Προς το περιεχόμενο

Bylon

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    5
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Τόπος
    Πειραιάς

Συμμετοχή Bylon

0

Φήμη

  1. Έχεις δίκιο φίλε για το θέμα των πλήκτρων. Όντως αν είχα ένα καλύτερο budget, μιας και δεν είμαι επαγγελματίας μουσικός, θα προτιμούσα το Χ6 ή καλύτερα το Χ7 με τα παραπάνω πλήκτρα- πίστεψέ με θα χρειαστούν σε όποιον θέλει ένα καλό live performance χωρίς περιορισμούς. Τα πλήκτρα είναι το αδύνατο σημείο του οργάνου καθώς η έλλειψη aftertouch δυσκολεύει και κάποιους ήχους που έχουν διαφορετική απόδοση ανάλογα με τον τρόπο παιξίματος. Αυτό είναι κάτι που σε αυτές τις περιπτώσεις ρυθμίζεται manual. Π.χ. αν θες ένα κοφτό ήχο από βιολιά, χωρίς να χρειαστεί να σπάσεις το κλαβιέ, ρυθμίζεις το sensitivity στα πλήκτρα και το έχεις. Για μένα αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα γιατί έχω συνηθίσει σε πολύ χειρότερο feeling των πλήκτρων. Αν όμως κάποιος κάνει το λάθος και παίξει πρώτα σε ένα Χ6 τότε είναι δρόμος χωρίς γυρισμό... Σκέψου όμως και τη διαφορά τιμής. Σχετικά με τους ήχους είναι κορυφαίοι. Και για ό,τι λείπει στον καθένα υπάρχει πάντα η δυνατότητα επέκτασης (δυστυχώς με 1 κάρτα μόνο). Το μεγάλο του μειονέκτημα εδώ σε σχέση με το X6 είναι το piano mode. Αυτό το διαολεμένο κουμπάκι που δίνει πρόσβαση σε μια σειρά από απίστευτα πιάνο με πολύ υψηλή δειγματοληψία. Δε λέω και του Xa τα πιάνο είναι πολύ καλά, αλλά μπες στο site της Roland και δες τα βιντεάκια με τα πιάνο του X6 και μετά ξανασυζητάμε. Νομίζω ότι το πιάνο του έχει μια δειγματοληψία περί τα 580 Μb! Αν το χρήμα δεν είναι ανασταλτικός παράγοντας Χ6 δαγκωτό, διαφορετικά το Xa είναι μοναδικό σε αυτό το εύρος τιμών και υπολείπεται σε ελάχιστα και πάντως όχι καθοριστικά.
  2. Χαιρετώ τους αγαπητούς πληκτρανθρώπους. Μόλις πρόσφατα απέκτησα ένα low budget workstation της Roland. Το Fantom Xa της γνωστής σειράς. Με πολύ λίγα στοιχεία από τα κλασικά Fantom X6/7/8 να λείπουν. Το πήρα με 1700 Ευρώ και πιστεύω ότι αποτελεί πολύ καλή αγορά. Όποιος χειρίζεται το ίδιο όργανο ή όποιος θέλει να μάθει λεπτομέρειες ας στείλει απάντηση να τα πούμε. Να δούμε τι έχω ανακαλύψει εγώ, τι κάποιος άλλος κ.λ.π. Προς το παρόν το μόνο που λείπει είναι μια επέκταση της sample memory ώστε να φτάσει τα 128 ή 512 Mb.
  3. Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τη γνώμη σας αλλά τελικά κατέληξα (και δυστυχώς τώρα είδα τις απαντήσεις σας εξαιτίας ενός προβλήματος στη σύνδεσή μου) στο Roland Fantom Xa. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το όργανο-απλά φανταστικό-και μπορώ να πω ότι εξοικειώθηκα σχετικά γρήγορα. Ναι, δεν είναι arranger και για ό,τι παίζεις πρέπει να "φτύσεις αίμα" (δηλ. με λίγα λόγια σχεδόν τίποτα δεν παίζει μόνο του) αλλά είναι αυτό που ήθελα για να γράφω επιτέλους τη δική μου μουσική και για να αυτοσχεδιάζω ασύστολα κρατώντας τις καλύτερές μου στιγμές με το skip back sampling. 'Οποιος ενδιαφέρεται ή θέλει να ανταλλάξουμε απόψεις για το εν λόγω όργανο ας στείλει μήνυμα. Και πάλι ευχαριστώ!
  4. Μετά από μια περιήγηση στο internet μάλλον καταλήγω στο Roland Fantom Xa, τη φτηνότερη δηλαδή εκδοχή της σειράς X. Τί δεν έχει το Xa σε σχέση με τα X6/7/8; Όχι πολλά για τα χρήματα που δίνεις. Τα κυριότερα αρνητικά που έχω σημειώσει είναι η αίσθηση των πλήκτρων σε σχέση με τα μεγαλύτερα μοντέλα, των οποίων επιπρόσθετα διαθέτουν καλύτερο ζύγισμα και aftertouch, η απουσία των εξαιρετικών pianos, λιγότερα και non touch sensitive pads, μικρότερη οθόνη, 4Mb Samle Ram επεκτάσιμη στα 512Mb, 1 SRX slot...νομίζω αυτά και κάποιες διαφοροποιήσεις στους ήχους. Υπάρχει κάποια παρατήρηση πάνω σε αυτά, κάποιο σχόλειο, ή κάποιος που να έχει δοκιμάσει αυτό ή αντίστοιχο όργανο; Θα προχωρούσατε σε μια τέτοια αγορά ή μήπως πρέπει να κοιτάξω και κάτι άλλο;
  5. Ave! :D Καινούριος στο χώρο σας αλλά παλιός πληκτράς επιθυμεί να επανέλθει δυναμικά στο σήμερα! Και εξηγούμαι: Όλα ξεκίνησαν με το πρώτο μου PSR (ως παιδί κι εγώ) κάπου στη σχολή της YAMAHA. Έπειτα ήρθε το πρώτο δίσκαλο (ΜΕ-200!) κι από τότε (λόγω σπουδών και φτωχού bugdet) έμεινα στην εποχή των δεινοσαύρων. Νομίζω ότι έφτασε η στιγμή να κάνω κι εγώ τον "εκσυγχρονισμό" μου!!! Τα ακούσματά μου είναι ποικίλα. Καλή μουσική και πειραματισμοί. Από Θανάση Παπακωνσταντίνου μέχρι Miss Kittin και Salif Keita για να τα πω λίγο γραφικά! Στο θέμα μας τώρα: Θέλω τη γνώμη σας για workstation ή arranger up to date (σαν τελευταία λύση) με ένα λογικό κόστος (περί τα 2000 Ευρώ). Κοιτούσα διάφορα: LE, G70 κ.α.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου