Ερώτηση σχετικά με μετακίνιση του bridge κατά το σετάρισμα!

jeremy

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Απορία ασχέτου που σετάρει κιθάρα πρώτη φορά στη ζωή του:μετακινώντας τη γέφυρα χαλάει το κούρδισμα ,δλδ θα πρέπει μετά να κάνω πάλι intonation?Και επίσης ,για να μπω στο κλίμα,τι είναι το truss rod?

thanx για τη διαφώτιση κ σορυ αν κουράζω με ερωτήσεις σούπα για πολλούς εδω, αλλα καπως έτσι (ψάχνοντας) δεν ξεκινήσαμε όλοι? :wink:

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πρωτ' απ' όλα, τσέκαρε αυτόν τον ωραιότατο οδηγό:

http://www.noiz.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=307

Κάνε ό,τι γράφει με τη συγκεκριμένη σειρά.

Αν δε λυθούν οι απορίες σου, εδώ είμαστε πάλι

ΥΓ. Όσο θα ρυθμίζεις το intonation, θα τσεκάρεις το κούρδισμα με κάθε αλλαγή που κάνεις. :wink:

Δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις φίλε μου! Μόνο ηλίθιες απαντήσεις!!!

Τι εννοείς "μετακινώντας την γέφυρα"; Αν απλά την βγάλεις και την ξαναβάλεις, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χρειαστείς ρύθμιση intonation, παρά μόνο κούρδισμα! Ρύθμιση intonation θα χρειαστείς σίγουρα αν αλλάξεις τύπου χορδών, π.χ. αν βάλεις πιό χοντές!

Ναι, με το truss rod ρυθμίζεις το intonation!

Για περισσότερα στο σετάρισμα, μπορείς να διαβάσεις αυτό εδώ:

http://www.noiz.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=307

Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις όμως;

Μια παρατήρηση...

Ο kwstas, μάλλον εκ παραδρομής έγραψε ότι με το trussrod ρυθμίζουμε το intonation.... :wink:

Δες εκείνο το λink, τα λέει αναλυτικά. Και όπως είπε και ο Lost_Highway, εδώ είμαστε. :wink:

Μια παρατήρηση...Ο kwstas' date=' μάλλον εκ [b']παραδρομής[/b] έγραψε ότι με το trussrod ρυθμίζουμε το intonation.... :wink:

Δες εκείνο το λink, τα λέει αναλυτικά. Και όπως είπε και ο Lost_Highway, εδώ είμαστε. :wink:
Εγώ θα χρησιμοποιούσα μια πιο λαική έκφραση. :lol: :lol: :lol:

Βασικά για τι γέφυρα μιλάμε;;

Βασικά για τι γέφυρα μιλάμε;;

Tune-o-matic της Gibson Faded!Και μια ερώτηση που δεν μου απαντήθηκε επειδή ξέχασα ο χαζός να βάλω ενα 'τι' πριν τη φράση μου στο πρώτο post:Ποιό είναι το truss rod στην κιθάρα μου?

Ευχαριστώ όλους που ασχολούνται πάντως!!

Μια μεταλλικη βέργα κατα μήκος του μπράτσου η οποία ρυθμίζει την καμπυλότητα του.Συνήθως έχεις πρόσβαση απο το headstock :wink:

Γράψε απάντηση...

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back