Επείγουσα βοήθεια e bay!

Tasospelt

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Μόλις νίκησα στο bidding το MXR Double Shot Distortion στα 44 $ !

Το θέμα είναι οτι ο seller έχει feedback στο 94 % οπότε δεν είναι κ απόλυτα έμπιστος. Αποδέχεται τραπεζική επιταγή μιας κ δεν έχω πιστωτική αλλά του αντιπρότεινα cash on delivery, αντικαταβολή. Θέλει πληρωμή μέσα σε 7 μέρες και μετά μου το στέλνει. Υπάρχει κατι που μπορώ να κάνω για να διασφαλίσω ότι θα το στείλει;;; Η αντικαταβολή δεν είναι τρόπος που ευνοεί και τους δύο;; O seller είναι απο Αμερική (αμερικάνικο e bay)

Δεν ευνοεί και τους 2 μιας και εσύ μπορεί να μην παραλάβεις το δέμα και να μην πληρώσεις οπότε ο Αμερικανός πληρώνει απο την τσέπη του τα λεφτά της αποστολής. ¶σε που δεν ξέρω αν γίνεται και πόσο παραπάνω θα κόστιζε η αντικαταβολή...

Σε όλες τις αγορές σου να ξέρεις ότι πρώτα πληρώνεις και μετά σου στέλνουν τα πράγματα. Βγάλε μια χρεωστική να μην έχεις προβλήματα...

...βρε που έχει φτάσει η τεχνολογία.

Κατάλαβε ότι είμαι ο toneless και δεν μου ζήτησε να κάνω login... :lol:

Μόλις νίκησα στο bidding το MXR Double Shot Distortion στα 44 $ !Το θέμα είναι οτι ο seller έχει feedback στο 94 % οπότε δεν είναι κ απόλυτα έμπιστος. Αποδέχεται τραπεζική επιταγή μιας κ δεν έχω πιστωτική αλλά του αντιπρότεινα cash on delivery' date=' αντικαταβολή. Θέλει πληρωμή μέσα σε 7 μέρες και μετά μου το στέλνει. Υπάρχει κατι που μπορώ να κάνω για να διασφαλίσω ότι θα το στείλει;;; Η αντικαταβολή δεν είναι τρόπος που ευνοεί και τους δύο;; O seller είναι απο Αμερική (αμερικάνικο e bay)[/quote']

Χμ, δυστυχώς αυτά έπρεπε να τα έχετε "πει" πριν κάνεις bid. Από τη στιγμή που έκανες, θα πρέπει να τον πληρώσεις με έναν από τους τρόπους που περιγράφει στη σελίδα για το auction. Επίσης, εγώ δε θα αγόραζα (γενικώς) από sellers με 94%, ΑΝ είχαν πολλά references. Γιατί άμα έχει 25 refs και το ένα είναι negative μπορεί πάντα να έφταιγε αυτός που το άφησε, και όχι ο χρήστης με τον οποίο συναναστρέφεσαι. Τέλος, καλό είναι να διαβάσεις τα αρνητικά references για να έχεις μια γνώμη για ποιος φταίει, γιατί πολλοί αγοραστές ζητάνε παράλογα πράγματα και μετά αφήνουν αρνητικά references. Όπως και να'χει, αντικαταβολή από εξωτερικό από ebay δεν έχω ακούσει ποτέ. Το πιο ασφαλές για μένα είναι πιστωτική μέσω paypal, είναι χίλιες φορές πιο ασφαλές από ότι τραπεζική επιταγή κλπ, προσφέρει ασφάλεια για απάτη μέχρι $1000 και σε κάθε περίπτωση συμφέρει και τους δύο. Στα extras ότι τα (διαδικαστικά) έξοδα είναι κάτι ελάχιστα (συνήθως τα "τρώει" ο seller) ενώ για bank transfer είναι νομίζω ένα κάποιο ποσό...

Ενθουσιώδης ών, δεν έδωσα σημασία σε στοιχεία όπως feedback.. Επιπλέον, κρατάει private τα σχόλια feedback! To paypal δεν αναγράφεται ως τρόπος πληρωμής. Και πάνω που νόμιζα οτι έπιασα πολύ καλό πράμα σε τιμή ευκαιρίας!! Μου φαίνεται θα ρισκάρω με επιταγή κ ό τι γίνει.

Και κάτι ακόμα..Στέλνω το ποσό δολλαρίων+ τα μεταφορικά για να πάνε.

Υπάρχει περίπτωση να δηλώσει οτι δεν έλαβε τα μεταφορικά (για να κερδίσει τα 32 δολλάρια) και να τα διπλοπληρώσω εγώ όταν παραλάβω το αντικείμενο ; Στη περίπτωση που είναι εντιμος (:D) θα πληρώσω με την άφιξη του πεταλιού το Φ.Π.Α και το δασμό μόνο (γύρω στο 24% της αξίας δλδ.). Τα λέω σωστά;

...Ρε παιδιά κανείς απάντηση στα παραπάνω;;;... Αν δεν στείλω τα χρήματα τι συμβαίνει; Τελικά θα πληρώσω εις διπλούν τα 32 ευρω ως μεταφορικά, μία για να στείλω τα χρήματα και μία όταν μου στείλει το πεταλάκι;;

Sorry για τις πολλές ερωτήσεις , είναι η πρώτη φορά που αγοράζω online και θέλω να ενημερωθώ σωστά.

Ευχαριστώ.

Πάνω από όλα ψυχραιμία, το ποσό είναι αρκετά μικρό.Πλήρωσε τον άνθρωπο κανονικά και περίμενε να σου έρθει το πεταλάκι.Ρώτα μόνο αν θα έχεις tracking number και σε πόσες μέρες θα είναι Ελλάδα η αποστολή.Την επόμενη φορά σου συνιστώ να αποφύγεις αγορά από το Ebay γιατί καταντάει ψυχοφθόρο για σένα.

Μην βιαστείς να ανησυχήσεις γιατί δεν έρχεται το δέμα σου (εφόσον έχεις πληρώσει) καθώς θα κάνει τουλάχιστον 3 εβδομάδες αν το στείλει με USPS απλή αποστολή.

well i had more then 40 auctions won and payed them by sending over a registered letter with the cash included - not a recomended way hehe - ...as it is said by others if you feel that it doesnt work for you then pay for this auction and dont do this again...you see on ebay you can come up with some real bargains but as in real life all sellers are not the best guys in the world...just wish you the best with this one... :wink: :wink: :wink:

cheers

οσον αφορα το ποτε θα ερθειεδω μην εχεις πολλες φιλοδοξιες.

πηρα μια καρτα ηχου τον ιουνιο απο το αμερικανικο ebay κ ο ανθρωπος την εστειλε αμεσως με tracking number αμεσως μετα την πληρωμη κ ακομα κααααααααααααθονται στο τελωνειο πειραια κ τη κοιτανε.δεν εχει φτασει ακομα η σειρα της μου λενε.ειχαν επισης τη καλοσυνη να μου λενε ανα 2 εβδομαδες να παω σε 2 εβδομαδες γιατι τωρα εχουν διακοπες.αυτα στα λεω για να μη πανικοβληθεις αμα δεις κ κανει πανω απο 2 μηες.αν παλι θεωρησουν οτι το αντικειμςνο ειναι μικρο κ δε χρειαζεται εκτελωνισμο θα σου ερ8ει σχετικα γρηγορα.για μετρα ομως 16 ιουνιου μεχρι σημερα ποσες μερεσ ειναι κ θα καταλαβεις ποσο μπορει να περιμενεις.αν το παλληκαρι εχει feedback 94% σε πολλες συναλλαγες μη σε ανησυχει.αν εχει 94%σε πολυ λιγες νταξ...αλλα χλωμο το βλεπω.

well i had more then 40 auctions won and payed them by sending over a registered letter with the cash included - not a recomended way hehe - ...as it is said by others if you feel that it doesnt work for you then pay for this auction and dont do this again...you see on ebay you can come up with some real bargains but as in real life all sellers are not the best guys in the world...just wish you the best with this one... :wink: :wink: :wink:
cheers
that's true..thanx a lot! :) :)

αν το παλληκαρι εχει feedback 94% σε πολλες συναλλαγες μη σε ανησυχει.αν εχει 94%σε πολυ λιγες νταξ...αλλα χλωμο το βλεπω.
Σε 176 συναλλαγές 94,4 %.. Το θέμα είναι οτι του στέλνω e mail για να καθορίσουμε τον τρόπο πληρωμής κ δεν έχει απαντήσει εδώ και μιάμιση μέρα λες κ έχει εξαφανιστεί ενώ έχει ορίσει και περιθώριο 7 ημερών. Του είπα οτι αν δεν έχω απάντηση κ σήμερα ακυρώνω τη συναλλαγή.

καλο ειναι να αφησεις τις απειλες κ αυτα στην ακρη γιατι δεν οδηγουν σε καλο.ασε που δε μπορεις να ακυρωσεις τη συναλλαγη.μετα απο 10 μερες νομιζω απο το κλεισιμο της δημοπρασιας το ebay κανει κατι για τα παραπονα σου για μη επικοινωνια η οτδηποτε αλλο.τωρα καλο ειναι να εχεις λιγο υπομονη κ αν δεις κ δε βγαζεις ακρη οκ.

αλλα να θυμασαι οτι δε φταιει αυτος που εσυ δεν μπορεις να πληρωσεις με τους τροπουσ που εγραφε στη περιγραφη του αντικειμενου.

δεν εχεις κατι να διεκδικισεις.

οποτε η τα στελνεις τα λαφτα κ περιμενεις να σου ερθει αν κ οταν η σου αφηνει αρνητικο feedback κ στη χειροτερη κινδυνευεις με αποκλεισμο απο το ebay.

Βασικά μη στείλεις τίποτα αν δεν σου απαντήσει για τρόπους πληρωμής - εκτός βέβαια αν σου έχει ήδη απαντήσει. Από εδώ και στο εξής, να έχεις πάντα υπ'όψιν οτι πρέπει να τα κανονίζεις από πριν αυτά. Επίσης εγώ δεν αγοράζω από sellers με τόσο χαμηλό feedback, δεν αγοράζω από sellers που τα κάνουν όλα private και αποφεύγω να αγοράζω από US λόγω φόρων και καθυστερήσεων.

Πάντως εγώ ξαναλέω: αν δεν έχει επικοινωνήσει ΚΑΘΟΛΟΥ μαζί σου και έχεις μια ΣΟΒΑΡΗ ερώτηση για το πώς να πληρώσεις ΜΗΝ του στείλεις λεφτά και περίμενε να σου απαντήσει πρώτα. Στο κάτω κάτω αν σου πουν τίποτα μπορείς να τους πεις ότι δεν ήξερες πόσα να στείλεις γιατί δε είχατε κανονίσει για τα μεταφορικά και δε σου απαντούσε στα mail που ρώταγες για το θέμα, αυτό δεν είναι παράλογο. Τώρα αν βέβαια σου έχει πει επ'αυτού, τότε αλλάζει το πράγμα και θα πρέπει να τα στείλεις.

Όπως και να'χει, εγώ αγοράζω συχνά πράγματα από το ebay, φτηνά και ακριβά, και δεν ανησυχώ καθόλου. Αρκέι να συναναστρέφεσαι ανθρώπους που έχουν αποδείξεις για την τιμιότητα και τη σοβαρότητά τους, και να κανονίζεις από την αρχή όσα πρέπει, πριν κάνεις bid. Θα είναι πραγματικά κρίμα να "χάσεις" την αγορά του ebay (και τα ΑΠΕΙΡΑ λεφτά που μπορείς να γλιτώνεις) λόγω μιας κακής αρχής, απλά από δω και πέρα να προσέχεις ;)

Πάντως εγώ πιστεύω ότι και σ'αυτή την περίπτωση δε θα έχεις πρόβλημα, απλά περίμενε 2-3 μερες και αμα δεν απαντήσει μπες στο help του ebay και ρώτα τους τι να κάνεις ;)

Την επόμενη φορά σου συνιστώ να αποφύγεις αγορά από το Ebay γιατί καταντάει ψυχοφθόρο για σένα.
........καλά σοβαρά;

Thanx για τη συμβουλή menealos :wink:

αλλα να θυμασαι οτι δε φταιει αυτος που εσυ δεν μπορεις να πληρωσεις με τους τροπουσ που εγραφε στη περιγραφη του αντικειμενου.
Δεν είπα οτι φταίει για κανα τέτοιο λόγο.. Φταίει για την ανυπαρξία επικοινωνίας μαζί μου αφού τελείωσε το bidding για να κανονιστούν οι όποιες λεπτομέρειες , ενώ του χω πει οτι διατείθεμαι να του στείλω ταχυδρομικώς τα χρήματα. Αλλά δεν έχει επικοινωνήσει για τα διαδικαστικά.

Γράψε απάντηση...

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back