Ποια ηλ. κιθάρα μέχρι 120 ευρώ;

killbill

Μέλος
Πόντοι
28
Μια μικρή βοήθεια σε εμένα τον άσχετο please!

Τώρα ξεκινάω να ασχολούμαι με ηλεκτρική κιθάρα και θα κάνω την πρώτη μου αγορά ενόψει  black friday!

Όπως καταλαβαίνετε ψάχνω κάτι οικονομικό για τις ανάγκες μου μέχρι 120ευρω. Μετά από έρευνα δική μου και ελέγχοντας τις τιμές, είμαι ανάμεσα σε 3 επιλογές:

1)  CORT X100 OPBK OPEN PORE BLACK

Την δίνει το eshop 117euro λόγω black fridey. Όντως σε άλλα site έχει 160ευρω

2) Washburn ws300R

Την δίνει μόλις 87ευρω λόγω black friday ενώ είχε πριν που την παρακολουθούσα 119ευρώ!

3) FENDER Squier Bullet

στα 119€. Να πω ότι εδώ δεν υπάρχει προσφορά λόγω black fridey. 119 είχε και πριν 2 μήνες

Απο τις 3 παραπάνω ποια θα διαλέγατε ?

Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια!

Δοκιμασε τις και παρε οποια σου αρεσει καλυτερα.

Στα μεταχειρισμενα, στα ιδια λεφτα παιρνεις και ενισχυτη μαζι, στην περιπτωση που δεν εχεις.

Λόγω διαμονής σε επαρχία δεν γίνεται να τις βρω να τις δοκιμάσω. Εξάλλου το θεωρώ πρακτικά ανέφικτο να βρεις και τις 3 στο ίδιο μαγαζί. Η παραγγελία θα γίνει διαδικτυακά. Επειδή δεν έχω ιδέα από χαρακτηριστικά ζητάω μια άποψη. Εγώ το μόνο κριτήριο που έχω είναι ότι ίσως η Cort η οποία ήταν και η πιο ακριβή πριν την Black Friday , είναι τελική και η καλύτερη επιλογή. 

εγώ cort στα λεφτά αυτά θα έπαιρνα και χωρίς να την πιάσω.

Το eshop γενικά μου βγήκε καλό σε ό,τι πήρα

Τι μουσικη θα παιζεις στην κιθαρα?
Ροκ heavy metal . Τώρα διαβάζω πεντατονικες μόνος μου (ξέρω μουσική) και σόλο από γνωστά κομμάτια πχ bon Jovi, guns and roses, κλπ που κατεβάζω σε ταμπλατουρες από το ίντερνετ. Ξέρω κιθάρα αλλά μόνο ακόρντα και λίγη κλασική. Θέλω να μάθω να σολαρω σε ροκ μοτίβα 

εγώ cort στα λεφτά αυτά θα έπαιρνα και χωρίς να την πιάσω.

Το eshop γενικά μου βγήκε καλό σε ό,τι πήρα
Και εγώ πιστεύω ότι είναι καλή προσφορά. Η κιθάρα όντως είχε και έχει αυτή τη στιγμή 160 και μόνο το eshop την δινει 117 λόγω black Friday. Την μάρκα αυτή δεν τη ξέρω όμως. Μήπως η fender στα 119 είναι καλύτερη λόγω ονόματος? Δηλαδή αν παραβλέψω την Black Friday, έχω την Cort στα 160 και μια fender στα 119. Τι διαλέγεις είναι το θέμα 

Μην παρεις κιθαρα με τρεις μονους μαγνητες ή δυο διπλους. Προτιμησε HSH ή HSS.

Η αλλη μεγαλη διαφορα ειναι το μανικι με τα ταστα. Προσωπικα, θα επαιρνα squier ή καποια ibanez ισως. 

Την μάρκα αυτή δεν τη ξέρω όμως. Μήπως η fender στα 119 είναι καλύτερη λόγω ονόματος? Δηλαδή αν παραβλέψω την Black Friday, έχω την Cort στα 160 και μια fender στα 119. Τι διαλέγεις είναι το θέμα 

H cort άγνωστη μάρκα?

Αν σου πω ότι η "fender" που θες στα 119 κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της cort?

Squier bullet sucks big time

Να σου πω, εχω μια bullet mustang των 130 ευρω. Και γαμω τα κιθαρακια ειναι, με πολυ καλο ηχο. Πολυ βολικο μανικι, squier (πολυ καλο) φινιρισμα, και πουπουλο.

Οι στρατ, για τα λεφτα τους, μου αρεσουν (με εξαιρεση τους μαγνητες).

Βεβαια, εαν πιασω στα χερια μου αλλες πεντε κιθαρες, αλλης εταιριας, ειμαι σιγουρος οτι θα βρω καποιες να μου αρεσουν περισοτερο.

Για τις Βullet λέω συγκεκριμένα Γιώργο. Basswood. Παιχνιδάκι. Ό,τι αναβάθμιση και να κάνεις ακούγεται "λίγη". (παθών και μαθών).
Αν πάλι ψήνεται τόσο κάποιος, μεταχειρισμένες έχουν 60 ευρώ (ποια black friday?)

Για begginer's κιθάρα, θα προτιμούσα κάποια Epiphone, ταυράκι ή LP, που είναι αξιοπρεπέστατες στα 100-120 ευρώ (και πολλά μπορεί να λέω).

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Φυσικά η ηλεκτρική κιθάρα θέλω να συνοδεύεται και με ένα πολύ εφέ ώστε να καταλάβω ότι πλέον παίζω με ηλεκτρική και όχι να ακούγεται σαν μια κλασική που ακούγεται από ηχείο. 

Μιλάω πάντα για πολύ beginner κατάσταση για οικιακή χρήση με σκοπό την εκμάθηση ηλεκτρικής. 

Μέχρι 60 - 70 ευρώ με την έρευνα που έκανα βρήκα το mooer pe100 στα 55 ευρώ το zoom g1on στα 59 ευρώ και το zoom g1 four στα 77 ευρώ. Λένε τίποτα? Ξέρει κανείς κάποιο από αυτά? 

Για begginer's κιθάρα, θα προτιμούσα κάποια Epiphone, ταυράκι ή LP, που είναι αξιοπρεπέστατες στα 100-120 ευρώ (και πολλά μπορεί να λέω).

Συμφωνω για φτηνο ταυρακι. Lp special δεν μου αρεσε καθολου.

Φυσικά η ηλεκτρική κιθάρα θέλω να συνοδεύεται και με ένα πολύ εφέ ώστε να καταλάβω ότι πλέον παίζω με ηλεκτρική και όχι να ακούγεται σαν μια κλασική που ακούγεται από ηχείο. 

Μιλάω πάντα για πολύ beginner κατάσταση για οικιακή χρήση με σκοπό την εκμάθηση ηλεκτρικής. 

Μέχρι 60 - 70 ευρώ με την έρευνα που έκανα βρήκα το mooer pe100 στα 55 ευρώ το zoom g1on στα 59 ευρώ και το zoom g1 four στα 77 ευρώ. Λένε τίποτα? Ξέρει κανείς κάποιο από αυτά? 

Θα παιξεις σε ενισχυτη (αν ναι, σε ποιον?), ή σε ακουστικα το πολυεφε?

Έχω ένα αυτοενισχυόμενο ηχείο behringer αλλά και μια αυτοενισχυομενη κονσόλα yamaha stagepass M100

Τα πολυεφε εχουν ψιλοχαλια ηχο. Ξεκινησα με ενα line 6 floorpod και ηταν μαυρο χαλι ηχητικα. Προτιμουσα τη βρωμα ενος φτηνοενισχυτη. Ηταν πιο οριτζιναλ ηχος.

Γνωμη μου ειναι ειτε να πας σε πεταλιερα (εχει πολυ καλυτερους ηχους απο τα πολυεφε), ειτε να πας σε μικρο modeling ενισχυτη, ειτε να πας σε καθαρο ενισχυτη και παιρνεις πεταλια σιγα σιγα, ειτε καποιo πεταλι preamp για το behrinher, κλπ

Ψαξε το καλα, διοτι εαν ξενερωσεις με τον ηχο, εχεις πεταξει τα 70 ευρω και μετα ψαχνεις για αλλο σεταπ.

Το 2ο link δεν παίζει... 

Κοίτα δεν έχεις άδικο αλλά δεν μένω Αθήνα.. 

Είμαι τελείως αρχάριος οπότε δεν νομίζω να ξενερώσω τουλάχιστον σε σύγκριση με την κλασική κιθάρα που έχω θα ενθουσιάστω περισσότερο ότι και να ναι?

Ευχαριστώ για τα links θα ρίξω μια ματιά και εγώ 

Το δεύτερο link ήταν ο Blackstar HT1 combo με 8άρι ηχείο, ό,τι πρέπει για αρχή, στα 130 ευρώ. 

Γενικά πάρε κάτι οικονομικό, αλλά να μην είναι "παιχνίδι", τύπου πολυεφέ των 70ε και κιθάρα Granite. Υπάρχουν σχετικά αξιοπρεπή πράγματα ακόμα και σε αυτό το εύρος τιμής.

γεια

εγω θα σου προτεινω μια άλλη ,όχι πολυ πιο ακριβή

https://www.nakas.gr/prd/esp-ltd-ec-10-rd-ilektriki-kithara

ή θα σου έλεγα να πάρεις τη Washburn και ενα zoom πολυεφφε με κανενα 50 ,αλλά δεν ειναι τόσο για HMetal

μολις ειδα οτι σκεφτεσαι τα zoom .αξιζουν καθε δεκαρα

Γράψε απάντηση...

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back