Προς το περιεχόμενο

zerocool55

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    14
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή zerocool55

0

Φήμη

  1. Γεια σας.... 1. Θα ηθελα να σας ρωτησω σχετικα με την αποστολη demo σε μια δισκογραφικη εταιρια. Οταν λεμε demo σε τι συνίσταται αυτο?? Στο ότι θα στειλεις 2-3 κομματια απο το αλμπουμ που προκειται να βγαλεις? Ή στο ότι οσα κομματια στειλεις θα ειναι μονο ενα μερος του κομματιου και οχι ολοκληρο?? Ή ισως και τα δυο? Δηλαδη και 2-3 κομματια και οχι ολόκληρα?? 2. Φυσικα το καλυτερο θα ηταν να παρω τηλεφωνο και να ρωτησω εγω ο ιδιος τι ζητανε ακριβως αυτοι(δισκογραφικη) αλλα εχω εναν ενδοιασμο....Στην περιπτωση που τους στειλω ολοκληρα κομματια(αν υποθεσουμε πως ετσι μου τα ζητανε) αυτοι εχουν στα χερια τους ενα κομματι ετοιμο και ως προς την συνθεση-μελωδια, στιχους, ενορχηστρωση, φωνητικα, μειξη-μαστερινγκ και ολοκληρο χρονικα. Εγω μετα διασφαλιζομαι 100% μονο με την αποστολη των κομματιων μου σε μενα(ταχυδρομειο-συστημενο), καθως η δισκογραφικη θα εχει ηδη τα κομματια μου ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ?? 3. Και κατι τελευταιο...το χαρτι που πρεπει να υπογραψεις οτι τα demo δεν αποστελλονται πισω εξυπηρετει και αλλους σκοπους περα απο τον προφανη, δηλαδη να μην μπαινει η εταιρια στην διαδικασια να ξαναστελνει πισω οσα demo της εχουνε στειλει?? Σας ευχαριστω ολους σας εκ των προτερων και οτι χρησιμη πληροφορια εχετε να παραθεσετε μην διστασετε...!
  2. Α, και κατι που θελω να συμπληρωσω στην απορια μου... Δηλαδη οι αναλογικες κονσολες περα απο την χρηση τους στην μειξη οργανων/μικροφωνων στο στουντιο ή σε καποιο live/συναυλια και τα λοιπα, δεν μπορουν να αξιοποιηθουν/χρησιμοποιηθουν και στην μειξη οργανων με vst plug-ins που εχουν περαστει στο Cubase?? Δηλαδη εγω, που περα απο τα φωνητικα δεν χρησιμοποιω αλλα μικροφωνα/οργανα, δεν μπορω να χρησιμοποιησω μια αναλογικη κονσολα για να κανω την μειξη του project μου?? Τοτε πως κανω την μειξη ειτε με τον μεικτη του DAW ειτε με control surfaces/midi controllers??
  3. Πρώτα από όλα σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας και το ενδιαφερον σας! Οσον αφορα τωρα στην απαντηση του "The Genius Loci " : το καταλαβαινω οτι οι αναλογικες κονσολες δεν θα ελεγχουν τον μεικτη του DAW. Τι ειναι ομως καλυτερο να ακολουθησω για την μειξη, να αγορασω μια επιφανεια εργασιας που θα ελεγχει κανονικα το DAW ή να αγορασω μια αναλογικη κονσολα και να κανω εκει την μειξη?? Αν ακολουθησω την δευτερη εκδοχη δηλ. την αγορα αναλογικης κονσολας πως θα αντιστοιχισω τα τρακς του DAW με την κονσολα? Δηλαδη πως θα τα στειλω στην κονσολα ωστε να κανω την μειξη μου εκει? Επειδη δεν εχω ξαναδουλεψει με κονσολα, αν την συνδεσω με usb στον υπολογιστη, θα μου την αναγνωρισει ως audio interface το DAW?? Και αν υποθεσω πως ναι, τοτε στο cubase πως θα γινει η αντιστοιχια των channel του cubase με τα channel της κονσολας? Σας ευχαριστω και παλι και διορθωστε με για οτιδηποτε εχω μπερδεψει...
  4. Ναι και το nano Kontrol της ιδιας λογικης ειναι, δηλαδη ειναι midi controller αλλα αντι για το κλασσικο fader εχει knobs, δηλαδη οπως και το Novation Nocturn. Αλλα παλι δεν ειναι αυτο το θεμα. Ολα αυτα καλα ειναι, midi controllers ειναι στην τελικη. Οι κονσολες στην περιπτωση την δικη μου οπου περα απο τα φωνητικα δεν χρησιμοποιω μικροφωνα ή εξωτερικα οργανα δεν χρειαζεται ή δεν μπορω να την αξιοποιησω στο σταδιο της μειξης?? Δηλαδη αν παω το project μου, που αποτελειται απο τα φωνητικα και ολα τα υπολοιπα οργανα ειναι γραμμενα με vst plugins, σε ενα studio για να μου κανει την μειξη μονο δεν θα χρησιμοποιησει την κονσολα που εχει μπροστα του?? Πως θα κανει την μειξη, με τον μεικτη του DAW??
  5. Σε ευχαριστω για την απαντηση σου! Τα midi controllers που εγραψα ξερω, βλεποντας σχετικα βιντεο, οτι ελεγχουν τον μεικτη του DAW. Απλα, ο ενδοιασμός μου εγκειται στο οτι αν το project αποτελειται απο π.χ. 60 tracks ποσα τετοια midi controllers θα πρεπει να παρω, πως θα τα συνδεσω και θα λειτουργουν ολα ταυτοχρονα στον ιδιο μεικτη του DAW και αλλα τετοια ζητηματα. Γι αυτο σκεφτομουν την αγορα μιας κονσολας που εχει πανω της αρκετα faders ωστε να κανω την μειξη απο εκει. Αλλα αν την συνδεσω με το usb θα μπορει να ελεγξει τα faders και γενικα τον μεικτη του Cubase??
  6. Καλησπερα, θα ηθελα να σας ρωτησω σχετικα με το αν υπαρχει η δυνατοτητα να κανεις την μειξη ενος project χρησιμοποιωντας μια κονσολα ηχου εξωτερικη και οχι τον μεικτη του DAW. Και πιο συγεκριμενα... Δουλευω στο Cubase και επειδη το project αποτελειται απο αρκετα tracks, οταν φτανω στο σταδιο της μειξης δεν με βολευει ο mixer του cubase. Θέλω δηλαδη να εχω την ανεση και την ευελιξια που προσφερει μια εξωτερικη κονσολα. Μόνο τα φωνητικα ειναι ηχογραφημενα με μικροφωνο, ενω τα υπολοιπα οργανα ειναι γραμμενα με vst plug-ins. Μπορω δηλαδη οταν φτανω στο σταδιο της μειξης, με τη χρηση καποιας κονσολας(αναλογικης ή ψηφιακης) που να συνδεεται με τον υπολογιστη να ελεγχω τα faders του Cubase?? Αυτο που θέλω δηλαδη γινεται με κονσόλα(ειτε αναλογικη ειτε ψηφιακη) ή με καποιο midi controller οπως της Behringer BCF 2000 ή της Novation Zero SL MK??
  7. Γεια σας.... θα ηθελα να σας ρωτησω αν γνωριζετε καποιο midi controller ή midi surface που να εχει πανω του knobs και faders για ελεχγο κυριως των VST Plug-ins και οχι τοσο του DAW. Εχω δει οτι διαφορα MIDI KEYBOARDS διαθετουν πανω τους και διαφορα κουμπια οπως transport buttons, faders, knobs αλλα αυτα δεν διατιθεται και σε ξεχωριστο midi controller?? Προκειται να αγορασω το STEINBERG CC121 και επειδη το εχω ψαξει λιγο, υπαρχει η δυνατοτητα να ελεγχεις τα vst plugins με ενα konb που διαθετει το CC121 αλλα μονο ενα την φορα. Και για να γινω πιο συγκεκριμενος στο τι ζηταω, θα ηθελα να ανοιγω π.χ. το HALION 1 στο CUBASE και να ελεγχω με ενα midi controller τα 5-6 knobs που διαθετει το HALION 1 και οχι με το ποντικι. Σας Ευχαριστω όλους εκ των προτερων και καθε συμβουλη ειναι ευπροσδεκτη...!!
  8. Η M-audio στο site της εχει ανεβασει τους drivers και για τα vista αλλα και για τα 7. Εγω εχω την Μ-audio Fast Track Ultra και την εχω εγκαταστησει στα windows 7 με τους drivers για τα xp, κανοντας τους εγκατασταση για να τρεχουν στο λειτουργικο των xp. Η δυνατοτητα αυτη υπαρχει και στα vista αλλα με μικρο ποσοστο επιτυχιας. Οσον αφορα την δυνατοτητα αυτη στα 7 δεν υπαρχει κανενα προβλημα και ολα λειτουργουν αψογα.
  9. παιδια οπως σας ειπα μπορω να αγορασω και το rode-nt1 αλλα για αυτο βασιζομαι αποκλειστικα σε εσας και στις δικες σας γνωσεις και εμπειριες με το μικροφωνο αυτο. Αμα ειναι τοσο καλο για τα φωνητικα σε σχεση με καποια αλλα στην κατηγορια αυτη και στα χρηματα αυτα, θα το παρω. Απλως περιμενω τις δικες σας αποψεις γιατι ειμαι ηδη στο site για την παραγγελια... !!
  10. να σαι καλα Loki και σε ευχαριστω για την απαντηση σου...! το μικροφωνο που μου προτεινεις ειναι λιγο πιο ακριβο κατα τριαντα ευρω περιπου, αλλα αν ειναι καλο θα τα διαθεσω. Εσυ το εχεις δοκιμασει ή το εχεις δει καπου?? (παντα για φωνητικα)
  11. καλησπερα σε ολους... θα ηθελα να αγορασω ενα μικροφωνο πυκνωτικο το οποιο το θελω για ηχογραφηση γυναικειας φωνης. το budget μου ειναι 150 ευρω. απλως επειδη το θελω γρηγορα θελω να κανω την παραγγελια οσο το δυνατον γρηγοροτερα. Γι αυτο παιδια ...ΣΠΕΥΣΤΕ!! Για αυτο εδω τι εχετε να πειτε?? http://www.m-audio.com/products/en_us/PulsarII.html Σας ευχαριστω ολους εκ των προτερων...!
  12. auto katalaves esy pointy apo ayta pou leme...? e? eipe kaneis na min tiroume tous kanones?? isa-isa... ayto pou tonisthke itan oti o allos mporouse na kanei tin paratirisi alla kai na dosei kai kapoia simboyli ston filo pou rotoyse kai na min perioriostei mono stin paratirisi kai protos protos kiolas....
  13. Συμφωνώ και εγω με τον tsevos... δηλαδη κανει την παρατηρηση για τα greeklish, πρωτος-πρωτος κιολας μη χασει την ευκαιρια και δεν δινει τουλαχιστον καποια βοηθεια στην ερωτηση που τιθεται. Αυτο το πραμα που γινεται στα forum οπου καποιοι γραφουν μονο και μονο για να γραφουν και να προκαλουν εντυπωση δεν το καταλαβαινω. Οσο για το θεμα μας, θα συμφωνησω και εγω με τους προηγουμενους οτι η μειξη και γενικα η ηχογραφηση πρεπει να γινεται απο ηχεια-ακουστικα που προοριζονται για τετοιου ειδους εργασιες. Επειδη τα επαγγελματικα ηχεια-ακουστικα διαθετουν μεγαλυτερο ακουστικο φασμα, δηλαδη μπορουν και αποδιδουν καλυτερα και τις χαμηλες και τις υψηλες συχνοτητες. Οποτε ακους καλυτερα το τι ηχογραφεις. Απλως στο τελος, οπως συνιστουν και οι επαγγελματιες του χωρου, καλο ειναι να ακους την ηχογραφηση σου και απο ενα απλο ζευγαρι ακουστικα-ηχεια για να δεις οτι θα ακουγεται καλα και στον μεσο ακροατη που θα το ακουσει στο δικο του mp3. Δεν μας ειπες ομως τι ηχεια εχεις??
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου