Χωρις να ειμαι σιγουρος εχω την εντυπωση οτι τα stainless steel ταστα κανουν την κιθαρα αρκετα πιο πριμαριστη , αλλα το αναφερω με καθε επιφυλαξη , μιας και τα φορας , ισχυει;KostasP είπε:Το καλο με τα ψηλα ταστα ειναι οτι αν δε σου αρεσουν ειναι ευκολο (και ανεξοδο σε σχεση με το refret) να τα φερεις σε υψος που σε βολευει. Oποτε βαλε τα ψηλοτερα που εσυ νομιζεις οτι θα σου αρεσουν και ζησε μαζι τους για να αποκτησεις εμπειρια. Αν και ακριβοτερα στη τοποθετηση προτεινω stainless steel ταστα. Εγω τα εβαλα σε μια και απο τοτε τα βαζω σε ολες μου τις κιθαρες.
Tα εχω σε τρεις Warmoth τις οποιες παραγγειλα με SS ταστα οποτε δεν εχω αποψη για το πριν και το μετα. Και οι τρεις κιθαρες ειναι vintage voiced προσανατολισμενες με low/mid output μαγνητες και ακουγονται οπως πρεπει. Πιστευω οτι και η παραμικρη λεπτομερεια αλλαζει τον ηχο σε ενα οργανο, το θεμα ειναι τι μπορει να ακουσει το (καθε) ανθρωπινο αυτι. Μονο οτι εχουν μεγαλυτερη διαρκεια ζωης και καλυτερο feeling στα bends εμενα μου φθανει.jimi Ts. είπε:Χωρις να ειμαι σιγουρος εχω την εντυπωση οτι τα stainless steel ταστα κανουν την κιθαρα αρκετα πιο πριμαριστη , αλλα το αναφερω με καθε επιφυλαξη , μιας και τα φορας , ισχυει;
Έχω stainless σε μια American stratocaster, jumbo , αρκετά κοντά στα 6100 σε διαστάσεις..jimi Ts. είπε:Χωρις να ειμαι σιγουρος εχω την εντυπωση οτι τα stainless steel ταστα κανουν την κιθαρα αρκετα πιο πριμαριστη
Οσο ζω μαθαινωdvat είπε:Έχω stainless σε μια American stratocaster, jumbo , αρκετά κοντά στα 6100 σε διαστάσεις..
Στην αίσθηση δεν έχουν καμία διαφορά σε σχέση με τα μη stainless. Σε διάρκεια ζωής, φημολογείται ότι έχουν αλλά είναι νωρίς ακόμη για να έχω άποψη. Αυτό πάντως είναι το δυνατό χαρτί για να βάλεις stainless. Άν αποδειχτεί ότι έχουν μεγαλύτερες φθορές από ότι λέγεται, δεν βλέπω τον λόγο να τα βάλεις..
Ηχητικά είναι πράγματι πιο πριμαριστά! Αισθητά μάλιστα.![]()
Στο Αμέρικα ο μάστορας πάντως σε χρεώνει τρεις φορές επάνω γιατί βάζει και καινούργια εργαλεία στο λογαριασμό.jimi Ts. είπε:Αναλαμβανουν οι μαστορες να κανουν fret dress σε stainless ταστα;
...γιατι τα εργαλεια θα βελαξουν ;D
Οι περισσοτεροι χρεωνουν εξτρα μονο την τοποθετηση, οχι το fret dress. Kαι οχι τριπλα.RayDTutto είπε:...Στο Αμέρικα ο μάστορας πάντως σε χρεώνει τρεις φορές επάνω γιατί βάζει και καινούργια εργαλεία στο λογαριασμό.
εγω τα εχω σε fatback και δεν εχω απολυτως κανενα προβλημα,οχι δεν εχω μακρυα δακτυλα.. ;D,σιγα μη σου δημιουργησει προβλημα το 1 χιλιοστο παραπανω στο ταστο.. ;DΤο ερώτημα είναι αν θα κάνουν μεγάλη διαφορά στο boat neck μπράτσο γιατί δεν έχω και αραχνοδαχτυλία
+1RayDTutto είπε:Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
Το ερώτημα είναι αν θα κάνουν μεγάλη διαφορά στο boat neck μπράτσο γιατί δεν έχω και αραχνοδαχτυλία, το οποίο μάλλον όμως θα το κρίνω μόνος μου και αν έχω πρόβλημα θα δω...
Vintage.Superfunk είπε:εγω τα εχω σε fatback και δεν εχω απολυτως κανενα προβλημα,οχι δεν εχω μακρυα δακτυλα.. ;D,σιγα μη σου δημιουργησει προβλημα το 1 χιλιοστο παραπανω στο ταστο.. ;D
τωρα τι ταστα φοραει?
Ναι αυτό παίζει και στο μυαλό μου σαν σενάριο.οποτε αφου εχεις βαρυ παιξιμο, με τα μεγαλα ταστα (6100) θα αναγκαστεις σιγα σιγα να ελαφρυνεις το χερι σου ωστε να εισαι πιο intonated. και αφου ελαφρυνει το αριστερο σου αρχιζεις να γουσταρεις περισσοτερο γιατι κερδιζεις σε ταχυτητα , ανεση, λιγοτερη κουραση.