Προενισχυτής για κιθάρα

broxopios

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Καλησπέρα σας.

Σε λίγες μέρες παραλαμβάνω την κάρτα ήχου (Behringer U-Phoria UMC204HD) για το σπίτι και θέλω να ρωτήσω τι προενισχυτές (αν είναι προενισχυτής αυτό που ζητάω) υπάρχουν για κιθάρα. Η χρήση που θέλω είναι για να συνδέω την κιθάρα μου (line-in), να βάζω τα ακουστικά και να βγάζει ζεστό ήχο σαν να την έχω σε ενισχυτή. Ειδικά ώρες που δεν μπορώ να έχω ενισχυτή θα είναι Σωτήριο. Αν υπάρχει κανένας καλός κινέζικος (κοινώς φθηνός) ακόμη καλύτερα. 

https://smart.noiz.gr/details.php?id=533067&search_id=4111056

Γιατί δεν παίρνεις έναν ενισχυτή να τα κάνεις όλα αυτά, και ακόμα περισσότερα? Και να έχει και πραγματικό ήχο λάμπας.

Τον ενισχυτή αυτόν τον έχω καρφί στην κάρτα, και παίζω ή κάνω έγγραφές. Είμαι απαιτητικός στον ήχο μου, και με καλύπτει σε μεγάλο βαθμό, σε ότι και να θέλω να παίξω.

https://smart.noiz.gr/details.php?id=533067&search_id=4111056

Γιατί δεν παίρνεις έναν ενισχυτή να τα κάνεις όλα αυτά, και ακόμα περισσότερα? Και να έχει και πραγματικό ήχο λάμπας.

Τον ενισχυτή αυτόν τον έχω καρφί στην κάρτα, και παίζω ή κάνω έγγραφές. Είμαι απαιτητικός στον ήχο μου, και με καλύπτει σε μεγάλο βαθμό, σε ότι και να θέλω να παίξω.

Μπορείς να δώσεις καμιά πληροφορία παραπάνω μιας και τον έχεις; Αν έχεις διάθεση.

Αυτή τη στιγμή έχω στο σπίτι τον Vox AC4TV και μου πιάνει ήδη χώρο και δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει αυτό που ζητάω, αλλά θέλω να τον εξετάσω κι αυτόν που προτείνεις. Βέβαια σκεφτόμουν κοντά στο 80€άρι αλλά είμαι υπό σκέψη. 

Η αλήθεια είναι πως τώρα θα πάρω κάρτα ήχου οπότε δεν έχω εξετάσει άλλες επιλογές ακόμη. Το ψάχνω. 

Μπορείς να δώσεις καμιά πληροφορία παραπάνω μιας και τον έχεις; Αν έχεις διάθεση.

Άκου εδώ μόνο τον ενισχυτή, χωρίς πετάλια, απευθείας στην καρτα

ht1r.mp3

Άκου εδώ και ένα κλιπακι με διάφορους ήχους πεταλιών στο καθαρό κανάλι.

v52 ht1 13 pedals.mp3

Attachments

Αφου τωρα θα παρεις την καρτα, δοκιμασε για αρχη να παιξεις κατευθειαν στην καρτα με καποιο software προσωμοιωσης οπως το Guitar Rig. Θα πρεπει να κανεις ενα ψαξιμο να δεις τι κυκλοφορει, σιγουρα υπαρχουν και τζαμπα επιλογες για αρχη. Δοκιμασε το να δεις κατα ποσο σε ικανοποιει ως ηχος/αισθηση και μετα βλεπεις...

Άκου εδώ μόνο τον ενισχυτή, χωρίς πετάλια, απευθείας στην καρτα

ht1r.mp3 3.16 MB · 72 downloads

Άκου εδώ και ένα κλιπακι με διάφορους ήχους πεταλιών στο καθαρό κανάλι.

v52 ht1 13 pedals.mp3 7.55 MB · 62 downloads

Τα samples που έχεις ανεβάσει εδώ, είναι με line-in στην κάρτα ή από μικρόφωνο στην κάρτα; Γιατί αν είναι με καρφί είναι σούπερ ο ήχος. 

Σε youtube videos που άκουγα, όταν χρησιμοποιούσαν emulated output άλλαζε αρκετά προς το χειρότερο ο ήχος.

Καρφί είναι. Αυτό ακριβώς θα ακούς στα ακουστικά σου.

Δείγματα με μικρόφωνο έχω μια φορά γραψει, όλη και όλη, και ήταν για το review του ενισχυτή. Ο ήχος είναι πράγματι σούπερ. Το 90% των κομματιων που έχω ανεβάσει εδώ είναι με αυτό. Έχω κι άλλους, ακριβότερους, ενισχυτές με line out. Αυτός έχει τον καλύτερο ήχο για τη δουλειά αυτή.

Καλημέρα. 

Για αρχή λέω να ψάξω τα διάφορα soft που υπάρχουν και αν δε με καλύψουν θα σκεφτώ για κάτι διαφορετικό. 

Άρα έχουμε guitar rig & TH-U Overloud. Φαντάζομαι τα βλέπει το Cubase. 

Καλημέρα. 

Για αρχή λέω να ψάξω τα διάφορα soft που υπάρχουν και αν δε με καλύψουν θα σκεφτώ για κάτι διαφορετικό. 

Άρα έχουμε guitar rig & TH-U Overloud. Φαντάζομαι τα βλέπει το Cubase. 
Δες το s-gear. 

Το Neural Dsp τι λέει; Το έχει ένας φίλος και μπορώ να πάω να το δοκιμάσω. 

Το Neural Dsp τι λέει; Το έχει ένας φίλος και μπορώ να πάω να το δοκιμάσω. 

Έχω NeuralDSP Archetype Nolly και Petrucci, και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Δεν ξέρω ποιο έχει ο φίλος σου, αλλά γενικά έχει πάρα πολλά διαφορετικά, ανάλογα το είδος μουσικής. Κάθε plugin έχει free trial για 14 μέρες οπότε δοκίμασε αβέρτα.

Αν καταλήξεις εκεί, σαν tip όταν πας να το αγοράσεις, βάλε vpn και ρύθμησέ το Αμερική, γιατί θα γλιτώσεις τους φόρους.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Πέραν από αυτά θα δοκιμάσω και το IK Multimedia AmpliTube 5 που διάβασα καλά λόγια. 

Σε αυτά έχει να επιλέξω και διάφορους ενισχυτές/πετάλια/μικρόφωνα; Πχ ενισχυτή τον Fender Twin Reverb (πάντα μου άρεσε ο συγκεκριμένος) ή και πετάλια που έχω (ocd overdrive, boss space echo re-202 κλπ);

Καταβασα ενα neural (νομίζω το 2ο  στην  πρώτη σειρα στο σάιτ τους). Μέτρια καθαρα, ωραία βρωμικα, καλές δυναμικές. Το THR του cakewalk έχει πιο ωραία καθαρά, αλλά χάλια βρώμικα. (Ήδη το έκανα uninstall)

Ειναι μια καλή λύση ένα τέτοιο software. Προσωπικα, δεν αντέχω την αίσθηση στην πενα και την ψηφιακίλα που βγάζει. Προτιμώ τον πιο ζεστό και οργανικό ήχο του ενισχυτή. Σίγουρα θα έβαζα ένα τέτοιο, στην περίπτωση που δεν είχα κάτι άλλο. Έχει πάρα πολλά presets και θα το διασκέδαζα αρκετά.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Σε αυτά έχει να επιλέξω και διάφορους ενισχυτές/πετάλια/μικρόφωνα; Πχ ενισχυτή τον Fender Twin Reverb (πάντα μου άρεσε ο συγκεκριμένος) ή και πετάλια που έχω (ocd overdrive, boss space echo re-202 κλπ);

Στο amplitube έχει όλα αυτά που αναφέρεις και με λίγη παραμετροποίηση μπορείς να βγάλεις καταπληκτικό ήχο. Το αρνητικό του είναι ότι είναι ακριβό. Δηλαδή πληρώνεις ένα αρκετά μεγάλο ποσό για να πάρεις την πλατφόρμα, η οποία από μόνη της δε σου δίνει πολλά μοντέλα ενισχυτών/πεταλιών/καμπινών κλπ. Μετά πρέπει να πληρώσεις επιπλέον για οτιδήποτε έξτρα.

Γράψε απάντηση...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back