σπαταλήσεις * το ποσό, ενώ δεν παίρνουμε υπόψιν ούτε καν τους μισθούς (και τις εργατοώρες) των μουσικών που θα συμμετάσχουν. Τώρα εσύ θα κάνεις την ηχογράφηση σπίτι σου, όχι σε κάποιο στούντιο, με τα home-studio μηχανήματα σου, so, δεν είναι ακριβώς ότι μπορείς να συγκρίνεις. Όσο για την ρητορική (:p) ερώτηση σου, αν πλήρωνες ξεχωριστά (διαφορετικούς engineers) τους πάντες και τα έκανες όλα νόμιμα, έχω μια υποψία ότι θα έβγαινε πάνω απο 50 ευρώ. Η αραχνοαίσθηση μου δηλαδή, όχι τίποτα άλλο. Που στο τέλος, ξέρεις, δεν είναι να σου πει κάποιος μια συγκεκριμένη τιμή. Το θέμα είναι να είσαι ευχαριστημένος με αυτά που θα πάρεις ώστε να κάνεις ποιοτική δουλειά.
  4. Ή απλά κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και πάρε έναν ssd στο οποίο θα βάλεις το λειτουργικό σου, ενώ στους δύο πρώτους σκληρούς θα χωρίσεις τα vst και τα sample/audio. 200αρι χρησιμοποίησε τον για storage μαγνητών.
  5. Σε όλους. Τώρα δε γνωρίζω αν ισχύει σε φοιτητές ΤΕΙ. Απλά κατά πάσα πιθανότητα θα ζητήσουν μεταφρασμένη στα αγγλικά δήλωση του ότι είσαι φοιτητής.
  6. vitali

    Still Alive - Portal (game)

    Ισχύει αυτό που είπε ο Νικολας, είναι η φωνή της Ellen McLain, η οποία είναι voice actress που έχει δώσει τη φωνή της και για τα υπόλοιπα παιχνίδια της Valve (Half-Life και λοιπά half-life). Εδώ είναι ένας τρόπος με το οποίο μπορεί κάποιος να κάνει το γνωστό effect: Εντωμεταξύ, θα καταλάβαινες πολύ καλύτερα το context αν είχες παίξει το παιχνίδι και γνώριζες την Glados.
  7. Ένα πολύ καλό video που συνοψίζει πολλά απο αυτά που λέγονται (ρίχνοντας εμμέσως και diss στο gearslutz? :P ) είναι αυτό: (το δεύτερο μέρος του περισσότερο)
  8. Ή αντί να μπλέκεις, μπορείς πάντα να πληρώσεις κάποιο μικρό σχετικά πόσο (που λογικά δεν θα είναι τόσο μεγάλο όσο νομίζεις) και να κάνεις κάτι πιο αξιόλογο από το moviemaker-like που σκοπεύεις να κάνεις. Υπάρχουν άπειροι σκηνοθέτες που θα μπορούσαν να ασχοληθούν και απλά χρειάζεται να ψαχτείς λίγο παραπάνω, στέλνοντας ένα-δύο μηνύματα μέσω myspace + facebook + youtube. Δίνω για παράδειγμα, http://www.youtube.com/algorhythm ή κάποια ολόκληρη ομάδα. Αν τώρα μιλάμε για απλά ένα εντελώς ερασιτεχνικό videoclip, nvm...http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_video_editing_software
  9. Με τόσο μικρό budget, θα σου πρότεινα απλά να αγοράσεις ένα αξιοπρεπές audio interface και να χρησιμοποιήσεις τα preamps αυτού.
  10. Fed Ex ? Από το ebay.co.uk το αγόρασες, αλλά ο πωλητής από που στο στέλνει ;
  11. Είναι για να μην μπαίνουν ιδέες στους Έλληνες ότι ανήκουν στην ΕΕ.
  12. vitali

    Το μέλι!

    Μοντέρνος ήχος, γυναικία φωνή, radio-friendly, καλή τιμή, things I like :P Κάτι που θα άλλαζα (ή τροποποιούσα) είναι η ιστοσελίδα. Ήταν λίγο σπαστική και θα μπορούσατε κάτι πιο μοντέρνο και εύκολο στη χρήση. Που να μη μου κάνει resize το παράθυρο τέλοσπαντων. :P So, καλή επιτυχία παιδιά.
  13. Τσέκαρε πρώτα αν έχει η ίδια η mobo σου texas instrument chip. Η δική μου gigabyte είχε και δούλευε πάρα πολύ καλά. Αν είναι για pci, συνήθως προτείνουν αυτή: http://www.unibrain.com/Products/p1394/FireBoardBLUE.htm Δεν θυμάμαι το πλαίσιο να είχε ποτέ του controller με texas chip, λογικά θα έχει chipset της VIA, που μπορεί να σου κάνει και αυτό δουλειά πιθανώς.
  14. Λέω, μήπως να ψαχτείς για κάτι έξω απο τις 3 μάρκες που δίνει το πλαίσιο ; ESI, Focusrite, Echo, Motu ? ειδιέταιρα <- θρηνούμε τη λέξη σήμερα.
  15. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Linux_audio_software#Recording_and_editing /thread
  16. Να δω κάποιον επαγγελματία (κι όχι κανένα παιδάκι) να χρησιμοποιεί linux στο studio και να πεθάνω μια ώρα νωρίτερα. Εν τέλει, ψαχνόμαστε για να είναι πιο εύκολα και γρήγορα τα πράγματα. Αν είναι να κάτσουμε να ψαχτούμε άπειρες ώρες για κάτι που δουλεύει ήδη σωστά, είμαστε άπειρα τυφλοί.
  17. http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb124810%28EXCHG.65%29.aspx Μήπως δεν έχεις ενεργοποιήσει το direct to disk ; Ή απλά έχεις βάλει πολλά όργανα ; http://www.macmusic.org/software/view.php/lang/en/id/581/Direct-From-Disk-Extension
  18. Οποιοδήποτε πυκνωτικό μικρόφωνο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο.Προσωπικά μου αρέσει να κρατάω uncompressed το αρχικό attack της κιθάρας πάντως, μου αρέσει αυτός ο ήχος που δίνει μια φυσικότητα στο κατα τα άλλα ηλεκτρονικό χαρακτήρα των παραγωγών μου. Obviously, αυτό που θα κάνετε είναι να βάλετε κάποιο compressor στο σήμα. Φτιάξτε το "attack" και το threshold ώστε να μετριάσετε το χτύπημα που σας ενοχλεί. Σκέψου 3:1 ratio, 20 attack, 150 release και μετά απο εκεί φτιάξτο όπως το χρειάζεσαι. Λογικά θα υπάρχουν και preset με τα οποία μπορείς να αρχίσεις αν δε γνωρίζεις να το λειτουργείς. Αν έχετε όρεξη να ηχογραφήσετε ξανά, μπορείτε πάντα να αλλάξετε την τοποθέτηση του μικροφώνου. Το συγκεκριμένο είναι hit'n'miss αλλά σίγουρα θα βρείτε κάποια θέση που θα βγάζει καλύτερο ήχο για εσάς, ελλείψει recording engineer. Τέλος, υπάρχει πάντα το eq'ing που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Υπάρχουν detailed άρθρα και στο noiz αν θες να ψαχτείς, δύο απο αυτά : http://www.noiz.gr/index.php?action=articles;sa=view;article=71 http://www.noiz.gr/index.php?action=articles;sa=view;article=66 Επίσης, http://www.soundonsound.com/sos/Dec02/articles/recordingguitars.asp
  19. Το γαμάτο είναι ότι δεν του κάνουν τα plugin του cubase. Θέλει όλα τα plugin της waves. Ξες, και τα 500.
  20. Σου είπα εγώ για αναγνώριση του μικροφώνου ; Σου λεω για το control panel, είτε των windows είτε της κάρτας ήχου σου, στο οποίο επιλέγεις αν θα "αναπαράγεται" (playback) το input. Πίνακα Ελέγχου -> Sounds And Audio Devices -> (Audio) Sound Playback - Volume Όχι recording Ποιά κάρτα ήχου έχεις τέλοσπαντων ;
  21. Σου ανέφεραν ήδη τη λύση. Αν η κάρτα ήχου σου είναι κάποια κανονική sb ή realtek κτλ, τότε μπορείς να πας στο Πίνακα Ελέγχου -> Sounds And Audio Devices -> (Audio) Sound Playback - Volume Options -> Properties -> Θα πατήσεις σε κάποιο κουτάκι σχετικό με την αναπαραγωγή μικροφώνου, Microphone Playback πχ (είναι πολλές φορές διαφορετικό από κάρτα ήχου σε κάρτα ήχου και δεν έχω τέτοια κάρτα ούτε τέτοιο μικρόφωνο). Μόλις εμφανιστεί το κοντρολ του πεδίου, θα απενεργοποιήσεις το mute. Όλα αυτά εφόσον έχεις πάει options/properties/recording και έχεις ενεργοποιήσει το microphone με αξιοπρεπή ένταση. Αν έχεις κάποια επαγγελματική κάρτα ήχου, τα πράγματα αλλάζουν και το φτιάχνεις από το control panel της κάρτας ήχου. 2 δευτέρων ηλίθια δουλειά που δε χρειάζεται να σου αναφέρω.
  22. Τα netbook έχουν τους atom επεξεργαστές. Μην περιμένεις πολλά απο δαύτους, τουλάχιστον μέχρι να έρθουν οι καινούργιοι, ειδικά στην επεξεργασία. Μπορείς να διαβάσεις review στο νετ για περισσότερα.
  23. Ε, αυτό που σου λέει είναι ότι το update έχει gm υποστήριξη καθώς και e-drum υποστήριξη. http://www.xlnaudio.com/?page=downloads&d_page=updates εδώ μπορεί κάποιος να το κατεβάσει.
  24. Πραγματικά πολύ καλό ηχογράφηση και δεμένο αποτέλεσματα. Και παραδόξως, ο τραγουδιστής είχε τόσο καλή προφορά που θα μπορούσε να με μπερδέψει σε blind άκουσμα. Έχετε τίποτα δικό σας να δείξετε, myspace, ιστοσελίδα ; Καλή συνέχεια σε ότι κάνετε, όπως και να έχει.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου