Αλητεία...

sultan of string

Εξαιρετικό μέλος
Πόντοι
2,148
Πόσες φορες δεν έτυχε να προσπαθώ να βγάλω κομμάτια μάταια και στο τέλος να θέλω να πετάξω την κιθάρα από το παράθυρο.

Πόσες...?

Τελικά, για να είσαι πρωτότυπος θέλει φαντασία. Δεν θέλει ούτε τεχνική ούτε τίποτα. Φαντασία και τόλμη.

Το κάνανε τόσοι και τόσοι και το κάνουν ακόμα πολλοί.

Όπως και νάχει, τυχεροί όσοι άκουσαν αυτόν τον δίσκο στα 70ς

Σκέφτηκα όπως είδα το βίντεο και μου άρεσε αυτή η εμμονή του να πάρει όλα αυτά για να βγάλει αυτό που θέλει, αυτός ο ψυχαναγκασμός που άλλωστε δεν έχουμε όλοι μας ανεξαρτήτως επιπέδου, οργάνου όσο αφορά την εκτέλεση, τη σύνθεση και την παραγωγή,  να μάθουμε, να καταλάβουμε,  να καταφέρουμε να αναπαράγουμε και να παράγουμε,οδηγούμενοι από ένα αντίστοιχο μουσικό ερέθισμα. Αυτή η ανάγκη που μας χαρακτηρίζει όλους. Ε?

Αυτό μας κάνει καλλιτέχνες❤️

Εξάλλου όντως με τον πειραματισμό με τόλμη και φαντασία, γράφονται μετά και τα βιβλία.

Ωραίο!!!!!!

Στα 70ς - ABBA

Στα 80ς - TALKING HEADS

Στα 90ς - PAT METHENY

Στα 00ς - ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΕ

Στα 10ς - BEETHOVEN

Στα 20ς - BACH

Ωραίος ο Beato, όταν δε χάνει χρόνο να βρίζει τη σύγχρονη μουσική σκηνή.

Αποσύρω τα αρνητικά σχόλια που είχα γράψει πριν κάποιες εβδομάδες για το άτομό του.

Συγγνώμη, δεν αντέχω 
Όπως παλιά, που λέγανε το "Satisfaction" = Θα τη σφάξω, To "Ready For Love" = Χέρι Κουλό και άλλα τέτοια ενδεικτικά του πόσο βαθειά έχει απορροφηθεί το ροκ ιδίωμα στο Μπουρδελιστάν.

Όταν δεν του ξεφεύγει η πάρλα του Μπιάτο είναι ωραίος και διδακτικός με την εκπαιδευτική έννοια. Βέβαια άλλες φορές ξεκινάει να μιλάει για την Τζόνι Μίτσελ ξέρω γω και ακολουθεί ΟΛΕΣ τις φλύαρες διακλαδώσεις του εγκεφάλου του και φτάνουμε να ακούμε για το τι μπουφάν φόραγε το 1982 η γκόμενα του roadie της μπάντας που έπαιξε σαπόρτ στη δική του.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Θυμήθηκα και τη φάση που το Epitaph θεωρείτο μπλουζ για να χορεύουν ερωτευμένοι στα πάρτυ, με βερμούτ και αράπικο φυστίκι.

Θυμήθηκα και τη φάση που το Epitaph θεωρείτο μπλουζ για να χορεύουν ερωτευμένοι στα πάρτυ, με βερμούτ και αράπικο φυστίκι.
Δεν θεωρείτο blues, δεν ήξεραν τι είναι blues αυτοί που το χόρευαν. Απλά ονόμαζαν blues όλα τα slow rock/μπαλαντοειδή που κυκλοφορούσαν τότε. Κάτι αντίστοιχο γίνεται σήμερα με το RnB, οι νεολαίοι λέγοντας RnB σκέφτονται Rihanna και τα συναφή, ενώ οι γνώστες σκέφτονται Albert Collins και τα συναφή.

Δεν θεωρείτο blues
Πίστεψέ με, "μπλουζ" τα λέγανε (οι ελληνόβιοι νεολαίοι), σχεδόν όλα τα ξένα τραγούδια με αργό ρυθμό. Ήμουν εκεί, το γνωρίζω από πρώτο χέρι. Το ότι δεν είναι μπλουζ, το γνωρίζω πολύ καλά, αν και (σε εκείνη την συνέντευξη του Έμερσον που έχω αναφέρει και άλλη φορά) ο Κηθ έλεγε ότι υπήρχαν φορές που θα ήθελε η φωνή του Λέηκ να είναι πιο "bluesy".

Πίστεψέ με, "μπλουζ" τα λέγανε (οι ελληνόβιοι νεολαίοι), σχεδόν όλα τα ξένα τραγούδια με αργό ρυθμό.
Κι εγώ αυτό σου γράφω, "Απλά ονόμαζαν blues όλα τα slow rock/μπαλαντοειδή που κυκλοφορούσαν τότε".

Κι εγώ τα πρόλαβα trolley, δεν γεννήθηκα στα '00s.?

Τωρα τι εννοούσε ο Κηθ με το "bluesy", δεν ξέρω.

κι οι δυο το ίδιο λετε.

Μπλουζ το λέγαμε και το χορεύαμε και ξέραμε τι είναι blues και στα ζόρια κι αυτά τα χορεύαμε.

Μη σας πω τώρα ότι έχω παίξει child in time σε disco το 1975 και το χόρευε ο κόσμος κανονικά

Μη σας πω τώρα ότι έχω παίξει child in time σε disco το 1975 και το χόρευε ο κόσμος κανονικά
Δίνω χρήμα για ένα βίντεο του Τραβόλτα να χορεύει Child In Time.

κι οι δυο το ίδιο λετε.

Μπλουζ το λέγαμε και το χορεύαμε και ξέραμε τι είναι blues και στα ζόρια κι αυτά τα χορεύαμε.

Εκείνη την εποχή χόρευε ο κόσμος μέχρι κ το Paranoid (όχι μπλουζ βέβαια)

Δίνω χρήμα για ένα βίντεο του Τραβόλτα να χορεύει Child In Time.
άλλοι το χόρευαν οχι ο Τραβόλτα.

Ο Τραβόλτα το 1975 βασικά ήταν ανύπαρκτος ως όνομα.

Τωρα για γρήγορο (σε αντιπαραβολή με το μπλουζ=αργό) δηλαδή σεικ παίζαμε....

In a gadda da vida

Εκείνη την εποχή χόρευε ο κόσμος μέχρι κ το Paranoid (όχι μπλουζ βέβαια)
ναι κι αυτό το παίζαμε

Πάμε να ακούσουμε ένα "blues" της εποχής που έκανε θραύση στα σπιτικά πάρτυ. Κομματάρα και εκτελεσάρα από ένα κορυφαίο live.

7 λεπτά πριν, Waterfall-K είπε

Πάμε να ακούσουμε ένα "blues" της εποχής που έκανε θραύση στα σπιτικά πάρτυ. Κομματάρα και εκτελεσάρα από ένα κορυφαίο live.

αυτό είναι υποκατηγορία epitaph

μη σου πω και ίδιο κλειδί και bpm

Γράψε απάντηση...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back