Reeves Custom 10 HG

Earendil

Marduk και ζημιά στα μυαλά
Πόντοι
48
Σκέφτηκα ότι μπορεί να θέλετε να ζαχαρώσετε μια πρόσφατη προσθήκη στον κατάλογο της (σχετικά άγνωστης) Reeves Amplification...

Reeves Custom 10 HG:

http://www.reevesamps.com/index.php?option=com_content&task=view&id=33&Itemid=54

10W, με δύο 12AX7 και μία EL34. Hand-wired single ended class A, λέει ο ποιητής.

Τα 1000 $ που ζητάει σίγουρα θα φανούν πολλά στους περισσότερους (και ίσως τα 10W φανούν αντίστοιχα...λίγα). Εγώ πάλι τρέφω την πεποίθηση πως με Master και Gain στη μέση θα μετατοπίζει έμβρυα, ακόμα και μέσα από 1x12. Μάλιστα πιστεύω πως, αν δεν είχα ήδη αποφασίσει προς τα πού να κινηθώ*, θα τα ακούμπαγα στεγνά στη Reeves(εαν και εφόσον τα έβρισκα)...

Υπάρχει κι ένας Templar Dragon στα φρέσκα προϊόντα...αλλά για μένα χάνει τόσο πολύ στο look, που τα ομολογουμένως λαχταριστά specs δεν με αγγίζουν τόσο...

*Μην πεταχτεί κανένας ρουφ και με καρφώσει...έχετε υπομονή.

Δυστυχώς είναι αμερικάνικο το προιόν οπότε εδώ στην Ελλαδίτσα θα έρχεται με τρελή τιμή.

Παρόμοιας ποιότητας ενισχυτές βγάζει η αγγλική cornford και νομίζω οτι έχει ένα κόμπο στα 6βατ αν θυμάμαι καλά, το όνομα του μου διαφεύγει αλλά θυμάμαι πως είχαν πολύ καλές τιμές για point to point, boutique ενισχυτές.

Λοιπόν Eldar, θέλεις έναν ωραίο μπουτίκ ενισχυτή μέχρι 1000 ευρώ; Mπορούμε να αρχίσουμε τις προτάσεις, αν θες... αν και θα πρέπει να τον ακούσεις πριν, πράγμα δύσκολο... είσαι τόσο οπαδός του ήχου των HiWatt;

Αφού καταλαβαίνω ότι θες να ξεφύγεις από την πεπατημένη για αγορά καλού λαμπάτου (και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου - κάτι που το κάνω κι εγώ πάντα), μπορούμε να κάνουμε ένα brainstorming να σου βρούμε τον καλύτερο (και ασυνήθιστο - όχι δλδ στους γνωστούς συνήθεις ύποπτους που έχουν χιλιοσυζητηθεί) ενισχυτή μέχρι 1000 ευρώ. Αυτός που λες πράγματι θα είναι υποψήφιος, σίγουρα της κατηγορίας μπουτίκ αλλά και τρομερά μινιμαλιστικός και πανάκριβος για αυτά που προσφέρει...

1) Δεν είμαι 100% Eldar αλλά Half-elf. ;D

2)Δεν είμαι σε θέση να είμαι οπαδός του Hiwatt ήχου, δεν τον γνωρίζω.

3) Brainstormίστηκα μόνος μου από καιρό. Έχω αποφασίσει. Και ξέρεις και τί έχω αποφασίσει, αλλά δεν θα με καρφώσεις, σωστά; ;D ;D

(βλ. Βελγικό eBay ;))

Με €1000 λοιπόν, ( ;D) εγώ, αν ήθελα ήχο Hiwatt θα κοίταγα πρώτους και καλύτερους τους Hiwatt High Gain  ;)

Αλλα απο 'κεί και πέρα, θα με ενδιέφερε να ακούσω και κάνα Allessandro Working Dog, κάνα μεταχειρισμένο Dr Z Maz 18, κάνα Bad Cat Mini Cat, κάνα Ampeg Jet, τον AD30 της Orange, αλλά τελικά έχοντας το μυαλό που έχω τώρα (ή οτι απέμεινε anyway) θα ξαναέπερνα ξανά και ξανά κάποιον pre 70's Fender καθότι κυρίες και κυριοι ο Bassman (που μου έφυγε η θεομήτωρ για να βρώ) είναι ΕΝΙΣΧΥΤΑΡΑ !!

Alessandro με 1000ευρω?

Που?

Το miniCat ναι, αλλα και παλι, θα ειναι πιο χαμηλο απο το custom 10 του reeves, η απο κανα nova λογω el84...

Αλλα και παλι, ο Reeves πουλαει και λιγο ιστορια (και ΙΣΩΣ καλα κανει) γιατι οταν φτιαχνανε με τον joyce ενισχυτες,  ολοι οι προαναφερθεντες δεν υπηρχαν

συν οτι, ο Reeves ηταν απο τους λιγους στα 80s που εφτιαχνε ptp, ενω ολοι το εκραζαν και επαιζαν με rockman...

Οποτε ισως το παιζει payback time τωρα... χαχα

Αλλα και παλι, πιστευω οτι δεν ειναι υπερβολικη τιμη.

Ειναι 10w class A απο επωνυμο και ιστορικο κατασκευαστη, δευτερον η ποιοτητα απο πλευρας υλικων κλπ ειναι πολυ ανωτερη απο dr.z και πολλους αλλους και συν οτι ειναι απο τα λιγα μικρα που εχω δει με διαφορετικο impedance...

Πολύ καλές όλες οι προτάσεις του Silot, αν και δεν ξέρω αν θα υπάρχει ΗiWatt με τέτοια τιμή (εκτός από μεταχειρισμένος όπως τα λέγαμε σε παλαιότερο θρεντ). Σε ένα μαγαζάκι που πηγαίνω υπάρχει ένας ωραίος ΗiWatt handwired 1x12 combo (είναι παλιός μεταχειρισμένος - καινούργιος κάνει 3300 δολλάρια κι εδώ κάνει... περίπου 800 ευρώ- για κάποιο μυστήριο λόγο κανείς δεν τον παιρνει αν και είναι ωραίος ηχητικά και σαν τανκ κατασκευαστικά).

Ο ήχος HiWatt που λες είναι κάπως δύσκολο να περιγραφεί - άκου έναν από τους μεγαλύτερους οπαδούς του (τότε), τον Pete Townshend. Tσιρίζει κάπως σε στυλ brit pop αλλά μέχρι να φτάσει εκεί έχει... τρυπήσει μερικά τύμπανα  (τεράστιο headroom) - η δικιά μου εμπειρία είναι ότι είναι καθαροί (όχι σε φεντερικό στυλ όμως) & ότι συνεργάζονται ωραία με dirt πετάλια.

Kαινούργιος μπουτίκ με 1000 ευρώ λίγο δύσκολο, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι και οι Koch ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία (και από επιλογές άλλο τίποτα). Θα μπορούσες επίσης να δοκιμάσεις τον Soldano Astroverb αλλά πάει πιο πάνω...

Αυτός ο Reeves που λες λόγω κυρίως του μικρού wattage και της class A θα βρωμίζει γρήγορα. Βέβαια, με ένα αποδοτικό μεγάφωνο αντί να γίνεται πανικός από τη μέση κι έπειτα, θα γίνεται από το 2-3 κι έπειτα...  ;)

Όσον αφορά στον Alessandro Working Dog, o Alter είχε πάρει έναν αν θυμάμαι καλά - με ένα ψαξιματάκι στο φόρουμ θα βρεθεί και το θρεντ.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
ναι, σωστα, αυτο ηταν πιο κατω σε τιμη

απλα μπερδευτηκα γιατι πλεον δεν το βγαζει και ο,τι εχω τσεκαρει τελευταια ξεκιναει απο 2000-2500$

απλα ο reeves θεωρω οτι ειναι απο τους "τιμιους" boutique-αδες

δε σου πουλαει φυκι για μεταξωτη κορδελα και η αναλογια τιμης κ ποιοτητας, ειναι πολυ καλυτερη απο αρκετους αλλους Z., Victoria, Cornell, Cornford κλπ...

ναι, σωστα, αυτο ηταν πιο κατω σε τιμηαπλα μπερδευτηκα γιατι πλεον δεν το βγαζει και ο,τι εχω τσεκαρει τελευταια ξεκιναει απο 2000-2500$
πως δεν το βγαζει, ισα ισα ειναι καινουργια σχετικα σειρα τα working dogs

http://www.alessandro-products.com/working_dog/index.htm

δε θα λεγα οτι παιζει θεμα τιμιοτητας με τους boutique-αδες, ειναι πιο πολυ θεμα προσφορας και ζητησης. οποιος ειναι πιο γνωστος ειναι και πιο ακριβος και καπως ετσι..

εγω κοιταξα αυτο το link

http://www.alessandro-products.com/amps.html

και δεν το ειδα, γι'αυτο το ειπα...

υπαρχουν διαφορες ομως σε καποιους

π.χ. ο alessandro, δε χρησιμοποιει τα ιδια εσωτερικα με τον Ζ, του Ζ, ειναι standar υλικα της αγορας,

δεν ειναι κατι ιδιαιτερο απο πλευρας κατασκευης και υλικων...

τα alessandro ομως, badcat και καποια αυτου του στυλ, ειναι εντελως αλλου μεσα

...τρία ο ολοκαίνουργιος Cornford Roadhouse 30 1x12 combo που παρουσιάστηκε στην NAMM που πέρασε & που παίρνει το σπάνιο χρυσό βραβείο του περιοδικού Guitarist αυτό το μήνα εν μέσω διθυράμβων, με άριστα σε όλες τις κατηγορίες (ήχος, value for money, κατασκευή κλπ).

Αν ρωτήσετε τον Γκούγκλη δεν θα σας πει σχεδόν τίποτα - ούτε καν το σάιτ της εταιρίας τον έχει ακόμη...  ??? η μόνη συγκεκριμένη αναφορά είναι αυτή:

http://blog.myspace.com/index.cfm?fuseaction=blog.view&friendID=53735759&blogID=354034513

Tιμή εταιρίας 700 λίρες (873 ευρώ), street price tο κόβω στα 780e... είναι σίγουρο ότι θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον (για την Ελλάδα δεν ξέρω, αν ξεκολλήσουν από τα κλασσικά Φεντερομάρσαλα ίσως αποκτήσουν ένα best seller στα χέρια τους).

bloody_sunday είπε:
...τρία ο ολοκαίνουργιος Cornford Roadhouse 30 1x12 combo που παρουσιάστηκε στην NAMM που πέρασε & που παίρνει το σπάνιο χρυσό βραβείο του περιοδικού Guitarist αυτό το μήνα εν μέσω διθυράμβων, με άριστα σε όλες τις κατηγορίες (ήχος, value for money, κατασκευή κλπ).

Αν ρωτήσετε τον Γκούγκλη δεν θα σας πει σχεδόν τίποτα - ούτε καν το σάιτ της εταιρίας τον έχει ακόμη...  ??? η μόνη συγκεκριμένη αναφορά είναι αυτή:

http://blog.myspace.com/index.cfm?fuseaction=blog.view&friendID=53735759&blogID=354034513

Tιμή εταιρίας 700 λίρες (873 ευρώ), street price tο κόβω στα 780e... είναι σίγουρο ότι θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον (για την Ελλάδα δεν ξέρω, αν ξεκολλήσουν από τα κλασσικά Φεντερομάρσαλα ίσως αποκτήσουν ένα best seller στα χέρια τους).
Αυτά είναι σίγουρα πολύ καλά νέα. Δεν θα τους έκανε κακό ένας ενισχυτής για μικρότερα πορτοφόλια.

Αισθητικά και μόνο πάντως, αν είχα το μπαγιόκο για Cornford, θα το έδινα με πολύ μεγαλύτερη χαρά στη Matamp.

H Μatamp που λες έχει φοβερό mojo και πολύ καλές τιμές με εγγύηση εφ'όρου ζωής... πχ. με 1000 ευρώ παίρνεις άνετα:

έναν Μinimat με ασορτί 2x12 μαζί με τα μεταφορικά,

ή μια First Lady ή Κing Street σε 1x12 κόμπο μαζί με τα μεταφορικά,

ή έναν King Street ή First Lady σαν κεφαλή,

ή γενικά ένα από τα παραπάνω σχέδια customized ακριβώς όπως το θέλεις, από την εξωτερική του εμφάνιση μέχρι τα ηλεκτρικά του (που αυτή βεβαίως είναι η μεγαλύτερη μαγκιά με τους Matamp, να τον φτιάξεις ακριβώς όπως τον θες, με τον ακριβή ήχο που θες, με το λουκ που θες κλπ κλπ - ειδικά αν τους επισκεφθείς κι ο ίδιος - εγώ ο βλαξ είχα περάσει από κοντά τους δυο - τρεις φορές αλλά δεν είχα πάει).

bloody_sunday είπε:
Πολύ καλές όλες οι προτάσεις του Silot, αν και δεν ξέρω αν θα υπάρχει ΗiWatt με τέτοια τιμή (εκτός από μεταχειρισμένος όπως τα λέγαμε σε παλαιότερο θρεντ).
που να ναι άραγε αυτο το θρεντ?? δεν το εχω βρει...

Ο ήχος HiWatt που λες είναι κάπως δύσκολο να περιγραφεί - άκου έναν από τους μεγαλύτερους οπαδούς του (τότε), τον Pete Townshend. Tσιρίζει κάπως σε στυλ brit pop αλλά μέχρι να φτάσει εκεί έχει... τρυπήσει μερικά τύμπανα  (τεράστιο headroom)
Ο Townshend δεν ειχε τροποποιησει τον hiwatt του? Πάντως, overdrive σε στυλ Live at leeds απο κλασσικο hiwatt σε εντάσεις που δεν προκαλούν κώφωση, δεν γινεται!

- η δικιά μου εμπειρία είναι ότι είναι καθαροί (όχι σε φεντερικό στυλ όμως) & ότι συνεργάζονται ωραία με dirt πετάλια.
+111111

Οντως, οι hiwatt εχουν πολυ ωραιο και ζωντανο καθαρο κανάλι! Με το αναλογο μεγαφωνο θυμίζουν αρκετά pre-cbs fender ενισχυτη (συμφωνα με τα δειγματα που εχω ακουσει τουλαχιστον).

Απο οτι λενε πολλοι και απο τη δικια μου εμπειρια, χαρακτηριστικό τους ειναι οτι δεν χρωματιζουν οσο αλλοι ενισχυτες, αλλα συνεργαζονται με οτι βαζεις και το αναδεικνύουν. Μεταχειρισμένοι βρίσκονται ακόμη σε προσιτή τιμή.

Aχ, Hiwatt...Ομορφιές τρελές, αλλά και πολλά λεφτά.

Nα πω δυο λόγια ακόμα για τη Reeves, την αφορμή του thread... Στη Reeves αυτό που με ξετρελαίνει είναι η μινιμαλιστική ως το κόκκαλο λογική των panel τους, και το πολύ "τακτοποιημένο" εσωτερικό τους, γεγονός που, ό,σο άσχετος κι αν είμαι (που είμαι), μόνο θετικά μηνύματα μου στέλνει. Φαίνεται τίμια δουλειά, τα λεφτά που ζητάνε είναι λογικά (τουλάχιστον για τους μικρότερους ενισχυτές της γκάμας), και το look, παράγοντας που δεν παραβλέπω ποτέ, το βρίσκο έξοχο.

Ελάτε να μαζέψουμε σ'αυτό το thread τις boutique εμπειρίες μας...

Το δικό μου highlight ήταν και παραμένει το περιστασιακό χαλβάδιασμα με έναν Diezel VH4 στην ασορτί 4x12 καμπίνα. Το αποτέλεσμα κολάκευε απίστευτα τον stock -τότε- ταύρο.

Highlight Nr2, το πρόσφατο σορόπιασμα με μια ιδιοκατασκευή του Electrictabs, πάνω στην οποία είχα τη μεγάλη τιμή να ακούσω τα πετάλια του. Αν δεν κάνω τόσο λάθος, ήταν 5W σε 1x12. Μούρλια.

P.S: Όταν παίξω και με το κτήνος του Freedom (δια χειρός Electrictabs), θα ποστάρω και 3ο highlight...

Και για αυτούς ακούγονται πολλά τελευταία

http://www.fuchsaudiotechnology.com

Δεν έχω προσωπική εμπειρία

Πάντως βγάζει και δυο "μικρά" μοντέλα 21 και 7 watt περίπου 1200 και 900 USD

Έχει και dealers στην Ευρώπη και από ότι είδα σε έναν ο "Lucky 7" έχει περίπου 950 Ευρώ (Ψιλοτσιμπημένος) :'(

Earendil είπε:
Στη Reeves αυτό που με ξετρελαίνει είναι η μινιμαλιστική ως το κόκκαλο λογική των panel τους, και το πολύ "τακτοποιημένο" εσωτερικό τους, γεγονός που, ό,σο άσχετος κι αν είμαι [/size]
αυτο ισχυε απο την εποχη της hiwatt

αλλες εταιρειες, fender/marshall κλπ, δεν ηταν τοσο "τακτοποιημενες" στο εσωτερικο των ενισχυτων τους και καποια αλλα ηταν ακομη χειροτερα, σε βαθμο που θυμιζε κοτετσι, με αποτελεσμα να γινεται εξαιρετικα δυσκολη η φαση οταν επρεπε να κανεις καποια επισκευη η καποιο modification

τα hiwatt ηταν παντα αψογα

milspc1.jpg

αλλα εχω την εντυπωση οτι ο reeves εβγαλε και καποιους ενισχυτες ως "Reeves" στα 70s, ενω ηταν ακομη στη hiwatt

με look και features πολυ κοντα στα hiwatt...

Γράψε απάντηση...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back