Κύματα με συνδρομή.

Ali Barout

Δυνατό μέλος
Πόντοι
1,208
Νααααα τααααα...

https://cdm.link/2023/03/waves-goes-subscription/

Συνοπτικά:

- 15 ντάλλαρς το μήνα για το βασικό πακέτο πλακιν.

- 25 ντάλλαρς το μήνα για την ούρτιμετ ετήσια συνδρομή. (με δύο μήνες έχπτωση, ήτοι 250 ντάλλαρς ανα ενιαυτό)

- Δυνατότης αγοράς πλακιν μεμονωμένα, γιοκ.

Αυτά. Ένα VComp κι ένα VEq που είχα αγοράσει ένα τριαντάρι θα δουλεύουν μέχρι να τσακωθούν τα .dll και τα redristibutable τα Visual Basic και τα λειτουργικά μεταξύ τους.

C'est la vie. Πάμε για άλλα.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αυτά που ψωνίσαμε θα συνεχίσουν να λειτουργούν, αλλά δε θα έχουν πια updates. Οπότε αν στο μέλλον κάτι αλλάξει ριζικά (απαιτούμενες βιβλιοθήκες κ.ά εσωτερικά του πλαγκ ιν ωστε να λειτουργεί με το καινούργιο λειτουργικό και το καινούργιο DAW), μπορεί το πλαγκιν να μουλαρώσει. Δεν υπάρχει πλέον update, θα πρέπει για να ενημερωθεί το πλαγκιν να συναφθεί συνδρομή. (οπού εκεί θα έχουμε πρόσβαση και στα υπόλοιπα πλαγκιν που μπορεί να μην μας ενδιαφέρουν, μέχρι να χρειαστεί πάλι να insert coin to continue)

δεν το έπιασα αυτό?

και αυτά που ψωνίσαμε?

7g8ri3.jpg

Υπαρχουν δυο ειδη plug in: Τα freeware με μορφη dll, που τα πας οπου θελεις με ενα απλο drag and drop, και αυτα που σου βγαζουν τον καρκινο.

Επιτέλους να επεκταθεί το συνδρομητικό μοντέλο στο μουσικό software όπως και σε κάθε είδους software. Έτσι θα γίνουν οι σουίτες πιο ολοκληρωμένες, θα πέσουν οι τιμές με τον ανταγωνισμό και θα είναι και προς όφελος της συμβατότητας και της ομαλής αξιοποίησης του hardware.

Πολύ ευχάριστα νεα. ?❤️❤️

Επιτέλους να επεκταθεί το συνδρομητικό μοντέλο στο μουσικό software όπως και σε κάθε είδους software. Έτσι θα γίνουν οι σουίτες πιο ολοκληρωμένες, θα πέσουν οι τιμές με τον ανταγωνισμό και θα είναι και προς όφελος της συμβατότητας και της ομαλής αξιοποίησης του hardware.

Πολύ ευχάριστα νεα. ?❤️❤️
Πάει κι ο cos_dr, τον χακέψανε.

Πάει κι ο cos_dr, τον χακέψανε.
Kαι εγώ βλέπω ότι έτσι πια θα είναι το μέλλον.

"θα είναι και προς όφελος της συμβατότητας και της ομαλής αξιοποίησης του hardware."

Αυτό που γράφει ο Κώστας -πέραν της πλάκας- είναι πολύ σημαντικό. Θα πώ κάτι αντίστοιχο με την Adobe...

Από το 2015 και μετά όταν αποφάσισα να ιδιωτεύσω ως επαγγελματίας και άφησα πίσω τις εταιρίες, έγινα συνδρομητής όλου του Cloud. Γιατί?...γιατί δεν είχα πιά την υποστήριξη ενος support team και ήθελα πραγματικά να κάνω τη δουλειά μου γρήγορα και απροβλημάτιστα. Πέραν τούτου όμως, με τη συνδρομητική υπηρεσία μου άνοιξαν άλλοι δρόμοι με τα add ons που προσφέρει στους συνδρομητές που δεν μπορούσα να φανταστώ πριν (Publish online, γραμματοσειρές, Beta test...).

Τώρα στα μουσικά...με τρώει να γραφτώ συνδρομητής στην Eastwest στο Composer Cloud με 20 ευρώ το μήνα

https://www.soundsonline.com

Τα εργαλεία που έχει είναι καταπληκτικά...αυτό που με τρομάζει είναι ο όγκος τους!

in the down down of the writing, cubase and again cubase.
Πλάκα πλάκα, εκ των υστέρων έχω εντυπωσιαστεί από την κίνηση της Steinberg (που πιο συντηρητική εταιρία πεθαίνεις), να πάρει πίσω(!) την αρχική απόφαση για μόνιμο online authorization για το νέο σχήμα δίχως στικάκι, κι όχι μόνο να την πάρει πίσω, αλλά να την κάνει εφάπαξ ενεργοποίηση μηχανήματος online και ύστερα... τίποτα... Ελευθερία! Πάντα κόντρα στο ρεύμα; Εκτός τόπου και χρόνου; Όπως και να έχει, εκτιμήθηκε αυτή η κίνηση.

Όλες οι εταιρίες έχουν αρχίσει και κοιτάνε την πάρτη τους. Όσο δεν καταλαβαίνουνε ότι ΔΕ με ενδιαφέρει να έχω ΜΟΝΟ Waves ή ΜΟΝΟ UAD, ή ΜΟΝΟ Arturia, κι άρα δεν μπορώ να δεσμευτώ σε συνδρομές... εκεί θα γυρνάω. Στοκ κιουμπέις πλαγκιν. Τι να κάνουμε.

"θα είναι και προς όφελος της συμβατότητας και της ομαλής αξιοποίησης του hardware."

Αυτό που γράφει ο Κώστας -πέραν της πλάκας- είναι πολύ σημαντικό. Θα πώ κάτι αντίστοιχο με την Adobe...

Από το 2015 και μετά όταν αποφάσισα να ιδιωτεύσω ως επαγγελματίας και άφησα πίσω τις εταιρίες, έγινα συνδρομητής όλου του Cloud. Γιατί?...γιατί δεν είχα πιά την υποστήριξη ενος support team και ήθελα πραγματικά να κάνω τη δουλειά μου γρήγορα και απροβλημάτιστα.
Μπολντ και υπογράμμιση δική μου.

Σύμφωνοι. Όμως, είχαμε μια μεγάλη περίοδο όπου "φασούλι το φασούλι" γέμιζε το σακούλι. Και όλα τα 30άρια για το One-Knob Bettermaker από εκατομμύρια noobάδων σαν κι εμένα γέμιζαν τα ταμεία ΟΛΩΝ των εταιριών. Τώρα βλέπω μια αλλαγή πλεύσης, paradigm shift που λένε στο χωριό μου. Σου λέει η presonus: Sphere. Πλήρω συνδρομή και έχε. Ναι, αλλά από πλαγκιν... μέτρια. Λέει η Waves, πλήρω συνδρομή και έχε. Ναι, αλλά από DAW? 

Στην τελική, γεύσεις είναι τα πλαγκιν, και θες διαφορετικά, στοχευμένα, από πολλούς. Αυτή η ελευθερία, λίγα από πολλούς, χάνεται. Εγώ έχω 2 πλαγκ από waves, κλάιν. Το 30άρι μου, μού επέτρεψε να τα χρησιμοποιήσω σε κάποια πρότζεκτ, αλλά! Μπορώ αυτά τα πρότζεκτ να τα ανοίγω και να τα πειράζω. Τώρα με τη συνδρομή, πρέπει να κάνω συνδρομή αν θέλω να ανοίγω και να πειράζω, ή να δεχτώ ότι πάει, καίω wav και τέλος. Γίνεται η κατάσταση ή όλα ή τίποτα.

Ο επαγγελματίας μπορεί τις συνδρομές να τις θεωρήσει πάγια έξοδα, να εκπέσουν κι από τις δαπάνες, κτπ κτπ.. Ο ερασιτέχνης δε νομίζω ότι μπορεί να δίνει 750(!) ευρώ το χρόνο για συνδρομές σε 3 εταιρίες π.χ..

Θα δείξει...

Πλάκα πλάκα, εκ των υστέρων έχω εντυπωσιαστεί από την κίνηση της Steinberg (που πιο συντηρητική εταιρία πεθαίνεις), να πάρει πίσω(!) την αρχική απόφαση για μόνιμο online authorization για το νέο σχήμα δίχως στικάκι, κι όχι μόνο να την πάρει πίσω, αλλά να την κάνει εφάπαξ ενεργοποίηση μηχανήματος online και ύστερα... τίποτα... Ελευθερία! Πάντα κόντρα στο ρεύμα; Εκτός τόπου και χρόνου; Όπως και να έχει, εκτιμήθηκε αυτή η κίνηση.

Όλες οι εταιρίες έχουν αρχίσει και κοιτάνε την πάρτη τους. Όσο δεν καταλαβαίνουνε ότι ΔΕ με ενδιαφέρει να έχω ΜΟΝΟ Waves ή ΜΟΝΟ UAD, ή ΜΟΝΟ Arturia, κι άρα δεν μπορώ να δεσμευτώ σε συνδρομές... εκεί θα γυρνάω. Στοκ κιουμπέις πλαγκιν. Τι να κάνουμε.
ακριβώς.

Αμάν πια με τον κάθε μαλέα που την είδε δηβελοπερ

Και όλα τα 30άρια για το One-Knob Bettermaker από εκατομμύρια noobάδων σαν κι εμένα γέμιζαν τα ταμεία ΟΛΩΝ των εταιριών. Τώρα βλέπω μια αλλαγή πλεύσης, paradigm shift που λένε στο χωριό μου. Σου λέει η presonus: Sphere. Πλήρω συνδρομή και έχε. Ναι, αλλά από πλαγκιν... μέτρια. Λέει η Waves, πλήρω συνδρομή και έχε. Ναι, αλλά από DAW? 

ναταν 30άρια?

μήπως ήταν 250άρια δήθεν και πάρτα σήμερα (300 μερες το χρόνο) που κάνουν 29 και μια βδομάδα που κάνουν 39?

και νάταν μπετερμεικερ παει καλά, όταν στις 90% είναι νάθινγκμεικερ

Τι 15/25 ρε παιδιά, η Waves δεν είναι αυτή που έχει τα από τα ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ plugins, με άπειρες εκτπώσεις που σε πρίζουν καθημερινά γι αυτές; Τι έγινε, στερέψανε από ιδέες και δε ξέρουν πώς να βγάλουν επιπλέον λεφτά;

Έχουμε ξανανοίξει (μεγάλο) θέμα περί subscription απ ότι θυμάμαι. Επιτρέψτε μου να πω όμως ότι, αν συνεχίσει έτσι, το μόνο που καταφέρνουν είναι η αύξηση της πειρατίας. Τώρα θα μου πείτε, είναι μικρό το ποσοστό που το κάνει. Ναι αλλά όταν τα πάντα γίνονται subscription, κάποια στιγμή ο κόσμος θα φρικάρει. Ήδη έχουμε δει subscription για ενεργοποίηση παραπάνω δύναμης σε επεξεργαστές Intel, και σε features αυτοκινήτων. Κλάμα.

Εγώ λέω να βάλουμε συνδρομή και στο νοιζ.

Τα premium μέλη θα μπορούν να βρίζουν τα άλλα.

Η απλή συνδρομή δεν θα έχει τέτοια προνόμια.?

Τι 15/25 ρε παιδιά, η Waves δεν είναι αυτή που έχει τα από τα ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ plugins, με άπειρες εκτπώσεις που σε πρίζουν καθημερινά γι αυτές; Τι έγινε, στερέψανε από ιδέες και δε ξέρουν πώς να βγάλουν επιπλέον λεφτά;
Κι όχι μόνο Άλεξ. Αφού δοκιμάσαμε να πουλήσουμε Τριντέντ κανέλα, τριντέντ δυόσμο, τριντέντ σκόρδο κρεμμύδι, τριντεντ πασταφλόρα από προβατίνα και μπουχτίσαμε τον κόσμο με 3000 κωδικούς που τον αποπροσανατόλισαν, λέμε τι φταίει και δεν πουλάμε πια; Ας τα βάλουμε όλα σε ένα πακέτο με συνδρομή, ώστε κι αυτός που χρησιμοποιεί ΕΝΑ [1] μας πλαγκιν από το 2000 να αναγκαστεί να πληρώνει τουλάχιστον 15 το μήνα.

Κι όχι μόνο αυτό. Αλλά θα δώσει και το Soundverse, Soundκάτι δεν ξέρω πώς το λένε, που θα είναι ΑΙ-assisted εργαλείο που θα τραβάει plug-in chains από τους χρήστες, ώστε να πατάς "Xryses epityxies Vol. 1" και να σου φτιάχνει μια φωνή ας πούμε τέτοια.

ΡΕΠΟΥΠΑΜΕΡΕ;

Το 95% των plug ins ειναι ξερη απατη, με την εννοια οτι δε σου δινουν ΤΙΠΟΤΑ που δεν μπορεις να παρεις απο το freeware η τα στοκ plug ins, αν φυσικα κατσεις και τα προγραμματισεις.

Τα "σπεσιαλ" equalizer ας πουμε ειναι εντελως απατη εξ ορισμου, reverb/ delay/ chorus υπαρχουν δωρεαν που σφαγιαζουν, δυναμικα, σιγα,  ποσα δυναμικα πια θελεις, ενας καλος κομπρεσσορας αντε και ενα limiter; Σιγα τα ωα, λες και στα project στουντιο των παλιων καλων καιρων ειχαν καλυτερους κομπρεσορες απο τους σημερινους freeware, παραμυθια, δε χρειαζεται να ξοδεψεις τιποτα, αντε 2-3 στοχευμενες κινησεις για κατι πραγματικα σπεσιαλ, ειναι τετοιες οι δυνατοτητες πλεον που πραγματικα ειναι πεταμενα λεφτα το αβερτα ξοδεμα σε plug in.

Παρ' ότι αρχικά το είχα μισήσει, η αλήθεια είναι πως μόνο το συνδρομητικό μοντέλο καθιστά βιώσιμη μία επιχείρηση που παράγει λογισμικό. Αλλιώς, έχουμε διαφημίσεις (τις οποίες μισώ ακόμη περισσότερο).

Η λεγόμενη "πειρατεία" δεν έχει σχέση με το μοντέλο χρέωσης. Αυτός που θέλει να κάνει τον πειρατή, δεν θα πληρώσει με οποιοδήποτε μοντέλο χρέωσης. Προτιμά να καπνίζει, ας πούμε.

αν φυσικα κατσεις και τα προγραμματισεις.
ΑΦΤΟ. Το μεγαλύτερο αμάρτημα των στοκ πλαγκιν είναι ότι έχουν σε πολλές περιπτώσεις "αντιμουσικό" εύρος παραμέτρων. Δηλαδή σου δίνει ένα πιάνο ολόκληρο και σου λέει παίξε, ενώ δεν ξέρεις και πολύ καλά. Ε θα πατήσεις και φλόμπες νότες. Όσο περισσότερα δάχτυλα βάζεις απάνω, τόσες περισσότερες μπούρδες θα παίξεις.

Ενώ ο άλλος σου λέει φίλος εδώ είσαι, ΚΑΛΙΜΠΑ. Με τους δύο αντίχειρες γκλινγκι γκλινγκι, ό,τι και να παίξεις μέσα είναι, μέλι. Έχω κι από σολ, έχω κι από λα, έχω κι από ρε. Το ήξερα ότι τις θες όλες, θα σου κόψω 15%.

Γράψε απάντηση...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back