Αγαπημένοι wah wah players

Man LP

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Καλημερα στην παρεα.

Βλεποντας χθες αυτο το live (Steve Vai Solo - Zomby Woof - Zappa plays Zappa) στο οποιο ο κυρ Vai παιζει ενα πολυ ωραιο solo παρατηρησα το τροπο με τον οποιο  χρησιμοποιει το wha και με εβαλε σε σκεψεις  :o

Λοιπον,ποιος ειναι ο αγαπημενος σας wha wha player ???

Ξεκιναω εγω.

Αυτος που γουσταρω περισσοτερο ειναι ο Frank Zappa  

Jimi Hendrix (για εμενα εκανε την αρχη)

John McLaughlin (αυτος το πηγε παραπερα)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Man LP είπε:
Jimi Hendrix (για εμενα εκανε την αρχη)
...βασικα ο Αη-Jimi ειδε το wahwah απο τον Clapton, οταν τοτε ειχε κυκλοφορησει το Tales of brave Ulysses.

εκτοτε βεβαια το απογειωσε...   8)

ελα,για παμε  ;D

το live ηταν αυτο

δεν τρελαινομαι για Vai αλλα εδω τον γουσταρα (στο 5.37 η φραση τα σπαει)

εκανε την αρχη για εμενα,δηλ. ηταν ο πρωτος που ειδα να παιζει και ειπα ουαου τι ειναι τουτο  ;D

ειχα δει και τον Hammett αλλα αυτος δεν μετραει

Man LP είπε:
εκανε την αρχη για εμενα,δηλ. ηταν ο πρωτος που ειδα να παιζει και ειπα ουαου τι ειναι τουτο  ;D 
δεν εισαι ο μονος που το ειπε!....  ;D  ;D  ;D

Κατά τη γνώμη μου,παρά την πρότερη χρήση του wah από rock κιθαρίστες αυτός που έφερε το συγκεκριμένο εφφέ στο προσκήνιο είναι ο Charles Pitts:

το συγκεκριμενο δεν ειναι του Isaak Hayes?

edit/αυτοαπαντηση-> ε, και?  ::)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
του Isaac Hayes είναι,αλλά κιθάρα στο Shaft theme παίζει ο εν λόγω κύριος  ;)

ΠΡΩΤΑ JIMI (λόγο ωμού feeling & αναμφισβήτητης ιστορίας) KAI META JOE SATRIANI!!!

Robin Trower,Brian Robertson,Michael Schenker,Uli Jon Roth ολοι εξαιρετοι wah παικτες.

Man LP είπε:
το live ηταν αυτο

Η μπάντα θέλει δέσιμο. Μουχαχαχα!

Ούτε κι εγώ τρελαίνομαι για Vai και τους ομοίους του, αλλά εδώ, ΟΚ... Τι να πω, άφωνος...

Εγώ πρωτοάκουσα wah πιτσιρικάς στο Black Album, και τότε μου άρεσε πολύ ο Hammett. Μετά βέβαια άρχισα να καταλαβαίνω ότι το χρησιμοποιεί τόσο πολύ για να κρύψει την τσαπατσουλιά του...

Σε πιο κλασικά πράγματα, θεωρώ απολαυστικότατη τη χρήση του πεταλιού στο "Surfing With An Alien" και στο σόλο του "Sweet Child o' Mine".

Επίσης μου άρεσε πολύ το παίξιμο του Navarro σε όλο το "One Hot Minute".

Γενικά πάντως μου αρέσει περισσότερο η χρήση του σε ηχοχρώματα, μαζί με άλλα περίεργα εφέ, παρά σε καθαρά σολιστικά μέρη.

apos είπε:
Η μπάντα θέλει δέσιμο. Μουχαχαχα!

Ούτε κι εγώ τρελαίνομαι για Vai και τους ομοίους του, αλλά εδώ, ΟΚ... Τι να πω, άφωνος...

Εγώ πρωτοάκουσα wah πιτσιρικάς στο Black Album, και τότε μου άρεσε πολύ ο Hammett. Μετά βέβαια άρχισα να καταλαβαίνω ότι το χρησιμοποιεί τόσο πολύ για να κρύψει την τσαπατσουλιά του...

Σε πιο κλασικά πράγματα, θεωρώ απολαυστικότατη τη χρήση του πεταλιού στο "Surfing With An Alien" και στο σόλο του "Sweet Child o' Mine".

Επίσης μου άρεσε πολύ το παίξιμο του Navarro σε όλο το "One Hot Minute".

Γενικά πάντως μου αρέσει περισσότερο η χρήση του σε ηχοχρώματα, μαζί με άλλα περίεργα εφέ, παρά σε καθαρά σολιστικά μέρη.
+1 (Oοοολα αυτά) συν SRV και Frusciante

Δε νοειται WAH χωρις M.Schenker...

Επισης εξαιρετη χρηση κανει ο Wictor Smolski...

jerry cartnell απο alice in chains για πραγματικα πρωτοτη

πη χρηση του wah

fm είπε:
jerry cartnell απο alice in chains για πραγματικα πρωτοτη

πη χρηση του wah
Μπαααααα....

Ποιος αλλος....πραγματικος πρωτοπορος...

Περίμενα καιρό μια τέτοια ευκαιρία, για να βουλώσω στόματα, παραθέτωντας το παρακάτω mp3, απο τον κύριο Greg Koch. προσπάθησα να το ανεβάσω στο youtube, αλλά απέτυχε. Με την πρώτη ευκαιρία θα το κάνω, για να είναι και πιο τυπική η διακίνηση του αρχείου και να μην κατηγορηθούμε για πειρατεία.

Το κομμάτι κατά τη γνώμη μου, έχει την ΠΙΟ ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ WAH EVER!!!!!  Επίσης, είναι όλο παιγμένο με slide.

Μετά απο αυτό, αφήστε Vai,Satch και λοιπούς, να κουρεύονται..

Απολαύστε!!!!

http://www.4shared.com/audio/IvYeU2XG/08_The_Love_Contractor.html

θέλει λίγο υπομονή το Link, το ξέρω... αλλά είναι ότι καλύτερο μπορούσα να κάνω αυτή τη στιγμή... :)

warwickplayer είπε:
Μπαααααα....

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ μεσα στο μυαλο μου αδερφε! πραγματικα δν θα μπορουσα να το πω διαφορετικα απο ενα "μπααααα...."

εμενα ρε forum Hendrix,hamett,satch,wylde..εφαγα σκαλωμα και δεν θυμαμαι περισσοτερα αλλα αφου εβαλα μεσα τον Jimi δεν θελω κατι αλλο  ;D

Satriani & Zakk Wylde , διαφορετικά στυλ αλλά ωραία και τα δύο  ;)

Γράψε απάντηση...

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back