Γιατί τα πετάλια καταναλώνουν μπαταρία και όταν είναι κλειστά?

jeremy

Νέο μέλος
Μηνύματα
164
Πόντοι
16
Αυτό που λέει ο τίτλος βασικά! Μια τεχνικής φύσεως απορία που έχω. Καποιός που γνωρίζει (και δε βαριέται) ας μου εξηγήσει!

 
Όταν "κλείνεις" το πεταλάκι δεν αποσυνδέεται η μπαταρία και καταναλώνει ό,τι τραβάει το κύκλωμα σε ηρεμία. Ειδικά τα πετάλια που έχουν buffer και δεν είναι TBP χρειάζονται την τροφοδοσία για να λειτουργήσει το κύκλωμα buffer!  ;)

Ωστόσο στα περισσότερα πετάλια αποσυνδέεται η μπαταρία, για να μην καταναλώνεται, όταν βγάζεις το βύσμα εισόδου...

 
myster_maze είπε:
Ωστόσο στα περισσότερα πετάλια αποσυνδέεται η μπαταρία, για να μην καταναλώνεται, όταν βγάζεις το βύσμα εισόδου...
ναι όντος αυτό ισχύει στα περισσότερα πετάλια μου φαίνεται... όταν αποσυνδέονται τα βύσματα.. αποσυνδέεται η μπαταρία.. :)

 
τα παρακάτω είναι δικές μου υποθέσεις, γιαυτο αν ειναι βλακειες οι γνώστες διορθώστε με:

πιστεύω πως ένα ηλεκτρικό κύκλωμα χρειάζεται κάποιο χρόνο για να σταθεροποιήσει την απόκρισή του απο τη στιγμή που θα του συνδέσεις την πηγή ενέργειας

έτσι υποθέτω πως είναι καλύτερα να λειτουργεί το κύκλωμα συνέχεια και στην ουσία να παίρνει μηδενική είσοδο και ξαφνικα οταν το σημα της κιθάρας λειτουργήσει σαν εισοδος, το πετάλι να παράγει την αντίστοιχη έξοδο, παρά να πρέπει με τη μια να τροφοδοτηθεί με ενέργεια και με το σήμα-είσοδο και να πρέπει αμέσως να δώσει την επιθυμητή έξοδο.

πιστεύω πως θα δημιουργουνται προβλήματα αστάθειας τόσο με την τροφοδοσία (πχ αν ξαφνικα το τροφοδοτικό θα πρέπει να τροφοδοτήσει ένα πετάλι που "ρουφάει" 180mA) όσο και με την απόκριση του ίδιου του κυκλώματος

ξαναλέω αυτά ειναι δικές μου εικασίες, αν κάνω λάθος διορθώστε με ;D

 
Νομίζω ότι ο χρόνος αυτός μετράται σε milisecond, ίσως και microsecond. Σκέψου πως όταν πατάς το power του υπολογιστή σου, (που είναι ένα λίγο μεγαλύτερο και λίγο πιο πολύπλοκο κύκλωμα από ένα πετάλι  ;D) ξεκινάει αμέσως να λειτουργεί.

Και όταν πατάμε στο πετάλι το bypass, ακόμα και αν είναι true bypass, δεν διακόπτεται η τροφοδοσία του κυκλώματος, παρά μόνο αλλάζει η διαδρομή του σήματος, δηλαδή το πετάλι συνεχίζει να λειτουργεί και όταν είναι bypass. Γι αυτό και καταναλώνει ρεύμα. (ΑΦΤΟ ΙΝΕ  ;D)

 
Eκτός από όλα αυτά... που δεν τα σχολιάζω  ;D... κάθε φορά που θα πάταγες το διακόπτη για να λειτουργήσει το πεταλάκι, θα άκουγες και ένα δυνατό ΓΚΑΠ!! 

 
myster_maze είπε:
Eκτός από όλα αυτά... που δεν τα σχολιάζω  ;D... κάθε φορά που θα πάταγες το διακόπτη για να λειτουργήσει το πεταλάκι, θα άκουγες και ένα δυνατό ΓΚΑΠ!!   
To ΓΚΑΠ!! βεβαια ειναι ενα προβλημα που παρουσιαζεται συχνα (οχι παντα) οταν ενεργοποιεις/απενεργοποιεις TBP πεταλια. Αντιθετα με το ταπεινο bufferακι της Boss δεν υπαρχει τετοιο θεμα.

 
Και αντιμετωπίζεται με την προσθήκη μίας αντίστασης μεταξύ εισόδου και γείωσης  ;)

 
Για να καταλάβω:

το buffer είναι ένα κύκλωμα εντός του πεταλιού, το οποίο ενεργοποιείται όταν το πετάλι είναι κλειστό, με σκοπό να μην εξασθενεί το σήμα. Η μπαταρία που καταναλώνεται σε αυτή την περίπτωση ειναι αυτή που απαιτείται για να λειτουργήσει το buffer? (ή λέω μπούρδες?)

 
Το buffer είναι πάντα ενεργό και υπάρχει μόνο στα πετάλια που δεν είναι true bypass (πχ boss). Νομίζω ότι και αυτά τα πετάλια όσο είναι συνδεδεμένα με τροφοδοσία λειτουργούν κανονικά, όχι μόνο το buffer τους. Για να κλείσει ένα πετάλι πρέπει να αποσυνδέσεις είτε την μπαταρία/τροφοδοτικό, είτε το καρφί από το input.

 
Βγαλτο το ρημαδι το βυσμα!!!!

ασε που το σκυψιμο θα ειναι και η μοναδική σου φυσική ασκηση της ημέρας και μπορεις να το θεωρήσεις και σαν μια καλη ευκαιρία για stretching της ταλαιπωρημένης σου σπονδυλικής στήλης!

Υποθετοντας παντα οτι και συ εισαι αλλος ενας καμπουρης κιθαριστας οπως όλοι μας!

 


Γράψε απάντηση...

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top