Προς το περιεχόμενο

    

GUMBO YA YA feat. SUGAHSPANK 
Από 30 Δεκεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου 
στο Half Note Jazz Club 
ONLINE ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ VIVA
Από 30 Δεκεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου οι Gumbo Ya Ya παρέα με τη Sugahspank έρχονται στο Half Note για να μας χαρίσουν την απόλυτη εμπειρία ενός αυθεντικού χορευτικού ξεφαντώματος. Οι ρυθμοί της Νέας Ορλεάνης στην καρδιά της Αθήνας.
Οι Gumbo Ya Ya & η Sugahspank θα υποδεχτούν το 2022 με χορευτικούς ρυθμούς και θα μας ζεστάνουν για τα καλά.
Οι Gumbo Ya Ya ξεκίνησαν ως μία συνεργασία ανάμεσα στον πολυτάλαντο John Higgins, πιανίστα-  κιθαρίστα – βοκαλίστα από το San Francisco και έναν από τους κορυφαίους Έλληνες τρομπετίστες τον Δημήτρη Παπαδόπουλο.
Μαζί ανακάλυψαν κοινές οδούς μέσα από τη μουσική της Νέας Ορλεάνης, την πόλη όπου γέννησε τη τζαζ και ακόμη δίνει τον παλμό μέσα από τα πολυάριθμα φεστιβάλ της και τους ζωντανούς δρόμους της.
Με τα χρόνια η μπάντα εξελίχθηκε ακόμα περισσότερο γεμίζοντας με μέλη από τους πιο αγαπημένους τζαζ μουσικούς της Αθήνας. Όταν δε στο σχήμα προστέθηκε και η Sugahspank στα lead φωνητικά, ο αυθεντικός ήχος τους ολοκληρώθηκε χάρη στο εξαιρετικό blues και soul στυλ της.
Η μπάντα παίζει αποκλειστικά αυθεντικό New Orleans ρεπερτόριο, με ένα μεγάλο εύρος από τον Louis Armstrong μέχρι το σήμερα: jazz, R & B και funk. Αυτό όμως που συνδέει τα πάντα μεταξύ τους είναι το soulful συναίσθημα, ο ρυθμός του δρόμου και ο ξεχωριστός τρόπος με τον οποίο γιορτάζει η Νέα Ορλεάνη. 
 
Sugahspank φωνή
John Higgins φωνή, πλήκτρα
Δημήτρης Παπαδόπουλος τρομπέτα
Sam Marlieri σαξόφωνο
Δημήτρης Σταρίδας τρομπόνι
Χρήστος Κεχρής μπάσο
Δημήτρης Αζοράκος τύμπανα
 
Ιnfo
Half Note Jazz Club
Τριβωνιανού 17, Μετς
Πληροφορίες: 210 9213310 – halfnote.gr
Προπώληση: viva.gr 
 
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 
Πέμπτη 30/12 – 21:30
*Παρασκευή 31/12 – 00:30
Σάββατο 01/01/2021 22:00
Κυριακή 02/01/22  έως Πέμπτη 06/01/22 –  21:00
 
* Παραμονή πρωτοχρονιάς η κατανάλωση φιάλης είναι υποχρεωτική.
 
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Α’ ζώνη 20€ (σε τραπέζι)
Β’ ζώνη 15€ (σε τραπέζι)
BAR ΟΡΘΙΩΝ 10€
ONLINE ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ VIVA

Τα εισιτήρια είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνουν ποτό
Τα τραπέζια είναι τεσσάρων ατόμων και τα δυο άτομα το μοιράζονται μαζί με άλλους δυο.
Οι θέσεις διαμορφώνονται την ημέρα της παράστασης ανάλογα με τις κρατήσεις.
Η κατανάλωση ποτού δεν είναι υποχρεωτική.
Στον χώρο απαγορεύεται το κάπνισμα.

 
Οι θεατές εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:
 
[α] πιστοποιητικού εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 του υπ.αριθμ 1
σχετικού, ή
[β] πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10 του υπ.αριθμ. 1 σχετικού συνδυαστικά προς:
[γ] αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας προς τα ανωτέρω υπό [α] και [β].
Τα ανωτέρω πιστοποιητικά, υπό [α] και [β], επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή (εκτυπωμένα), είτε ηλεκτρονικά μέσω της κινητής συσκευής του θεατή, τα οποία ο ιδιοκτήτης ή νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης (ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο) σαρώνει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής του άρθρου 33 του ν. 4816/2021 (Α ́ 118) Covid Free GR.
Εναλλακτικά, αλλοδαπός που προέρχεται από τρίτη χώρα (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης), τα πρόσωπα του προηγούμενου εδαφίου ελέγχουν τα ανωτέρω πιστοποιητικά σε έγχαρτη μορφή.
Οι ανήλικοι θεατές από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), σύμφωνα με τις παρ. 3 και 4 του άρθρου 9 του σχετ.1.
 

    

ONLINE ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ VIVA
Η Θεοδοσία Τσάτσου είναι μια performer απρόβλεπτη και παθιασμένη που τιμά κάθε μία από τις αραιές -είναι αλήθεια- συναντήσεις της με το κοινό, μια καλλιτέχνης που καταθέτει ψυχή όσο λίγοι συνάδελφοί της στη σκηνή και στα live της και μένει στο μυαλό και την καρδιά. Επιστρέφοντας στην συνηθισμένη στ’ απρόβλεπτο του αυτοσχεδιασμού σκηνή του Half Note Jazz Club, η ανατρεπτική Θεοδοσία, νιώθει άνετα, τραγουδά και καταθέτει ότι έχει, μπροστά μας, εκεί, σε απόσταση ανάσας! Πότε με ήχους soul, άλλοτε με ήχους blues ή funk αλλά σχεδόν πάντα με ήχο rock, η Τσάτσου πάντα υποστηρίζει εξαιρετικά αυτό που κάνει.
Γεννημένη στην Μελβούρνη της Αυστραλίας η Θεοδοσία Τσάτσου σπούδασε μουσική, χορό και θέατρο κι έγινε πολύ γνωστή στο ευρύ κοινό από την δραστηριότητά της ως ιδρυτικό μέλος και φωνή του συγκροτήματος «Μπλε», με τους οποίους έκανε τεράστια επιτυχία. Χωρίς να βολεύεται όμως στην επιτυχία και τις δάφνες της περιόδου εκείνης, αποχώρησε το 99’ για να  αναζητήσει την προσωπική της διέξοδο στην μουσική με ηχογραφήσεις δίσκων και σπουδαίες συνεργασίες από ποικίλους χώρους της μουσικής. Σε όλη αυτή την μεγάλη πορεία των χρόνων μέχρι τις μέρες μας, διατήρησε την ανεξαρτησία της και την προσήλωση σ’ αυτό που προστάζει η ψυχή της.

Από 7  εώς 10 Ιανουαρίου στις τέσσερις καινούργιες αυτές επαφές της με το Αθηναϊκό κοινό στο Half Note η Θεοδοσία Τσάτσου και η εξαιρετική μπάντα της, με αλήθεια χωρίς όρια και πρέπει, θα μας μεταφέρει στο πλούσιο μουσικό και συναισθηματικό της σύμπαν μέσα από νέες συνθέσεις της αλλά και τραγούδια – μεγάλες επιτυχίες της απ’ το παρελθόν, με τον τρόπο που «επιτάσσει»  η ημέρα, η διάθεση, η εποχή κι ο ψυχισμός,  ο δικός της κι αυτός των μουσικών της.
Ανυπομονούμε…
Θεοδοσία Τσάτσου: τραγούδι
Στέφανος Γεωργιτσόπουλος: κιθάρα
 Ναυσικά Κατσώρη: πλήκτρα
Μιλτιάδης Κεχαγιάς: μπάσο
Στέλιος Πασχάλης: ντραμς
 
Official page: https://www.facebook.com/theodosiatsatsou/
Listen on Spotify: https://open.spotify.com/artist/7pwAWq58960bgDhTpJf1EK
www.halfnote.gr 
www.facebook.com/halfnote.gr
 
Ιnfo
Half Note Jazz Club
Τριβωνιανού 17, Μετς
Πληροφορίες: 210 9213310 – halfnote.gr   
Προπώληση: viva.gr 
 
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 
Παρασκευή – Δευτέρα 21:00
 
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Α’ ζώνη 25€ (σε τραπέζι)
Β’ ζώνη 20€ (σε τραπέζι)
BAR ΟΡΘΙΩΝ 15€
ONLINE ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ VIVA
*Τα εισιτήρια είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνουν ποτό.
*Τα τραπέζια είναι τεσσάρων ατόμων και τα δυο άτομα το μοιράζονται μαζί με άλλους δυο.
*Οι θέσεις διαμορφώνονται την ημέρα της παράστασης ανάλογα με τις κρατήσεις.
*Η κατανάλωση ποτού δεν είναι υποχρεωτική.
*Στον χώρο απαγορεύεται το κάπνισμα.
 
Οι θεατές εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:
 
[α] πιστοποιητικού εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 του υπ.αριθμ 1
σχετικού, ή
[β] πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10 του υπ.αριθμ. 1 σχετικού συνδυαστικά προς:
[γ] αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας προς τα ανωτέρω υπό [α] και [β].
Τα ανωτέρω πιστοποιητικά, υπό [α] και [β], επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή (εκτυπωμένα), είτε ηλεκτρονικά μέσω της κινητής συσκευής του θεατή, τα οποία ο ιδιοκτήτης ή νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης (ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο) σαρώνει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής του άρθρου 33 του ν. 4816/2021 (Α ́ 118) Covid Free GR.
Εναλλακτικά, αλλοδαπός που προέρχεται από τρίτη χώρα (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης), τα πρόσωπα του προηγούμενου εδαφίου ελέγχουν τα ανωτέρω πιστοποιητικά σε έγχαρτη μορφή.
Οι ανήλικοι θεατές από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), σύμφωνα με τις παρ. 3 και 4 του άρθρου 9 του σχετ.1.

DENNIS POL ACOUSTIC QUARTET
Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022
στο Half Note Jazz Club
ONLINE ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ VIVA
Ο σπουδαίος συνθέτης και κιθαρίστας Dennis Pol και το Ακουστικό Κουαρτέτο του για μια βραδιά στο Half Note Jazz Club.
Ο Ελληνοϊταλικής καταγωγής και διαπρέπων μουσικός -που ζει στην Νέα Υόρκη – ξεκίνησε μικρός να παίζει κιθάρα και με έξοχες σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, είναι πλέον ένας από τους πιο ενεργούς τζαζ κιθαρίστες της νέας γενιάς στην παγκόσμια σκηνή!
Επιρρεασμένος από Wes Montgomery, Bireli Lagrene  και από τον μέγιστο Django Reinhardt, o πολυτάλαντος Dennis Pol έχει πλέον ήδη δύο προσωπικούς δίσκους κι έχει διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς!  Έχει εμφανιστεί σε πολλά από τα σημαντικότερα jazz festivals και μουσικές σκηνές της Ευρώπης και της Αμερικής, όπως το Django Amsterdam,  Bimhuis, Django Reinhardt at Fontainebleau, ELB Jazz, Djangofest Athens, Café Lena Saratoga, Birdland στη Νέα Υόρκη κ.ά.
Μαζί του θα είναι τρεις εξέχοντες μουσικοί, με βάση την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Ο Χρήστος Κοσίδης στο βιολί, ο Γιώργος Μουρίκης στη ρυθμική κιθάρα και ο Αντώνης Αρβανίτης στο κοντραμπάσο. Και οι τρεις τους είναι ενεργοί στην jazz σκηνή της Ελλάδας και της Ευρώπης.
 
Follow Dennis on:
Subscribe to newsletter dennispolmusic.com
Facebook: https://www.facebook.com/dennispol.music/
Instagram: https://www.instagram.com/dennispol.music/
 
Είπαν για τον Dennis …….
Legendary jazz bassist Ron Carter on “DIG!”:
“…I am often asked by music listeners what jazz records do I listen to…and believe me there are many choices!! However if I had to settle on a select few, this CD of a bass and guitar duo would most certainly qualify as belonging in this list…”
“It’s the wonderful sound of a solo guitar that introduces the next song “‘O Sole Mio”, which demonstrates the grasp of solo guitar on display…this is a track that will command your attention”
—Ron Carter 
New York born jazz bassist and owner of Gut String Records on “Guitarology”:
“The guitar duo of Dennis Pol and George Koutsi is a truly special ensemble. Supposedly opposites attract, but in this case these two young Greek Jazz guitarists have a unique and effortless simpatico… It is rare to hear young players with such a deep understanding of the Jazz tradition, who also internalize the music and its language and communicate it in such a personal fashion.”
—Neal Miner
“Dennis Pol is T-riffic…He has Taste, Tone, Time, Talent, and carries on the Tradition of mainstream and gypsy jazz. I had the pleasure of playing with Dennis in Harlem and he got the joint jumpin’.”
—Bill Wurtzel – Director of the Jazz Foundation of America
 
Ιnfo
Half Note Jazz Club
Τριβωνιανού 17, Μετς
Πληροφορίες: 210 9213310 – halfnote.gr
Προπώληση: viva.gr 
 
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 
Τρίτη 21:00
 
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος 12€
 
ONLINE ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ VIVA
 
*Τα εισιτήρια είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνουν ποτό.
*Τα τραπέζια είναι τεσσάρων ατόμων και τα δυο άτομα το μοιράζονται μαζί με άλλους δυο.
*Οι θέσεις διαμορφώνονται την ημέρα της παράστασης ανάλογα με τις κρατήσεις.
*Η κατανάλωση ποτού δεν είναι υποχρεωτική.
*Στον χώρο απαγορεύεται το κάπνισμα.
 
Οι θεατές εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:
 
[α] πιστοποιητικού εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 του υπ.αριθμ 1
σχετικού, ή
[β] πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10 του υπ.αριθμ. 1 σχετικού συνδυαστικά προς:
[γ] αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας προς τα ανωτέρω υπό [α] και [β].
Τα ανωτέρω πιστοποιητικά, υπό [α] και [β], επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή (εκτυπωμένα), είτε ηλεκτρονικά μέσω της κινητής συσκευής του θεατή, τα οποία ο ιδιοκτήτης ή νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης (ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο) σαρώνει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής του άρθρου 33 του ν. 4816/2021 (Α ́ 118) Covid Free GR.
Εναλλακτικά, αλλοδαπός που προέρχεται από τρίτη χώρα (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης), τα πρόσωπα του προηγούμενου εδαφίου ελέγχουν τα ανωτέρω πιστοποιητικά σε έγχαρτη μορφή.
Οι ανήλικοι θεατές από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), σύμφωνα με τις παρ. 3 και 4 του άρθρου 9 του σχετ.1.
 

ΑΝΑΔΟΛΗΣ / ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ / ΚΛΩΝΗΣ  
Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022
στο Half Note Jazz Club
ONLINE ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ VIVA
Το Half Note Jazz Club παρουσιάζει την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, ένα εξαιρετικό νεοσύστατο σχήμα της εγχώριας τζαζ σκηνής! Πρόκειται για τοτρίο του πιανίστα Νικόλα Αναδολή του κοντραμπασίστα Γρηγόρη Θεοδωρίδη και του ντράμερ Δημήτρη Κλωνή, τριών εκ των καλύτερων εκπροσώπων της νέας γενιάς των μουσικών της αθηναϊκής τζαζ κοινότητας, το οποίο θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με πρωτότυπες συνθέσεις των μελών του, αλλά και διασκευές σε αγαπημένα  jazz standards με έμφαση στην ελεύθερη έκφραση της μελωδίας και του ρυθμού αποφεύγοντας την αναπαραγωγή δομημένων jazz φράσεων. Το τρίο με το ανοιχτό παίξιμο του προτείνει ένα ακρόαμα με σεβασμό στην φόρμα και την αρμονία και ταυτόχρονα με ήχο μοντέρνο, σ’ ένα σύγχρονο υψηλής αισθητικής piano trio.

 
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΝΑΔΟΛΗΣ:
Ο Νικόλας Αναδολής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1991. Ξεκίνησε μαθήματα κλασικού πιάνου σε ηλικία πέντε ετών. Το 2001, σε ηλικία 10 ετών, άρχισε μαθήματα τζαζ πιάνου και το 2002 φοίτησε στο Eθνικό Ωδείο της Θεσσαλονίκης, ενώ παρακολούθησε πολλά master classes με γνωστούς μουσικούς.
Το 2004 κέρδισε το πρώτο βραβείο στον Ελληνοκυπριακό Διαγωνισμό Πιάνου Ο Φίλων. Το 2008 πήρε πλήρη (προεδρική) υποτροφία για να σπουδάσει τζαζ πιάνο στο Berklee College of Music της Βοστόνης, απ’ όπου αποφοίτησε το 2012. Είναι αξιοσημείωτο ότι κατά τη διάρκεια των σπουδών του, το 2009, ήταν ένας από τους 5 νικητές του διαγωνισμού σύνθεσης και ερμηνείας, που διεξήχθη από το Berklee College of Music. Ο Νικόλας Αναδολής έχει συνθέσει κομμάτια για σόλο πιάνο, ντούο με σαξόφωνο, πιάνο τρίο, σύνολα με πνευστά και έγχορδα, καθώς και σύνολα για big band.Το 2010 κέρδισε το πρώτο βραβείο στον αναγνωρισμένο διαγωνισμό τζαζ πιάνου Martial Solal, που γίνεται στο Παρίσι κάθε τέσσερα χρόνια. Έχει παίξει με τον George Garzone, τον François Moutin, τον Louis Moutin και τον Jerry Bergonzi. Ανάμεσα στους χώρους που έχει παίξει είναι και το θρυλικό τζαζ κλαμπ Blue Note της Νέας Υόρκης, ανοίγοντας για τον πιανίστα Michel Camilo.
To 2014 o Νικόλας Αναδολής ολοκλήρωσε το Master in Music στο New England Conservatory της Βοστόνης με δασκάλους τον Fred Hersch και τον Jerry Bergonzi.Με το προσωπικό του σχήμα Nikolas Anadolis Athenian Trio έχει εμφανιστεί σε σπουδαία Φεστιβάλ στην Ευρώπη και στην Ασία (Ν. Κορέα, Ταιβάν).
 

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
Ο κοντραμπασίστας Γρηγόρης Θεοδωρίδης Θεοδωρίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Ασχολήθηκε σοβαρά με την μουσική από μικρή ηλικία και σύντομα ήρθε σε επαφή  με την τζαζ και την αυτοσχεδιαστική μουσική. Aργότερα στα 17 του χρόνια, μετακόμισε στην Αθήνα και έκανε σπουδές τζαζ και κλασικού κοντραμπάσου. Το 2011 μετακόμισε στην Ολλανδία για να σπουδάσει jazz performance στο βασιλικό κονσερβατόριο της Χάγης και έλαβε το δίπλωμα του με άριστα το 2016. Από το 2017 ταξίδεψε και έπαιξε μουσική σε όλο τον κόσμο, σε φεστιβάλ στην Ευρώπη όπως και σε jazz venues στη Νέα Υόρκη, το Τόκυο, Σανγκάη, το Λονδίνο, την Κοπενχάγη και αλλού.
Στα ταξίδια του στην Νέα Υόρκη υπήρξε μαθητής του θρυλικού κοντραμπασίστα Ron Carter, καθώς και του Orlando le Fleming. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και διαλέξεις των Larry Grenadier, Joe Martin, Brad Mehldau, Jeff Ballard, Enrico Pieranunzi, Mark Guiliana, John Patitucci, Vijay Iyer και David Liebman κ.ά.
Έχει συνεργαστεί με πολλούς από τους καλύτερους τζαζ μουσικούς της Ευρώπης όπως οι Juraj Stanik, Eric Ineke, Rik Mol, Attila Gyarfas, Thomas Maasz (οι δύο τελευταίοι είναι και τα μέλη του προσωπικού του τρίο) και ετοιμάζει και συνεργασία με την Ιαπωνικής καταγωγής πιανίστρια Mikiko Nagatake, με την οποία αναμένεται και η ηχογράφηση του πρώτου του προσωπικού δίσκου.Επέστρεψε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2021 κι έκτοτε αναδεικνύεται σε έναν από τους πλέον δραστήριους και περιζήτητους μουσικούς της εγχώριας τζαζ κι αυτοσχεδιαστικής μουσικής σκηνής.
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΛΩΝΗΣ:
Ο Δημήτρης Κλωνής γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Σε ηλικία 14 ετών ξεκίνησε μαθήματα drums κοντά στον Πέτρο Δαχτυλίδη και εν συνεχεία με τον Γιάννη Φλώρο. Το 2010 αποφοίτησε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και την ίδια χρονιά ξεκίνησε τις σπουδές του στο Conservatorium van Amsterdam και Rotterdam Jazz Academy, όπου και παρακολούθησε μαθήματα με τους Lucas Van Merwijk, Maurcel Serierse και Victor Oskam. Είναι κάτοχος Πτυχίου Αρμονίας (2009) και Πτυχίου Αντίστιξης (2012) με καθηγητή τον Ορέστη Χατζηνάκη. Έχει συνεργαστεί με ολόκληρο σχεδόν το φάσμα των Ελλήνων μουσικών της τζαζ, τόσο συναυλιακά, όσο και δισκογραφικά, καθώς και με ξένους καλλιτέχνες όπως ο Femi Temowo, ο Michael Weisberger, ο Enrique Pascual, κ.ά.Έχει ακόμη παίξει με δημοφιλείς καλλιτέχνες όπως ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Μάρθα Φριντζήλα, ο Δώρος Δημοσθένους και ο Πέτρος Θεοτοκάτος. Ο πρώτος του προσωπικός δίσκος με τίτλο “1 0 1” κυκλοφόρησε το 2016.
 
Πιάνο: Νικόλας Αναδολής
Κοντραμπάσο: Γρηγόρης Θεοδωρίδης
Ντραμς: Δημήτρης Κλώνης
 
Ιnfo
Half Note Jazz Club
Τριβωνιανού 17, Μετς
Πληροφορίες: 210 9213310 – halfnote.gr
Προπώληση: viva.gr
 
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 
Τετάρτη 21:00
 
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος 12€
ONLINE ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ VIVA
*Τα εισιτήρια είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνουν ποτό.
*Τα τραπέζια είναι τεσσάρων ατόμων και τα δυο άτομα το μοιράζονται μαζί με άλλους δυο.
*Οι θέσεις διαμορφώνονται την ημέρα της παράστασης ανάλογα με τις κρατήσεις.
*Η κατανάλωση ποτού δεν είναι υποχρεωτική.
*Στον χώρο απαγορεύεται το κάπνισμα.
 
Οι θεατές εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:
 
[α] πιστοποιητικού εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 του υπ.αριθμ 1
σχετικού, ή
[β] πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10 του υπ.αριθμ. 1 σχετικού συνδυαστικά προς:
[γ] αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας προς τα ανωτέρω υπό [α] και [β].
Τα ανωτέρω πιστοποιητικά, υπό [α] και [β], επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή (εκτυπωμένα), είτε ηλεκτρονικά μέσω της κινητής συσκευής του θεατή, τα οποία ο ιδιοκτήτης ή νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης (ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο) σαρώνει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής του άρθρου 33 του ν. 4816/2021 (Α ́ 118) Covid Free GR.
Εναλλακτικά, αλλοδαπός που προέρχεται από τρίτη χώρα (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης), τα πρόσωπα του προηγούμενου εδαφίου ελέγχουν τα ανωτέρω πιστοποιητικά σε έγχαρτη μορφή.
Οι ανήλικοι θεατές από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), σύμφωνα με τις παρ. 3 και 4 του άρθρου 9 του σχετ.1.
 

    

Η Εβρίτικη Ζυγιά, ένα παραδοσιακό ορχηστρικό σχήμα με πάθος για τη διάσωση και την ανάδειξη μουσικών θησαυρών, θα παρουσιάσεει live για πρώτη φορά το άλμπουμ «Ορμένιον» και υπόσχεται μία εκρηκτική βραδιά μέσα από τη μαγεία της θρακιώτικης μουσικής την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022, στο Fuzz Club.

«The result is a series of Thunderous bagpipe and synth workouts, surging along on rhythms that were always already devoted to all night revels, trance and altered states.»
Wire magazine

«The combination of gaïda, kaval, lyra and davul is brilliant, and these musicians are really on top of their game. This is a fascinating and exciting excursion into a little-known musical tradition now undergoing a renaissance.»
Songlines

«Η μουσική του Έβρου όπως δεν την έχεις ξανακούσει. Το “Ορμένιον” ένα από τα καλύτερα world music άλμπουμ του 2020»
Fragile

Την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022, η ξεχωριστή μπάντα Εβρίτικη Ζυγιά επιστρέφει στους συναυλιακούς χώρους, μετά από καιρό, για ένα συναρπαστικό live γεμάτο ενέργεια που θα μας προσφέρει την ευκαιρία να ζήσουμε την απόλυτη ψυχεδελική εμπειρία. Ένα live που αναμφίβολα θα παρασύρει και θα ξεσηκώσει το κοινό, αφού η Εβρίτικη Ζυγιά κατορθώνει, με ένα πολύ ιδιαίτερο προσωπικό ήχο και ύφος, να δημιουργεί μία εντελώς πρωτότυπη εκστατική μουσική.
Το παραδοσιακό σχήμα Εβρίτικη Ζυγιά ξεκίνησε το 2007 παίζοντας σε γλέντια και γιορτές της περιοχής με σκοπό τη διάσωση και την εξέλιξη της θρακικής μουσικής παράδοσης. Αποτελείται από όργανα αρχέγονα βαθιά ριζωμένα στην παράδοση και τη ζωή των ανθρώπων της Θράκης. Η γκάιντα, η θρακιώτικη λύρα, το καβάλι, το νταούλι.
Ο σεβασμός στο ύφος και το ηχόχρωμα που παρέδωσαν οι παλαιότερες γενιές μουσικών παντρεύεται με την ανάγκη για συνεχή δημιουργία και σύγχρονες ενορχηστρώσεις, γεννώντας το αμάλγαμα που προσδιορίζει με ακρίβεια το μουσικό ύφος του συγκροτήματος.
Σε συνεργασία με την Teranga Beat, η εξέλιξη του παραδοσιακού τους ήχου προχώρησε ένα βήμα παραπάνω μέσω διαφορετικών ενορχηστρώσεων από εκείνες στα παραδοσιακά γλέντια. Προσθέτοντας το ηλεκτρονικό όργανο CRB-Diamond 800 και το Moog, δημιουργήθηκε ένας fusion ήχος με μοναδική ταυτότητα, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την ψυχεδέλεια της θρακικής μουσικής. Δίνοντας βάση στις δυναμικές των μουσικών οργάνων και αφήνοντας μεγαλύτερο χώρο στους μουσικούς για αυτοσχεδιασμούς και δημιουργία δικών τους συνθέσεων, γεννήθηκαν τα νέα κομμάτια που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην ηχογράφηση του Ορμένιον.
Ο δίσκος ηχογραφήθηκε ζωντανά στο στούντιο, σε αναλογικό 24κάναλο μπομπινόφωνο Otari MX80, στις 18 και 19 Μαΐου 2019. Αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να αποτυπωθούν στο δίσκο η ενέργεια και η δύναμη που χαρακτηρίζουν το συγκρότημα στις ζωντανές του εμφανίσεις.

Σύνδεσμοι:
Website – www.evritikizygia.gr
Facebook – www.facebook.com/evritikizygia
YouTube – www.youtube.com/channel/UCrpzo7LlsgwhG9etvVFM3Jg/feed

Εισιτήρια:
9€ – Περιορισμένη προπώληση
11€ – Προπώληση
14€ – Γενική είσοδος

Δίκτυο Προπώλησης:
Online: www.viva.gr/tickets/music/evritiki-zygia/
Τηλεφωνικά: 11876

Σημεία Προπώλησης:
Reload / Καταστήματα Wind / Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία
Yoleni’s Greek Gastronomy Center (Σόλωνος 9)
Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στο χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00)


«Εβρίτικη Ζυγιά» /  Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022 / Fuzz Live Music Club / 20:00

Covid free event:
* Απόδειξη εμβολιασμού κατά του COVID-19
*Απόδειξη ανάρρωσης από COVID-19 εντός των τελευταίων 6 μηνών

Εισιτήρια – https://www.viva.gr/tickets/music/evritiki-zygia/


Χώρος:
Fuzz Live Music Club
Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1
Ταύρος, 177 78
Τηλ: 210 345 0817
www.fuzzclub.gr

Μετά τη sold out συναυλία «Α Woman’s Heart» (Η καρδιά μιας γυναίκας) της ερμηνεύτριας της ψυχής, Όλγας Βενέτη στο Half Νote, που συγκίνησε και συνεπήρε το κοινό, η επιτυχία συνεχίζεται, με νέα ημερομηνία, την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022 στις 21:30.
ONLINE ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ VIVA
Η  Όλγα Βενέτη επιλέγει και ερμηνεύει με την αισθαντική φωνή της, μοναδικά τραγούδια, που έχουν αγαπηθεί από γυναικείες φωνές από το ευρωπαϊκό και ελληνικό ρεπερτόριο και δημιουργεί ένα πρόγραμμα με μουσικό παλμό, που χτυπά σε όλες τις καρδιές….
Γυναίκες που ερωτεύονται, που αγαπούν, που ονειρεύονται, που ελπίζουν, που προσπαθούν  να σταθούν στα πόδια τους, γυναίκες από κάθε γωνιά της γης, που έχουν όλες όμως κάτι κοινό… μια Μεγάλη Καρδιά!
Η γυναικεία καρδιά είναι πηγή έμπνευσης και οι μεγαλύτεροι συνθέτες, Έλληνες και ξένοι, προσπάθησαν να την αποκωδικοποιήσουν μελωδικά, δημιουργώντας ανυπέρβλητες μελωδίες, διαχρονικά τραγούδια.
Τραγούδια, που με την αισθαντική φωνή της Όλγας Βενέτη, αποκτούν σύγχρονη διάσταση.
 
Παίζουν οι μουσικοί: 
Πιάνο :Μάριος Καραμπότης
Τρομπέτα: Διονύσης Αγαλιανός
Κιθάρα: Πέτρος Σπιθουράκης
Μπάσο:  Μάρκος Δημόπουλος
Ντραμς :Παναγιώτης  Κολιαβασίλης
 
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης
Email: [email protected] και [email protected]
 
Ιnfo
Half Note Jazz Club
Τριβωνιανού 17, Μετς
Πληροφορίες: 210 9213310 – halfnote.gr
Προπώληση: viva.gr 
 
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 
Πέμπτη 21:00
 
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Α’ ζώνη 20€
Β’ ζώνη 15€
Β’ ζώνη εξώστης 15€
BAR ΟΡΘΙΩΝ 15€
ONLINE ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ VIVA
*Τα εισιτήρια είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνουν ποτό.
*Τα τραπέζια είναι τεσσάρων ατόμων και τα δυο άτομα το μοιράζονται μαζί με άλλους δυο.
*Οι θέσεις διαμορφώνονται την ημέρα της παράστασης ανάλογα με τις κρατήσεις.
*Η κατανάλωση ποτού δεν είναι υποχρεωτική.
*Στον χώρο απαγορεύεται το κάπνισμα.
 
Οι θεατές εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:
 
[α] πιστοποιητικού εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 του υπ.αριθμ 1
σχετικού, ή
[β] πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10 του υπ.αριθμ. 1 σχετικού συνδυαστικά προς:
[γ] αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας προς τα ανωτέρω υπό [α] και [β].
Τα ανωτέρω πιστοποιητικά, υπό [α] και [β], επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή (εκτυπωμένα), είτε ηλεκτρονικά μέσω της κινητής συσκευής του θεατή, τα οποία ο ιδιοκτήτης ή νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης (ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο) σαρώνει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής του άρθρου 33 του ν. 4816/2021 (Α ́ 118) Covid Free GR.
Εναλλακτικά, αλλοδαπός που προέρχεται από τρίτη χώρα (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης), τα πρόσωπα του προηγούμενου εδαφίου ελέγχουν τα ανωτέρω πιστοποιητικά σε έγχαρτη μορφή.
Οι ανήλικοι θεατές από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), σύμφωνα με τις παρ. 3 και 4 του άρθρου 9 του σχετ.1.
 

Με χαρά σας ανακοινώνουμε τη διοργάνωση του πρώτου συνεδρίου για τα δίκτυα 5ης γενιάς με τίτλο 5G Conference Southestearn Europe που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.
 
Το συνέδριο πραγματοποιείται σε μία περίοδο που τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς (5G) αποτελούν πλέον μία πραγματικότητα για την Ελλάδα.
Πρόκειται για μία τεχνολογική εξέλιξη, η οποία αναμένεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα και πολλές ευκαιρίες για μία χώρα όπως η Ελλάδα. Το κλειδί είναι ο εντοπισμός αυτών των ευκαιριών αλλά και η δημιουργία ενός οικοσυστήματος, το οποίο θα βοηθήσει στην επιτάχυνση των διαδικασιών αξιοποίησης των προοπτικών αυτών. Αυτός θα είναι και ο κεντρικός άξονας πάνω στον οποίο θα κινηθεί το 5G Conference 2022, το οποίο διοργανώνει η Verticom στις 25 Ιανουαρίου 2022 στο Ζάππειο Μέγαρο.
 
Στόχος της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστούν οι δυνατότητες του 5G, να αναλυθούν τα υπάρχοντα αλλά και τα μελλοντικά case studies και γενικότερα να ανοίξει η συζήτηση για τη διαμόρφωση του οικοσυστήματος. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα υπάρξουν παρουσιάσεις από κορυφαία στελέχη από την Ελλάδα και το εξωτερικό αναφορικά με το 5G. Κάθε ενότητα θα επικεντρωθεί σε έναν τομέα του 5G με τον στόχο, όμως, να είναι να υπάρξει μία αμφίδρομη συζήτηση με τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.
 
Τι είναι το 5G
Η 5η γενιά κινητής τηλεφωνίας (ή εν συντομία 5G) είναι από τις τεχνολογίες για την οποία έχει γίνει πολύς λόγος τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος είναι τα ιδιαίτερα τεχνικά χαρακτηριστικά που προσφέρει, τα οποία δεν περιορίζονται στις αυξημένες ταχύτητες αλλά περιλαμβάνουν τη χαμηλή απόκριση (latency) και τη δυνατότητα για ταυτόχρονη λειτουργία εκατοντάδων χιλιάδων συσκευών σε μία περιοχή.
Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι που επιτρέπουν την ανάπτυξη μίας σειράς εφαρμογών που δεν έχουμε ξαναδεί και μπορούν να αλλάξουν κάθε τομέα της καθημερινότητας μας. Το 5G είναι η υποδομή εκείνη όπου πραγματικά συγκλίνουν οι κλάδοι των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής αλλάζοντας τα δεδομένα.
Τα πρώτα δείγματα των δυνατοτήτων του 5G έχουν ήδη κάνει, το άμεσο μέλλον μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις αλλά απαιτείται η δημιουργία ενός νέου οικοσυστήματος.
 
Όλα αυτά είναι ζητήματα που θα μας απασχολήσουν στο 1ο 5G Conference.
Τον συντονισμό του περιεχομένου της εκδήλωσης θα έχει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαλλάς.
 
Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: 

    

Η εκρηκτική εξαμελή μπάντα των Altin Gün, από τα πιο ξεχωριστά και υποσχόμενα psych-folk συγκροτήματα, έρχεται στην Αθήνα για μία βραδιά γεμάτη ανατολικούς ρυθμούς, ψυχεδέλεια και πολύ funk την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022, στο Fuzz Club.
Το εξαμελές σχήμα Altin Gün, με έδρα το Άμστερνταμ και καταγωγή από την Τουρκία, έχει κατορθώσει να κάνει μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πορεία στην παγκόσμια σκηνή του psych-rock.
Η μπάντα – αποκάλυψη μας συστήθηκε το 2018, με την κυκλοφορία του άλμπουμ «On», το οποίο έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής. Η αγάπη τους για την παραδοσιακή τουρκική  folk των ‘60s και ‘70s φαίνεται να διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στις συνθέσεις τους, ενώ συνεχώς πειραματίζονται με ψυχεδελικούς ήχους και στοιχεία funk για την ανάδειξη του ιδιαίτερου μουσικού είδους που υπηρετούν. Το ηλεκτρικό saz – ένα τρίχορδο τουρκικό λαούτο – και τα φωνητικά του Erdinç Ecevit δίνουν μία απίστευτη δυναμική στη ρυθμική σύνθεση της μουσικής ενώ τα πλήκτρα, η κιθάρα, το μπάσο, τα ντραμς και τα κρουστά τροφοδοτούν ορμητικούς ρυθμούς και η Merve Daşdemir τραγουδά με τη μαγευτική δύναμη μιας νεαρής Grace Slick.
Μεταξύ άλλων, έχουν ξεχωρίσει για τις δυναμικές ζωντανές  εμφανίσεις τους, ενώ η εξαιρετικά δημοφιλή εμφάνισή τους στο KEXP κέντρισε το ενδιαφέρον των κριτικών και του κοινού αναμφισβήτητα.
Σύνδεσμοι:
Facebook – www.facebook.com/altingunband
Instagram – www.instagram.com/altingunband/?hl=en
Twitter – www.twitter.com/altingunband
YouTube – www.youtube.com/channel/UChEZ2psKMV0dei91gpDtI_A
Εισιτήρια:
18€ – Περιορισμένη προπώληση
22€ – Προπώληση
25€ – Γενική είσοδος
Δίκτυο Προπώλησης:
Online:
Τηλεφωνικά: 11876
Σημεία Προπώλησης:
Reload
Καταστήματα Wind
Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία
Yoleni’s Greek Gastronomy Center (Σόλωνος 9)
Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στο χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00)
Χώρος:
Fuzz Live Music Club
Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1
Ταύρος, 177 78
Τηλ: 210 345 0817
www.fuzzclub.gr×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.