Προς το περιεχόμενο

Ali Barout

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  519
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  4

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από Ali Barout

 1. Ρε μπας και μετράνε και τους σκυλάδες μαζί;
 2. Είναι επειδή έψαχνες SG. Εγώ μπήκα έψαξα SG για να αναπαράξω το bug, βρήκα μία, θα πάω να την πάρω.
 3. Χμμ. Ναι. Αλλά αν γυρίσεις τη συσκευή οριζόντια, εμφανίζεται το γκρίζο κουμπάκι αναζήτηση.
 4. Δεν το γνωρίζω αυτό. Εγώ απλά το άκουσα ότι υπάρχει σαν μέθοδος. Και σε παγιδευμένη σελίδα δε θέλω ούτε κλικ να κάνω ούτε τίποτα. Αααχ πωλητής είμαι που να μην ήμουνα...
 5. Γιατί έχουν βγάλει οι απατεώναι διαφημίσεις στο google, που γράφεις εσύ το όνομα της τράπεζας (δεν ξέρω αν σωστά ή λάθος μετράει) και το google, τσουπ, σου πετάει πρώτο το μαιμού σάιτ τους, που είναι σχεδόν κόπυ πέιστ η σελίδα εισόδου της τράπεζας. Αν είσαι και λίγο αφηρημένος, κάνεις λογκιν, και άντε γεια. Οπότε ή την έχεις σωμένη την τρου διεύθυνση στα αγαπημένα, και μπαίνεις από εκεί, ή διπλοτσεκάρεις τη διεύθυνση, όλη.
 6. Ρε άμα δεν έχεις τρυπήσει τη μπότα με Φ120 βάση και δεν έχεις λάσκα Supraphonic με λέοντος απάνω, τι να μου πει το σταρ και ο τριανταφυλλόπουλος. Το κορίτσι και με ντίξον πετάει λέμε, και δέρματα clear dot.
 7. Τώρα συγγνώμη που... το θέμα, αλλά δεν μπορώ. Φαντάζομαι: - ΝΤΡΙΙΙΙΝ! - Παρακαλώ; - Είστε ο κύριος Τάδε; - Μόνο για ρεύμα μην μου μιλήσετε. - Όχι, προς Θεού! - Τότε, περι τίνος πρόκειται; - Σας ενδιαφέρει το Bitcoin? - ... Για πες... - Γνωρίζετε ότι η εξόρυξη Bitcoin είναι ενεργοβόρα; Ποιος καλύτερος τρόπος να προστατέψετε την επένδυσή σας από το να έρθετε στο προνομιακό μας πρόγραμμα ενέργειας της... -ΚΛΑΚ.
 8. Έχω φτάσει στο σημείο να το τσεκάρω ΠΡΙΝ το σηκώσω.
 9. Πέρα από την πλάκα, όντως έχουν αυξηθεί οι απάτες. Εμένα πήγαν να με δαγκώσουν πριν από κανα μήνα στο μαγαζί, αλλά το πήρα πρέφα, και όταν ο "έτσι" είπε του ξαδέρφου "Θα σου στείλω λινκ στο κινητό να το πατήσεις για να σου βάλω τα λεφτά", απλά επιβεβαιώθηκα. Οπότε, το νου μας. Δε δίνουμε ΠΟΤΕ στοιχεία, ΠΟΤΕ usernames, ΠΟΤΕ κωδικούς, δεν μπαίνουμε ΠΟΤΕ σε ebanking μέσω αναζήτησης google. IBAN δώστε αν θέλετε και σε αγνώστους μπας και φιλοτιμηθεί κανένας να βάλει κανα φράγκο. Εγώ περιμένω πώς και πώς να μου κλέψει κάποιος το ασύρματο POS και να αρχίσει να γυρνάει να χρεώνει κάρτες, αλλά εις μάτην.
 10. https://en.wikipedia.org/wiki/Harmonic_series_(music) Εδώ μια όχι και τόσο βαριά θεώρηση. Είναι οι πιο απλοί λόγοι, 1:2 και 2:3. Ο Πυθαγόρας στήριξε όλη του την κλίμακα σε αυτές τις τέλειες πέμπτες 3:2 για να οικοδομήσει την κλίμακά του. Η σειρά έχει ως εξής, με θεμέλιο τη ΝΤΟ, και πάντα με τον κάθε φθόγγο να ανεβαίνει σε ύψος. ΝΤΟ - ΝΤΟ - ΣΟΛ - ΝΤΟ - ΜΙ - ΣΟΛ - ΣΙb (χαμηλό πολύ) - NTO - ΡΕ - ΜΙ - ΦΑ# (Σχεδον) - ΣΟΛ - ΛΑb (περιπου) - ΣΙb (περίπου) - ΣΙ (περιπου - ΝΤΟ (οι πρώτες 15 αρμονικές και η θεμέλιος, ή 16 αρμονικές, ανάλογα πώς το βλέπει κανείς. Μπορεί κάποιος αμέσως να διακρίνει ότι μέσα στις πρώτες 4 ή 5 αρμονικές έχουμε μία μείζονα συγχορδία. Δεν λέω ότι οι κλίμακες κατασκευάστηκαν επί τούτου, αλλά νομίζω ότι σίγουρα αποτελεί έναν όχι αμελητέο παράγοντα. Καταπληκτικό βιβλίο που ασχολείται στις πρώτες σελίδες με αυτή την Πυθαγόρειο μέθοδο κατασκευής της κλίμακας, και ύστερα επεκτείνεται είναι το "Οι Μουσικοί τρόποι στην Ανατολική Μεσόγειο" του Μάριου Μαυροειδή. Δεν δίνω λινκ, μπορείτε να το αναζητήσετε.
 11. Ο άλλος ο τσάκαλος δίπλα γνέφει συγκαταβατικά! Καταλαβαίνει!!!
 12. Αμ σε εκείνη την τηλεόραση είναι που γίνεται σφαγή. Από τους ελλήνες, όχι τους αλλοδαπή
 13. Φοτογραφική το πολίση με μοντούρα Τ2 για πράεμ φόκος; Πότσο κλικ;
 14. 128 είναι καλός συμβιβασμός. Εξαρτάται από το πόσο γεροδεμένος είναι ο υπολογιστής σου, πόσα και πόσο βαριά πλαγκ φορτώνεις. Ξεκίνα από 32, και αν νιώθεις τσαφ τσουφ, διακοπές, ανέβαινε προς τα πάνω. Ε τότε ο driver είναι κουκουρούκου. Δεν ακούει το nuendo. Μπορείς αν θες να αλλάζεις sample rate μέχρι να βρεις στην τύχη πού και ΑΝ θα μιλήσει (32 44,1 48 64 88,2 96), αλλά δεν είναι σωστό αυτό. Κανονικά, πρέπει να μπορείς να αλλάζεις sample rate και buffer κατα το δοκούν, και το nuendo να ανανεώνει τις τιμές latency. (Επειδή κι η κάρτα θα τις αλλάζει, κι ο driver θα ενημερώνει το nuendo.)
 15. Ναι, αυτή είναι η λογική, να ακούς από το ονμπόρντ. Το πάνελ βλέπω μόνο μπάφερ αλλάζει. Αν αλλάξεις sample rate από το project setup (Shift S), αλλάζουν τα νούμερα input και output latency? Επίσης, δοκίμασε να αλλάξεις με το χέρι από τον πίνακα ελέγχου τον windows την ποιότητα και τη συχνότητα δειγματοληψίας ώστε να συμφωνεί με nuendo. Βάλε πχ 44100 24bit στα windows, και μετά μπες και σετάρισε ένα project στα 44100 24 στο nuendo. Αν δεν παίξει κι έτσι, βάλε asio4all.
 16. Αυτός είναι ο DirectX driver! Συγκινήθηκα που τον είδα! Χρόνια και ζαμάνια! Τώρα κατάλαβα τι έχει γίνει. Με το 4.3 nuendo που έχεις, δεν υπήρχε τότε generic driver. Οπότε το πιο εύκολο είναι να κατεβάσεις ASIO4ALL, ή να ψαχουλέψεις στο control panel του Realtek ASIO, μήπως μπορείς να αλλάξεις εξόδους από εκεί.
 17. Περίεργο αυτό, εγκαθίσταται με το Cubendo, ακριβώς γι αυτή τη δουλειά. Τόσο πολύ η σκάρλετ;! Εννοώ το εξής. Όταν ενεργοποιώ εγώ το low latency driver που έχει το cubase, ως έξοδο μου δίνει τα ηχεία που έχουν και τα windows ως ηχεία, πχ realtek speakers. Και άρα όπως ακούω πχ youtube, ή κάποιον ήχο των windows, έτσι ακούω και το cubase. Είναι η ίδια έξοδος. Στη δική σου περίπτωση, στα windows έχουμε realtek speakers, αλλά όταν το γυρίσεις στο ASIO λέει HD audio out, σαν να ήταν άλλη έξοδος. Άλλες "τρύπες" στον υπολογιστή. Είναι άλλη συσκευή, θα μπορούσε μέχρι και έξοδος προς κάρτα γραφικών να ήταν μέσω displayport. Γι αυτό λέω, πώς είναι δυνατόν να έχουμε 1 έξοδο με δύο διαφορετικά ονόματα, κι αν γίνεται αυτό, αν υπάρχει τρόπος να ορίσουμε την έξοδο από κάπου. HD Audio Out = Realtek Speakers? Ή όχι; Αυτό είναι που με προβληματίζει εμένα.
 18. Είναι όντως ενδιαφέρον, γιατί υποτίθεται ότι η onboard δίνει δικό της ASIO driver(!), που μέχρι τώρα δεν το είχα ξανασυναντήσει. Κι εγώ παίζω με την ονμπορντ κάρτα αν βαριέμαι να συνδέω, αλλά το γυρνάω στο generic low latency driver του cubase, οπότε και παίζει από τον "ήχο των windows" ας πούμε. Πόσο χαμηλότερο; Αν είναι περίπου πολλαπλάσιο (/2, /4), μάλλον η σκάρλετ είναι σε 44kHz π.χ. ενώ η ονμπορντ σε 96kHz. Εμένα μου μυρίζει ασυμφωνία ρυθμού δειγματοληψίας.
 19. To speakers realtek είναι ο wdm driver των windows. Θα παίξει αν γυρίσεις το cubendo στο generic. Όταν γυρνάς στον ASIO driver, αυτό το HD audio, ποια τρύπα υποτίθεται ότι είναι; Η ίδια; Είναι δηλαδή η ίδια έξοδος realtek speakers? Και τι γίνεται με τους ήχους των windows τότε; Παίζουν από ASIO? Λίγο μπέρδεμα μου ακούγεται όλο αυτό. Το κοντρολ πάνελ του driver μέσα από Cubendo τι βγάζει;
 20. Μάλλον θέμα driver. Είναι ο asio driver multiclient? Μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν 2 και άνω εφαρμογές ταυτόχρονα; Ο ρυθμός δειγματοληψίας αλλάζει από το control panel της συσκευής; Από το cubendo? Μήπως η κάρτα δε δέχεται να αλλάξει ρυθμό δειγματοληψίας από την εφαρμογή; Τα πρώτα που μου έρχονται στο μυαλό. Edit: Η συσκευή HD audio υπάρχει στη διαχείρηση ήχου των windows?
 21. Λες και έλεγε σε 35άρη, κάνε εσύ τη καβάτζα σου όσο μπορείς και μην υπολογίζεις σύνταξη.
 22. Καλά κάνεις κι έχεις αμφιβολίες, μην τα παίρνεις μετρητοίς, ψαξτο κι εσύ. Αν έχεις μια κιθάρα σίγουρα θα έχεις τσιμπήσει τις αρμονικές σε μια χορδή. Το πρόβλημα με την κιθάρα όμως είναι ότι με το μήκος των χορδών που έχει είναι δύσκολο να ανέβεις στην περιοχή των αρμονικών που ακούς ξεκάθαρα τη φυσική κλίμακα και λες "τι έγινε τώρα;!". Είναι όλες οι αρμονικές στριμωγμένες σε πολύ μικρό χώρο. Φυσική κλίμακα είναι μια ταμπέλα που κοτσάραμε σε κάτι που συμβαίνει στη φύση. Κι ο άνθρωπος να εξαφανιζόταν αύριο, και όλα τα άλλα ζώα, πάλι ο αέρας που τυχαίνει να φυσάει σε ένα καλάμι, πάλι τις ίδιες νότες θα έβγαζε. Υπό αυτή την έννοια λέω ότι η κλίμακα δεν είναι ανθρώπινη κατασκευή. Πράγματι ο Πυθαγόρας ήταν ο πρώτος που έχει καταγραφεί ότι ασχολήθηκε με τη σχέση (λόγο) του μήκους δύο χορδών και των συχνοτήτων τους. Του τονικού ύψους καλύτερα. Αυτοί οι λόγοι όμως, π.χ 2:1 για την οκτάβα, απαντώνται και πάνω σε μία μόνο χορδή με τις αρμονικές. Η αρμονική της οκτάβας είναι στη μέση του οργάνου ακριβώς. Η αρμονική της πέμπτης στα 2:3, από τη μία ή την άλλη πλευρά, δεν έχει σημασία. Κτπ. Κτπ.
 23. Ενδιαφέρων προβληματισμός, αλλά με ένα λογικό αλματάκι. Όταν καταργήσουμε το συγκερασμένο, ή πρό συγκερασμένου, δεν βουλιάζουμε σε ένα άπειρο συχνοτήτων που "ολα γίνονται". Θυμήσου ότι οι κλίμακες προϋπήρχαν του συγκερασμένου, και ακριβώς επειδή ήταν προ συγκερασμού, είχαν περισσότερο νόημα, και άμεση ευληπτότητα, οι τρόποι. Μήτηρ όλων των κλιμάκων η φυσική κλίμακα. Δεν είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα, απαντάται στη φύση. Φύσα ένα σωλήνα με λίγη τέχνη, παράγεται η αρμονική σειρά. Σκάλισε λίγο μια χορδή τεντωμένη, παράγεται η αρμονική σειρά. Είναι μια πραγματικότα. Το ότι ο άνθρωπος κάθισε και διέταξε αυτούς τους ήχους της φυσικής κλίμακας σε μια σειρά, ότι αναγνώρισε στους τόνους κλιμακούμενα ύψη και άρα κλίμακες, αυτό είναι ανθρώπινη ευφυία. Υπάρχει όμως κι αυτό που λες, με συστήματα τονικά πχ το EDO24 ή 48, που χωρίζουμε την οκτάβα σε 24 ή 48 ίσα μέρη. Το τι κάνει κάποιος με τα κόμματα αυτά... είναι μεγάλη κουβέντα. Πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας ότι ένα υπερσύνολο δεδομένων εμπεριέχει τα υποσύνολα, ούτε τα μετασχηματίζει, ούτε τα επισκιάζει, ούτε τα καταργεί. Δηλαδή όταν έχουμε 48 μέρη στην οκτάβα, δεν είμαι σίγουρος ότι μια 23τονη κλίμακα θα βγάζει πολύ μουσικό νόημα.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.