Velvet Underground - I'll Be Your Mirror (cover)

Μπράβο. Για μένα είναι το καλύτερο τραγούδι του δίσκου που τραγουδάει η Nico.

Και 'συ το είπες όμορφα. Το σεβάστηκες. Παρέλειψες όμως το σημείο από το 2.03 και κάτω που μ' αρέσει πολύ.

Τώρα αν κάνεις μια προσπάθεια παραπάνω στη προφορά θα είσαι τέλειος.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Όλα είναι σε πολύ καλό επίπεδο, αλήθεια - εκτός από ένα πραγμα. Παίζεις και τραγουδάς ωραία, η μείξη είναι μια χαρά, και το βίντεο είναι πολύ καλο σε όλα του. Αλλά δυστυχώς η προφορά το σκοτώνει. Θα ακουστεί σκληρό, αλλά όσοι με ξέρουν, ξέρουν ότι μιλάω πάντα με ειλικρίνεια, αλλά πάντα για καλό. Είναι ίσως από τις χειρότερες προφορές που έχω ακούσει.

Δεν "φωνάζει" Έλληνας όπως σε άλλες, αλλά έχει κάποια πολύ κακά στοιχεία. Για παράδειγμα, στο "Reflect what you are" ε δεν μπορείς να λες γουατσουά, μου φάνηκε σχεδόν αστείο. Για την ακρίβεια όλα "you" τα λες ΓΙΟΥ, με τεράστιο τονισμό στο ΟΥ, που δεν υπάρχει ούτε στα βρετανικά ούτε στα αμερικάνικα.

Το χω πει πολλές (μάλλον εκατοντάδεις) φορές, ότι η προφορά θέλει ηθοποιία. Πρέπει να ξεχάσεις τελείως τα ελληνικά γράμματα, και να ακούσεις με λεπτομέρεια τον τρόπο προφοράς. Το You δεν θα είναι ποτέ ούτε ΓΙΟΥ ούτε ΙΟΥ. και το Ou/oo δεν είναι OY. Είναι κάτι άλλο. Ιδίως τα αγγλικά φωνίεντα είναι ασταθή, κάνουν κύκλους μέσα στο στόμα ενώ "διαβάζεις" μόνο ένα. Ψάξε το.

Για αρχή, προσπάθησε να κατεβάσεις ακαπέλα κομμάτια, και ηχογράφησε τον εαυτό σου προσπαθώντας να μιμηθεί, όχι βάσει αυτών που ξέρεις, αλλά βάσει αυτών που ακούς.

Με αγάπη και καλοσύνη στα λέω, αλήθεια είμαι γλυκούλης στην πραγματικότητα :) :) :)

Με αγάπη και καλοσύνη στα λέω, αλήθεια είμαι γλυκούλης στην πραγματικότητα :) :) :)
Χαχα, καλά ούτε και η Nico έχει καμιά προφορά της προκοπής. Είναι όμως ...@.

Χαχα, καλά ούτε και η Nico έχει καμιά προφορά της προκοπής. Είναι όμως ...@.

Δε ξέρω ούτε το κομμάτι, ούτε τη Nico. Τώρα το έβαλα να το ακούσω. Μόλις μπήκε η φωνή της είπα είναι Γερμανίδα (ή κάτι από εκεί γύρω).

Κάθε γλώσσα έχει τους κανόνες της, θέλουμε δε θέλουμε. Οκ, η πληροφορία περνάει και με κακή προφορά, αλλά αυτό γίνεται και με έλλειψη ορθογραφίας και γραμματικής. Αυτό δε σημαίνει ότι, ε αφού περνάει η πληροφορία θα αγνοήσουμε ό,τι μπορούμε, για να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη. Όχι, πρέπει να γίνεται σωστά από πάνω μέχρι κάτω.

Υπερβάλλω? Μπορεί. Αλλά είμαι της τελειότητας τρομάρα μου.

Έτσι πείτε τα ξερά! Άλλος τρόπος να το καταλάβω (ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην προφορά) και να προσπαθώσω να βελτιωθώ, δεν υπάρχει. 

Τέλεια, τώρα ξέρω τι προηγείται να δουλέψω.

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και τον χρόνο που μου δώσατε 

Εμενα μου αρεσε. Κι η προφορα. Ουτε η Νικο ειχε. 

Δυο ενστασεις. 

Καπου λιγο το κουρδισμα.

Και το ολο καθαρο του βιντεο και της παρουσιασης. Στο κομματι θα πηγαινε ενα πιο σκοταδι, μια θολουρα και σιγουρα οχι το daw απο πίσω.

Δυο ενστασεις. 

Καπου λιγο το κουρδισμα.

Και το ολο καθαρο του βιντεο και της παρουσιασης. Στο κομματι θα πηγαινε ενα πιο σκοταδι, μια θολουρα και σιγουρα οχι το daw απο πίσω.

το διορθώνω.

Επρεπε να είναι πολύ το θέμα με το κούρδισμα. Όπως του μακαρίτη του Λου.

Εδώ ήταν ...λίιγο.

Δυο ενστασεις. 

Καπου λιγο το κουρδισμα.

Δεν έχω ιδέα πως μου πήγε στραβά το κούρδισμα. Και κούρδισα και με το καποτάστο.  Έχω και το κουρδηστήρι από πίσω παναθεμα με. Μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξω τις ενός χρόνου εργοστασιακές χορδές ή να τσεκάρω λίγο το intonation

Ναι για την ατμόσφαιρα και το daw, σωστό point. Απλά λίγο με τα σκοτάδια θέλει να χεις κάνα περίεργο εκεί φως. Και λίγο αυτά με έχουν κουράσει γιατι τα μαθαίνω όλα μόνος μου, και εγώ απλά θέλω να παίξω ?

Μια χαρά τα πας πάντως, συνέχισε να κάνεις ότι κάνεις!

Μπράβο!

Εγώ θα πω ότι δεν άκουσα ιδιαίτερη ξεκουρδισιά (το άκουσα σιγανά βέβαια).

Και επίσης όντως η προφορά δεν είναι τέλεια, αλλά θεωρώ υπερβολική την αναφορά που έγινε.

Το ότι είσαι σε καλό δρόμο πάντως είναι δεδομένο.

Δεν έχω ιδέα πως μου πήγε στραβά το κούρδισμα. Και κούρδισα και με το καποτάστο. 

εκεί είναι το λάθος.

Αν παίζεις Βλεβετς πρέπει να είσαι ξεκούρδιστος για τα καλά.

Να φοράς βρώμικα, να είσαι αξύριστος, να είναι στυλ φάκτορυ το σκηνικό κλπ κλπ

(καλά το είπες. Φέρε το επόμενο)

Σαμη Παραγκα είπε:
Είδα κανά δυο οβινδεάκια σου, επειδή με αρέσει το είδος που παίζεις.

Έχω μάλλον τα τριπλά σου χρόνια και ξέρεις καντάρια καλύτερη μουσική από μένα, επίσης έχεις και καλή φωνή..............είσαι όλμος και σιγανοπαπαδιά, οι ηχογραφήσεις και τα οβίνδεο δεν είναι τυχαία, δεν λέω πως είναι το Σκούμπρικ χαχαχαχαχα..........Μη χαλαλίζεσαι σε διασκευές, φτιάξε μπάντα και φτιάξε ΔΙΚΗ σου μουσική, ειδάλλως, έλα στους Παράγκας χαχαχαχαχαχα
spare him...

too many unknown words....

Ωραιος! Την ακουστικη με τι μικροφωνο την ηχογραφησες? Μου φαινεται λιγο περιεργο το placement, εγινε συγκεκριμενα? Ισως απλα με ξεγελαει και η γεωμετρια του βιντεο.

Σαμη Παραγκα είπε:
χαχαχαχαχαχα

Παραγκα δεν γελας καλα, αυτο το γελιο ειναι για μπουφληδες.

Το σωστο γελιο ειναι Μπουα χα χα .

spare him...

too many unknown words....

δεν τα καταλαβαίνω όλα, αλλα μ'αρέσετε :)

Σαμη Παραγκα είπε:
Έχω μάλλον τα τριπλά σου χρόνια και ξέρεις καντάρια καλύτερη μουσική από μένα

αμφιβάλω, αλλά πέρα από τα masterpieces (rock, alternative, post-punk...) που μου έμαθε ο πατέρας μου, προσπάθησα να εξερευνήσω πολλά είδη μουσικής (hip hop, indie, ρεμπέτικα, techno, κτλπ..), όλα υπό τις κατάλληλες παρέες/φάσεις/φεστιβάλ. Έχω παρατηρήσει τα τελαιυταία χρόνια πόσο δυσκολεύεται ο πατέρας μου να ακούσει νέα άλμπουμ που του στέλνω. Αυτά δεν θα αφήσουν ιστορία μου λέει... Προσπάθησα να είμαι ανοιχτός σε νέα είδη μουσικής όσο πιο πολύ γίνεται. Γιατί για πολλά χρόνια άκουγα την φιλοσοφία του πατέρα μου. Αααα αυτό ειναι mainstream δεν το ακούμε...

Σαμη Παραγκα είπε:
Μη χαλαλίζεσαι σε διασκευές, φτιάξε μπάντα και φτιάξε ΔΙΚΗ σου μουσική, ειδάλλως, έλα στους Παράγκας χαχαχαχαχαχα

νομίζω για το επίπεδο μου, καλό είναι να κάτσω στις διασκευές για κάποιον καιρό. Πόσο μ'αλλον τα απολαμβάνω. Αυτά που γράφω δεν λένε τίποτα σπουδαίο, μόνο για καρδιοχτύπια γράφω... Οπότε τα κρατάω στον σκληρό για την πλάκα τους. Και πέρα από αυτά δεν έχω καμοια όρεξη να είμαι one man band χωρίς καλή γνώση μουσικής θεωρίας. Ίσως κάποτε γνωρίσω μουσικούς με ίδια μουσικά γούστα. Μέχρι τότε βλέπουμε.. πλάκα έχει και το youtube. Ούτες η άλλος δεν προσπαθώ να κερδίσω κάτι, ένα όμορφο και ευχάριστο χόμπυ ειναι.

Ωραιος! Την ακουστικη με τι μικροφωνο την ηχογραφησες? Μου φαινεται λιγο περιεργο το placement, εγινε συγκεκριμενα? Ισως απλα με ξεγελαει και η γεωμετρια του βιντεο.

Lewitt LCT 140. είδα αυτό πριν μια βδομάδα και είπα να το δοκιμάσω (https://www.youtube.com/watch?v=3WrMhr2nUJI). Καλό ήταν για το bleed, άλλα άμα βρω όρεξη θα δοκιμάσω και τίποτα άλλο. Νομίζω πιο πολύ θέμα είχε το παίξιμο μου και το κούρδισμα, παρά το placement...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
δεν τα καταλαβαίνω όλα, αλλα μ'αρέσετε :)

αμφιβάλω, αλλά πέρα από τα masterpieces (rock, alternative, post-punk...) που μου έμαθε ο πατέρας μου, προσπάθησα να εξερευνήσω πολλά είδη μουσικής (hip hop, indie, ρεμπέτικα, techno, κτλπ..), όλα υπό τις κατάλληλες παρέες/φάσεις/φεστιβάλ. Έχω παρατηρήσει τα τελαιυταία χρόνια πόσο δυσκολεύεται ο πατέρας μου να ακούσει νέα άλμπουμ που του στέλνω. Αυτά δεν θα αφήσουν ιστορία μου λέει... Προσπάθησα να είμαι ανοιχτός σε νέα είδη μουσικής όσο πιο πολύ γίνεται. Γιατί για πολλά χρόνια άκουγα την φιλοσοφία του πατέρα μου. Αααα αυτό ειναι mainstream δεν το ακούμε...

να σε πω κατι?

εσύ παίζε τα κομμάτια σου αλλά κάνε τιποτα πιό χρήσιμο γιατί με κιθάρες φράγκα δεν θα βγάλεις και φέρε τον πατέρα σου από δω μεριά να τα λέμε...

να σε πω κατι?

εσύ παίζε τα κομμάτια σου αλλά κάνε τιποτα πιό χρήσιμο γιατί με κιθάρες φράγκα δεν θα βγάλεις

κάνω κάτι πιο χρήσιμο και "σίγουρο", αλλά θέλει και λίγο μουσική η ζωή

φέρε τον πατέρα σου από δω μεριά να τα λέμε...

χαχα θα του πω, θα τα βρείτε εσείς ?

Γράψε απάντηση...

Trending...

Νέα θέματα

Back