Online Jamming – Οδηγός Χρήσης

Manager

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Online jamming (τζαμάρισμα) σημαίνει, μουσικοί από διάφορες χώρες του κόσμου οι οποίοι παίζουν μαζί ζωντανά μέσω ίντερνετ. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει είναι με το opensource - free λογισμικό NINJAM το οποίο αφορά ο οδηγός αυτός.

Στον οδηγό αυτό που είναι ο 1ος στα ελληνικά, περιγράφονται με λεπτομέρεια όλα τα βασικά που πρέπει να κάνει κάποιος για να παίξει με άλλους μέσω ίντερνετ.

Στο οnline jamming μπορεί να συμμετάσχει όποιος θέλει, είναι free και δεν υπάρχουν περιορισμοί ούτε σε μουσικά όργανα ούτε στη συμμετοχή τραγουδιστών.

Κατεβάστε τον οδηγό σε pdf από το παρακάτω link:

http://arxeia.webs.com/Ninjam_Guide.pdf

.

Ninjam_Guide.pdf

Attachments

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ήταν από τις πρώτες σκέψεις που είχα όταν ανακάλυψα το Internet και την κιθάρα, το πόσο χρήσιμο θα ήταν να υπάρξει live τζαμάρισμα μεταξύ μουσικών ανεξαρτήτου έθνους/οργάνου/ικανότητας.

Προφανώς μπορεί να βγεί εξαιρετικά ενδιαφέρον αποτέλεσμα από έναν κιθαρίστα fusionά, έναν μεταλλά drummer και μια ισπανόφωνη τραγουδίστρια (ή και απαίσιο, but you get the point  :P ), που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα είχαν την ευκαιρία να ξεφύγουν από τα στεγανά του τόπου τους.

Φίλτατε Manager, υπάρχει πρόβλημα με latency? Γενικά, το έχεις δοκιμάσει, και αν ναι, ποιές είναι οι εντυπώσεις σου από το online τζαμάρισμα;

Το χρησιμοποιώ από το Μάρτιο και η πλήρης απουσια Ελληνων στους σερβερ, με ωθησε να το μαθω καλα και να γραψω αυτο τον οδηγο. Υπαρχει μια μικρη δυσκολια στο σεταρισμα ολων των αναγκαιων στοιχειων για να μπορεσει καποιος να συμμετεχει, και δεν υπηρχε κανενας οδηγος στα ελληνικα. Αρκετοι το γνωριζουν το θεμα αλλα το στησιμο ηταν αυτο που φρεναρε την κατασταση, οπως επισης και η αγνοια του κοσμου, οτι υπαρχει αυτο το προγραμμα.

Η αρχιτεκτονικη του προγραμματας εξαλειφει την καθυστερηση (latency) με τροπο που δεν τον αντιλαμβανεται κανεις απο τους παικτες. Μπαινεις σε ενα σερβερ και παιζεις με τους υπολοιπους κανονικα, ακουγοντας τους σε ζωντανο χρονο από τα ηχεια σου, σαν να εισασταν ολοι μαζι σε προβαδικο. [Για τεχνικες λεπτομερειες της σχεδιαστικης λειτουργιας μπορειτε να δειτε τα ξενα φορουμ του Ninjam].

Εχω βρεθει σε απιστευτους συνδυασμους μουσικων απο ολο τον κοσμο, με τζαμαρισματα που δεν εχεις τη δυνατοτητα να κανεις στην πραγματικη ζωη.

Εχω ακουσει πολλά ειδη οργανων να παιζουν εκει μεσα, τραγουδιστες αλλά και drummers με κανονικά ή ηλεκτρονικά σετ.

Ενα ακομα επισης ελκυστικο ειναι η δυνατοτητα αποθηκευσης του jam στον υπολογιστη σου σε διαφορετικα καναλια, ωστε να κανεις μετα μονος σου τη μιξη οπως θελεις. Αλλιως κατεβαζεις σε mp3 τη μιξη που κανει αυτοματα ο σερβερ για καθε jam (ειναι διαθεσιμο μετα απο μερικες ωρες).

Τελειωνω λεγοντας οτι ειχα αφησει λιγο τη μουσικη και την κιθαρα, και μετα απο αυτη την ανακαλυψη ξαναμπηκε στη ζωη μου με μεγαλο ενδιαφερον.

Ελπιζω ο οδηγος που εκανα να παρακινησει τον κοσμο να συμμετεχει και να το απολαυσει.

Manager...απλα δεν υπαρχεις ρε φιλε!!!!

Αυτο που εκανες ηταν απιστευτο!

Ενα μεγαλο μπραβο φιλε μου!!!!!

Κατι ακομα...αυτο μηπως μπορει να δουλεψει με cubase???

Γιατι ουσιαστικα vst plugin το βλεπω εγω...

Σ ευχαριστω πολυ,δεν γνωριζα την υπαρξη του καν.

Καταπληκτικη δουλεια στον οδηγο που εφτιαξες,δεν αφηνει αποριες σε τιποτα!

wargasm είπε:
Κατι ακομα...αυτο μηπως μπορει να δουλεψει με cubase???
To Reaper ειναι περισσοτερο χρησιμο κυριως για οτι αφορα VST plugins (κυριως για κιθαριστες και για synths). Oι υπολοιποι μπορουν να χρησιμοποιησουν και τον απλο Ninjam client.

To θεμα με το Cubase γινεται αλλα ειναι αρκετα τεχνικο το θεμα. Ριξε 1 ματι στο παρακατω λινκ και γενικα σε εκεινο το φορουμ.

http://forum.cockos.com/showthread.php?t=4564

Παλιοτερα ειχαν γινει και video-channels και με καμερες οι παικτες εβλεπαν ο ενας τον αλλο στα jams. Προσφατα ξεκινησαν παραστασεις με jammers σε εικονικους κοσμους, με εισιτήρια κλπ. Δειτε το λινκ και το βιντεο:

http://ninbot.com/topic/jam-3d-virtual-stage-real-audience

Manager είπε:
Online jamming (τζαμάρισμα) σημαίνει, μουσικοί από διάφορες χώρες του κόσμου οι οποίοι παίζουν μαζί ζωντανά μέσω ίντερνετ. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει είναι με το opensource - free λογισμικό NINJAM το οποίο αφορά ο οδηγός αυτός.

Στον οδηγό αυτό που είναι ο 1ος στα ελληνικά, περιγράφονται με λεπτομέρεια όλα τα βασικά που πρέπει να κάνει κάποιος για να παίξει με άλλους μέσω ίντερνετ.

Στο οnline jamming μπορεί να συμμετάσχει όποιος θέλει, είναι free και δεν υπάρχουν περιορισμοί ούτε σε μουσικά όργανα ούτε στη συμμετοχή τραγουδιστών.

Κατεβάστε τον οδηγό σε pdf από το παρακάτω link:

http://arxeia.webs.com/Ninjam_Guide.pdf

.

Συγχαρητήρια για το ποστ σου και τη δουλειά που έχεις κάνει,με τον οδηγό

Αρχισε να αποδιδει καρπους ο οδηγος του Ninjam. Στη φωτο που βλεπετε μια σπανια στιγμή, οπου σε σερβερ 6 ατομων οι 3 ηταν Έλληνες! Ελπιζω να έρθουν και άλλοι.  :)

Greeks_Ninjam.jpg

Ψηθείτε και μπείτε μέσα. Είναι πολύ καλύτερο απ' ότι φαντάζεστε.

Εγώ σαν πολύ νέοπας στην κιθάρα τρελάθηκα, φανταστείτε εσείς που οι περισσότεροι το κατέχετε το άθλημα.

Για να μη το τραβήξω παραπάνω και προτείνω να κάνουμε ένα server ελληνικό ΝΟΙΖ που είμαι σίγουρος ότι θα τα σπάει!!! :)

ειναι δυο μερες που το χρησιμοποιω και οι εντυπωσεις μου ειναι απιστευτα καλες.εαν βρεις καλους μουσικους και το ειδος που σου αρεσει ειναι πολυ ωραια εμπειρια.Συγχαρητηρια στο Manager

παιδια δεν εχω ενωσει ποτε pc με κιθαρα ουτε ξερω πως γινεται.

εχω ομως την HD 500.μπορω μεσω αυτης?

manosx είπε:
Κοίτα εδώ τι μπορεί να πάθει ο άνθρωπος στα καλά καθούμενα μέσα στο σπίτι του  ;D
ενα δειγμα κι απο μενα απο προχθες (καθαρη κιθαρα εγω,πληκτρα και τυμπανα ενας αγνωστος και distorded κιθαρα καποιος αλλος)ninjam.mp3

Attachments

Βρηκα 2 καλα και συνοπτικα video για καποιον που θελει να δει πως γινεται το σεταρισμα.

Καλησπέρα! Φόρτωσα και εγώ το πρόγραμμα αλλά όταν πάω στο fx του track δεν μου εμφανίζει το GUITAR RIG! Μήπως ξέρει κάποιος τί φταίει?

αμαν, τι πρωτοχρονιάτικο δώρο είναι αυτό. Ήδη κατέβασα τον απαραίτητο εξοπλισμό κι από αύριο θα ξεκινήσω το jamάρισμα.

Άντε να δω πόσο θα τους πάρει να με πετάξουν έξω από τους serversλόγω ασχετοσύνης.

Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση

8)

timos είπε:
Καλησπέρα! Φόρτωσα και εγώ το πρόγραμμα αλλά όταν πάω στο fx του track δεν μου εμφανίζει το GUITAR RIG! Μήπως ξέρει κάποιος τί φταίει?
Πιθανότατα δεν έχεις ρυθμίσει το VST Folder.

Πάτα cntr+p για να εμφανίσεις το παράθυρο ρυθμίσεων.

Στα αριστερά επέλεξε Plugins-VST και μετά με το κουμπί Add ,αναζήτησε τον φάκελο που έχεις αποθηκευμένα τα VST, πάτα re-scan και είσαι έτοιμος.

ΤΑ ΣΠΑΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

είμαι τώρα μέσα (ναι το ξέρω τώρα το θυμήθηκα :P )

αλλά ντάξ έχω λιώσει!

Γράψε απάντηση...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back