Προς το περιεχόμενο

atreu73

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    2.002
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    4

Track Reviews από atreu73

  1. Είναι καλό. Έχεις αίσθηση της μουσικότητας. Παρά τον πλούσιο ήχο όμως η μουσική είναι απλοική και θα σου έβαζα δύο αστέρια μέχρι που άκουσα το παράτολμο 2ο μέρος, που κρατά πάντα μέσα του το ρυθμό του κομματιού. Όχι φίλε με τη μοναδική λάμψη. Αυτό το κομμάτι παίρνει 3 αστέρια. Τα σέβη μου. Πάντα δικός σας. 

    • Ευχαριστώ 1
  2. Το μουσικό χαλί είναι επαρκές και καλοπαιγμένο μα χωρίς εκπλήξεις. Η μελωδία είναι απλοική και χωρίς τον παραμικρό μυστικισμό που η όλη ατμόσφαρα υπόσχεται μα δεν παραδίδει. Οι στίχοι είναι ακατάληπτοι, και το έχω ακούσει με κάθε δυνατό τρόπο. Έπιασα μόνο κανα δυο στιχάκια ένα εκ των οποίωνμου φάνηκε πως λέει ξανά και ξανά the midnight rain burn my skin. Αν είναι έτσι θα πρέπει να αλλάξεις το burn σε burns. Σε γενικές γραμμές ωστόσο ακούγεται αβίαστα. 

    • Like 1
  3. Παιδιά δεν ακούγεται. Είναι από την αρχή μέχρι το τέλος βασανιστικό σαν να σου βάζουν καυτές βελόνες στα αυτιά. Βέβαια, η ενασχόληση με τη μουσική είναι πολύ καλύτερο πράμα απ' το να, ξερωγω, κάνετε ναρκωτικά.

    • Like 1
  4. Η φωνή σαφώς βελτιωμένη. Ωραίο chorus και τεχνικά άρτιο στα αυτιά μου με καλή φωνή. Στο 1.53 ωραία στροφή. Το ενδιαφέρον του ακροατή δε χάνεται γιατί το επαναλαμβανομένο μοτίβο εμπλουτίζεται με φαντασία παίζοντας με αυξομοιώσεις. Και πάλι το "να να να να" είναι πολύ καλή ιδέα. Από την άλλη, οι στίχοι είναι τετριμμένοι. Ακούω επίσης και λίγο πυξ λαξ μέσα ειδικά σην αρχή. 

    • Ευχαριστώ 1
  5.  

     

      

    Πολύ καλύτερο από τα περισσότερα ελληνικά που παίζουν στα ραδιόφωνα. Σαν δουλειά μου ακούγεται επαγγελματική και άρτια. Ο στίχος είναι καλούτσικος. Η επανάληψη όχι μόνο δεν ενοχλεί καθώς η ενορχήστρωση έχει γίνει με μεράκι και προσθέτει μουσικά σε όλη την, ομολογουμένως μακρά διάρκεια, κάνοντας την σχεδόν απαραίτητη. Μπράβο γι' αυτό. 

     

    Η ανδρική φωνή ωστόσο, πέρα από μια ροπή προς τρύπες, είναι υπερβολικά επιτηδευμένη. Θα το ήθελα περισσότερο δωρικό, λιγότερη μίμηση και λανθάνουσα θεατρικότητα. Η γυναικεία φωνή, στον αντίποδα, ξεκινά άψυχα μα γρήγορα εξελίσσεται μαζί με την ωραία ενορχήστρωση. 

     

    Το κύριο πρόβλημα βρίσκεται στο τέλος. Στις φωνές που επικαλύπτονται. Δεν είναι αρκετά απλωμένη η γυναικεία φωνή για να μπορεί ο ακροατής να παρακολουθήσει τα λόγια κι από τις δύο φωνές. Μα αυτό είναι το λιγότερο. Η αίσθηση που αφήνουν οι δύο φωνές έχουν χάσμα μεταξύ τους που δεν γεφυρώνεται. Εκεί, φίλε μου, είναι το βατερλό σου. Πολύ καλή προσπάθεια ωστόσο. 

     

    σορυ τρια αστρα ήθελα να βάλω

    • Ευχαριστώ 1
  6. Φίλε Πάνο το κομμάτι σου είναι πολύ όμορφο. Υποβλητικό, ρέων, καλά φτιαγμένο. Είναι δυστυχώς όμως πολύ μεγάλο και οι μουσικές ιδέες καθώς κι ο εμπλουτισμός τους εξαντλούνται γρήγορα. 

    Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν χαλί σε κάποιο κλιπ, αφήγηση ή ταινία μα όχι μόνο του. Πρόσεξε τα μπάσα. Είναι δυνατά. Η υπόλοιπη παραγωγή μου φαίνεται άρτια.   

    • Ευχαριστώ 1
  7. Φίλε μου έχεις σχεδόν δύο λεπτά με τα ίδια ακόρντα και την ίδια μελωδική γραμμή. Μετά μπαίνει το σόλο που διαφοροποιείται λίγο από τα προηγούμενα. Στη γέφυρα ελπίζουμε για κάτι καλό για να ανακαλύψουμε ότι θα πας μέχρι 3,28 πάλι με επαναλήψεις. Ο ήχος δεν διαφοροποιείται κι οι δυναμικές δεν αλλάζουν. Και το κομμάτι κρατά 5 λεπτά. Απαιτείς πολύ χρόνο από εμάς και μας δίνεις πολύ λίγα. 

    • Λυπάμαι 2
  8. Τα πρώτα τέσσερα ακόρντα θα έπρεπε να διαρκούν λιγότερα μέτρα. Τέσσερα αντί οκτώ. Ωραίο μπάσιμο με το μπάσο μα χρειάζεται λιγότερες νότες. Μη χτυπάς την ίδια νότα πάνω από μία φορά. 

     

    Στο 1.00 αποκτά ενδιαφέρον μα εκείνο το δυνατό μπάσο καταστρέφει την ακρόαση. Το κομμάτι χάνει τη δυναμική του εάν η σόλο ηλεκτρική δε μετακινηθεί στα ντραμς. Σαν παίξιμο αρχίζεις καλά αλλά κάπου το χάνεις. Επίσης, το σόλο σου είναι τεράστιο χωρίς πολλές ιδέες. Καλή στροφή στο 3.00 που όμως την απειλητική ατμόσφαιρα που δημιουργείς την χαλά το εκκωφαντικό μπάσο και εκείνο το σφυρί που χτυπάει στο δικό του χρόνο. 

     

      

  9. Το κομμάτι σου αρχίζει όμορφα, στο 0,28 έχουμε κάθε λόγο για να ελπίζουμε σε κάτι καλό μα εκεί εισέρχεται αρχικά μια απλοική μελωδία που απαντάται σοφά με όργανο που ωστόσο δεν κάνει τίποτα για να την αναπτύξει. Πρόσεξε τα ακόρντα που συνεχίζουν μετά το 1.50 περίπου. Απαιτείται είτε να τα χαμηλώσεις είτε να τα ανταλλάξεις για κάτι πιο ατμοσφαιρικό σαν εισαγωγή στην κιθάρα που ακολουθεί. Έτσι διατηρώντας τα ίδια ακόρντα προσφέρεις μια νέα πνοη στο κομμάτι. Στο 1.50 μπαίνει η ωραία κιθάρα. Εκείνες οι ψηλές νότες στα πλήκτρα γίνονται ενοχλητικές ενώ η κιθάρα φιμώνεται. Το αυτοσχεδιαστικό στο 2.50 είναι απαράδεκτο. Καμιά νέα μουσική ιδέα. Η κιθάρα που ακολουθεί είναι καλή αλλά το κομμάτι έχει αρχίζει ήδη να κουράζει. Αν θέλεις το κομμάτι να συνεχιστεί πρέπει να κάνεις κάτι καινούργιο. Δεν θα έπρεπε να ξεκινάς πάλι με τα ίδια ακόρντα και να συνεχίζεις με ήχους αταιριαστους και κακοπαιγμένους. Σε αυτό το μονοπάτι θα μπορούσες ενδεχομένως να οδηγηθείς μέσα από την αλλαγή της φόρμας. Η κιθάρα ακούγεται πια μονότονη ενώ το κομμάτι μοιάζει να κάνει λούπα, έτσι κι αλλιώς τεράστιο στα 7 λεπτά που απαιτεί από τον ακροατή. Θα ήθελα να σου δώσω μια συμβουλή. Την επόμενη φορά που θα γράψεις να μη χρησιμοποιήσεις μετρονόμο. 

  10. Το τραγούδι σας φίλε Νίκο είναι πολύ μεγάλο χωρίς λόγο. Η παραγωγή είναι άρτια. Η φωνή είναι καλή κι η μελωδική γραμμή της όμορφη και φρέσκια. Καλή δυναμική στη φωνή και στο κομμάτι κι ωραίο κλείσιμο μα το τραγούδι είναι μικρό και μας λέει λίγα αφηρημένα πράγματα. Χρειάζεται κι άλλο στίχο γιατί έτσι είναι ημιτελές. Κάποιες περισσότερες αλλαγές σε ριφ κι ακόρντα νομίζω απαιτούνται για μια παραγωγή που θέλει τον ακροατή 7 λεπτά να ακούει.  

     

    • Ευχαριστώ 1
  11. Αν μη τι άλλο, το κομμάτι σου παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Η παραγωγή είναι άρτια. Η μουσική με τις παραδοσιακές πινελιές είναι όμορφη. Εκεί που σκοντάφτει είναι στον στίχο και στην ερμηνεία. Η φωνή σου δεν πατά καλά. Δοκίμασε κάποιες μουσικές ασκήσεις και προσπάθησε να αφιερώνεις τουλάχιστον 10 λεπτά την ημέρα γι' αυτές. Δεν είσαι παράφωνος. Τα παραδοσιακά συνήθως έχουν να κάνουν όχι με το άτομο μα με το σύνολο. Αν θεωρείς ότι πρέπει να κάνεις την υπέρβαση πρέπει να το κάνεις γενναία και με σαφήνεια. 

    Ωστόσο έχει ενδιαφέρον και είναι αυθεντικό. 

     

    • Ευχαριστώ 1
  12. Όπως ήδη σου έχουν γράψει φίλε Κώστα, όχι μόνο σε πρόλαβαν οι Κατσιμιχαίοι αλλά το έκαναν και πολύ πολύ καλύτερα. Οι στίχοι είναι απλοικοί, σχεδόν παιδικοί. Η μελωδία συμπαθητική μα τίποτα το ιδιαίτερο. Πολλά προβλήματα με την ερμηνεία και το τέμπο. 

  13. Ωραίος ήχος, ωραία επανάληψη μελωδίας από διαφορετικά όργανα με το cello? να πρωτοστατεί. Ωραία κι η κλιμάκωση μα νομίζω ότι εκεί ακριβώς λείπει ένα θέμα που θα απογειώσει το κομμάτι σου. 

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου