Line 6 Spider III 30W vs. Marshall MG30DFX

ZiVeLeKi

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Θα ηθελα να να σας θεσω ενα ερωτημα που με απασχολει καιρο σχετικα με αγορα ενισχητη:

Line 6 Spider III 30W vs Marshall MG30DFX ποιος νομιζετε ειναι καλυτερος?

Παιζω κυριως Grunge και Classic Rock.

H σειρα mg της marshall θεωρειται ως η χειροτερη υλοποιηση solid state ever,

απο την αλλη η σειρα spider iii ειναι η πιο καινουρια της line 6 και πολλοι φαν της εταιριας λενε οτι ακουγονται καλυτερα και απο τα ακριβα μοντελα hd147,vetta (δεν ξερω αν ισχυει αλλα μπορει να εχει αρκετη δοση αληθειας μιας και στα ψηφιακα καθε καινουριο ειναι πολυ καλυτερο απο το προηγουμενο και συνηθως φθηνοτερο).Οποτε εγω θα σου προτεινα line 6.

Αν και δεν μπορω να πω οτι καποιος απο τους δυο ακουγεται σωστα, ο Line 6 εχει πολλες προσομοιωσεις και ειναι πολυ πιο ευελικτος απο τον marshall που δεν ακουγεται με τιποτα. Και λογικα ειναι καλυτερη λυση.

Εχει κανεις να προτινει καποιον καλυτερο με περιπου τα ιδια λεφτά???

Ρίξε μια ματιά και σε RANDAL. Αν θυμάμαι η σειρά G3. Απλά βγάζει από 75W και πάνω

Φίλε μου έχω εναν Line 6 Spider III 30W και έχω πραγματικά να πω τα χειρότερα γι αυτο το μηχάνημα...... :( θα σε συμβούλευα να μην το αγοράσεις.Για τον Marshall MG30DFX να σου πω την αλήθεια δεν τον ξέρω καλα.

akisgr γίνε πιο συγκεκριμένος να βοηθήσεις το φίλο μας, εξήγησε τι είναι αυτό που σε χάλασε στον ενισχυτή  :)

Ρίξε μια ματιά και σε RANDAL. Αν θυμάμαι η σειρά G3. Απλά βγάζει από 75W και πάνω

Να σου πω.. φίλε.. Εχεις κοιταξει να δεις ποσο κανει ενας Randall στα 75watt?400 ευρώ..Τι σχεση εχει με τους 30ρηδες που λεει το παιδι και κανουν τα μισά?

Εμενα μου εχουν προτεινει πολλές φορές τον Cube 30x και τον Vox AD30VT.

Τωρα να σου πω την αληθεια δεν εχω ακουσει κανεναν..Αλλα μαλλον καποιον απο τους 2 θα παρω..

Καλες γιορτες σε ολους.Κοιτα και απο τους tech 21 τον trademark 30 το dv247 τον εχει τσαμπα και ειναι εξαιρετικος ενισχυτης που θα τον κρατησεις για καιρο με πολυομορφα καθαρα(αν σε ενδιαφερουν)και πολυ ομορφες παραμορφωσεις το μονο οτι δεν παιρνει footswitch ;)

wacko είπε:
Καλες γιορτες σε ολους.Κοιτα και απο τους tech 21 τον trademark 30 το dv247 τον εχει τσαμπα και ειναι εξαιρετικος ενισχυτης που θα τον κρατησεις για καιρο με πολυομορφα καθαρα(αν σε ενδιαφερουν)και πολυ ομορφες παραμορφωσεις το μονο οτι δεν παιρνει footswitch ;)
εεε..αυτο με το ..τζαμπα..το ερευνώ ακόμα..Γιατι αμα πληρώνεις με το ελληνικο φπα..δεν ειναι και τοσο ..τσάμπα..

O line6 είναι πολύυυυυυυυ καλύτερος απο τον εν λόγω MG.Και ηχητικά και σε ευελιξία.

Χελοου

Εχω σιχαθεί να παίζω σε λαιβ στα γνωστά μεταλομάγαζα της αθήνας με τους μπουκωμένους ενισχυτές κλπ κλπ οπότε λέω να δανειστώ μια κεφαλή LIne 6 SpiderII 75 Watt ενος φιλου

Τι λετε αξίζει,θα με βγάλει??

Johnny_gnr είπε:
Χελοου

Εχω σιχαθεί να παίζω σε λαιβ στα γνωστά μεταλομάγαζα της αθήνας με τους μπουκωμένους ενισχυτές κλπ κλπ οπότε λέω να δανειστώ μια κεφαλή LIne 6 SpiderII 75 Watt ενος φιλου

Τι λετε αξίζει,θα με βγάλει??
Όταν λες μπουκωμενους;;Θα χρειαστείς και καμπίνα ;)

χιλιοπαιγμένους με λάμπες κάρβουνο,σε άθλια κατάσταση,you know :P

Για καμπίνα υποθέτω θα χρησιμοποιήσω του μαγαζιού,θα παίξει τόσο μεγάλο ρόλο στο ηχητικό αποτέλεσμα?

.Γιατι αμα πληρώνεις με το ελληνικο φπα..δεν ειναι και τοσο ..τσάμπα..
τον αγγλικο πληρωνεις αλλα και τον..ελληνικο να πληρωνες θα πληρωνες μολις 12 ευρω παραπανω,δεν ειναι ο ΦΠΑ που κανει τους Αγγλους φθηνοτερους.

απο τους δυο μαλλον κανενα. Τους εχω παιξει αρκετα αλλα σαν αγγαρεια μου φανηκε! Αλλα ο line6 ειναι ανεκτος σε καποιες ρυθμισεις, ο mg ειναι απλα απαραδεκτος(για τα γουστα μου κ για τους ηχους γενικα που θελεις). απλα ελπιζω να μην ελπιζεις για προβα με κανενα απο τα δυο. 

θα σου προτεινα τον Line6 λογω: Εφε. Ευελεξιας(θα τον βαρεθεις γρηγοροτερα κ θα σου ξανααρεσει ολο κ πιο γρηγορα. Ολο κ καποιο ηχο θα σκαλισεις. Και τελος το γεγονος στο effects loop παρακαμπτεις εντελως τους ηχους του κ ταιριαζουν απιστευτα καλα τα φθηνα πεταλακια της εταιρειας(ΟΧΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΣΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙ). Οπως κ τα pod της εταιρειας. Οποτε με λιγο κοστος θα προσθετεις ηχους!

Αν αποφασισεις να κοιταξεις προς κατι αλλο, (παντα για χρηση σπιτιου), ο tech21 ειναι φοβερη λυση αλλα υποψην οτι ουσιαστικα μονο ενας ηχος θα παιζει συνεχεια(δε θα μπορεις να αλλαζεις απο καθαρο-βρωμικο καθαρο οταν παιζεις ενα τραγουδι) αλλα θα μπορεις να του δωσεις σχεδον οποια μορφη θελεις.

Επειδη ανεφερες το grunge το δε μπορω να σκεφτω καλυτερη λυση απο το πεταλι Grunge της digitech. Ειναι φτηνο, κ εστιασμενο στον ηχο αυτο. Παρα πολυ καλο.

http://www.digitech.com/products/Pedals/Grunge.php ακου το sound demo ειναι πολυ αντιπροσωπευτικο ισως σου αρεσει. Δε μου αρεσουν τα πεταλακια πανω σε καθαρο, αλλα εσενα ισως να σου δωσουν αυτο που θελεις

Εξισου καλα ειναι κ τα rock πεταλια της κ πολυ φθηνα(π.χ. hot head). Οποτε, θα κοιτουσα να παρω ενα φθηνο ενισχυτη, με απλα καθαρο καναλι να να βαλω πεταλακια.

Πορα πολυ καλες επιλογες μου φανηκαν οι Orange crush30r σε πολυ καλη τιμη στο dv247.com

και επισης σε πολυ καλη τιμη ο λαμπατος blackheart litlle giant

by the way ο φπα στην σγγλια εγινε 15% τωρα η εχει καιρο???νομιζα ηταν 17%

Johnny_gnr είπε:
χιλιοπαιγμένους με λάμπες κάρβουνο,σε άθλια κατάσταση,you know :P

Για καμπίνα υποθέτω θα χρησιμοποιήσω του μαγαζιού,θα παίξει τόσο μεγάλο ρόλο στο ηχητικό αποτέλεσμα?
Τόσο μεγάλο ρόλο σε σχέση με τι;;

Φιλε μου επειδη εχει τυχει και εχω παιξει και με τα δυο μοντελα θα σου προτεινα να κοιταξεις κατι αλλο...

Ειναι πραγματικα σαπιοι και οι δυο...κυριως ο Marshall...

Ο Line 6 ειναι λιγο σε καλυτερη μοιρα αλλα βασικα ειναι τα ιδια χαλια...

Jasemeister είπε:
akisgr γίνε πιο συγκεκριμένος να βοηθήσεις το φίλο μας, εξήγησε τι είναι αυτό που σε χάλασε στον ενισχυτή  :)
Πιο συγκεκριμένα εννοώ οτι ο ενισχυτής είτε clean είτε με drive εχει κατα την γνώμη μου άθλια ποιότητα ήχου και μου θυμίζει λίγο ψηφιακούρα (αυτό που λέμε πιο διαστημικός ήχος)!!! Γνώμη μου είναι να ψάξεις για άλλο μοντέλο ενισχυτή!  :)

Γράψε απάντηση...

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back