Προς το περιεχόμενο

kospas12345

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  55
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από kospas12345

 1. Καλησπέρα! Θα κάνουμε ένα live στις 30/12 σε ένα Εμπορικό Κέντρο, απόγευμα, ακουστικό σχήμα 2 κιθάρες και ένα αρμόνιο. Ήθελα μου πείτε την γνώμη σαν και καμία ιδέα για το προγραμμα μιας και το live θα απευθυνεται στον κόσμο που ψωνίζει. Λέμε να παίξουμε κάποια Χmas songs κλασικά και έπειτα κάποια swings. Το προγραμμα θα είναι και ξένα και Ελληνικά. Προβληματίζομαι αν πρέπει να βάλουμε μέσα και κομμάτια πιο έντεχνα και καμία μπαλάντα. Έχετε κάποιο playlist που θα μπορούσε να μας βοηθήσει; Ευχαριστώ! 

 2. Αφού έχω περάσει πλέον αρκετές ημέρες με την κιθαρα επιβεβαιώνω ότι είναι πολύ καλό όργανο. Την σεταρα τελικά μόνος μου (τα κατάφερα) την πήγα λίγο ποιο κάτω από 2mm δεν τρίζει καθόλου, παίζει υπέροχα και είμαι πολύ happy. Με μαγνητες δεν έχω καταπιαστεί και μάλλον Δεν θα ασχοληθώ κιολας προς το παρόν. Υπάρχουν όμως 3  θέματα. 1ον τα κλειδιά της είναι χάλια. Χρειάζονται σίγουρα αλλαγή είναι πολύ χαμηλής ποιότητας. Σκέφτομαι να πάρω με λοκ αλλά δεν ξέρω ποια ταιριάζουν στο συγκεκριμένο όργανο. 2ον τα ποντεσιομετρα χρειάζονται αλλαγή… ειδικά στο volume το γυρίζεις 3/4 και δεν έχει χαμηλώσει καθόλου και μετά χαμηλώνει απότομα. 3ον Ξεκούρδίζεται όταν χρησιμοποιείς το bigsby. Αυτό θα φτιάξει με το παίξιμο ή έτσι θα είναι; ; 
   

  Επίσης θα ήθελα μια γνώμη. 
  Έχω ένα παλιό πετάλι της zoom το G1xn το οποίο είναι ψιλόχάλια βέβαια για το σπίτι είναι κομπλέ. Δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα εφέ θέλω ένα reverb, ένα overdrive, ένα λουπεράκι πολύ βασικά πράγματα. Τι μου προτείνετε να κάνω με την λογική να έχω τον ήχο μου και να μπορώ να πάω σε ένα live να μην ψάχνομαι; Το αντιμετώπισα πρόσφατα σε ένα τελευταίο live που έπαιξα με την ακουστική (και δεν προλάβαινα να φτιάξω ήχο γιατί έπαιζαν 8 μπαντες και δεν έγινε σωστό soundcheck) και θέλω να το φτιάξω αυτό μια και καλή. 
   

  … θα ήταν λύση να αγοράσω το AmpliTube για iPad Pro με το irig ή είναι πολύ χάλια τα εφέ; 

 3. Μόλις τώρα, gkourmoul1 είπε

  Δεν θα ήθελα εντελώς ίσιο το μανικι, στην περίπτωση αυτή. Χαλάρωσε λίγο το truss rod, να ανέβουν οι χορδές, και χαμήλωσε λίγο τη γέφυρα εάν σου φαίνονται ψηλά οι χορδες (υπό την προϋπόθεση ότι δεν μπάζαρει στα τελευταία τάστα)

  Και εγώ το σκέφτηκα. Θα το δοκιμάσω αύριο. 

  Μόλις τώρα, kospas12345 είπε

  Και εγώ το σκέφτηκα. Θα το δοκιμάσω αύριο. Πάντως έχει θεματάκι στην Α και την D στα 3 πρώτα ταστα. Ανοιχτές δεν τρίζει καμία. 

   

 4. 5 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

  Στα πρώτα τάστα μπαζάρει?

  Τώρα που το κοιτάω καλύτερα μπαζαρει η Α και η D στα πρώτα Ταστα. Η E καθόλου. 

  6 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

   

  Το έκανες πριν κουνήσεις το βιδάκι ή μετά?

  Χαχαχα μετά …… 

  • Like 1
 5. 1 λεπτό πριν, gkourmoul1 είπε

  Όταν τρίζει, σταματάς να κατεβάζεις ή παίζει πιο μαλακά.

   

  Σε ποιο τάστο σου τρίζει?

  Η Ε μπασο ανοιχτή κυρίως… 

  1 λεπτό πριν, fusiongtr είπε

   

  Δεν έκανες καλά.

  Άλλος είναι ο ρόλος του.

  Θα χρειαστεί να το ξανακουνήσεις ίσως στο intonation.

  Έκανα το intonation και φαίνεται σωστό  πάντως 

 6. Έκανα την παρθενική προσπάθεια να την κατεβάσω. Η βέργα είναι ολόισια κατάφερα να την κατεβάσω με σχετική επιτυχία στα 2mm 2κατι το Ε μπασο. 
  Είπε ελαφρύ τριξιμο στα μπάσα κυρίως στην Ε το οποίο εξαλειψα σφίγγοντας λίγο το Βιδάκι της Ε και πηγαίνοντας το προς τα πίσω. Χτυπάω λίγο πιο δυνατά τις χορδες λόγω ακουστικής. Δεν ξέρω αν έκανα καλά με το βιδακι. Γενικά θέλω να την κατεβάσω λιγο ακόμα πάντως, αλλά τρίζει και δεν το τόλμησα. 

 7. 2 ώρες πριν, Superfunk είπε

   

  Ρίξε και μια ματιά σε ένα ....αρχαίο άρθρο που είχα γράψει πριν καμμια 15αρια ετη,μπορεί να σε βοηθήσει  :)

   

    

  Οι  Gretsch  είναι οι καλύτερες κιθαρες για όσους προέρχονται από ακουστική οπότε δεν θα έχεις θέμα ,έτσι κι αλλιώς είναι οι καλύτερες κιθαρες γενικά (η telecaster δεν είναι κιθάρα, είναι θρησκεία) έχω 2 Gretsch & σύντομα  θα γινουν 3 :) :) )

  Πολύ κατατοπιστικό άρθρο! Σε ευχαριστώ πολύ! 
  Όντως ισχύει αυτό που λες. Με ότι και να έπαιξα είναι η μόνη κιθάρα που με βόλεψε πραγματικά χωρίς να νιώθω έξω από τα νερά μου παικτικά. Όσο την περιεργάζομαι επίσης ανακαλύπτω ότι είναι πραγματικά πολύ ποιοτικό όργανο για τα λεφτά του.πχ έπαιξα με κάποιες  αντίστοιχες epiphone και τουλάχιστον εμφανισιακά είχαν αστοχίες ορατές. Αυτή είναι εντελώς άριστη. Πραγματικά δεν μπορώ να βρω ούτε ένα ψεγάδι κατασκευαστικό. 

 8. 48 λεπτά πριν, Jazzjoker είπε

  Προσοχή με τη ρύθμιση του ύψους μαγνητών. Αν μπεις στο τριπάκι, παίζει να μη βγεις ποτέ και να γίνεις δυστυχής άνθρωπος.

   

  Προσωπικά, σε όσες κιθάρες μου αποφάσισα να επέμβω στο ύψος των μαγνητών, αυτή η επέμβαση δεν τελείωσε ποτέ και επαναλαμβάνεται κάθε φορά που τις πιάνω στα χέρια μου. Κάνω δε κάτι εντελώς ψυχαναγκαστικές ρυθμίσεις του στυλ στροφή του κατσαβιδιού 0,04 μοίρες και νομίζω ότι ακούω διαφορά μετά.

  Κάτσε να καταφέρω πρώτα να την σεταρω σωστά ως προς τα ύψη 🤣😂και οι μαγνήτες είναι σε 2η μοίρα. Είμαι εξαιρετικά ψυχαναγκαστικός και εγώ με τα όργανα μου, αλλά δεν έχω πολύ εμπειρία σε ήχο ηλεκτρικής όποτε μάλλον …. Είναι αρκετά πιθανό να μην καταλάβω τυχόν αστοχίες. 

 9. 6 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

  Συνήθως, οι μάστορες δεν ξέρουν τις ανάγκες στα ύψη, και σου παραδίδουν μία κιθάρα που δεν σε βολεύει 100%. Είναι καλό να τη ρυθμίζεις μόνος, ώστε να την φέρεις 100% στα μέτρα σου. 

   

  Με τις αλλαγές καιρού, κάμποσες φορές τον χρόνο, θα αναγκάζεσαι να ξαναρυθμιζεις τη βέργα. Έχε το υπόψη σου.

   

  Το αction ρυθμίζει το ύψος των χορδων, περίπου, από το 12ο ταστο και μετά. Το relief (από το truss rod) ρυθμίζει ύψος χορδών μέχρι το 12ο ταστο. Φρόντισε να έχουν οι χορδές την ίδια αίσθηση παντού. Δηλαδή, εάν άνετα κάνεις bend στο 14ο, ενώ στο  4ο ζοριζεσαι να γραπώσεις χορδή, τότε πρέπει να σηκώσεις λίγο το μανίκι. Θα σου κάνει τη ζωή ευκολοτερη, και τις χορδές μαλακοτερες.

   

   

  Το γνωρίζω, ειδικά στο σπίτι έχω θέμα υγρασίας το χειμώνα όποτε όπως καταλαβαίνεις με τόσα όργανα ειδικά όταν αλλάζουν οι εποχές, έχω πολλές διάφορες θερμοκρασιών, όποτε τραβάνε οι κιθάρες. 
  το relief λίγο που το είδα πρόχειρα φαίνεται κομπλέ αυτή τη στιγμή όποτε θα σετάρω το ύψος. 
  Θα τα δω με ησυχία και πιστεύω το έχω. Είναι όντως πολυ παραμετροποιησιμη αυτή η κιθάρα και πιστεύω θα την φέρω στα μέτρα μου. 

  • Like 2
 10. 1 λεπτό πριν, gkourmoul1 είπε

  Μόλις μέτρησα τη δικιά μου.

  Με relief πολύ χαμηλό, έχω action 1,9 στην e, και 2,1 στην Ε (15ο ταστο).

   

  Τα ύψη των μαγνητών είναι στον neck 3,5 στην Ε και 4 στην e, ενώ στον bridge είναι 3,6 στην Ε και 4,2 στην e. Μετρω από τη χορδή μέχρι τη μαύρη βάση του μαγνήτη, με πατημένο το τελευταίο ταστο.

  Επισης, έχω σηκωσει τους πόλους (αν θυμάμαι σωστά) μια στροφή στη B, και δύο στροφές στις G, D. Μιλάω και για τις τέσσερις βίδες κάτω από κάθε χορδή.

   

  Δοκίμασε με αυτά για αρχή..

  σε σχέση με την βέργα το γνωρίζω καλά γιατί σεταρω τις ακουστικές & και για το χαμήλωμα από το bridge είδα πως γίνεται από ένα βιντεάκι, είναι εύκολο. Το intonation δεν κατάλαβα ακριβώς που εξυπηρετεί. 
  Σχετικά με τους μαγνήτες θα το τσεκάρω σε σχέση με την δίκη σου και θα χρησιμοποιήσω τις ρυθμίσεις σου για αρχή. 
   

   

  16 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

  Και ο τεχνικός τι σόι σετάπ θα κάνει μετά? :classic_tongue:

  Κοιτά αν φτιάξω λίγο το action δεν θα την πάω δεν υπάρχει λόγος. Του χρόνου 🤣😂

  • Συμφωνώ 1
 11. 10 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

  Στο 15ο ταστο παίξε λιγο κάτω από 2mm. Δες που σε βολεύει.

   

  Οι μαγνήτες είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορια, καθώς εκτός της ρύθμισης τους καθ' ύψος, μπορείς να ρυθμίσεις και έναν έναν του πόλους. Η διαφορά στο ήχο είναι μεγαλη με σωστή ρυθμιση.

  Ο κανόνας λέει, γενικότερα, ότι τους ρυθμίζεις με το αυτί, και τους αφήνεις εκεί που σε ικανοποιεί ο ήχος.

  Εάν θες μπορώ να σου προτείνω κάποιες αποστάσεις, μια και έχω την ίδια κιθάρα.

   

   

   

   

  Ναι θα το ήθελα αν δεν σου είναι κόπος. 
  Το action στο 15ο ταστο είναι στα 2,5….

 12. 1 λεπτό πριν, fusiongtr είπε

   

  1. Να την κατεβάσεις τόσο ώστε να μπορείς να παίξεις όπως θέλεις ΕΣΥ άνετα. Άλλοι προτιμούν το χαμηλότερο δυνατό action (όπως εγώ), και άλλοι λίγο ψηλότερο.

  Έχει να κάνει καθαρά με τον τρόπο που χτυπάς τις χορδές.

  Αν τις χτυπάς απαλά, τότε χαμηλό, αν "σκάβεις" (ή παίζεις με αρκετά σηκώματα), τότε ψηλότερο, γιατί θα ταστάρει η κιθάρα.

   

  2. Η εμπειρία μου λέει ότι καμία κιθάρα δεν χάνει σε όγκο από κατέβασμα χορδών, ούτε οι ακουστικές, ούτε οι ηλεκτρικές.

  Αυτό που αλλάζει, είναι ο τρόπος που χτυπάς τις χορδές, και η παλμική κίνηση της χορδής.

  Αν η χορδή είναι πολύ χαμηλά, τότε πρέπει να χτυπήσεις πιο απαλά για να μην ταστάρει η κιθάρα, και άρα η παλμική κίνηση της χορδής είναι μικρότερη.

  Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μικρότερη ένταση σε ακουστικό όργανο (αφού χτυπάς πιο απαλά).

  Σε ηλεκτρικό όμως, αλλάζει το πράγμα, αν και όχι εντελώς.

  Δεν δίνεις volume με το χτύπημα στις χορδές, το volume το δίνεις με άλλους τρόπους.

  Δίνεις όμως "ένταση" στο χτύπημα και δυναμικές.

   

  Θα πρότεινα να δοκιμάσεις να κατεβάσεις μόνος σου το action πριν την πας για σετάπ, για να δεις περίπου που σε βολεύει, έτσι ώστε όταν την πας, να ξέρεις τι να ζητήσεις.

  Τα ακούω αυτά που λες και συμφωνώ απόλυτα και ειδικά στις δυναμικες, στο μόνο που θα διαφωνήσω είναι στις ακουστικές. Χάνουν …. και μάλιστα αρκετά. Φαντάσου την taylor που πρόσφατα αποφάσισα να την κατεβάσω γιατί είχα ένα live και ήθελα να παίζω άνετα (γιατί της φοράω και 12αρες) άλλαξε ο ήχος τραγικά. Έγινε άλλο όργανο. Και στις 14 ακουστικες που εχω εχω πειραματιστεί αρκετά και καταλήγω σίγουρα ότι επηρεάζονται από το action. Anyway … 

  Ερώτηση, εννοείς από την βέργα να την κατεβάσω; 

 13. Παιδιά θα ήθελα μια γνώμη ακόμα. Επειδή θέλω να την πάω την κιθάρα για setup. Το action στο μπάσο Μι στο 12το ταστο είναι στα 2,5mm νομιζω αρκετά high για ηλεκτρική. Πόσο να την κατεβάσω την κιθάρα; Γενικά χάνουν όγκο από το κατέβασμα των χορδών όπως οι ακουστικές; Λέω να την πάω στο 1,75 -2mm με elixir 10αρες (που φοράει έτσι και αλλιώς). 
  Επίσης στο setup φτιάχνουν και τους μαγνήτες όσο αναφορά το ύψος; Γιατί βλέπω ότι έχουν μια διαφορά οι δυο μαγνήτες μεταξύ τους. Πρέπει να τους πω κάτι για αυτό; Συγχωρέστε την ασχετοσύνη μου απλά δεν έχω ξανά σεταρει ηλεκτρική. Το μοντέλο είναι Gretsch G5230t.

 14. Λοιπόν παιδιά τελικά αγόρασα! Πηρα την 5230t. Απίθανη κιθάρα. Ότι καλύτερο έπαιξα σε αυτά τα χρήματα. Δοκίμασα αρκετες. Οι αντίστοιχες semi hollow δεν μου άρεσαν καθόλου. Το μόνο πρόβλημα είναι πτι δεν μπόρεσα να βρω βαλίτσα που να χωράει σωστά η συγκεκριμένη κιθάρα και της πήρα μια θηκαρα της Ritter πραγματικά εντυπωσιακά ποιοτική και προσεγμένη. Σχετικά με την κιθάρα … δεν έχω παίξει ακόμα πριν λίγο ήρθε σπίτι …. Αλλά από το λίγο που την σκάλισα. Φοβερή ποιότητα κατασκευής, πραγματικά πολύ καλή. Ωραία ταστιερα, η καλύτερη από όσες έπαιξα βέβαια θα την σεταρω, προς το Παρόν είναι ασετάριστη όμως συνολικά είναι πολύ βολική στα χέρια μου & ας έχω συνηθίσει ακουστικές κιθάρες. Ο ήχος είναι πολύ γλυκός και από ότι είδα αρκετά παραμετροποιήσιμος. Σας ευχαριστώ όλους για την πολύτιμη βοήθεια σας.
   

  ΥΓ αγόρασα και το 12αρη ενισχυτή για practice της orange…… πραγματικά δεν περίμενα ότι θα έβγαζε τόσο καλό ήχο σε αυτά τα χρήματα. Με εντυπωσίασε. 
   

  Γενικα είμαι πολύ happy!!

  • Like 4
 15. 2 ώρες πριν, Superfunk είπε

   

  Καταπληκτική κιθάρα που έπρεπε να κάνει τα διπλά από όσα κάνει. 

  Οι μαγνήτες της είναι super και πάρα πολύ κοντά σε real Filtertones. 

  Πάρτην χτες. 

  Για να μην αυτοκτονήσεις ως νεοπας στην αλλαγή χορδών με Bigsby πάρε και ένα τέτοιο 

   

  https://www.thomann.de/gr/vibramate_string_spoiler.htm?glp=1&gclid=CjwKCAjwiJqWBhBdEiwAtESPaDU1gu4fphp2nhJkaeSAowCJWkjc4YAxCH1WxkIZ4vp1prgrkOzNrxoCNt8QAvD_BwE

   

  Αλλιώς δες κάνα βίντεο στο γιουτιουμπι για το πως αλλάζουν χορδές σε bigsby

  Με τρομάζεις 🤣😂🤣😂🤣

  2 ώρες πριν, gkourmoul1 είπε

  Και εννοείται ότι με την gretcsh δεν θα έχεις σκοτεινό και μπουκωμενο ήχο, αλλά φωνεινο, διαυγη, γλυκό και με μπόλικη λεπτομέρεια. Και ακούγεται και πολύ ωραία ακουστικά (σε σχεση με άλλες), καθώς το σώμα είναι chambered.

  Να σου πω την αλήθεια από τον Πορτοκάλογλου προσανατολίστηκα στις Gretcsh γιατί τις χρησιμοποιεί πολύ και είναι ακριβώς το ύφος που παίζω και εγώ. 

 16. Παιδιά διαβάζω προσεκτικά όλων σας τις γνώμες και ευχαριστώ πολύ. Αυτά που γράφετε για τις strat ισχύουν όμως στα αυτιά μου, ίσως φταίνε και οι strat που έχω πιάσει στα χέρια μου, ο ήχος μου φαίνεται λίγο ποιο ξερός ίσως επειδή είναι πιο καθαρός.Ίσως με συνοδεία μπάντας να ενδείκνυται καθώς υπάρχουν και αλλά όργανα που ενισχύουν την Μπασίλα ( για ελληνικό ροκ κτλ). Δεν ξέρω αν αυτό είναι το ζητούμενο ομωσ καθώς νομίζω ότι δεν με βοηθάει ιδιαίτερα παράλληλα να τραγουδάω. Φανταστείτε ότι με μπάντες θα συνεχίζω να παίζω με ακουστική, την χρειάζομαι πιο πολύ για homework recording και για συνοδεία φωνής. Θέλω να είναι ποιο γεμάτος ο ήχος και δεν με πειράζει να είναι ποιο θαμπός, αν και νομίζω ότι έτσι και αλλιώς θα μπορέσω να τον φέρω στα μέτρα μου ακόμα και με μια τύπου les Paul. Προσανατολίζομαι λοιπόν στην GRETSCH G5230T και θα ήθελα την γνώμη σας. Θα πάω να τις ακούσω όλες το Σάββατο όμως από τα reviews που είδα και διάβασα είναι υπέροχη κιθάρα. Έχετε άποψη; Θα παίξω και με strat και θα αποφασίσω εκείνη την στιγμή… πάντως για την ιστορία ούτε ενισχυτής παίζει δουλεύω με ακουστικά και κάρτα ήχου. 

 17. 13 ώρες πριν, Nekkon είπε

  Σε αυτά τα χρήματα βρίσκεις άνετα και μια μεταχειρισμένη Fender Strat ή Tele Player Series. Έχουν διορθώσει αρκετά από τα προβλήματα που είχαν παλιότερα οι Μεξικάνες και τους είχαν δημιουργήσει κακό όνομα. Κ εγώ κατά βάση είμαι ακουστικός παίκτης, αλλά η Strat ταιριάζει πολύ ωραία με ακουστική κιθάρα. Το λέει και ο Ιωάννης Mayer... 😅

  ο ήχος της semi hollow ή μιας les Paul μου κάνει ποιο «»γλυκος»» για συνοδεία με φωνή κτλ. Εσυ που είσαι ακουστικός παίκτης διαφωνείς; 

 18. 34 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

   

  Όπως είδες από το link που έβαλα παραπάνω και η PRS se 245 το ίδιο έχει. Και όχι μόνο αυτή, οι περισσότερες κιθάρες σ' αυτή την κατηγορία.

  Αφ' ενός είναι ακριβά τα ξύλα με νερά, αφ' ετέρου ο ρόλος τους είναι μόνο αισθητικός.

  Θα έδινε κανείς μιάμιση και δύο φορές περισσότερα χρήματα για να είναι όλο το καπάκι πχ flamed maple?

  Κάποιοι θα τα έδιναν.

  Αυτοί λοιπόν πάνε σε όργανα ψηλότερης κατηγορίας.

   

   

  Οι περισσότερες κιθάρες δεν έχουν έβενο στην ταστιέρα.

  Συνήθως έβενο έχουν ακριβότερες κιθάρες.

  Αλλά γιατί να είναι πρόβλημα αν δεν έχουν έβενο?

  Ως προς το playability εννοώ. Οι ακριβές μου κιθάρες κατάβαση Taylor έχουν εβενο στην ταστιερα τους και αντιλαμβάνομαι διαφορά. Σαφώς παίζουν και αλλά πράγματα ρόλο απλά το ρωτάω. 

 19. 10 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

  Οι τιμές στις gretsch 52XX είναι γύρω στα 550 ευρω από thomman. Είτε single cut, είτε double cut, είτε semi hollow κλπ. Η γκάμα είναι τεράστια σε χρώματα και σχέδια. Ποιοτικά είναι άριστες.

   

  Στις L7 με χαλάει ιδιαίτερα το ότι έχουν vaneer και όχι maple top, για οικονομία. Ενώ οι vintage των 450 ευρώ έχουν κανονικό maple top.

   

  Η prs 245 κοστιζε κάπου 550 πριν λίγο καιρό. Τώρα δεν την βλέπω στα λεφτά αυτα, δυστυχώς.

  Το ακούω αυτό που λες για το maple top. Από Την άλλη διόρθωσε με αν κάνω λάθος δεν έχουν έβενο στην ταστιερα σωστά; Επειδή δεν έχω παίξει θεωρείς ότι θα είναι πρόβλημα; 

 20. 8 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

   

  Αυτοί είναι καλοί λόγοι.

  Υπάρχουν κι άλλοι?

  Γιατί κοιτάζεις περισσότερο την συγκεκριμένη μάρκα? Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος?

   

  Προσδιόρισε επίσης και τι εννοείς λέγοντας "μέσης τιμής".

  Κοιτάζω τις συγκεκριμένες κιθάρες γιατί είναι στο φάσμα 500-600€ και νομίζεις ότι έχεις στα χέρια σου αρκετά ακριβότερο όργανο από ποιότητα κατασκευής. 

  9 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

  Τσεκαρε, prs se 245. Είναι υπερβολικά καλό το playability της. Και αρκετά ελαφριά. 

   

  Επίσης, τσεκαρε gretcsh 52XX για κάτι λίγο διαφορετικό και με κορυφαια ποιότητα για τα λεφτά τους.

   

  Στα προτείνω σαν ποιοτικες εναλλακτικές.

  Ιδανικά δεν θα ήθελα να ανέβω οικονομικά. Οι gretcsh 52XX είναι αρκετά ακριβότερες. 

 21. 3 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

  Καλώς τον φίλο,

   

  Η H7 είναι πιο ογκώδης και πολύ βαρύτερη σε σχεση με μια τύπου les paul, strat και τελε. Επίσης, οι μαγνήτες της είναι κάπως "σοφτ". Μπορείς να παίξεις, βέβαια, τα πάντα με αυτην, όπως και με κάθε άλλη κιθάρα. Απλά δεν είναι η πιο "εύκολη" κιθάρα για πρώτη. Ίσως να σε βόλευε καλυτερα η L7. Έχει πανέμορφα σχέδια η εν λόγω lp.

   

  Εναλλακτικά, υπάρχουν κι άλλες αξιόλογες εταιρίες, όπως οι epiphone και οι οικονομικότερες vintage. Προσπάθησε να δοκιμάσεις πριν αγοράσεις, κυρίως για να δεις εάν σε βολεύει το σχήμα του μανικιου, η ταστιέρα, και γενικότερα η εργονομία της κιθάρας.

   

  Ο @geka εχει τη Η7 και θα σε διαφωτίσει καλύτερα για το semi hollow κιθαρονι...

  Σε ευχαριστώ πολύ, δεν είναι η πρώτη κιθάρα, έχω 13 ακουστικές και θα είναι η 3η μου ηλεκτρική( πουλήθηκε η μια και μου έχει μείνει μια schecter hellraiser οπου φυσικά δεν μου κάνει 😂🤣) . Απλά δεν έχω εμπειρία στον ηλεκτρικό ήχο, αυτό εννοουσα. 
  Σε σχέση με το βάρος της κιθάρας δεν με πειράζει τόσο, ίσως και το ότι είναι ποιο ογκώδης να είναι και καλύτερο στην περίπτωση μου γιατί έχω μάθει σε ακουστικές 25 χρόνια τώρα. Γενικά είναι ένας λόγος που κοιτάω την semi hollow. Από την άλλη η les Paul μου αρέσει πολύ περισσότερο. Σίγουρα θα τις δοκιμάσω εννοείται απλά ήθελα την γνώμη σας. Οι epiphone δεν μου πολύαρέσουν, νομίζω σε αυτά τα χρήματα η L7 είναι ότι καλύτερο έχω παίξει και από θέμα ποιότητας και από θέμα playability. 

  • Like 2
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου