Καλύτερη λύση για live με drum loops !??

vangelisvagman

Νέο μέλος
Πόντοι
6
τι θα προτεινατε σαν  καλυτερη λυση για λαιβ χρησ. drum loops ??

1.sample groove box??ποιο?

2,Y/H ? μαλλον λαπτοπ υποθετω!!ποιο? και ποιο software?

επισης  θα ηθελα να μεταβαλω το tempo της λουπας σε real time κατα την διαρκεια του λαιβ!

και το συστημα που θα επιλεγει να ειναι ευχρηστο( στη χρηση και στη μεταφορα )διοτι θα χρησιμοποιω και αλλα πληκτρα!

ευχαριστω !

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
funky_bassman είπε:
Νομίζω πως μπορείς να κοιτάξεις για το RC-50 της boss...

δηλαδη μπορω να εχω γυρω στις 30 drum loops περασμενες σε καποιες θεσεις (user preset) ετοιμες για να παιξουν?

Κοίτα δεν το έχω δουλέψει το μηχάνημα οπότε δεν το ξέρω για να σου δώσω απάντηση 100%... Απλώς γενικά είναι καλύτερο να έχεις ένα τέτοιο Looper από το να έχεις ένα laptop... Από ότι δείχνει το video μπορείς να τα ελέγχεις όλα real time... Βέβαια καλύτερο από όλα θα ήταν να βρεις κάναν ντράμερ... Αλλά ξέρω πως είναι δυσεύρετοι!!!

Τα groovebox είναι μια καλή λύση, ίσως η καλυτερη, αναλογα ομως τι ηχο τυμπανων θες. Τα Roland Mc303, Mc505, D2

τα Korg electribe er, electribe sx

και το Yamaha Rm1x

είναι οι πιο ευχρηστες λύσεις που γνωριζω αλλα σαφώς με προσανατολισμο στον ηλεκτρονικό ηχο ολα.

neeq είπε:
Τα groovebox είναι μια καλή λύση, ίσως η καλυτερη, αναλογα ομως τι ηχο τυμπανων θες. Τα Roland Mc303, Mc505, D2

τα Korg electribe er, electribe sx

και το Yamaha Rm1x

είναι οι πιο ευχρηστες λύσεις που γνωριζω αλλα σαφώς με προσανατολισμο στον ηλεκτρονικό ηχο ολα.
τις λουπες τις εχω ετοιμες σε wav!!δεν θα χρησιμ/σω ηχους τυμπανων για προγραμ/σμο ρυθμων και ειναι βασικο να μπορω να μεταβαλω σε real time το τεμπο της .wav drum loop δηλ. πως οταν παιζουμε με ενα drum machine και διαλεγουμε καποιους ρυθμους και μπορουμε να αλλαζουμε και το tempo real time (+ η -),μονο που εδω εχουμε να κανουμε με .wav!

funky_bassman είπε:
Κοίτα δεν το έχω δουλέψει το μηχάνημα οπότε δεν το ξέρω για να σου δώσω απάντηση 100%... Απλώς γενικά είναι καλύτερο να έχεις ένα τέτοιο Looper από το να έχεις ένα laptop... Από ότι δείχνει το video μπορείς να τα ελέγχεις όλα real time... Βέβαια καλύτερο από όλα θα ήταν να βρεις κάναν ντράμερ... Αλλά ξέρω πως είναι δυσεύρετοι!!!
και βεβαια  η συνεργασια με  ντράμερ θα ηταν οτι καλυτερο υπαρχει!!!

αλλα υπαρχουν καποιοι λογοι που χρειαζεται λυση με loops!

σε ευχαριστω παντως για την προταση σου!!

Α οκ. Λοιπον ισως ειμαι λαθος αλλα νομιζω οτι η variphrase είναι η καλυτερη τεχνολογία για realtime ελεγχο του audio.

Η οποια βρίσκεται στα πανακριβα και αχρηστα γι αυτο που θες να κανεις V synth.

Ομως βρίσκεται και στο VariOS της roland επίσης. Η επεξεργασια γίνεται μεσω pc και μετα μπορεις να παρεις μαζί σου το πολυ μικρο (1unit) rack και να παιζεις τις λουπες. Ψαξτο λίγο αν οντως γίνεται ετσι ομως. Αν γινεται η variphrase τεχνολογια του ειναι οτι πρεπει για non destructive και σε βαθος επεξεργασια του τεμπο και οχι μονο ενος .wav αρχειου :)

Θα κατσω να το κοιταξω κι εγω και θα ποσταρω νεοτερα αυριο, γιατι με ενδιαφερει και μενα :)

Προς το παρον οριστε το link :) http://www.roland.com/products/en/VariOS/

neeq είπε:
Α οκ. Λοιπον ισως ειμαι λαθος αλλα νομιζω οτι η variphrase είναι η καλυτερη τεχνολογία για realtime ελεγχο του audio.

Η οποια βρίσκεται στα πανακριβα και αχρηστα γι αυτο που θες να κανεις V synth.

Ομως βρίσκεται και στο VariOS της roland επίσης. Η επεξεργασια γίνεται μεσω pc και μετα μπορεις να παρεις μαζί σου το πολυ μικρο (1unit) rack και να παιζεις τις λουπες. Ψαξτο λίγο αν οντως γίνεται ετσι ομως. Αν γινεται η variphrase τεχνολογια του ειναι οτι πρεπει για non destructive και σε βαθος επεξεργασια του τεμπο και οχι μονο ενος .wav αρχειου :)

Θα κατσω να το κοιταξω κι εγω και θα ποσταρω νεοτερα αυριο, γιατι με ενδιαφερει και μενα :)

Προς το παρον οριστε το link :) http://www.roland.com/products/en/VariOS/
σε ευχαριστω !

Αυτος εδω εχει κανει καλή δουλεια. Και υποτιθεται μετα παιρνεις το μηχανημα με τις λουπες που εχεις φτιαξει και τις κοντρολαρεις απο ενα midi keyboard ή κατι :)

το που θα το βρεις και σε τι τιμή είναι ενα ζήτημα :/

Προσωπικά έκανα κάτι αντίστοιχο με το Zoom SampleTrak ST224 (αρχικά) και με το Korg Electribe ES-1 αργότερα (αν και τελικά μάλλον προτιμώ το Zoom) και ένα MIDI keyboard (για την ακρίβεια MIDI pedals που έφτιαξα εγώ από παλιά organ bass pedals στα οποία έκανα retrofit ΜΙDI OUT). Πολύ απλούστερο (και ελαφρύτερο) σαν setup, και με πολλές δυνατότητες χάρη στα ενσωματωμένα εφέ του Zoom και τη δυνατότητα resampling.

Τονίζω το "ελαφρύτερο" γιατί διαθέτω και ένα Casio FZ-1 το οποίο είναι sampling keyboard που τα κάνει όλα αυτά, αλλά έχει βάρος όσο ένα Smart (με τον οδηγό μέσα, αν υπολογίσεις και το flight case!)

εγώ επειδή ούτε από μακρυά τέτοιες τιμές...

θα έλεγα....

guitar pro! (αυτό ξέρω να χειρίζομαι)

γράφεις τις λούπες και ή εσύ ζωντανά το ξεκινάς και το σταματάς

ή το ειδανικότερο-έχεις κάποιον γνώστη off stage (κάποιον που να ξέρει από μουσική και τέτοια) να σου κάνει παιχνίδι με το pc!  ;)

ableton live !

υπάρχει καποιος τρόπος να το χρησιμοποιήσω με καποιο controller

για το συγκεκριμένο θέμα ?

με  netbook θα λειτουργήσει ?

και τι controller ?

Φίλε μου δεν ξερω και πολλα αλλα εχω δει Live σε μικρα μαγαζακια με ενα λαπτοπ οπου ετρεχε 2 προγραμματα,1.)Software για μπασσο της Line 6 με τον κοντρολερ 2)Ενα απλο προγραμματακι οπου ειχαν βαλει μονο τα τυμπανα (λογικα backing track μονο τυμπανα )και πεζανε συμφωνα με αυτο.Τις λουπες τα διαχειριζότανε αποκλειστικα ο πληκτρας,μην φανταστεις τρελλα πραγματα play,stop ολα ηταν ετοιμα περασμενα.

Αν θυμάμαι καλα VHS λέγονται τα παιδια  και πεζανε disco.Απλα με τα drum machine γινεσαι ευέλικτος για μικρα μαγαζια που δεν μπορουν να βαλουν drums.

Εχω την εντυπωση οτι αν υπαρχει λαπτοπ δεν θα εχεις προβλημα αρκει να δουλεψετε πανω στα tracks .

vangelisvagman είπε:
με  netbook θα λειτουργήσει ?
ποιό νετμπουκ?? γιατί δεν τεστάρεις...

αλλά βασικά δεν είναι και τόσο βαριά τα προγράμματα... στην τελική γράφεις ένα βασικό που κρατάει 20 λεπτά-το βάζεις να παίζει και στο τέλος του κομματιού πατάς "σίγαση"

savasavram είπε:
ποιό νετμπουκ?? γιατί δεν τεστάρεις...

αλλά βασικά δεν είναι και τόσο βαριά τα προγράμματα... στην τελική γράφεις ένα βασικό που κρατάει 20 λεπτά-το βάζεις να παίζει και στο τέλος του κομματιού πατάς "σίγαση"
δυστυχώς δεν με καλύπτει η απαντησή σου , διότι ρωτάω κάτι διαφορετικό εξ αρχής απο αυτό που προτείνεις!

σχετικά με netbook!!με ποιό τρόπο να τεστάρω ? τι θα πρότεινες ?

mick77 είπε:
Φίλε μου δεν ξερω και πολλα αλλα εχω δει Live σε μικρα μαγαζακια με ενα λαπτοπ οπου ετρεχε 2 προγραμματα,1.)Software για μπασσο της Line 6 με τον κοντρολερ 2)Ενα απλο προγραμματακι οπου ειχαν βαλει μονο τα τυμπανα (λογικα backing track μονο τυμπανα )και πεζανε συμφωνα με αυτο.Τις λουπες τα διαχειριζότανε αποκλειστικα ο πληκτρας,μην φανταστεις τρελλα πραγματα play,stop ολα ηταν ετοιμα περασμενα.

Αν θυμάμαι καλα VHS λέγονται τα παιδια  και πεζανε disco.Απλα με τα  γινεσαι ευέλικτος για μικρα μαγαζια που δεν μπορουν να βαλουν drums.

Εχω την εντυπωση οτι αν υπαρχει λαπτοπ δεν θα εχεις προβλημα αρκει να δουλεψετε πανω στα tracks .
δεν με καλύπτει η χρήση drum machine!

μόνο loops (.wav) και real time μεταβολή του tempo ειναι αυτο που χρειάζομαι!

Ερωτήσεις.

1) Πόσες είναι συνολικά οι λούπες που θέλεις να έχεις στο live;

2) Πόση διάρκεια είναι η μεγαλύτερη λούπα που έχεις σε χρόνο (second);

3) Ποιά είναι η χωρητικότητα όλων μαζί σε MB (Megabytes);

4) Πόση είναι η απόκλιση του tempo που θέλεις να έχεις +/- από το αρχικό tempo της λούπας;

Γράψε απάντηση...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back