Προς το περιεχόμενο

wolvie

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    57
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από wolvie

  1. +1000 στον φίλο και για το Θέμα. Ήταν καιρός να μας αναφέρει κάποιος εδώ στο φόρουμ και να μας αναδίξει λιγάκι, σβήνοντας κατά κάποιο τρόπο την εικόνα που μας δείχνει να μην έχουμε αρχές αισθητικής ή ακόμη πιο ωμά, να είμαστε "κουλοί" που επιλέξαμε κιθάρα με ένα μαγνήτη... Εύγε.... ΥΓ. Ξέρω φίλε bouzoukleri βάζεις μόνο από σελιδες κατασκευαστών, αλλά στην RICH, αν και δεν βγαίνει άλλο, αν θες πρόσθεσε αυτήν http://www.redox.com.ua/guitars/bcrich/warlock/print:page,1,35784-b.c.-rich-guitars-exotic-warlock.html Θα ήταν τιμή μου!Ευχαριστώ ΥΓ. Μην μπεί κανείς στην διαδικασία να με ρωτήσει που το διάβασα αυτό κλπ.,... με συζητησεις που έκανα εντός και εκτός φόρουμ έμμεσα αυτό αισθάνθηκα.
  2. Συγκεκριμένα σε αυτήν την θήκη : http://www.9mileguitar.com/product.sc?productId=735&categoryId=105 Βέβαια από πάνω από την κιθάρα έχει ένα κενό στην θήκη,γιατί χωράει και η Jr.V!! Το headstock κλείνει πάνω σε ένα μαξιλαράκι οπότε είναι αρκετά σταθερή μέσα. Και από ενίσχυση μιλάει το Premium Line της Warwick RockBag από μόνο του!
  3. I'm a proud owner of http://www.bcrich.com/warlock_exotic.html. Το κακό είναι ότι πήρα γουρούνι στο σακί όταν την παράγγειλα από Thomann, γιατί στην Ελλαδάρα μας δεν ερχόταν μέσω αντιπρόσωπου. Την μόνη πληροφορία που είχα ήταν τα specs από το site της Rich και είχα δοκιμάσει μια Warlock NT με Floyd εδώ στην Θεσ/νίκη. Τελικά αφού έφτασε η κιθάρα (btw την αδικούν όλες οι φωτό στο διαδύκτιο) και πέρασε από εξωνυχιστικούς ελέγχους (+ αλλαγή μαγνήτη από Rockfield Fat-Ass σε Seymour Duncan "Blackout") από τον Luthier Dr. Fret, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται να την αλλάξω/πουλήσω σε καμία περίπτωση και οτι είναι η απόλυτη "καφριλο" Metal-Axe κιθάρα (κατ' έμου στην κατηγορία 500-1000€) που έχω πιάσει (και κατασκευαστικά) τα τελευταία 12 χρόνια στα χέρια μου και ξανατονίζω το "καφριλο" (γνωριστήκαμε και με άλλες αξιόλογες όπως ΙΒΑΝΕΖ,ESP/LTD,DEAN,SCHECTER,που τα σπάνε αλλά... είχαν πάντα κάτι περιττό). Με 2 λόγια προορίζεται για Metal και παίζει μόνο Metal!!!! Για μένα... πολλά συν πέρνει η κιθάρα γιατί έχει ΕΝΑ μοναδικό μαγνήτη, δεν έχει Floyd (δεν έχω πρόβλημα με τα Floyd απλά προσωπικα με κουράζουν στην συντήρηση) είναι NeckThru και είναι γρήγορη στο χέρι. Πιστεύω ότι για καφριλο Metal δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω. Από την άλλη αν θες ποικιλίες σε καθαρά,γλυκά σολίδια κλπ, από όσες άλλες Mid-Range BC Rich έχω ακούσει είναι πολύ καλό το αποτέλεσμα + την κατάλληλη επιλογή μαγνητών και εξοπλισμού της αρεσκείας σου κλπ. Βέβαια εκεί έρχεται και στο παιχνίδι ο ανταγωνισμός που ξέρει να παίζει πολύ καλά. Αλλά αφού ρώτησες μόνο για Rich δεν θα συνέχισω με προτάσεις αλλων μεταλοκιθαροεταιριών. :-X Μιλώντας πάντα για της μεσαίας κατηγορίας μοντέλα, όχι για τα κουπιά με χρώμα! Το μόνο που ίσως σε νοιάξει είναι αυτό που είπε ο φίλος πιο πάνω (αναλόγος την Rich που διαλέξεις)και αν όχι μπάσου ισως και από Flying V όπως πήρα εγώ για την Warlock. Τέλος,... το θέμα με το neck dive το πέτυχα σε μερικά bolt-on μοντέλα Warlock,Jr.V και στο NeckThru μοντέλο του Chuck(Stealth). Στις Warlock NT και NT Deluxe, Warbeast NT και Jr. V Deluxe δεν παρατήρησα neck dive.
  4. Φίλε SlapGas, θα ήθελα να σου προτείνω την παρακάτω κιθάρα μιας και διαφέρει μονο σε μαγνήτες και καμπυλότητα σχήματος (RGA αντί RG) σε σχέση με αυτή που ανέφερες. http://www.thomann.de/gr/ibanez_rga32mol.htm Τσέκαρε όμως και φωτος στο Google γιατι αυτή στον Θωμά είναι λίγο αναληθείς.
  5. Καλημέρα παίδες!Έψαξα στην αναζήτηση στο φόρουμ αλλά δεν βρήκα σχετική δημοσιευση για να μην την επαναλάβω!Οπότε ποστάρω ;D!Βέβαια είναι προιόν του 09'. Πέρασα πριν το Πάσχα από το κατάστημα Χορδές στη Θεσσαλονίκη και έπεσε το μάτι μου σ'αυτό το πρακτικό "gadged".Είναι μια καλή λύση για όσους κιθαρίστες (και μπασίστες) θέλουν να έχουν την γρήγορη επιλογή πένας στο παίξιμο με δάχτυλα ή ανάποδα, χωρίς να την χάνουν τραβόντας την από το στόμα κλπ. Enjoy
  6. Καλησπέρα φίλε μου! Εξαρτάται για τι πραγμα την θές την κιθάρα.Αν ειναι για πρόβες και liv-άκια θέλει συνεργείο.Για σπίτι και για 2η-3η κιθάρα αν γουστάρεις explorer σχήματα είναι τζέτ για τα λεφτά της.Έχει τον κλασικό ιό του neck dive,αλλιώς είναι κουκλί και παίζει μια χαρά κατά εμού,πάντα για τα λεφτά που δίνεις μιλάμε!
  7. Εγώ θα πώ καλημέρα! :P Αρχικά μπορώ να σου πώ ότι σε αυτή την κατηγορία χρημάτων η Rich δίνει αρκετά καλά όργανα. Είμαι κάτοχος μιας Warlock Exotic 6-line spalted (τιμή αγοράς 600,- τρέχουσα τιμή νομίζω στα 420,-) και είμαι υπέρ ευχαριστημένος με όλα τα χαρακτηριστικά: μανίκι,τάστα/ιέρα,βερνίκι,κλειδιά,συμπεριφορά βέργας κλπ.(ηλεκτρικά έχω αλλάξει γιατί μπήκε ο SD-Blackout στη θέση του Rockfield) Ίσως μόνο κάποια στιγμή αλλάξω και το Nut. Έχω παίξει και με άλλες 2 σε αυτό το price range και εντυπωσιάστικα. Τέλος, είχα και γώ την Ibanez αυτή και δυστυχώς καμία κιθάρα δεν συγκρίνετε στο μανίκι με τις RG κατ' εμού. Άντε και καλώς να την δεχτείς!
  8. Sorry παίδες αλλά το vide-άκι δεν είναι καθόλου αντιπροσωπευτικό για όλους τους Blackouts.Αυτό που ακούγεται είναι σκέτη λάσπη στα ρυθμικά.Δεν ξέρω αν φταίει ο ήχος από την λήψη ή τον ενισχυτή που χρησιμοποιεί (πράγμα που δεν φημίζεται οτι πάσχει το Guitar World).Ίσως στην τελική να ακούγονται έτσι οι AHB-3,τι να πώ? Το πιό σετ είναι "καλύτερο" (μάλλον σε άκουσμα εννοείς) δεν μπορείς να το μάθεις από τρίτους δυστυχώς. Τις διαφορές τις ψηλοδιάβασες στο άλλο thread. Λάθος νομίζω δεν μπορείς να κάνεις στην επιλογή, απλά να έχε υπ'όψην οτι όσο ανεβαίνει το νουμεράκι δίπλα από το AHB- γίνεται πιο εξηζητημένος o Blackout. Αν δεν θές "σουξου μουξου μανταλάκια" πάρε τους AHB-1, στην χειρότερη όλων των περιπτώσεων που δεν σε ικανοποιήσουν τους πουλάς (σχετικά εύκολα) και βάζεις κάτι άλλο.
  9. Διάβασε μία αυτό το Thread http://www.noiz.gr/index.php?topic=183821.0 είναι πρόσφατο και λέει κάποια πράγματα που ίσως σε κατατοπίσουν.
  10. Αν σε μια βδομαδουλα δεν το έχεις αγοράσει ή είσαι ακόμη αναποφάσιστος, θα περάσει ένας φίλος μου το σετάκι σε μια IBANEZ MTM2 και μπορώ να σου πώ με σιγουριά. Βέβαια, τι ακριβώς θες να ξέρεις με τους μαγνήτες?Γιατί αν κάνεις και καμιά αναζήτηση στο φόρουμ... θα δείς ότι έχουν αναπτύξει "παμπολλες" φορές το θέμα Seymour Duncan Blackouts.
  11. Το πόσο gain θα βγάλεις είναι στο χέρι σου και στα μηχανήματα που χρησιμοποιείς.Δεν λέει κανείς ότι είναι ασημάζευτοι μαγνήτες και οι μεν και δε.Μην σε αγχώνει τόσο. Ένα μικρό παράδειγμα για τους EMG είναι οτι και οι Metallica αλλα και oi Cannibal Corpse παίζουν με EMG σε Boogie Rec. κατά διαστήματα,αλλά πόσο "γκειν" βγάζουν οι μεν και ποσο οι δε.(σημείωσε οτι και οι CC είναι κυρίως σε ΜΙ ύφεση). Τσέκαρε κανένα HQ βιντεάκι στο Youtube όπου βάλανε άτομα EMG και μετά SD στην ίδια κιθάρα.
  12. Οι πρώτοι που αναφέρεις ειναι MICK THOMSON SIGN. όπως είδες και στη σελίδα. Δεύτεροι είναι οι πιο μέταλ εκδοση με 2 επίπεδα εξόδου που μπορείς να ρυθμίσεις(έτσι κατάλαβα από το σαιτ,το γιατί και πώς μην με ρωτάς),σαφώς πιο ακριβοί. Και τέλος έχουμε τους κλασικούς για τους οποίους γίνεται λόγος από όλους (συν εμένα). Blackouts με 1000!!! Βέβαια μια τρελή σκέψη που μου ήρθε τώρα είναι... αααν γίνεται,ξαναλέω ααααν, να βάλεις πίσω τον Blackout και μπροστά κανέναν EMG 85 για γλυκά σολίδια ή για "κρυσταλένια" καθαρά.
  13. Φίλε μου αργά ή γρήγορα θα τους αλλάξεις μάλλον όλους τους μαγνήτες γιατί προφανώς θα θελήσεις κάτι πιο αποδοτικό(γνώμη μου,..αν όχι πάω πάσο).Στις 2 πρώτες, και οι LH 300 της LTD και οι INFΙΝΙΤΥ 4 της Ibanez είναι σχετικά πιο γκαζάτοι από τους υπόλοιπους μαγνήτες της μαμάς εταιρίας τους. Τώρα μένει, ααααααααν μπορείς κάπως να τις δοκιμάσεις για να δείς ποιά σου κάθετε καλύτερα στο χέρι. Καλή τύχη στην απόφαση και let us know για την αγορά και πόσταρε και κανένα review.
  14. Από την συνάντησή μου με σχήματα όπως V,RR,Warlock,Stealth,Explorer κτλ. κυρίως σε αυτήν την κατηγορία χρημάτων αναφέρω το πρόβλημα της "βουτιάς του μπράτσου"(neck dive), το οποίο βέβαια μπορεί να αντιμετωπιστεί με διάφορα τεχνάσματα (που μπορείς να βρείς εδώ στο φόρουμ).Μη με καταλάβεις λάθος,είμαι οπαδός extreme σχημάτων αλλά αποφεύγω τις άβολες (για μένα) καταστάσεις.Άλλοι τις συνηθίζουν. Ένα άλλο είναι ότι στην KKV θα σε πεδέψει το Kahler tremolo το οποίο δεν θα κάνει την δουλεια του όπως πρέπει. Κατασκευαστηκά απ'ότι έχω δεί βέβαια στα λεφτα αυτά η BC Rich είναι πιο αξιόλογη από DEAN. Επίσης για τους μαγνήτες από τις 2 επιλογές σου δεν μπορώ να πώ τπτ. Έχω τύχει κιθάρα με B.D.S.M μαγνήτες που ήταν μια χαρά για σπίτι με ένα modeling ενισχυτή, αλλά και άλλους B.D.S.M που ότι και να τους έβαζες από κάτω... ΔΕΝ! Η επιλογή δική σου. Σαν επιπλέον πρόταση στα λεφτά αυτά τσέκαρε : http://www.thomann.de/gr/espltd_ec200qm_stbk.htm http://www.thomann.de/gr/ibanez_xp300fxbk.htm http://www.thomann.de/gr/ibanez_rgr321exbk.htm http://www.thomann.de/gr/schecter_omen_6_extreme_bch.htm Από μαγνητοκατάσταση οι 2 πρώτες είναι εντάξει για αρχή. Με τις 2 τελευταίες δεν έτυχε να πιώ καφέ.
  15. 1.Τα Floyd Rose 2.Οταν η κιθάρα έχει ίδιο χρώμα(π.χ. ασπρο) σε σώμα και μανίκι αλλά το headstock παραμένει μαυρο 3.Black nickel(ή αλλιως cosmo black) hardware που με τον παραμικρό υδρώτα γίνονται ασημί 4.Βουτιά μανικιού όταν πρόκειται για κερατοειδή σχήματα 5.Τα στούντιο που δεν έχουν σωστή κατανομή ενισχυτών και ντραμς και κουφένεσε για να κανεις μια πρόβα 6.(συνέχεια) λιωμένα τύμπανα και πιατίνια από αδέξιους ντράμερ και αδιαφορία των ιδιοκτητών στο θέμα αυτό 7.κιθαρίστες που χτυπάνε σε χαμηλή ένταση τόσο δυνατά τις χορδές που οι ίδιες ακούς να ζητάνε βοήθεια 8.κιθαρίστες που παίζουν μόνο παπάδες αλλά ρυθμικά μηδέν 9.ντράμερ που όταν πορώνονται αυξάνουν ρυθμό και στην διακοπή όλων των άλλων δεν λένε να σταματήσουν 10.η αρρώστια της κιθαρομανίας που δεν μας αφήνει να αναπαυτούμε εν ειρήνη και μας κανει να θέλουμε και 2 και 3 και 10 κιθάρες χωρίς να μας είναι χρήσιμες 10+1.τα inlays απο της ESP HORIZON 10+2.βρώμικες και απεριποιητες κιθάρες
  16. Κύριως η ποιότητα κατασκευής με ενδιαφέρει!Κοίτα το παράδειγμα του Σάκη το ξέρω, απλα δεν είναι τυχαίο που το λέει ο ίδιος αυτό.Αυτός που του την εφτιαξε μάλλον ήξερε ποιος θα είναι ο πελάτης και την ιστορία που έχει το όνομα του και πόσο μαλλον που θα διαφημιστεί και η μάρκα πανευρωπαικά.Το ερώτημα ειναι τι γίνεται με τους υπόλοιπους non-famous πελάτες ? ??? Αν έχει και κάποιος προσωπική εμπειρία ας την μοιραστεί μαζί μας!
  17. http://www.grosmann.ro/index.php Γνωρίζει κάποιος κάτι για αυτές τις κιθάρες? Ποιότητα κατασκευής,value for money κτλ.? Αν έχετε κάποια εμπειρία ή είστε κάτωχος, let me know. Ευχαριστώ!
  18. Κριμα ρε γ**** που γυρισα την κυριακή 21 του μήνα!Θα ήταν πολύ καλή εμπειρία!
  19. Σώτο, με λαδάκι που χρησιμοποιούν για ραπτομηχανές και ενα σωρό μπατονέτες.
  20. Thanx guys!Μπορώ να πώ ότι με "μπριζόσατε" για την Washburn.Παρόλα αυτά κρατώ backup για την κατασκευή και και το πώς κάθεται στο χέρι.Θα συνεχίσω όμως για λίγο ακόμη την έρευνα αγοράς και θα σας κρατήσω ενήμερους για τα αποτελέσματα. +1000 Ευτυχώς δεν έχω το κόλλημα της μάρκας και ούτε προκαταλήψεις, παραμόνο με ενδιαφέρει το ίδιο το όργανο.(Έτσι αποκλήρωσα και στο παρελθόν κάποια high end όργανα, για τον λόγο ότι δεν μου κάνανε κλίκ :P)
  21. ή τον άσπρο SD SH-8 INVADER στην περίπτωση της Washburn. (Tον είχα σε μια IBANEZ και με κάλυπτε 100%) ή τον EMG 81-X bridge σε οποιαδήποτε καταλήξω
  22. Μπορώ να πώ ότι τείνω προς τα εκεί και για τους λόγους που ανέφερες (ebony,feiten,black hardware) και κυρίως του 1x emg (μιας και εναν neck σπανια χρησιμοποιώ).Αλλά μια φορά αγόρασα γουρούνι(κιθάρα) στο σακί (χωρίς δοκιμή κτλ.) και ευτυχώς μου βγήκε πολύυυυ τρελό εργαλείο και δεν ξέρω κατά πόσο θα βρεθεί και πάλι η τύχη με το μέρος μου. ???
  23. Καλησπέρα παίδες! Έβαλα στο μάτι 3 κιθάρες, από τις οποίες 1 θα σταθεί τυχερή: ESP LTD EC-401 STBK (http://www.thomann.de/gr/esp_ltd_ec401fm_see_thru_black.htm) ESP LTD V-300 BK (http://www.thomann.de/gr/esp_ltd_v_300_black.htm) Washburn V WV66GT (http://www.dv247.com/guitars/washburn-wv66gt-greg-tribbett-electric-guitar-white--49187) Για τις 2 πρώτες κούκλες έχω διαβάσει πολλά και αναλυτικά reviews,έχω δεί και μπόλικα vids,έχω δοκιμάσει και παραπλήσιες (v-500 & ec-1000 vintage bk)παραμένει βέβαια η απορία για την τρίτη πού υπάρχει μόνο ένα βιντεάκι και ένα review από τον ίδιο,δοκιμή ούτε κατά διάνοια.Αν ξέρετε ή έχετε ακούσει κάτι για την τελευταία... let me know.Δεκτές και οι γνώμες για τις άλλες 2. Υ.Γ.:Παίζω αποκλειστικά μέταλ,και οι μαγνήτες θα αλλαχτούν στην συνέχεια γιατί δεν με καλύπτουν οι 81άριδες.Δεν έχω βλέψεις για άλλες εταιρίες-κιθάρες.thnx
  24. Σε ευχαριστώ για τις αναλυτικές επεξηγήσεις, αλλά ξέρω ακριβώς για ποιο πράγμα είναι το conditioner. Η ερώτηση αναφέρεται για την σύγκριση των 2.Θέλω να αντικαταστήσω αυτό της Dunlop με ένα αντίστοιχο γιατί το 1ο το βρίσκω μόνο σε kit και έχω είδη το lemon oil.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου