Προς το περιεχόμενο

Kanimothrios

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  597
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

20 Neutral

Σχετικά με τον Kanimothrios

 • Rank
  Artist

Bio

 • Mojo
  Κιθάρα
 • Day job
  Καθηγητής κιθάρας
 • Τόπος
  Γερμανία

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

 1. Εγώ θεωρώ πως είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, να αναθεωρήσουμε όσα ως τώρα θεωρούσαμε δεδομένα. Ναι, ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος, είναι κάτι που πρέπει να είναι διαχρονικό αίτημα των πολιτών, αλλά πρέπει και εμείς από την πλευρά μας να κατανοήσουμε κάποια πράγματα. Πως είναι κάποιες στιγμές της ιστορίας, που τα συστήματα καταρρέουν και πρέπει να έχουμε καλλιεργήσει το ένστικτο της επιβίωσης.Να έχουμε προνοήσει ώστε να έχουμε "λίπος" όταν τα πράγματα βαίνουν καλώς, να έχουμε εναλλακτικές για καιρούς χαλεπούς και να μην βγαίνουμε να κλαψουρίζουμε με το παραμικρό. Εμένα το σύνολο του εισοδήματός μου, προέρχεται από τη μουσική. Το πρωί στο σχολείο,το απόγευμα στο Ωδείο. Από το σχολείο πληρώνομαι κανονικά,από το Ωδείο από τότε που σταμάτησαν τα μαθήματα,όχι. Αν λοιπόν τα φέρει η ζωή και μπούμε π.χ.σε μία περίοδο μεγάλης φτώχειας, ξέρω ότι από τα πρώτα πράγματα που θα κόψει ο κόσμος,είναι το Ωδείο. Έχω αποδεχθεί επίσης ότι σε αντίστοιχη περίπτωση, στο σχολείο θα μπει προτεραιότητα στη γλώσσα,τα μαθηματικά και πιθανόν εγώ,η καθηγήτρια καλλιτεχνικών και ο γυμναστής,να τεθούμε σε αργία. Αν λοιπόν το κοινωνικό κράτος έχει καταρρεύσει, θα πάω να κάνω οτιδήποτε για να έχω ψωμί στο τραπέζι μου, όπως έγραψε και ο Superfunk προηγουμένως. Δε θα κάνω βίντεο κλαίγοντας με φόντο τις κιθάρες μου...
 2. Αυτό το βίντεο, το μόνο που προκαλεί στο θεατή, είναι αμηχανία.. Όντως υπάρχει πρόβλημα στον καλλιτεχνικό χώρο όσο αφορά τις εργασιακές σχέσεις, όμως με τέτοια βίντεο περνάει στη σφαίρα του γραφικού.. Χωρίς να θέλω να φανώ ερειστικός, τις τελευταίες μέρες έχω διαβάσει "καλλιτέχνες" με αμφίβολο ή αντικειμενικά ανύπαρκτο καλλιτεχνικό έργο, να θεωρούν πως η κοινωνία και το κράτος, τους χρωστάει.. Επίσης κάποιοι αναρωτήθηκαν: "Τι να κάνω; Nα παρατήσω τα όνειρά μου;" Δεν ξέρω κατά πόσο ένα φτωχό κράτος σαν την Ελλάδα και μάλιστα σε περίοδο πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης, υποχρεούται πέρα από το να καλύψει βασικές ανάγκες,να εκπληρώσει και τα προσωπικά όνειρα του καθενός. Ζω σε μια χώρα με ισχυρό κοινωνικό κράτος,σε βαθμό κατάχρησης από τους πολίτες. Στο σωματείο καλλιτεχνών υπάρχουν για παράδειγμα και κάποιοι ράπερς, της στιχουργικής ποιότητας: όπλα,λεφτά,συμμορίες,ναρκωτικά,κ.ο.κ. Πέρα από το ότι δεν καταλαβαίνω γιατί τέτοια άτομα θεωρούνται καν καλλιτέχνες, απολαμβάνουν τη φοροελάφρυνση που προσφέρει το σωματείο σε νέους καλλιτέχνες,όπως και ένα σωρό άλλων ευεργετημάτων. Αμφιβάλλω λοιπόν ότι το κράτος,δηλαδή οι πολίτες, επιθυμούν να ενισχύσουν πέρα από το προνοιακό επίπεδο, τον κάθε sin boy ή τον κάθε αυτοαποκαλούμενο καλλιτέχνη..
 3. Ακολουθώντας τη ροή της συζήτησης, θα γράψω πως όσα περιγράφετε, συμβαίνουν και στο εξωτερικό. Η δικαιολογία ότι δε σε βρίσκουν ειδικά εν μέσω κορονοιού εκνευρίζει αφάνταστα.. Παλαιότερα έδειχνα μεγάλη κατανόηση,σκεφτόμουν τους κούριερ που τρέχουν κακοπληρωμένοι,κ.λ.π. Τα τελευταία χρόνια όμως άλλαξα τρόπος σκέψης, ο κύριος λόγος είναι πως πληρώνω τα μεταφορικά για να έρθει το δέμα στην πόρτα μου,είναι μια υπηρεσία λοιπόν που περιλαμβάνεται στην παραγγελία. Αν η μεταφορική δε δύναται να εκπληρώσει αυτή την υπηρεσία, ας πληρώσω π.χ.λιγότερα μεταφορικά,δεν είναι ο ρόλος μου να λύσω τα εργασιακά μεταξύ εταιρείας και κουριερ. Επίσης η όλη διαδικασία να πας να παραλάβεις εσύ, κοστίζει χρόνο και χρήμα. Το χειρότερο στη Γερμανία είναι πως κάποιες εταιρείες παρέχουν εντοπισμό πακέτου,μόνο αν γραφτείς στο site τους ή κατεβάσεις το app τους, με ότι συνεπάγεται αυτό για σπαμάρισμα με διαφημίσεις,προσφορές,κ.λ.π. Επίσης το έχουν κάνει έτσι,ώστε να είναι αυτή η μοναδική μορφή επικοινωνίας,δηλαδή χωρίς τηλεφωνική υποστήριξη.
 4. Αν είχε παραλείψει στον τίτλο το "Μάθημα κιθάρας", απλά θα είχαμε να κάνουμε με ένα ακόμη πολύ κακό cover,τόσο κακό που να αναρωτιόμαστε αν το παιδί τρολάρει. Όμως μια ματιά στις audition των talent shows, δείχνει ότι πολλοί άνθρωποι δεν έχουν καμία αίσθηση της κατάστασής τους και μάλιστα κάποιοι μπορεί να δεχθούν σωρηδόν άσχημες κριτικές και παρ'όλα αυτά να συνεχίσουν να πιστεύουν ότι είναι οι επόμενοι superstars... Το δεύτερο παιδί με την ξεκούρδιστη ηλεκτρική, είναι αρκετά δημοφιλής "δάσκαλος" κιθάρας,με μαθητές,πολλά views,κ.λ.π. Σε ένα σχόλιο του έγραψα κάποτε ότι βάζει τα χέρια των παιδιών λάθος πάνω στην κιθάρα,αλλά εδώ ακόμη και τα δικά του τα βάζει λάθος.. Εννοώ λάθος,με την έννοια να μην γίνει αργότερα καλύτερός σου φίλος ο ορθοπεδικός. Φυσικά για πτυχία και πιστοποιήσεις, ούτε λόγος... Tέλος,θέλω να τα ρίξω λιγάκι και στην ελληνική πραγματικότητα... Είμαστε χαϊδεμένος λαός... Εδώ αναφέρθηκε ότι το ενήλικο μέλος που δέχθηκε κακές κριτικές για το παίξιμό του στο noiz,μπορεί και να σταμάτησε την κιθάρα.. Είμαστε λαός με έλλειμμα αυτοκριτικής και αυτό αφορά όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Είμαστε ότι δηλώσουμε... Διδάσκω καράτε,κιθάρα και τρομπόνι,σε αρχάριους και μη...
 5. Και εγώ στη λύση του Θωμά ή των αγγελιών θα είχα καταφύγει αν δεν είχα τη δυνατότητα να διαπιστώσω από κοντά ότι όντως η κιθάρα παίζει. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι που αγοράζουν ρέπλικες,το κάνουν για το logo,χωρίς την προσδοκία να είναι και καλό το όργανο σε κατασκευή,playability,κ.λ.π. Και εγώ είχα σκεφτει να παραγγείλω μια Black Beauty για να την έχω στον τοίχο μου,αλλά εδώ που ζω μπορεί να έχω σοβαρά ντράβαλα με το τελωνείο. Ο πωλητης της Mayones μου είπε ότι πλήρωσε μόνο 100ευρώ τελωνείο και πως όταν την παρέλαβε οι υπάλληλοι δεν έδειξαν να γνωρίζουν ότι πρόκειται για κλώνο γνωστής μάρκας,όπως θα γινόταν με κλώνο Gibson.
 6. Καλημέρα σε όλους, αρχικά να πω ότι δεν προωθώ/πουλάω κάποια κιθάρα, άλλωστε με τους περισσότερους από εσάς με χωρίζουν χιλιάδες χιλιόμετρα. Ο λόγος που ανοίγω αυτό το thread είναι απλά για να έχουν γνώσιν οι φύλακες. Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι έχετε δει ή παίξει κάποια κινέζικη Chibson ή PRS κόπια. Αυτό που προσωπικά αγνοούσα είναι πως οι Κινέζοι αντιγράφουν πλέον και κιθάρες όπως οι Mayones. Και κατά τη γνώμη μου,τουλάχιστον στο αισθητικό κομμάτι,τις αντιγράφουν πιστά. Ψάχνοντας μια κιθάρα που να παίζει σχετικά,να μπορώ να την κουβαλάω καθημερινά άφοβα και γενικά να μη με πολυνοιάζει, έβαλα στις τοπικές αγγελίες τιμή μέχρι 300€ και αν δεν έβρισκα κάτι θα έπαιρνα μια Harley Benton από τον Thomann. Στα 250ευρώ λοιπόν έπεσε η προσοχή μου σε αυτήν όχι εξαιτίας του logo, αλλά εξαιτίας κάποιων χαρακτηριστικών όπως το neck through μπράτσο,η ταστιερα,κ.ά. Να μη σας τα πολυλογώ, πηγαίνω στον πωλητή έχοντας στο μυαλό μου dead spots,πως ο έβενος είναι βαμμένο κόντρα πλακέ θαλάσσης.ότι το neck through είναι ζωγραφιστό,το binding,επίσης,κ.λ.π. Και μου ανοίγει την πόρτα γνωστός κιθαρίστας, ο οποίους μου λέει πως η κιθάρα παίζει και όλα εκτός από τα ηλεκτρικά,μαγνήτες και κλειδιά είναι πολύ κοντά στο original όργανο. Και η αλήθεια είναι πως η κιθάρα πράγματι παίζει και μάλιστα πολύ καλά. Είμαι επίσης σίγουρος ότι οι περισσότεροι από εσάς,θα αντιλαμβανόσασταν από κοντά την ποιοτική διαφορά μεταξύ ενός κλώνου και μιας κιθάρας των 2.500€, αν όμως για παράδειγμα παραγγείλετε μία από e-bay,έχετε κατά νου ότι κυκλοφορούν εκεί έξω πολύ καλές μαϊμούδες Υ.Γ.Τα knobs δεν είναι τα μαμά μαιμουδίσια., αλλά aftermarket που ο πωλητής παρήγγειλε σε τοπικό χρυσοχοείο.
 7. @John Tzinieris Πιστεύω πως αν δεν είχα την καταπληκτική επικοινωνία/εξυπηρέτηση τόσων χρόνων,δεν θα με εξέπληττε η αντίφαση με τη δια ζώσης εξυπηρέτηση. Δεν θα αναφερόμουν καν στο όλο θέμα. Θεωρώ πως η πιθανότερη εκδοχή είναι αυτό που έγραψε ο Μίλτος. "πιστεύω ότι οι καλοί υπάλληλοι και οι πιο έμπειροι είναι στο customer service, δεν έχει νόημα να τους έχεις στη λιανική..." Επίσης δεν πιστεύω ότι συρρέει κόσμος στο φυσικό κατάστημα, κυρίως εξαιτίας της γεωγραφικής του θέσης, οπότε μάλλον πέφτει το βάρος στο να κρατηθεί σε υψηλό επίπεδο το διαδικτυακό κατάστημα.
 8. Oύτε εμένα με απασχολούσαν,ειδικά όταν μπήκα μέσα ξεχάστηκα τελείως,απλά είχα άτομο μαζί μου που το απασχολούσε Κρατήστε απλά ότι το χωριό αυτό,δεν έχει τίποτα και τα γύρω χωριά είναι στο ίδιο στυλ. Όσο αφορά τους υπαλλήλους, δεν περιμένω να τα ξέρουν όλα,άλλωστε ούτε εγώ τα ξέρω. Και όσο αφορά κάτι πιτσιρικάδες, έχω ακόμη μεγαλύτερη κατανόηση,μιας και τώρα ξεκινάνε. Απλά είναι απογοήτευση να μιλάς με υποτίθεται πιο έμπειρο πωλητή και να του λες κλείνοντας μια παραγγελία: -"Θέλω και 3 δωδεκάδες Dunlop Tortex Standard 0.88mm,αλλά στο site βλέπω ότι έχετε μόνο πράσινες, (https://www.thomann.de/de/dunlop_plektren_tortex_std_088.htm), μήπως έχετε εδώ και μαύρες;" -"Δεν έχουν υπάρξει Dunlop Tortex Standard 0.88mm μαύρες,σίγουρα εννοείται τις https://www.thomann.de/de/dunlop_nylon_max_grip_088_player_pk.htm Δηλαδή πόσο άγνωστη είναι αυτή η πένα στο κιθαριστικό κοινό; Αυτό το απλό παράδειγμα κάνε το μια αναγωγή και σε άλλα πιο περίπλοκα θέματα κατασκευαστικά,τεχνικών χαρακτηριστικών,κ.λ.π. Κοντολογίς,ανέμενα ότι στο μεγαλύτερο μουσικομάγαζο της Ευρώπης,εκτός από το οφθαλμόλουτρο και την αγορά, θα αντάλλασσα και 5-6 κουβέντες. Εδώ την κιθάρα που ήθελα, την κατάλαβαν μόνο όταν τους την έδειξα στο site τους από το κινητό μου..
 9. Τελικά παρά το γεγονός ότι το κατάστημα ήταν "κλειστό", έφυγα με την κιθάρα που είχα βάλει στο μάτι και αρκετό μουσικό εξοπλισμό. Δυστυχώς η όλη εμπειρία,δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μου. Διαμένοντας 2 χρόνια σχεδόν δίπλα στο Musikstore στην Κολωνία και έχοντας παίξει/εργαστεί στη Frankfurt Musikmesse, μπορώ να πω ότι πέρα από την γνωστή ποιότητα σε service,παραγγελίες,κ.λ.π. το κατάστημα λιανικής,το βρήκα κατώτερο των προσδοκιών μου,κυρίως όσο αφορά τους υπαλλήλους. Ξέρω ότι είναι αρκετά δύσκολο να δελεάσεις ανθρώπους με μεγάλο εύρος γνώσεων και κατάρτιση,να δουλέψουν στο μέσο του πουθενά,αλλά τα περίμενα τα πράγματα αρκετά καλύτερα. Γενικά σχόλια... Σε όλη την τεράστια έκταση των εγκαταστάσεων,δεν υπάρχει κάλυψη κινητής τηλεφωνίας(πιθανολογώ λόγω μορφολογίας και τοποθεσίας),αλλά υπάρχει ανοιχτό Wi-Fi. Ακόμη και αν δεν γνωρίζετε γερμανικά ή δυσκολεύεστε με τα αγγλικά,υπάρχουν και Έλληνες εργαζόμενοι σε κάποια τμήματα.Στο τμήμα κιθάρας υπάρχει τουλάχιστον ένας. Το χωριό δεν προσφέρει επιλογές σε εστίαση,ούτε καν έναν φούρνο ή mini market και παρά το γεγονός ότι είδα και δωμάτια/πανσιόν για διαμονή, θα σας πρότεινα να μείνετε Νυρεμβέργη, Βούρτσμπουργκ ή Μπάμπεργκ και απλά να κάνετε μια ημερήσια εκδρομή στον Thomann. Περί φαγητού,μέσα στις εγκαταστάσεις του Thomann υπάρχει ένα κτίριο "Thomann Κitchen" και μία πιτσαρία κοντά στο κατάστημα λιανικής. Αν θυμηθώ κάτι άλλο,θα το προσθέσω
 10. Προορισμός Μusikhaus Thomann, Treppendorf... Mετά από πολλά χρόνια και αναρίθμητες παραγγελίες, έφτασε η ώρα να επισκεφτώ την αφετηρία όλων αυτών των παραγγελιών και κάποιους από τους ανθρώπους που είχα έρθει σε επικοινωνία όλα αυτά τα χρόνια. Δυόμιση ωρίτσες δρόμος λοιπόν,που πέρασαν μονομιάς,μιας και η λαχτάρα για μία Disneyland με μουσικά όργανα ήταν μεγάλη. Όσοι έρχεστε από νότια και βρεθείτε σε αυτό το δρομάκι εμπιστευτείτε τον πλοηγό σας και συνεχίστε την πορεία σας,μιας και λίγα χιλιόμετρα παρακάτω,ξεπροβάλλουν οι εγκαταστάσεις Ανάμεσα λοιπόν σε τεράστιες μονάδες αποθήκευσης και διανομής,βρίσκεται και το κατάστημα. Σε αυτό το σημείο,θέλω να πω ότι το φωτογραφικό υλικό είναι πολύ περιορισμένο,μιας και κατά την άφιξή μας το κατάστημα κηρύχθηκε κλειστό(προληπτικά κατά του Κορωνοιού) και μετά από διαπραγμάτευση μπορέσαμε και επισκεφτήκαμε μόνο τον χώρο με τις κιθάρες, που ήταν και αυτός που με ενδιέφερε. Κιθάρες Μερικές ακόμη φωτογραφίες
 11. Kanimothrios

  Una Mattina - Ludovico Einaudi

  Kαλησπέρα σε όλους, ένα cover του Una Mattina,του Ludovico Einaudi, πάνω από τον λόφο Letna στην Πράγα. Υπό άλλες συνθήκες θα είχα περισσότερα πλάνα από δαχτυλοθεσία/παίξιμο,αλλά τελικά το γέμισα ολόκληρο με τις ομορφιές της Πράγας. https://www.dailymotion.com/video/x6pahbt Υ.Γ. Δυστυχώς δεν ξέρω να το κάνω παράθυρο το link
 12. Το πρόγραμμα για τα Workshops κιθάρας Ήταν η 3η συνεχόμενη φορά που πηγαίνω στη Musik Messe της Φρανκφούρτης και αν πήγαινα μόνο σαν επισκέπτης,ίσως να το ξανασκεφτόμουν να πάω και του χρόνου. Σε μόλις 3 χρόνια υπάρχει μια φθίνουσα πορεία,σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στους εκθέτες.Η απουσία πολλών δυνατών brandnames είναι κάτι παραπάνω από αιθητή.Ακόμη και dealers οπως το Musikstore που πριν 3 χρόνια έπιανε μισό περίπτερο δεν κατέβηκε καν από την Κολωνία.Για Thomann ούτε λόγος.. Αισθητή επίσης ήταν η κινεζοποίηση της έκθεσης και παρά το γεγονός ότι οι Κινέζοι το παλεύουν με κάθε τρόπο τα τελευταία χρόνια,στην πλειοψηφία τους δεν έχουν να παρουσιάσουν αξιόλογα πράγματα. Κάτι επίσης που μου έκανε εντύπωση είναι ότι πέτυχα πολλά ασετάριστα όργανα,κιθάρες του 2χίλιαρου με χορδές της πλάκας που χαντάκωναν το όργανο,κ.λ.π. Όμως για κάποιον που δεν έχει πάει ποτέ,το προτείνω ανεπιφύλακτα. Πέρα από το γεγονός οτι μπορεί να παίξει/δοκιμάσει/αγοράσει ανάμεσα από τόσες επιλογές,γίνεται μάζωψη μουσικών και μουσικόφιλων από όλο τον κόσμο,όλη η πόλη κινείται στους ρυθμους της έκθεσης και γενικά είναι μοναδική εμπειρία. Κάτι που δεν είχα αναφέρει τις προηγούμενες φορές,είναι ότι το εισιτήριο εισόδου λειτουργεί και σαν πάσο για όλα τα ΜΜΜ της Φρανκφουρτης. Ισχύει μόνο για τον κάτοχο του εισιτηρίου,ο οποίος πρέπει να έχει μαζί του και την ταυτότητα/διαβατήριό του. Επόμενη ανταπόκριση από Φρανκφούρτη,πρώτα υγεία,Musik Messe 2019
 13. Διάβασα με ενδιαφέρον όσα ανέβασε ο yameth,τις προηγούμενες μέρες. Και επειδή έχω σχεδόν τα ίδια καρέ από Dimavery,ΜacMull,κ.λ.π. θα περιοριστώ σε κάποια διαφορετικά εκθέματα. Ολόκληρο το φωτο άλμπουμ σε καλή ανάλυση εδώ: https://imgur.com/a/xOyZl
 14. Σε λιγότερο από μια βδομάδα,ξεκινά η Musikmesse στη Φρανκφούρτη. Θα είμαι την Παρασκευή και το Σάββατο εκεί. Αν κάποιος ανέβει και χρειαστεί βοήθεια με γερμανικά ή σε άλλο τομέα που μπορώ να βοηθήσω ή απλά να πιούμε μια μπύρα ας στείλει pm. Μετά το πέρας της έκθεσης θα ενημερώσω το thread με φωτογραφικό υλικό. Stay tuned
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.