Τι λέτε ρε αστοιχείωτοι μουζικάντηδες!
Ευχαριστώ πάντως όλους για τις off topic ευχές ? επί της ονομαστικής μου εορτής, την οποία δεν γιορτάζω εδώ και χρόνια.
Ένας απ' τους λόγους: Ο αρχάγγελος Μιχαήλ, ο μόνος που ονομάζεται Αρχάγγελος κατά την Αγία Γραφή καθώς και «ένας των πρώτων αρχόντων» και «άρχων» (το όνομά του στα εβραϊκά σημαίνει «Αυτός που είναι όμοιος με τον θεό»), είναι ένα όν μισητό, άφυλο - όπως όλοι οι άγγελοι, και αιμοσταγές.
Είναι αυτός που αναγγέλει στον Αβραάμ την ανάγκη θυσίας του γιου του, και είναι παρών στην πτώση της Ιεριχούς, στο πλάι του Ιησού του Ναυί, που όπως γράφει η Βίβλος, "πέρασε από μάχαιρα γυναίκες και παιδιά δίχως να δείξει οίκτο". Πάντοτε κρατά ρομφαία, η οποία δίνει την πύρινη τιμωρία στους εχθρούς του Θεού.
Στη λαϊκή παράδοση, ο Μιχαήλ είναι ο ψυχοπομπός άγγελος, δηλαδή μεταφέρει τις ψυχές στον ουρανό. Μάλιστα σε ορισμένες περιοχές, όπως τη Θράκη, υπάρχουν κάποιες προλήψεις και ο κόσμος δεν αφήνει τη μέρα αυτή τα παπούτσια του έξω από το σπίτι, για να μην τα δει ο Αρχάγγελος και «ενθυμηθεί αυτούς και αναλάβει εκ της ζωής».
Τσιράκι του θεού, δεξί χέρι του θανάτου, αιμοσταγές άφυλο άλιεν.
Τι να γιορτάσω; Εγώ είμαι με την πλευρά τη ζωής...
Τελικα εμαθα πως ειμαι αγνωστικος.
Ο περισσότερος κόσμος είναι και δεν το ξέρει.
Οι αγνωστικιστές δεν αρνούνται την ύπαρξη του θεού, απλώς δεν είναι ικανοποιημένοι με τις αποδείξεις για την ύπαρξη του.
Οι
Εμπειρικοί Αγνωστικιστές, είναι αυτοί που δεν αποκλείουν κάποια στιγμή να βρεθούν αποδείξεις για τον Θεό, και
Οι
Απόλυτοι Αγνωστικιστές, είναι αυτοί που πιστεύουν ότι ποτέ δεν θα μπορέσουν να βρεθούν αποδείξεις για τον Θεό.
«Για τους θεούς δεν μπορώ να γνωρίζω τίποτα: ούτε ότι υπάρχουν, ούτε ότι δεν υπάρχουν, ούτε τι λογής μορφή έχουν. Γιατί είναι πολλά τα όσα εμποδίζουν να γνωρίζουμε. Από τη μία το άδηλο του ζητήματος και από την άλλη η συντομία της ανθρώπινης ζωής» .
-Πρωταγόρας.