the amazing matsumoku guitars! CLIP!

exarhos

Μέλος
Πόντοι
36
Μου ελεγε ενας καλος φιλος οτι εχει μια τετοια κιθαρα les paul ο οποιος μαλιστα εχει και μια ιδιας εποχης gibson πως ειναι ανωτερη ηχητικα και σαν αισθηση η ARIA. Ελεγα ισως ειναι απλα υπερβολες...::)

Επεσε σημερα στα χέρια μου τυχαία λοιπον μια παλια γιαπωνεζα ARIA PRO II. Απο την πρώτη στιγμή μου έκανε εντύπωση η ομορφιά της τα ξυλα της, το λουστρο της και η ποιότητα της κατασκευής και του ήχου της. Με εξέπληξαν! Οπως οι περισσότεροι δεν ήξερα πολλα για την φίρμα και αυτά που ήξερα δεν ήταν καλά. Είχα την ιδέα οτι έφτιαχνε φτηνοκιθάρες. Και πράγματι αυτό είναι αλήθεια, ισχύει σήμερα. Τα πράγματα όμως ηταν διαφορετικά παλιά!

Μερικά πράγματα για την ιστορία της φαίνονται στο παρακάτω site:

http://en.wikipedia.org/wiki/Matsumoku

Η κιθάρα είναι πολύ σπάνια και ιδιαίτερη.κατασκευάστηκε απο ένα διάσημο για την ποιότητα της παραγωγής του κατασκευαστή, τον Matsumoku.

το ακριβες δικο μου μοντελο ειναι

ARIA PRO II THOR-SOUND SERIES TS-350

MATSUMOKU

L 770700 made in japan

original custom body pat no......

Προκειται για ενα απιστευτο οργανο με ατελειωτο sustain και gibson νοοτροπια ηχου,

ακριβως θα το χαρακτηριζα ως μειξη gibson fender stratotele carvin.

Xρωμα σκουρο καφε. Μιλαμε για αριστη κατασταση ολη η κιθαρα  παρα την 27 ετηα.

Ελαφρυα , εξαιρετικη αισθηση πολυ χοντρο μανικι with elaborate pickup switching

σπλιταρουν δηλαδη οι διπλοι βγαζοντας μια μεσαια θεση τελε!

πραγματικα πολυ 'hot' μαγνητες

Αν εχει καποιος πληροφοριες η ειναι κατοχος θα χαιρομουν να ανταλλασαμε οποψεις, ;)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
πιθανόν να μην γνωρίζεις πως με aria pro II made in japan έπαιζε κάποτε ο malmsteen

οι παλιές aria είναι εφάμιλλες σε ποιότητα με τις παλιές tokai,greco κλπ

whiteNoise είπε:
πιθανον να μην γνωριζεις πως με aria pro II made in japan επαιζε καποτε ο malmsteen
δεν το ηξερα, πολυ ενδιαφερον, :)

Για να αναψει λιγο η συζητηση. Απο το εν λογω εργοστασιο,

Washburn Falcon με μαμισιους split μαγνητες dunkan, ημερομηνια παραγωγης 1980, Αγρατζουνιστη, μου την χαρισε συγγενης μου ως οικογενειακο κειμηλιο.

αυτα ειναι, ιαπωνια και παλι ιαπωνια.

Στα μέσα της δεκαετίας του 80 που άρχισα να παίζω ηλεκτρική, ήταν μάλλον συνηθισμένο να πέσεις "μούρη με μούρη" με κάποιο τέτοιο όργανο (Aria) αλλά ως πιτσιρικάδες (και αφού δεν έγραφε πάνω gibson ή fender) τις σνομπάραμε....!!! τόσα ξεραμε....! Έπειτα ήταν και το design αυτών των οργάνων που ξέφευγε απο αυτο που θεωρούσαμε στάνταρ (strat, les paul κλπ) οπότε φάνταζαν σαν "δευτερες"..!!!! Το ίδιο ισχύει και για τις tokai..... αν και θυμάμαι κάποιες tokai που ήταν "οκ" όσον αφορα το τι θεωρούσαμε νορμάλ στο "παραδοσιακό" design, και πάλι μόνο και μόνο που το όνομα "μύριζε" ιαπωνία, αμέσως την θεωρούσαμε "δεύτερη"......

Ειδικά τις aria πάντως, με τίποτα δεν τις γουστάραμε...! ήταν σαν μεταβατικό στάδιο (στην καλύτερη) για αγορά "κανονικής" κιθάρας....!!

Τόσα ξέραμε, τόσα λέγαμε.....

frunobulax είπε:
Τόσα ξέραμε, τόσα λέγαμε.....
..Μέχρι που κάποιος κιθαροφτιάχτης μας άνοιξε τα μάτια.  ;D

Σωστά τα λες Frunobulax, αν και εσύ ξεκίνησες από Ιταλικό όργανο και μετά κατευθείαν Αμερική  ;D

Κυκλοφορούσαν τότε πάντως και κάτι αξιοσέβαστα μοντελάκια Yamaha, Ibanez, Ormond ... κάτι άλλες πορτοκαλί κιθάρες (αεροπλάνο η Marina ;D), κάτι περίεργα ταυράκια που έπαιζαν κατά κοινή παραδοχή καλά.

Άποψη μου όμως είναι, ότι δεν σνομπάραμε τις γιαπωνέζες λόγω μούρης και ήχου ... λεφτά δεν είχαμε.

Μια Aria μπορούσες να τη πάρεις με 18Κ, ενώ οτιδήποτε έγραφε Fender επάνω ξεκίναγε από 150Κ (τρελές διαφορές)

Τις Squier όμως, τις είχαμε εντελώς για φτύσιμο....

Βρε, έχουμε έρωτα πλέον και μάλιστα σφοδρότατο....

Την ΤΟΚΑΙ δεν μου την δίνει πίσω ο φίλος μου (έχει μια ARIA strat αγορασμένη το '80) αυτή ρε παιδιά παίζει μόνη της η κιθάρα, δεν χρειάζεται να ξέρεις....

Η δε ΤΟΚΑΙ είναι όπως έχω ξαναπεί η πιό δύσκολη που έχω πιάσει, όμως αν ξέρεις να δουλεύεις καλά τα δαχτυλάκια σου χαρίζει τρελλό ήχο (θα την συνηθήσω που θα πάει). Την βάζω καρφί στον ενισχυτή και δεν θέλω ούτε ηλεκτροακουστική, της πετάω ένα Overdrive και μπορώ να έχω ήχο που δεν πάει το μυαλό κανενός (που δεν έχει παίξει με τέτοια κιθάρα).

Δηλώνω κ@ψούρης πλέον με Vintage Japs (αγόρασα και Greco & Burny).

Διάβαζα τον WhiteNoise και ειλικρινά έλεγα ότι ή Γιαπωνέζος είναι ή πολύ βλ@κ@ς (sorry  WN σχήμα λόγου) όμως η επιμονή του με έκανε να ασχοληθώ με τους σχιστομάτηδες (βοήθησαν και τα Forum) και είδα ότι ο άνθρωπος έχει δίκιο 100% του οφείλω ένα ευχαριστώ που με έβαλε στον καλό τον δρόμο και ένα συγνώμη που τον είχα παραξηγήσει.

Και κάτι ακόμα, οι συγκεκριμένες Japs είναι από τις λίγες κιθάρες που δεν αλλάζω μαγνήτες επ΄ουδενί.

πειτε με τρελο αλλα εχοντας δωσει μονο τον τελευταιο διαστημα 3 αμερικανες στρατ και κρατοντας τις παλιες γιαπωνεζες fender

προτιμω τις δευτερες χαλαρα!

εκει που πραγματικα κρινεται μια κιθαρα ειναι οι πραγματικες συνθηκες 6ημερο σε παταρι οπως και να γινει ακουγονται καλυτερα στα αυτια μου. Σπιτι ολες λιγο πολυ 'απαντανε'!!

δεν μιλαω βεβαια για την pro cbs η abs αεροσακοεποχη

ασε τωρα τελευταια γινομαι και σχιστοματης..  :D

..να πω την αμαρτια μου ομως μολις εκλεισα και μια usa gibson les paul custom 1974 ::)

exarhos είπε:
..να πω την αμαρτια μου ομως μολις εκλεισα και μια usa gibson les paul custom 1974 ::)
σουπερ κιθαρα θα ειναι και αυτη φανταζομαι.

εξαλλου εχει και αλλη ιστορικη αξια μια παλια gibson,κακα τα ψεμματα.

μην τρομαξεις ομως αν ακουσεις καμια greco να παιζει το ιδιο καλα αν οχι και καλυτερα 8) 8)

studio54GR είπε:
Βρε, έχουμε έρωτα πλέον και μάλιστα σφοδρότατο....

Την ΤΟΚΑΙ δεν μου την δίνει πίσω ο φίλος μου (έχει μια ARIA strat αγορασμένη το '80) αυτή ρε παιδιά παίζει μόνη της η κιθάρα, δεν χρειάζεται να ξέρεις....

Η δε ΤΟΚΑΙ είναι όπως έχω ξαναπεί η πιό δύσκολη που έχω πιάσει, όμως αν ξέρεις να δουλεύεις καλά τα δαχτυλάκια σου χαρίζει τρελλό ήχο (θα την συνηθήσω που θα πάει). Την βάζω καρφί στον ενισχυτή και δεν θέλω ούτε ηλεκτροακουστική, της πετάω ένα Overdrive και μπορώ να έχω ήχο που δεν πάει το μυαλό κανενός (που δεν έχει παίξει με τέτοια κιθάρα).

Δηλώνω κ@ψούρης πλέον με Vintage Japs (αγόρασα και Greco & Burny).

Διάβαζα τον WhiteNoise και ειλικρινά έλεγα ότι ή Γιαπωνέζος είναι ή πολύ βλ@κ@ς (sorry  WN σχήμα λόγου) όμως η επιμονή του με έκανε να ασχοληθώ με τους σχιστομάτηδες (βοήθησαν και τα Forum) και είδα ότι ο άνθρωπος έχει δίκιο 100% του οφείλω ένα ευχαριστώ που με έβαλε στον καλό τον δρόμο και ένα συγνώμη που τον είχα παραξηγήσει.

Και κάτι ακόμα, οι συγκεκριμένες Japs είναι από τις λίγες κιθάρες που δεν αλλάζω μαγνήτες επ΄ουδενί.
ειναι πολυ λογικο φιλαρακι να θεωρεις πως ειναι τρελος καποιος που λεει οτι μια κιθαρα των 500 ευρω ειναι καλυτερη απο μια gibson 2500 ευρω. :o :o

και εγω ακριβως την ιδια αντιδραση με εσενα θα ειχα αν πριν 10 χρονια δεν επεφτε στα χερια μου κατα τυχη μια greco japan του 1976.(την οποια σχεδον δεν την πληρωσα ...την ανταλλαξα με 40,000 δρχ που ειχα δωσει δανεικα σε καποιον που δεν ειχε σκοπο να μου τα επιστρεψει...για καλη μου τυχη!!!) 8)

πλεον εχω αγορασει αλλες 2 greco vintage απο το ebay. ;)

σχετικα με την δυσκολια της ταστιερας της tokai σου,θα σου προτεινα να την πας για fret leveling και επαγγελματικο set up. ;)

δεν θα σου παρουν συνολικα πανω απο 60-70 ευρω αλλα μετα δεν θα πιστευεις στα ματια σου(η μαλλον στα δαχτυλα σου) ;)

studio54GR είπε:
Σαν να βλέπω την στιγμή.......

:D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=330227686264&indexURL=0&photoDisplayType=2#ebayphotohosting

WN τα τάστα είναι ολοκαίνουργια (έτσι δείχνουν) σε βόλεμα είναι το μπέρδεμα παίζεις με τα LEGO (stratocaster) και μόλις πιάσεις μια σοβαρή κιθάρα δυσκολεύεσαι.
δεν έχει σημασία που είναι καινούργια τα τάστα φίλε μου.

τα τάστα εφόσον τοποθετηθούν χρειάζονται λιμάρισμα για να ευθυγραμμισθούν απόλυτα μεταξύ τους,

πράγμα που μάλλον δεν έγινε με σχολαστικότητα στην δική σου.(ενω οι vintage ειναι αψογες κατευθειαν)

ευτυχώς δεν πρόκειται για κάτι σπουδαίο και με ιδιαίτερο κόστος.

Καν’το και δεν θα το μετανιώσεις(σε καλό τεχνίτη όμως...πολύ προσοχή)

ασχετο αλλα αν σεταριστη σωστα (και fret leveling)μια les paul ειναι πολυ πιο ευκολοπαιχτη απο τα lego(strats) ;)

Ούτε για αστείο αυτό που λες... 8)

Γράψε απάντηση...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back